Bodø/Glimt - Roma 21.10 18:45 UEFA Conference League

Svar
Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7813

Re: Bodø/Glimt - Roma 21.10 18:45 UEFA Conference League

Legg inn av Big George »

Sitat" I Barcelona trener og spiller alle lagene på kunstgress fram til de er 16 år. Og de har gode gressbaner de kunne brukt, men velger bevisst å bruke kunstgress for å jobbe med tempoet i spillet og tempo i forflytninger på beina."

Såvidt jeg vet er det kunstgress i treningen av alderbestemte lag også i Premier League.. Hurtighet i spillet og forflytning av spillere er vesentlige detaljer i moderne fotball.
Bragden mot Roma hadde ikke skjedd om ikke gutta var oppdratt på kunstgress.

Charlie70

Legg inn av Charlie70 »

Gratulerer til Bodø/Glimt!!!

lsklars

Legg inn av lsklars »

Er Bodø Glimt - klapp klapp klapp - eneste de kan?

dani07

Legg inn av dani07 »

lsklars skrev: fre okt 22, 2021 6:50 am Er Bodø Glimt - klapp klapp klapp - eneste de kan?
J-felter har vel nærmere 30 forskjellige sanger. Uvisst hvor godt det kommer frem på TV.

Festen er ennå ikke over- og heg startet på jobb for 3 min siden. Blir en hard dag med hjemmekontor

Asen

Legg inn av Asen »

6-1 over Roma er et helt vilt resultat. Jeg er ikke overrasket over at Glimt vant på hjemmebane, men 6-1 det er fantastisk bra gjort. Når Glimt er på sitt mest lekne som igår er dere et veldig godt fotballag. Alle fyller sine roller på en fantastisk måte. Morsomt å se på også for en Molde supporter. Gratulerer , bare å nyte det.

MoldeMoldeMolde

Legg inn av MoldeMoldeMolde »

Asen skrev: fre okt 22, 2021 7:42 am 6-1 over Roma er et helt vilt resultat. Jeg er ikke overrasket over at Glimt vant på hjemmebane, men 6-1 det er fantastisk bra gjort. Når Glimt er på sitt mest lekne som igår er dere et veldig godt fotballag. Alle fyller sine roller på en fantastisk måte. Morsomt å se på også for en Molde supporter. Gratulerer , bare å nyte det.
Nyt forskjellen på kommentarene fra Molde supporterene etter denne kampen vs RBK supporterene etter våre seiere i Europa

Brukeravatar
Jobs99
Innlegg: 1175

Legg inn av Jobs99 »

Imponerende av B-G

Crazy Horse

Legg inn av Crazy Horse »

Imponerende av Glimt, men glem ikke at det var kun en spiller som startet mot Juventus som startet i går. Dette var et tilnærma rent B lag. Underlag, vær og vind. Dette var en ren «må vi» eller «hatkamp» for Roma. De store lagene som Tottenham i går prioriterer ikke denne ligaen. Det RBK fikk til under Eggen var seire i den gjeveste ligaen mot toppede lag. Om Glimt spiller jevnt mot et toppet Roma på naturgress den 4/11 vil jeg bli langt mer imponert. Uansett lot jeg meg imponere av Glimt i går og i årets sesong. De har mistet de fire, inklusive Saltnes, som kanskje stod for 95 % av mål og produserte målsjanser i fjor. Inn med en Ranheim spiller som ikke spilte fast på laget og en spiss som verken slo til i Stabæk eller RBK. Hvordan Glimt og Knudsen får dette til er meg en gåte ??

Taururu

Legg inn av Taururu »

lsklars skrev: fre okt 22, 2021 6:50 am Er Bodø Glimt - klapp klapp klapp - eneste de kan?
Så mye bedre enn den ulidelige åhh shalalala åhh..... som de fleste supportergrupper synger.

Jaauda

Legg inn av Jaauda »

lsklars skrev: fre okt 22, 2021 6:50 am Er Bodø Glimt - klapp klapp klapp - eneste de kan?
Det siste kvarteret sang hele stadion "Ja, vi ælska Bodø Glimt"
Ellers var det litt Dette e Aspmyra, men mye B/G klapp klapp klapp. Bare noen spredte forsøk på andre rop der jeg satt.

På den annen side var det så mye som skjedde i kampen at det ikke var lett å holde fokus på å lage lyd..

toolshed

Legg inn av toolshed »

Champis skrev: fre okt 22, 2021 2:47 amJa, de 400 tilreisende Roma-supporterne var kjempe-happy etter kampen! Mourinho og spillerne syntes også at dette var stas!
Jeg ser du sutrer fordi folk toner ned seieren over Roma. Det er masse å feire for de mindre lagene, men det er bekymringsverdig at de store klubbene nærmest boikotter en europeisk klubbturnering. Det er også en del å lære om hva som kreves av en fotballspiller å lykkes på toppnivå,. Dette bør toppklubbene se nå. Troppene deres er for dårlige og spillerne er ikke proffe nok.

FranciscoM

Legg inn av FranciscoM »

toolshed skrev: fre okt 22, 2021 10:27 am
Champis skrev: fre okt 22, 2021 2:47 amJa, de 400 tilreisende Roma-supporterne var kjempe-happy etter kampen! Mourinho og spillerne syntes også at dette var stas!
Jeg ser du sutrer fordi folk toner ned seieren over Roma. Det er masse å feire for de mindre lagene, men det er bekymringsverdig at de store klubbene nærmest boikotter en europeisk klubbturnering. Det er også en del å lære om hva som kreves av en fotballspiller å lykkes på toppnivå,. Dette bør toppklubbene se nå. Troppene deres er for dårlige og spillerne er ikke proffe nok.
Boikotter? Roma sto med 2 seiere av 2 mulige før kampen i går.

GiPazzini_85
Innlegg: 12997

Legg inn av GiPazzini_85 »

Champis skrev: fre okt 22, 2021 2:11 am
GiPazzini_85 skrev: tor okt 21, 2021 8:19 pm
startelver skrev: tor okt 21, 2021 8:16 pm HAJHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Hele Glimt blir solgt til Serie A etter dette!
Tror ikke så mange i Italia blir sjokkert over dette. Viktig kamp for Roma til helgen og nokså iskald gambling av Mourinho. Trolig eneste kampen de kan kjøre med såpass B-preget mannskap utover høsten. Men Glimt har vært jævla bra, ja. Klarte heldigvis å holde tempoet oppe.

Nei, ingen i Italia er nok sjokkerte over 1-6 mot et lag de omtrent aldri har hørt om..... Ikke sjokkerende i det hele tatt at Mourinho slipper inn 6 mål for første gang i trenerkarrieren sin - som Roma-trener mot Glimt... Hadde det vært som Tromsdalen-trener mot Glimt, så kunne det kanskje vært litt forståelig.

Man må huske på at den 11'eren Roma hadde på banen fra start er mye mer verdt enn Glimt-11'eren. Og samtlige spillere hadde alle Eliteserieklubbene takket ja til å ha i sin stall på flekken, hvis de fikk muligheten. Hvis noen tror at dette ikke betyr noe, og at Mourinho, spillerne og de 400 tilreisende supporterne er helt likegyldige til dette resultatet og denne prestasjonen, så tar man feil.
Relativt rolig hos italienske aviser i dag. Unntaket er, selvsagt, Roma-baserte Corriere dello Sport. Men stort sett alle (sports)-aviser er først og fremst opptatte av derbyhelgen med Derby del Sud og Derby d'Italia.

Mourinho fikk vel først og fremst en del svar på stallen sin og hvilke spillere som rett og slett ikke holder mål dersom de skal klare å henge med i kamp om e-cup (og kanskje CL) denne sesongen.

Det er egentlig veldig lite kritikk å spore annet enn fra Roma-fans i sosiale media som, som vanlig, går helt i oppløsning når det blir litt motgang.

toolshed

Legg inn av toolshed »

FranciscoM skrev: fre okt 22, 2021 10:32 amBoikotter? Roma sto med 2 seiere av 2 mulige før kampen i går.
Roma stilte med B-laget i går. Resten hviles til helgen. Tottenham reiste med B- og C-lag. Kom ikke her og si at det IKKE er nedprioritering. Du må gjerne hause opp så mye du vil, men ståa er at storklubbene ikke bryr seg en dritt om denne turneringen, samme hvor mye du tror det. Hjemmebane er litt enklere, men reising til gokk og omegn er nedprioritert og blir tatt på gefühlen.

GiPazzini_85
Innlegg: 12997

Legg inn av GiPazzini_85 »

Champis skrev: fre okt 22, 2021 3:02 am
GiPazzini_85 skrev: tor okt 21, 2021 10:50 pm
Prestasjonen er meget bra og Glimt spilte veldig bra og veldig tradisjonell, norsk og fin angrepsfotball a la RBK og Glimt på 90-tallet. Men Conference League har Rennes, Tottenham og Roma som de definitivt beste lagene og disse stiller tidvis med B-pregede lag i turneringen. Ellers er det vel Basel, Union Berlin, Feijenoord, AZ Alkmaar, FCK og Vitesse som er lag som er faste travere i e-cupene fra tidligere år. Det er på mange måter en sløv variant av Intertoto Cup.

Tradisjonell, norsk angrepsfotball??? Det har aldri vært noe norsk lag som spiller på den måten Glimt gjør.

Dette er selvfølgelig en turnering som har mye større prestisje enn Intertoto Cup - det er fullstendig useriøst å melde! Jeg tror alle disse lagene gjerne vil gjøre det bra i denne turneringen, men ikke for enhver pris.

Og hvis det er så dritt for disse lagene og måtte stille i disse kampene, så bør de hvert fall sørge for å vinne gruppa, så de slipper med færre kamper!
Nei, dette er veldig typisk for først og fremst RBK på 90-tallet og flere av de beste Glimt-utgavene på samme tid. Veldig 4-3-3 totalfotball-inspirert med norsk vri ved å spille veldig direkte med høyt tempo og ikke nødvendigvis måtte ha så høyt et ballinnehav. Så begynte man å gå mer og mer vekk fra dette og trodde at man skulle dominere kamper med 60-70% ballinnehav og (relativt) lavt tempo i norsk toppfotball. Det gikk så som så.

Er det useriøst å melde at Conference League er sløve greier? Jaja, det får stå for din regning.

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

Selvsagt nedprioriterer de ECL. Finnes ikke prestisje i å vinne denne turneringen, ikke er det penger å hente og ikke er det attraktiv motstand.

Men det hindrer ikke at det i historiebøkene til evig tid står at Bodø/Glimt slo Roma 6-1.

GiPazzini_85
Innlegg: 12997

Legg inn av GiPazzini_85 »

PapaSmurf skrev: fre okt 22, 2021 10:57 am Selvsagt nedprioriterer de ECL. Finnes ikke prestisje i å vinne denne turneringen, ikke er det penger å hente og ikke er det attraktiv motstand.

Men det hindrer ikke at det i historiebøkene til evig tid står at Bodø/Glimt slo Roma 6-1.
Nei, det er ingen som helst tvil om at Glimt gjorde en jævelsk bra fotballkamp og fortjener skryt for det. Men denne kampen var så uendelig mye viktigere og større for Glimt enn den var forferdelig og katatrofal for Roma og fotball-Italia.

qbah

Legg inn av qbah »

lsklars skrev: tor okt 21, 2021 11:11 pm Knutsen går aldri i verden til rbk 🤣🤣
Jo 8-) Og det blir så braaa for norsk fotball og heele Norges.. ;)

Number4

Legg inn av Number4 »

Supporterne til Glimt sang i sin tid: Bodø/Glimt superlag, det er det beste vi har i dag. Mens lederen for gruppa sto å sveiva med verdens største gule tannbørste. Symbolet på at all motstand feies (børstes) vekk. Aldri har vel den sangen eller tannbørsten passet bedre enn i går.

FranciscoM

Legg inn av FranciscoM »

toolshed skrev: fre okt 22, 2021 10:42 am
FranciscoM skrev: fre okt 22, 2021 10:32 amBoikotter? Roma sto med 2 seiere av 2 mulige før kampen i går.
Roma stilte med B-laget i går. Resten hviles til helgen. Tottenham reiste med B- og C-lag. Kom ikke her og si at det IKKE er nedprioritering. Du må gjerne hause opp så mye du vil, men ståa er at storklubbene ikke bryr seg en dritt om denne turneringen, samme hvor mye du tror det. Hjemmebane er litt enklere, men reising til gokk og omegn er nedprioritert og blir tatt på gefühlen.
Merkelig at "storklubber" (i ordets videste forstand) som Tottenham nedprioriterer denne turneringen. Hva annet kan de vinne liksom?

Nordlys

Legg inn av Nordlys »

FranciscoM skrev: fre okt 22, 2021 11:15 am
toolshed skrev: fre okt 22, 2021 10:42 am
FranciscoM skrev: fre okt 22, 2021 10:32 amBoikotter? Roma sto med 2 seiere av 2 mulige før kampen i går.
Roma stilte med B-laget i går. Resten hviles til helgen. Tottenham reiste med B- og C-lag. Kom ikke her og si at det IKKE er nedprioritering. Du må gjerne hause opp så mye du vil, men ståa er at storklubbene ikke bryr seg en dritt om denne turneringen, samme hvor mye du tror det. Hjemmebane er litt enklere, men reising til gokk og omegn er nedprioritert og blir tatt på gefühlen.
Merkelig at "storklubber" (i ordets videste forstand) som Tottenham nedprioriterer denne turneringen. Hva annet kan de vinne liksom?
Særlig Roma som ikke har vunnet noe som helst siden 2008 og i Europa bare har vunnet en obskur forgjenger til det som senere ble UEFA-cupen, en gang på 60-tallet.

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

FranciscoM skrev: fre okt 22, 2021 11:15 am
toolshed skrev: fre okt 22, 2021 10:42 am
FranciscoM skrev: fre okt 22, 2021 10:32 amBoikotter? Roma sto med 2 seiere av 2 mulige før kampen i går.
Roma stilte med B-laget i går. Resten hviles til helgen. Tottenham reiste med B- og C-lag. Kom ikke her og si at det IKKE er nedprioritering. Du må gjerne hause opp så mye du vil, men ståa er at storklubbene ikke bryr seg en dritt om denne turneringen, samme hvor mye du tror det. Hjemmebane er litt enklere, men reising til gokk og omegn er nedprioritert og blir tatt på gefühlen.
Merkelig at "storklubber" (i ordets videste forstand) som Tottenham nedprioriterer denne turneringen. Hva annet kan de vinne liksom?
Denne cupen kan nok sammenlignes med ligacupen i England for lagene i de store ligaene. De begynner ikke de beste lagene å toppe laget før semifinalen. Sånn er det nok her også. Når det ikke er prestisje eller penger å hente så setter de fokus på hjemlig serie.

Men dette er jo genialt for et lag som f.eks Glimt. Får man flyt kan man gå langt i cupen. Og for oss i Norge er det jo prestisje i å gå langt i en E-cup og pengene er jo der i et slikt monn at det faktisk betyr noe for Glimt.

Men greia i går er jo at Glimt ikke bare vinner. De knuser Roma. Pulveriserer dem. Og det fortjener masse honnør.

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9974

Legg inn av Korgutt »

PapaSmurf skrev: fre okt 22, 2021 10:57 am Selvsagt nedprioriterer de ECL. Finnes ikke prestisje i å vinne denne turneringen, ikke er det penger å hente og ikke er det attraktiv motstand.

Men det hindrer ikke at det i historiebøkene til evig tid står at Bodø/Glimt slo Roma 6-1.
Slot one: One of the additional places will go to the club ranked third in the championship of the association in fifth position in the UEFA national association ranking.
Slot two: Another will be awarded to a domestic champion by extending from four to five the number of clubs qualifying via the so-called 'Champions Path'.
Slots three and four: Awarded to the two clubs with the highest club coefficients that have not qualified automatically for the Champions League’s league stage, but have qualified either for the Champions League qualification phase or the Europa League/the Europa Conference League (due to start in the 2021/22 season).
Legg merke til slot 3 og 4. De som nedprioriterer denne turneringen kan glemme å komme inn i CL når den skal utvides til 36 lag i 2024/25-sesongen.

lsklars

Legg inn av lsklars »

qbah skrev: fre okt 22, 2021 11:04 am
lsklars skrev: tor okt 21, 2021 11:11 pm Knutsen går aldri i verden til rbk 🤣🤣
Jo 8-) Og det blir så braaa for norsk fotball og heele Norges.. ;)
Ser ingen grunn til at han skal ta et steg ned på karrierestigen. :idea:

Kalle73

Legg inn av Kalle73 »

Jeg bodde i Trondheim på 90-tallet, og var hyppig på Lerkendal. Fin fotball og ganske så trivelige fans. MEN den fotballen er langt unna dagens fotball. Jeg så også de kampene hvor RBK slo storheter ute i Europa, og de var ikke i nærheten av å dominere de kampene i like stor grad som Glimt dominerte over Roma i går. Kollektivt blodslit i forsvar og kontringer hvor det gikk svinfort var det som gjaldt. Roma hadde i går TO skikkelige målsjanser.

Dagens RBK er milevis unna RBK på 90-tallet. Mest pga et forsvar som er heller ustabilt. Og RBK-fansen (ihvertfall innpå her) er både lite trivelig og langt unna de jeg traff på Lerkendal på 90-tallet i sjarm. Se på hva Eggen sjøl sa i går da han blei bedt om å sammenligne gårdagen med RBKs prestasjoner: "per i dag er Glimts prestasjon I HVERT FALL på høyde med det vi gjorde".

Kjello
Innlegg: 376
Sted: Trondheim

Legg inn av Kjello »

Ståle S tydelig på at det er stor forskjell på å prestere i Champions League og andre turneringer.
Og han har selvfølgelig helt rett.
Solbakken om Glimt: Et ekstremt resultat
– Dette er stort. Men vi må passe litt på kontekst her, for det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde. Det var Champions League. De slo både Real Madrid, Milan og Borussia Dortmund. Dette er på nivå med da Tromsø og Viking slo Chelsea, Brann slo PSV Eindhoven og da Lillestrøm slo Ajax på 1970-tallet, sier Solbakken til VG.

GiPazzini_85
Innlegg: 12997

Legg inn av GiPazzini_85 »

Kalle73 skrev: fre okt 22, 2021 11:49 am MEN den fotballen er langt unna dagens fotball. Jeg så også de kampene hvor RBK slo storheter ute i Europa, og de var ikke i nærheten av å dominere de kampene i like stor grad som Glimt dominerte over Roma i går. Kollektivt blodslit i forsvar og kontringer hvor det gikk svinfort var det som gjaldt.
Tror du bør se Borussia Dortmund- RBK en gang til. Champions League og jevnere underlag for begge lag. Begge lagene var toppet. Og RBK har perioder hvor de regelrett rundspiller Dortmund etter alle kunstens regler. RBK varierte, som Glimt i går, mellom å kontre og holde etablert spill inne på Dortmunds halvdel. Og RBK presset veldig høyt i den kampen. Og RBK spilte på bortebane! Skammelsrud med en helt vanvittig kamp hvor han passet ihjel Dortmund totalt og Carew og Sørensen drev Kohler og Co til vanvidd. Det første minuttet tar Bergdølmo ballen og vipper den over Ricken (?) tar den ned igjen på vrista og slår en pasning til Carew som drar med seg ballen og spiller videre. Så stod ikke akkurat på ferdighetene. Ellers var det vel bare Barbarez og Ewerthon som hadde noe halvfarlig å by på.

Og nok en gang, dette var mot et toppet Dortmund, ikke mot Romas B-lag hvor Mourinho trolig gjør 9-10 endringer (Rui Patricio og kanskje Ibanez starter) til kampen mot Napoli på søndag.

Jesman

Legg inn av Jesman »

Kjello skrev: fre okt 22, 2021 12:02 pm Ståle S tydelig på at det er stor forskjell på å prestere i Champions League og andre turneringer.
Og han har selvfølgelig helt rett.
Solbakken om Glimt: Et ekstremt resultat
– Dette er stort. Men vi må passe litt på kontekst her, for det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde. Det var Champions League. De slo både Real Madrid, Milan og Borussia Dortmund. Dette er på nivå med da Tromsø og Viking slo Chelsea, Brann slo PSV Eindhoven og da Lillestrøm slo Ajax på 1970-tallet, sier Solbakken til VG.
Solbakken og VG misser jo det sentrale i Vikings prestasjon. Flere norske lag har greid glimrende enkeltresultater mot europeiske storlag, Solbakken nevner jo flere selv. Viking slo UT Chelsea. Meg bekjent den eneste gang et norsk lag har slått UT et engelsk i Europa. Og Chelsea-laget bestod som kjent av spillere som er både verdensmestere og europamestere i fotball, flere PL-vinnere, flere CL-vinnere osv osv osv. Jeg kjøper argumentet til Solbakken om at CL er CL, men da må han få med full kontekst av de andre prestasjonene han nevner.

Uansett, det viktigste her er å berømme GLimt for en strålende prestasjon. Man kan gjerne snakke om kunstgress og c-lag, men det er en helt sinnsyk prestasjon å dominere så til de grader over dette Roma-laget. All ære til Glimt!

GiPazzini_85
Innlegg: 12997

Legg inn av GiPazzini_85 »

Kjello skrev: fre okt 22, 2021 12:02 pm Ståle S tydelig på at det er stor forskjell på å prestere i Champions League og andre turneringer.
Og han har selvfølgelig helt rett.
Solbakken om Glimt: Et ekstremt resultat
– Dette er stort. Men vi må passe litt på kontekst her, for det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde. Det var Champions League. De slo både Real Madrid, Milan og Borussia Dortmund. Dette er på nivå med da Tromsø og Viking slo Chelsea, Brann slo PSV Eindhoven og da Lillestrøm slo Ajax på 1970-tallet, sier Solbakken til VG.
Ja, bra at noen prøver å være litt edruelige i det hele. Branns kamp mot PSV er litt glemt, ja. Det PSV-laget var temmelig bra med Cocu, Valckx, Stam, Numan, Degryse, Nilis og Vampeta (som aldri ble den stjernen man så for seg).

Kalle73

Legg inn av Kalle73 »

Som sagt: RBK-fansen er for meg totalt usjarmerende når man skal bruke en tråd om Glimt sin kalasfotball i går til å gjenleve gamle RBK-kamper minutt for minutt for å prøve å gjøre Glimts prestasjon mindre.
Har alltid vært Glimt-supporter, men pga spillere og trenere i fleng som har vært i begge klubner så har jeg hatt sympati med RBK. Men dere sjølhøytidelige og humorløse RBK-fans gjør at den forsvinner mer og mer. Dere blir mer og mer lik folk fra klanen som er helt hjernevaska. Molde-fansen har derimot både humor og evne til sjølkritikk.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Fotball - Norsk»