Holocaust

Svar
Brukeravatar
Oddesen
Innlegg: 418

Re: Holocaust

Legg inn av Oddesen »

Alfon skrev: lør nov 13, 2021 8:47 am Når var det på østfronten at det virkelige folkemordet på jødene,starten på Holocaust, der kvinner og barn ble skutt pga de var jøder? Var det juni 1941?
Første testing av stasjonære gasskammer for jødeutryddelsen var i oktober 1941 i Belzec og August/September 1941 i Auschwitz.
Er klar over at gassing av mennesker ble utført på et tidligere i Tyskland med T4 programmet. Da i en helt annen skala.
Mener også å ha lest at de første gassingene så ble CO på flaske benyttet men man innså fort at dette ikke fungerte bra nok i stor skala pga logistikk og kostnad.
Man innså at avgassene fra en forbrenningsmotor(diesel) var bedre egnet. Ingen logistikk og liten fare for operatørene av anlegget.
Belzec operational i Mars 1942. På samme tid ble det også gasset jøder regelmessig i Auschwitz men da med Zyclon B. Testingen i Auchwitz ble startet på høsten 1941. Da inne i leiren som
vi fortsatt kan besøke. I 1942 i Auschwitz ble gassingen flyttet til en bygning i ytterenden av Birkenau, omtalt som Bunker I. Denne bygningen er revet.
Tusen takk for dette innlegget! Jeg oppfatter det å være det mest verdifulle innlegget på tråden, så langt, fordi det åpenbarer forbrytelsen og den hatefulle menneskefiendtligheten som holocaust representerer. Det er lett å bruke store ord om holocaust. Men fakta taler mer enn nok, for seg selv. Og du bidrog med gode fakta, og økt forståelse av tragedien, ved dette innlegget.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Historie»