HEI DU, MENNESKE.

Svar
Brukeravatar
Arne Magnus Aasen
Innlegg: 1047
Sted: Bergen

HEI DU, MENNESKE.

Legg inn av Arne Magnus Aasen »

Din art, Homo sapiens, har nå levd i 300 000 år her på Jorden og i dag hersker du over den. Den sannheten innebærer at du har slått deg opp og vunnet over alle andre arter i kampen for tilværelsen og blitt den ypperste skapningen på Jorden. Til å begynne med slo du dine medmennesker i hjel med dine bare hender og i dag slår du dem i hjel med atombomber. Så når du slår da vinner du, men hvorfor slår du i hjel jorden som holder liv i dine medskapninger som gir deg mat, både planter og dyr og hvorfor dreper du vannet som gjør deg utørst.

Du utakknemlige menneske, som ble født fordi du kjempet som en sædcelle mot femhundre millioner andre sædceller om å komme førte til en eggcelle og befrukte det. Du vant kappløpet, men du tar ikke imot medaljen som er selve livet. Du spytter på den og tramper på den.

Jeg kjenner svaret. Du frykter smerte og du frykter døden. Så redd er du for å dø at du ikke klarer å innse at fødsel og død hører sammen og at det er like vanlig å dø som det er å bli født. Du ikke har mot til å se døden i øynene fordi du er redd for å bli straffet i døden for dine egoistiske handlinger i livet, men jeg kan fortelle deg at den som skapte deg skapte egoismen din, for uten den kunne ikke den homo samiens du stammer fra overleve fra begynnelsen av. Men den som skapte deg skapte også altruismen, en egenskap som ikke frykter verken smerte eller død.

Egoismen din tilllater at den fattigste halvparten av verdens befolkning eier under èn prosent av den totale økonomiske velstanden og tillater at ti prosent av de rikeste eier åttini prosent av verdens verdier. Den tillater også at verdens tyranner sitter trygt i toppen av maktapparatet og skaper brutaliserte samfunn.

Du er for feig til å ta opp en ikkevoldelig kamp mot urettferdigheten og tyranniet, men hadde du gått ut i gatene med mot i brystet og krevd rettferdighet og tyrannienes fall, da skulle du fått se at det er mulig å vinne. Du som er så vant med å vinne kunne vunnet hjertene til åtte milliarder mennesker i ikkevoldelig kamp på lik linje med den kampen Gandhi førte i India da han frigjorde 250 millioner mennesker fra en egoistisk undertrykkelse.

Du motløse menneske.
Hvor er ditt mot?

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Aktuelt»