Utbygging av vindkraft, en økonomisk katastrofe rammer Norge

Svar
juppe
Innlegg: 82

Utbygging av vindkraft, en økonomisk katastrofe rammer Norge

Legg inn av juppe »

Flertallet i Norge har to ganger stemt nei til norsk integrering til EU, det som er essensen i EØS-avtalen.
Uheldigvis for Norge har vi flere norske partier (der i blant de tre største) som er desperate etter å kline Norge inn under EU-styre.
Integrering til EU betyr å avgi makt over styringen av Norge. Fatale avgjørelser tas av et fåtall personer (politikerelite) bak i kulissene, i god avstand fra befolkningens innflytelse.
Innmeldingen i EUs energiunion i 2018 får sterkere og sterkere negative konsekvenser for Norge, utbyggingen av havvind starter katastrofen for alvor.

Her en svært god artikkel om dette, som også omfatter beskrivelser av uholdbare antidemokratiske kulturer politikerne har utviklet, av Trygve Tamburstuen, velkjent fra politikken og næringslivet:

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/ ... m-comments

--------------------------------------------

"Unødvendig høye strømpriser fører til idiotiske følgevirkninger
Utenlandske spekulanter sikrer seg milliarder fra norske skattebetalere – som vil øke norske strømpriser.

Politikken er i økende grad preget av at makten isolerer seg og skaper taushetskulturer rundt særdeles viktige samfunnssaker.

Topp-politikere og sterke interesseorganisasjoner lager prosjekter som ikke har vært gjenstand for offentlig vurdering og debatt. Lobbyister, som ofte har vært innom politikken, får sette agendaen i en situasjon der media synes å være preget av stadig redusert kilde- og substanskritikk.

I et rikt Norge som i økende grad preges av tildelingsøkonomi, fører dette til særs uheldige utslag der de som er «innenfor», også tilkarrer seg betydelige fordeler fra vår felles kasse.

Denne utviklingen er meget uheldig for det folkelige demokratiet.

Særlig fordi partiene preges av mangel på medlemsaktivitet og en lojalitetskultur der jatting premieres.

Sikret seg milliarder fra norske skattebetalere
Energi- og klimapolitikken er typiske eksempler. Det ferskeste er havvind.

Utbygging av havvind i stor skala er kommet som drivende på en fjøl. Jeg sammenligner med prosessen da en skulle åpne områdene nord for 62. breddegrad for oljeleting.

Da var vi 14 medlemmer – fra alle interessegrupper – som i tre år satt sammen og laget en felles innstilling om forebyggende og avbøtende tiltak. Noe slikt har ikke skjedd med havvind, til tross for at de negative virkningene er minst like omfattende – og til tross for at de bestemmende politikerne vasser ut i et økonomisk sluk som en på ingen måte har oversikt over.

I går ble det klart at utenlandske spekulanter har sikret seg minst 23 milliarder fra norske skattebetalere – i et prosjekt som vil øke norske strømpriser ytterligere.

Unødvendig høye strømpriser.
Det har også vært kul umulig å få en opplyst debatt om å frikoble norsk vannkraft brukt i Norge fra det dysfunksjonelle europeiske børsprissystemet på energi (Ursula van der Leyens egne ord). Dette ville gjenskapt strøm som et velferdsgode i verdens kaldeste og svarteste land og en konkurransefaktor for norsk næringsliv.

Det er ingen tekniske, økonomiske eller juridiske grunner til ikke å gjøre dette. Men den politiske eliten vil ikke diskutere realitetene fordi de har bundet seg til en eller annen misforstått pakt med EU.

Norsk vannkraft betyr nesten ingenting for Europas energiforsyning, men den lille skvetten vi handler med innenfor det dysfunksjonelle kraftbørssystemet gjør at vi i Norge – med Europas laveste produksjonskostnader for kraft – importerer prisen på den til enhver tid dyreste kilowatt-timen det er mulig å oppdrive i Europa – med tillegg av CO₂ avgift fordi resten av Europa produserer langt mer klimaødeleggende kraft enn oss.

Unødvendig høye strømpriser fører til idiotiske følgevirkninger som at:

Vi må ha strømstøtte, som uthuler offentlige budsjetter og gir påskudd for å kutte i velferdstjenester.
Kraftselskapene må ilegges en toppskatt på superprofitt, som igjen fører til de at de ikke vil oppgradere eksisterende vannkraft.
Staten må kompensere industrien med 50 milliarder i CO₂-kompensasjon fram til 2030 fordi bedriftene må betale CO₂-avgift som en følge av at vi er en del av det dysfunksjonelle prissystemet.
Velgerne er ikke dumme
Dette får vi ikke en åpen diskusjon om fordi ledende politikere i de største partiene har lagt et taushetens og fornektelsens slør over disse spørsmålene. Og fordi media i altfor stor grad sluker maktens påstander.

Det samme gjelder påstandene om et påtrengende kraftbehov som spekulanter bak vindkraftindustrien har skapt.

Men i beregningene av et enormt behov ligger prosjekter som delvis vil ende som bobler som sprekker (batterier), som det er idiotisk å bruke dyrebar elektrisk kraft på (hydrogen, ammoniakk og elektrifisering av sokkelen), eller som vi ikke bør bruke vår gullkantede vannkraft på (datasentre, kryptofabrikker og så sidere).

Jeg kunne liste opp eksempel på eksempel på denne kunnskapsløse og på sikt økonomisk ødeleggende politikken. Poenget er at folk som velgere ikke er dumme.

Arbeiderpartiet lider mest av at folk gjennomskuer mangelen på holdbare argumenter. Mens Høyre – som har vært verst til å skape og bidra til denne nasjonalødeleggende politikken, slipper fri.

AP bør ha instinkter til å legge om energi- og klimapolitikken fordi arbeiderbevegelsen alltid har vært en opplysningsbevegelse. Men da må partiets lukkede rom åpnes for utlufting og medlemsaktivitet, der innspill fra en opplyst og erfaren grasrot åpent kan diskuteres.

Å undervurdere velgerne straffer seg – vettet vinner til slutt."

------------------------------------------

Leserne kommenter artikkelen med 51 innlegg, samtlige var enige med artikkelforfatteren, unntatt èn.
Dette viser hvor alene den politiske eliten står i havvindsaken, og som drives fram av et desperat ønske om at Norge skal være integrert til EU.

juppe
Innlegg: 82

Legg inn av juppe »

Det hevdes at Norge har for lite strøm. Dette er ikke riktig, det er bare å trekke norsk forbruk fra norsk strømproduksjon etter f.eks 1990 så vil en finne at vi har produsert mere enn forbruket.

Nå skal det brukes 23 milliarder skattekroner for å foreta en utbygging av havvind som er totalt unødvendig.
Det er bare å stoppe strømeksporten så kommer vi i god balanse mellom produksjon og forbruk. I tillegg går vi ut av kraftbørsen og innfører et to-prissystem for å hindre sløsing. Produksjon til en kostpris på 12-13 øre/kWh er et godt utgangspunkt for problemfri billig strøm til industri og husholdninger.
Så tar vi det derfra med å bygge kapasitet etter våre behov, samt innføring av ENØK-tiltak for sparing.

Dagens system hvor norske forbrukere må betale ut fra høyeste gasspris i Europa og spekulasjon på børsen, er bare kaste penger til grådige spekulanter, gjerne med adresser til skatteparadiser.

Den vedtatte utbyggingen sør i Nordsjøen er beregnet til å koste ca. 80 milliarder kr. Det er vi skattebetalere som skal betale den totale kostnaden, pluss beløpet utbyggerne mener de skal ha i fortjeneste.
Vi må ut med enorme beløp, pluss at vi er garantert svært høy strømpris i uoverskuelig fremtid.

Frode57
Innlegg: 1269

Legg inn av Frode57 »

Det er morsomt at mange nordiske ledere har gått på limpinnen og vil være med på å bygge ut vindturbiner. Det vil ikke hjelpe Europa nok i sin nød etter billig strøm. Når russisk gass ikke lengre kan omdannes til strøm så må atomkraft brukes . Og Sverige har skjønt det. Og det vil bli bygd mange atomkraftverk fremover.
Det er andre ting enn bare strømproblemer som må løses fremover.
REWILDING sier ikke nordmenn så meget . Men det blir nødvendig.
Ellers så kan vesten håpe på en del vulkanutbrudd som kan endre klima slik at det blir kjøligere.
Det er også solaktiviteten.
Og disse nord og sørlige strømmene i Atlanterhavet opp fra Mexicogulfen og enda lengre sør.

Det er også skjedd store regionale endringer når det gjelder nedbygging av regnskog. Som er gjort om til gummitreproduksjon.
Vi må skogplante mer igjen.

Utbyggingen av vindturbiner er trolig en latterlig sak. De vil bli knust i det været som de blir utsatt for.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Politikk - Norsk»