EØS, et demokratisk problem

Svar
juppe
Innlegg: 98

EØS, et demokratisk problem

Legg inn av juppe »

https://www.abcnyheter.no/stemmer/2024/ ... regulering

"Det må aldri være tvil om at det bare er EØS, i mangel av EU-medlemskap, som gir oss en rettslig og reell politisk forankring i EU. Men gjennom EØS vil vi aldri få medbestemmelse i EU. Det er et demokratisk problem."

Hvis folkestyre eller folkets innflytelse er med i demokrati-begrepet, har man ikke reelt demokrati ved medlemskap i verken EØS eller EU.

I EU er det EU som bestemmer, gjennom regelverk de selv har laget. Kompromissene som skal til for regelverk og styring, avstedkommer et system som har mikroskopiske formelle bånd til innbyggerne i EU.

EU lager ikke regelverk for land som ikke er EU-medlemmer, herunder heller ikke Norge. Derfor har vi ingen plikt til å være underlagt EU-regelverket. Legger til at det er i beste demokratiske ånd at EU får bestemme selv, hos seg selv.

Norge er annerledesland på mange områder, pluss at hensynet til å kunne ha et reelt demokrati her, tilsier at vi må holde oss unna å bli tilknyttet andre land/unioner som medfører overnasjonalitet og dermed nedsatt mulighet for å styre Norge slik vi har behov for og vil.

Det faktum at vi har hatt to folkeavstemninger hvor flertallet stemte nei til integrering til EU, samt at våre politikere har trosset folket og bevirket integrering helt siden 1994, slår fast at også våre politikere er et demokratisk problem for Norge.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Norge og EU»