OBOS-Ligaen 2021

Svar
return_of_drakkar
Innlegg: 4968

Re: OBOS-Ligaen 2021

Legg inn av return_of_drakkar »

Nå ser det ille ut for Strømmen der nede i bunnen.
Grorud vant den viktige kampen mot Ull/Kisa.
Det blir trangt der nede ut sesongen.

HK, AAFK og Jerv vil slåss om direkte opp kan det se ut til.
KFUM er på vei mot en ny kvalikk, imponerende.


LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

Det ble 1-1 på CLS. Jeg så ikke kampen, men vil tro at Kamma er greit fornøyd med ett poeng i Aalesund.

Brukeravatar
Grev
Innlegg: 91

Legg inn av Grev »

Begge var nok litt redd for å tape denne kampen, så uavgjort er vel greit. Til sammen 25 strake ligakamper spilt av begge lag uten tap nå (Aafk 16 , HamKam 9) så de er i en liten klasse for seg selv. Nesten litt overraskende at Jerv bare er 1 poeng bak Aafk, de tre tapene i starten av sesongen svir fortsatt for sistnevnte.

Brukeravatar
Rainmaker
Innlegg: 3443

Legg inn av Rainmaker »

Grev skrev: søn okt 03, 2021 5:33 pm Begge var nok litt redd for å tape denne kampen, så uavgjort er vel greit. Til sammen 25 strake ligakamper spilt av begge lag uten tap nå (Aafk 16 , HamKam 9) så de er i en liten klasse for seg selv. Nesten litt overraskende at Jerv bare er 1 poeng bak Aafk, de tre tapene i starten av sesongen svir fortsatt for sistnevnte.
Det er nok mest de 7 uavgjortene som har bidratt til at Jerv er så nær. HamKam har samme antall tap som AaFK.

Det har vært mye rot og personlige feil i forsvaret, kombinert med ueffektivt angrepsspill som har sørget for poengtapene. Kamper hvor de har enten rotet bort en ledelse, eller startet kampen med tidlig klabb og babb i forsvaret med påfølgende mål imot.

rufsen88

Legg inn av rufsen88 »

Noen som vet hvorfor Castro ikke får særlig spilletid for aafk?

Brukeravatar
Rainmaker
Innlegg: 3443

Legg inn av Rainmaker »

rufsen88 skrev: man okt 04, 2021 10:44 am Noen som vet hvorfor Castro ikke får særlig spilletid for aafk?
Han har slitt med formen i år.

I tillegg er han en type spiller som er vanskelig å plassere i et system som spiller med én spiss. Han har vært plassert i "hullet" mellom spiss og midtbane før Barmen kom, men har vært lite effektiv. Han er en type "luksusspiller" som kan gjøre fantastiske ting fremover når ting klaffer, men som har svært lite bidrag defansivt. Han slo ut i full blomst når han hadde Fridjonsson som makker i Obos. Fridjonsson dekket opp mye av det defansive fra angrepsrekken, og dro forsvarspillere bort fra Castro, noe som gjorde at han kunne utfolde seg uten at de defansive svakhetene kom frem.

Med den sammensetningen (posisjonsmessig) AaFK har i angrepsrekken er det derfor vanskelig å finne plass til en slik spiller når han er ute av form. Spesielt mot de lagene vi har spilt mot de siste par kampene. I tillegg har jeg inntrykk av at Castro er den type personlighet som virkelig mistrives og blir frustrert av motgang(eller manglende medgang), og i "slitekampene" som ofte oppstår mot defansive Oboslag så fungerer han bare ikke når han ikke har en makker som tar bort så mye oppmerksomhet som Fridjonsson gjorde.

Jeg tipper imidlertid på at han får prøve seg igjen dersom Nenass må i karantene etter landslagspausen. Da trekkes sikkert Barmen ned på midtbanen og Castro kan igjen plasseres mellom spiss og midtbane.

Kapteinhivoghoi

Legg inn av Kapteinhivoghoi »

LeSorcier skrev: søn okt 03, 2021 5:14 pm Det ble 1-1 på CLS. Jeg så ikke kampen, men vil tro at Kamma er greit fornøyd med ett poeng i Aalesund.
Kamma er nok ok fornøyd med uavgjort, spesielt siden ballen var over sidelinjen foran innlegget til utligningen. At man har halvblinde linjedommere i OBOS er noe en må leve med. Det sagt, utligningen kom igjen som resultat av manglende evne til å klarere ballen skikkelig unna. AaFK har slitt med personlige forsvarsfeil i hele sesongen, og i tillegg mangle begge midtstopperne fart. Om man ikke finner noe bedre enn det som er idag som stoppere ved et eventuelt opprykk, kommer det til å bli strake veien tilbake til OBOS lynkjapt. Haugen har igjen kommet inn i den vante blindgaten, 2 kamper i strekk hvor det skytes og bommes i hytt og gevær. Utenom Bolkan Nordli, eier ikke AaFK spillerne kreativ kraft for 5 øre. Mot etablert forsvar er det syltynt hva de evner få til, og innleggskvalitet er rimelig laber fra begge sider. Jeg tror egentlig LAN klarer karre til seg 2ndre plassen til slutt, men ser mørkt frem til steinalder fotballen LAN vil presentere neste sesong ved en retur til ES.

Citano

Legg inn av Citano »

Laget en liten "terminliste" for de fire på topp, nå som det er åtte runder igjen av årets sesong

Bilde


Det er flere interessante oppgjør i tiden som kommer, men på papiret vil jeg nok si at Jerv har det enkleste programmet mens Fredrikstad har det tøffeste. Ihvertfall de sistre tre rundene for FFK er knalltøff og de kampene der kan avgjøre hele toppstriden.

HamKam
Har noen "små-ekle" kamper fremover mot 2 til 3 lag som alle sikter mot opprykkskvalikkplass.
Også kampene mot Blink og Grorud på slutten kan være "ekle" om de er i desperat poengnød men om de selv har sikret opprykk på forhånd og evt. Grorud allerede har rykket ned så kan de ha mindre betydning.
HamKam bør nok uansett sikte på å ha opprykket i boks før den siste hjemmekampen mot FFK.

Aalesund
Sogndal og Ranheim i neste kamper er ingen enkel oppgave.
De har også KFUM og Start midt i før de har FFK på bortebane.
Etter FFK kampen så har de litt lettere avslutning og da bør de være på direkte opprykk for å kunne ha bedre mulighet til å også holde seg der.

Jerv
Utenom KFUM borte i siste runde så har de kun lag som per dags dato ikke er på opprykksplass eller opprykkskvalikkplass.
Kan være en stor fordel for de, selv om man vet at i "bingo-ligaen" så er få matcher enkle.
Likevel har de fremdeles en stor mulighet til direkte opprykk selv etter tap mot HamKam og poengdeling mot Aalesund.

Fredrikstad
Har en del lettere motstand i tiden fremover, før de får meget hard motstand i de tre siste rundene.
Om HamKam allerede har sikret direkte opprykk før de møtes i nest siste runde så kan det være enorm fordel, men nøkkelen til suksess er også å slå Aalesund hjemme i runden før.

Tror uansett hvordan det ender at vi har noen meget spennende runder i møte!

LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

Strålende, Citano! 🙂

Det blir en hard kamp om andreplassen, regner jeg med. For FFKs del kan mye være avgjort allerede etter neste runde. De har en tøff kamp mot Bryne på Jæren, og om de skulle tape den, samtidig som AaFK og Jerv vinner sine hjemmekamper, så er de nok hektet av i kampen om direkte opprykk. Opprykkskvalifisering skal de nok klare ganske greit uansett.

Jerv har det enkleste programmet, men jeg tror AaFK slår følge med Kamma opp, rett og slett fordi de har mer kvalitet i laget. De taper jo heller ikke fotballkamper.

Brukeravatar
Grev
Innlegg: 91

Legg inn av Grev »

Flott innlegg, Citano!

arknath

Legg inn av arknath »

Sagt det før men blir økonomisk ruin for Jerv å rykke opp. Ja, de kan vise edruelighet mht spillere men stadion og fasiliteter rundt stadion må ha en storoppgradering for å kunne holde i tippeligaen(sliter allerede med 1 div nivå). Ender vel opp med å måtte leie stadion i Kristiansand. De får håpe på opprykkskvalik -> tap. Uten økonomi er det ikke noe stor mening med sportslig suksess(over et visst nivå).

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

arknath skrev: ons okt 06, 2021 10:24 am Sagt det før men blir økonomisk ruin for Jerv å rykke opp. Ja, de kan vise edruelighet mht spillere men stadion og fasiliteter rundt stadion må ha en storoppgradering for å kunne holde i tippeligaen(sliter allerede med 1 div nivå). Ender vel opp med å måtte leie stadion i Kristiansand. De får håpe på opprykkskvalik -> tap. Uten økonomi er det ikke noe stor mening med sportslig suksess(over et visst nivå).
Det er jo en stor økonomisk fordel om de rykker opp, da vil de jo få penger til å kunne bygge klubb. I tillegg er det vel gode sjanser at det kommer penger fra Ugland for å prøve å etablere seg i Eliteserien og være nummer en på Sørlandet.

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9975

Legg inn av Korgutt »

Stian Sortevik har spilt sin siste kamp for KFUM Oslo. Kampen mot Stjørdals Blink ble hans siste kamp i KFUM drakten.
https://kaaffa.no/nyheter/sortevik-legger-opp

Brukeravatar
Mr.Meep
Innlegg: 7887
Sted: Toronto,Ontario,Canada

Legg inn av Mr.Meep »

Oi Kaptein Sortevik! Kåffa blir ikke det samme uten ham en virkelig legende!

LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

Hadde Sortevik hatt et snev av tempo ville han fått en mye bedre karriere. Mannen er vanvittig bra teknisk og har god fotballforståelse, men er treg som en snegle. Sannsynligvis den tregeste spilleren i OBOS.

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9975

Legg inn av Korgutt »

LeSorcier skrev: lør okt 09, 2021 10:48 pm Hadde Sortevik hatt et snev av tempo ville han fått en mye bedre karriere. Mannen er vanvittig bra teknisk og har god fotballforståelse, men er treg som en snegle. Sannsynligvis den tregeste spilleren i OBOS.
Han ga Molde en del trøbbel i cupen i 2017 da de møttes på Ekebergsletta. KFUM gjorde en god 1.omgang og ledet fortjent 1-0 ved pause. Godt at Molde hadde Brustad på benken da som kom inn for Ottar fra Island og snudde kampen egenhendig i løpet av et par minutter i andre omgang.

LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

Kamma styrer mot opprykk. I den andre enden av tabellen er nok Strømmen så godt som hektet av, selv om de kjempet til seg ett poeng i dag. Grorud er vel over streken for første gang på, ja, Gudene vet hvor lenge. I tradisjon tro blir det mye neglebiting for en god del supportere utover høsten, og jeg ville ikke følt meg veldig trygg som Start-fan, f.eks.

TWU

Legg inn av TWU »

Nedrykkskampen var i ferd med å blande flere lag inn for fullt, før Åsane og Start utligner helt mot slutten. Erfaringsmessig har bunnlagene en tendens til å plukke flere poeng mot slutten, så mye kan skje fremdeles. Strømmen derimot bør nok belage seg på PostNord.

Kapteinhivoghoi

Legg inn av Kapteinhivoghoi »

Siden resultatene i går ikke gikk AaFK sin vei, er kun seier mot Sogndal godt nok. Første 45 har vært ganske god, og leder 2 - 0 til pause. Castro fikk seg et mål, noe som nok gjør godt for selvtilliten fremover. Solid defensiv jobbing av heile gjengen, 3 ganger har Sogndal kontringer blitt kvelt ved at AaFK spillere har løpt de opp og taklet. Sogndal litt bedre organisert og mere med i spillet siste 20 min av omgangen, før det virket de rett og slett rystet av AaFK sin turbo fart. Blir bare å peise på for fullt i andre omgang også, AaFK er ikke et lag som er skodd for kun å forsvare inn en ledelse.

Kapteinhivoghoi

Legg inn av Kapteinhivoghoi »

Ingen strålende andre omgang av AaFK, men holdt unna Sogndal sine lange baller og fikk inn 3 - 0 på tampen. Tok dermed tilbake andre plassen i ligaen som Jerv lånte over natta. Dette blir nok et rotte race til siste runde, hvem som følger Ham Kam opp i eliten.

Brukeravatar
Grev
Innlegg: 91

Legg inn av Grev »

15.00 avspark på en Onsdag er ikke ideelt til å begynne med, men dæven for en kjedelig kamp. Håper resten av kampene i kveld byr på mer action.

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9975

Legg inn av Korgutt »

Grev skrev: ons okt 20, 2021 4:06 pm 15.00 avspark på en Onsdag er ikke ideelt til å begynne med, men dæven for en kjedelig kamp. Håper resten av kampene i kveld byr på mer action.
Hvordan er lysforholdene på KFUM-arenaen rundt midten av mars? De skal ha en cupkamp der da. Må denne kampen ha tidlig avspark da eller kan det gå greitt med avspark kl.1800?

Taururu

Legg inn av Taururu »

Bryne er et sånt type lag vi ikke trenger i norsk toppfotball. Stikkord: Lange polere, ramma, 2.ball, skyve...

Brukeravatar
Soccermannen
Innlegg: 1207

Legg inn av Soccermannen »

Taururu skrev: ons okt 20, 2021 4:49 pm Bryne er et sånt type lag vi ikke trenger i norsk toppfotball. Stikkord: Lange polere, ramma, 2.ball, skyve...
Vi var kanskje litt kjedelige i dag, men vi har i hvert fall lys på stadion.

Brukeravatar
Grev
Innlegg: 91

Legg inn av Grev »

Mulig for Aafk å ta innpå 2 poeng på Jerv og HamKam i toppen nå, men Ranheim vil annerledes. Kjemperunde for FFK hvis det resultatet står seg.

Jatilnei.

Legg inn av Jatilnei. »

Heisann Obos :-)

En gammel kjenning er tilbake.

Kapteinhivoghoi

Legg inn av Kapteinhivoghoi »

Ale skrev: lør okt 23, 2021 9:11 am Jerv - Start i dag kl. 13:30. Blir spennende.
Ja Start fikk bank av det som tidligere var lillebror i området. Jerv gir seg ikke, og setter AaFK under nytt press med at kun seier er godt nok for å beholde andre plassen. Dette kan fint gå heile veien det for Jerv.

Brukeravatar
Lilleborg
Innlegg: 1914

Legg inn av Lilleborg »

Jatilnei. skrev: lør okt 23, 2021 6:36 pm Heisann Obos :-)

En gammel kjenning er tilbake.
Blir spennende å se hvilke grep som blir gjort på Kongsvinger for at det ikke skal bli nedrykk igjen neste år. Er troppen god nok til å berge plassen? Hvilke posisjoner må styrkes?

Elvebakken

Legg inn av Elvebakken »

Lilleborg skrev: søn okt 24, 2021 11:19 am
Jatilnei. skrev: lør okt 23, 2021 6:36 pm Heisann Obos :-)

En gammel kjenning er tilbake.
Blir spennende å se hvilke grep som blir gjort på Kongsvinger for at det ikke skal bli nedrykk igjen neste år. Er troppen god nok til å berge plassen? Hvilke posisjoner må styrkes?
Kult med Kongsvinger. Snek seg forbi Florø også. Kun 51 poeng til nå?
Jeg spilte mot Kongsvinger en gang på syttitallet. Som guttespiller i FFK var vi stort sett uslåelige i Østfold. Det var en cup-kamp på Gjemselunden. Vi ble så jævlig banket. De var svære og veldig godt organiserte. Vi var naive og tekniske. Skulle likt å sett den lagoppstillingen der. Flere endte sikkert opp som elitespillere seinere.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Fotball - Norsk»