Situasjonen i Ukraina

Låst
Jobs
Innlegg: 451

Re: Situasjonen i Ukraina

Legg inn av Jobs »

Scuderia skrev: man nov 22, 2021 12:59 pm Kan ikke helt se hva Russland egentlig ønsker å oppnå med en ny invasjon av Ukraina. Uansett hva folk tror er ikke Russland sterke nok til dette uten total mobilisering av reservene. Ukraina vil forsvare seg og føre total krig og full mobilisering av befolkningen. De kommer til å få drøssevis av våpen fra NATO. Russland kan rett og slett ikke valse inn som i Krim eller Georgia.
Alternativet er at de rykker inn og stopper. Altså okkupere enda mer enn de gjør i dag. Ukraina er da litt låst.. mens Russland vil miste all rest av respekt i vesten og med alle de konsekvensene det får. Kan være at planen er å spise litt av Ukraina om gangen til alt er borte men på veien kommer Russland til å være ruinert.. ser ikke helt formålet her.

Så eneste fornuftige konklusjonen er at Russland rett og slett kommer til å true,skremme og plage regelmessig i årene som kommer.. kun for å holde Ukraina destabilisert og heller se etter muligheter når tiden kommer. En fin liten borgerkrig i Ukraina vil muliggjøre en fredelig Russisk invasjon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moskova har kalt inn reservestyrkene i følge Bloomberg,og i Ukraina har startet en stor øvelse . Putin må ha blitt totalt gal og mistet siste rest av fornuft. Han må da forstå at dette ender i storkrig, der det er stor sannsynlighet for at atomvåpen vil bli tatt i bruk.

https://finansavisen.no/nyheter/energi/ ... m-vinteren

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Har seriøse problemer med å se at de vil invadere Ukraina. Det vil bli enormt kostbart for dem, både i penger og menneskeliv. For ikke å snakke omdømmemessig. Er langt i fra noen fan av Putin, men så dum kan han umulig være. Da har han blitt splitter pine gal.

Rhabagatz

Legg inn av Rhabagatz »

Fernandovonarb skrev: man nov 22, 2021 7:48 pm Har seriøse problemer med å se at de vil invadere Ukraina. Det vil bli enormt kostbart for dem, både i penger og menneskeliv. For ikke å snakke omdømmemessig. Er langt i fra noen fan av Putin, men så dum kan han umulig være. Da har han blitt splitter pine gal.
Helt åpenbart en idiotisk ting å gjøre.

Men det er interessant hvordan Ukraina, vestlig etterretning og mediene spiller på disse fiolinene om dagen. Mens de selv er opptatt av at "Russland følger reglene" når det gjelder "ikke-aggressiv" våpenkjøp, styrkeoppbygging og militærøvelser den andre veien...

Brukeravatar
newsflash
Innlegg: 8141

Legg inn av newsflash »

Egentlig en ganske informativ artikkel fra NRK:

https://www.nrk.no/urix/ukraina-_-blir- ... 1.15740506

Verdt å merke seg at Russland sammenlikner situasjonen med den situasjonen det var i Georgia i 2008, det tror jeg er nærmere sannheten enn at russerne planlegger et angrep.

Jobs
Innlegg: 451

Legg inn av Jobs »

En ting er sikkert,det blir noen spennende måneder .

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verde ... itaere-tap

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

newsflash skrev: tir nov 23, 2021 4:08 pm Egentlig en ganske informativ artikkel fra NRK:

https://www.nrk.no/urix/ukraina-_-blir- ... 1.15740506

Verdt å merke seg at Russland sammenlikner situasjonen med den situasjonen det var i Georgia i 2008, det tror jeg er nærmere sannheten enn at russerne planlegger et angrep.
La dem angripe. Da skal EU/EØS bryte helt med Russland, all persontrafikk skal stoppes, alle flyforbindelser kanselleres, alle russiske bankkonti beslaglagt i vestlige banker, alle russiske statsborgerne skal utvises, alle handelsavtaler inkludert kjøp av olje/gass skal avbrytes, hele verdens banktjeneste skal stenges av for Russland. Det vil bli lansert voldsomme sanksjoner mot tredjeparter som Kina, slik at ingen skal fristes til å kjøpe fra Russland. Putin skal erklæres persona non grata på livstid fram til hans kapitulasjon eller død. Når hele forretningsstanden går konkurs, når det ikke lenge er mulig å bruke bil, skip og fly fordi all assistanse fra Vesten stoppes, når valutaen kollapset og når hyperinflasjonen eksplodert for alvorlig samtidig som mange må gå sultende til sine boliger, vil de endelig realisere at det var en veldig stor feil å tirre på seg Vesten i mange år.

Når tusener av kister sendes hjem for hemmeligholdte begravelser ofte uten at slektninger kunne få begrave dem (svært viktig i russisk tradisjon, men Putin har innført en lov som forby offentliggjøring av militær tap - inkludert begravelser, som skal hemmeligholdes-), bare få melding om disses bortfall, når titusener av skadede sendes hjem til sine familier eller holdes som fanger for å hindre offentligheten fra å vite hva som egentlig hadde hendt, når kampgny høres i hele den muslimske delen av Sør-Russland hvor tsjetsjenerne og dagestanere vil med skjult støtte fra Tyrkia løsrive seg, når selskaper går konkurs eller kjøpes opp av kinesiske oppkjøperne - vil de realisere at Putin ikke har det russiske folkets interesser i det beste, kun hans egne drømmeri.

Når de lærer om hvordan deres nabofolk hater dem, hvordan de ikke kan bli venner med ikke-russerne, bare finner ut at hviterussere og ukrainere hater dem og vil gjøre det i "all evighet", for deretter å finne ut at østeuropeerne misliker dem til tross for nære bånd som med grekerne og bulgarerne, og deretter at folk de tidlig hadde levd med frykter dem - da vil de realisere at de aldri kan leve i fred og aldri kan forsone seg med sine nabofolkene så lenge Putin holder i livet drømmen om det russiske imperiet. Spesielt hvis Putin skulle bruke atomvåpen mot ukrainske byer og drepe hundretusener av mennesker i et nukleært holocaust.

Når de ser hvordan kineserne kjøpe seg inn i Russland eller utnytte anledningen for å ta Sibir med dens meget rike ressurser under økonomisk kontroll ved å kunne utby og utkjøpe alle, selv russiske myndigheter, vil de da realisere at de ikke lenge er herre i egne hus, da man mistet vernet ved å miste Vesten.

Da må de gjøre det eneste rette; drepe Putin og alle som støtter hans drømmer om å skape Russland til en supermakt ved å være trassig inntil det absurde mot Vesten. Forsone seg med sine naboene, ber om tilgivelse og begynne med å hjelpe til der man tidlig hadde brukt vold. Sørge for at Russland kan se resten av verden i øyne som en likemann fremfor en smålig og stormannsgal bølle som ikke vil bryte med fortiden. Da vil Vesten tar dem til nåde igjen.

Men selv om det ikke komme noe angrep - det VIL skjer i fremtiden. Putin er en katastrofe for det russiske folket.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

https://www.reuters.com/world/putins-uk ... 021-11-24/

Hvis dette er målsetningene for Putin, er han en mye større idiot enn jeg trodde. Han vil ikke erkjenne faktumet om at da Zelenskij kom til ham etter valget, hadde han håndtert den ukrainske fredsfølingen meget galt, skapt sterk frustrasjon og sinne. Han vil hindre militærassistanse til Ukraina uten å erkjenne at det er hans aggressivitet med daglige trefninger i Donbass og opprustningen langs grensene som følger til økt hjelp til et land som menes å være i fare. Han vil ikke innse at Biden hadde tapt mye politisk kreditt ved å møte ham, og ser ut til å være uten av stand til å innse at han etterape Nord-Korea som maset seg fram til et presidentmøte med Trump. Biden hadde understreket alvoret, og selv om det er flere "eksperter" som vil at USA skulle forråde Ukraina, er presset fra kongressen og mesteparten av demokratene så sterk, at de vil la budskapet være; ikke mer silkehansker. Biden burde holde seg unna Putin og ta ikke kontakt med ham verken digitalt eller personlig, ettersom man har Minsk-samtalene i minne og ettersom Putin vil ha prestisje som med en viss Kim. Biden vil ha for mye å miste. Hvis Putin vil "demilitarisere" Ukraina, innse han sannsynlig ikke at hans rovgriskhet omkring Krim-halvøya og Donbass, og argumentene om at Ukraina ikke har eksistensrett, gjør dette 100 % uaktuelt.

Det eneste han vil oppnå om Biden er fornuftig, er at NATO og Tyrkia vil styrke militærassistansen til Ukraina og sette Russland under press, det var en grotesk feil å irritere på seg EU/EØS ved å holde tilbake gass slik at hans venner der i slutten bare gi opp, og det var en lik grotesk feil å lansere elektroniske sabotasjeangrep på vitale struktur i USA selv om det var kriminelle i hans land, slik det har blitt personlig for USA, Biden ment alvor med gjenklang i det amerikanske folket da man sa at fremtidige angrep kan utløse krig.

Det har alltid slått meg at han ikke har konsekvensvurderingsevne når han må betrakte egne handlinger og konsekvenser av disse. Mange mente "steinansiktet" er svært rasjonelt, men slik ser jeg ikke på dette, i 2016 mistet han nesten Aleppo, og hans krigsstrategi var så slett, at han ikke oppnådde sine objekter - og derimot gjort det verre som ved å samarbeide med Erdogan under en tro om at det vil bryte opp NATO, bare for å oppdage at Erdogan er hans verste fiende. I det sist har det vært observert at Putin var blitt mer opptatt av egne betydelighet enn tidlig, og dette har fulgt til kursendring, det virker som at Trump hadde plantet noe som minner om mindreverdighetskomplekser i russeren som har nærmere seg de nordkoreanske Kim-ene.

Putin blir gammelt, og det virker som at det gjør ham mer utilregnelig, ikke minst ettersom han er blitt en eremitt som lever alene i hans feriested som har blitt et permanent residensstad som bare besøkes av utvalgte som må gjennom klareringsprosedyrer for å unngå smitte (og annet).

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

https://www.newstatesman.com/world/asia ... ng-for-war

En veldig interessant observasjon av Putins mulige motiver, dette har vært sett bare en gang tidlig; Yassir Arafat, den palestinske PLO-terroristlederen oppriktig trodde på bruk av kaos for å skape endeløse muligheter gjennom underminering, sabotasje, ulydighet og kontrahandlinger som kontroversielle aksjoner uten å ta seg bry om eventuelle konsekvenser. Han mistet kontrollen gang på gang til stor skade for det palestinske folket, som endt opp med å bli uglesettet og undertrykt i Jordan, angrepet, massakrert og forhatt i Libanon, undertrykt i araberstatene under stadig angrep fra Israel som kunne vinne ved å representere en ordensmakt - Arafats strategi ødela Osloavtalen da han valgt å bruke kaos mot israelsk sabotasje, og simpelt ga fra seg Palestina som forbli kaotisk i dag.

Vi kan se langt mindre ekstreme, men liknende symptomer på Russlands meritter siden 2011 for de siste ti år; alt man presentere var å svekke egne troverdighet, skape så mye turbulens at man ikke kan styre begivenhetenes gang, tirrer mektige ordensmakter og få fiender som NATO og Erdogan mye nærmere egne grenser enn tidlig. Erdogan i seg selv var et mesterverk; Putin ignorerte historiske lekser og dermed potensialiteten Tyrkia representere, slik at han nå har tyrkiske militære i Sentral-Asia, Kaukasus og Ukraina, og en underliggende fare for at oppstandene i Sør-Russland kan blusse opp på nytt. Samtidig har man bare ført Finland og Sverige rett i armene på NATO som stilt opp store baser i Øst-Europa og gir voksende militærassistanse til Ukraina. Russisk makt måles ikke lenge etter diplomatiske skala, men etter soldater - i Tadsjikistan hadde Putins støtte til Taliban slått feil, slik at Russland må stå som garantimakt, og Armenia opplevd å bli forrådet og tvunget til å underkaste seg Putin, som ikke får venner, men fiender av dette spillet.

Arafat endt opp med å ødelegge den palestinske staten som i dag er et ikke-tema hvor palestinerne er underlagt et apartheidsystem som tar sikte på å ødelegge disses eksistensberettigelse. Russland er på den samme vegen. Alle tsarene var sterke tilhengere av ordensmakt og dermed var generelt opptatt med å bekjempe kaos, denne holdningen hadde spredt seg til kommunistene som også anså kaos som en fiende, og dermed bare unntaksvis tydde til kaos - som vist seg å være galt; da Sovjet dumpet Somalia til fordel for Etiopia i 1977, mistet de det indiske havet og krig i Eritrea gjorde eventuelle vinninger hensiktsløst. Da de luret Egypt til å oppruste i 1967 for at Israel kan vinne en krig, mistet de egypternes tillit så snart disse innså dette i 1970-årene. Disse eksemplene - som toppet seg med Afghanistan som var en ufattelig stor feil - vist at bruk av kaos er selvdestruktivt.

Putin er blitt brannmannen som i det skjulte er en pyroman, han vil gjøre bruk av kaos, uten å realisere at det skader ham selv, under en tro om at hans fiender vil oppleve kaos først som en uunngåelig konsekvens av samfunnsutviklingen. Hva han ikke realisere, er at det bare fører folk sammen i slutten om orden.

Mot HAM.

Brukeravatar
newsflash
Innlegg: 8141

Legg inn av newsflash »

Varulv2468 skrev: tor nov 25, 2021 12:33 pm
La dem angripe. Da skal EU/EØS bryte helt med Russland, all persontrafikk skal stoppes, alle flyforbindelser kanselleres, alle russiske bankkonti beslaglagt i vestlige banker, alle russiske statsborgerne skal utvises, alle handelsavtaler inkludert kjøp av olje/gass skal avbrytes, hele verdens banktjeneste skal stenges av for Russland. Det vil bli lansert voldsomme sanksjoner mot tredjeparter som Kina, slik at ingen skal fristes til å kjøpe fra Russland. Putin skal erklæres persona non grata på livstid fram til hans kapitulasjon eller død. Når hele forretningsstanden går konkurs, når det ikke lenge er mulig å bruke bil, skip og fly fordi all assistanse fra Vesten stoppes, når valutaen kollapset og når hyperinflasjonen eksplodert for alvorlig samtidig som mange må gå sultende til sine boliger, vil de endelig realisere at det var en veldig stor feil å tirre på seg Vesten i mange år.

Når tusener av kister sendes hjem for hemmeligholdte begravelser ofte uten at slektninger kunne få begrave dem (svært viktig i russisk tradisjon, men Putin har innført en lov som forby offentliggjøring av militær tap - inkludert begravelser, som skal hemmeligholdes-), bare få melding om disses bortfall, når titusener av skadede sendes hjem til sine familier eller holdes som fanger for å hindre offentligheten fra å vite hva som egentlig hadde hendt, når kampgny høres i hele den muslimske delen av Sør-Russland hvor tsjetsjenerne og dagestanere vil med skjult støtte fra Tyrkia løsrive seg, når selskaper går konkurs eller kjøpes opp av kinesiske oppkjøperne - vil de realisere at Putin ikke har det russiske folkets interesser i det beste, kun hans egne drømmeri.

Når de lærer om hvordan deres nabofolk hater dem, hvordan de ikke kan bli venner med ikke-russerne, bare finner ut at hviterussere og ukrainere hater dem og vil gjøre det i "all evighet", for deretter å finne ut at østeuropeerne misliker dem til tross for nære bånd som med grekerne og bulgarerne, og deretter at folk de tidlig hadde levd med frykter dem - da vil de realisere at de aldri kan leve i fred og aldri kan forsone seg med sine nabofolkene så lenge Putin holder i livet drømmen om det russiske imperiet. Spesielt hvis Putin skulle bruke atomvåpen mot ukrainske byer og drepe hundretusener av mennesker i et nukleært holocaust.

Når de ser hvordan kineserne kjøpe seg inn i Russland eller utnytte anledningen for å ta Sibir med dens meget rike ressurser under økonomisk kontroll ved å kunne utby og utkjøpe alle, selv russiske myndigheter, vil de da realisere at de ikke lenge er herre i egne hus, da man mistet vernet ved å miste Vesten.

Da må de gjøre det eneste rette; drepe Putin og alle som støtter hans drømmer om å skape Russland til en supermakt ved å være trassig inntil det absurde mot Vesten. Forsone seg med sine naboene, ber om tilgivelse og begynne med å hjelpe til der man tidlig hadde brukt vold. Sørge for at Russland kan se resten av verden i øyne som en likemann fremfor en smålig og stormannsgal bølle som ikke vil bryte med fortiden. Da vil Vesten tar dem til nåde igjen.

Men selv om det ikke komme noe angrep - det VIL skjer i fremtiden. Putin er en katastrofe for det russiske folket.
Når selv NRK gjennomskuer propagandaen fra USA og Ukraina, så er det jo merkelig at du ikke evner det samme.

Hva vil Russland ha på å tjene på å trappe opp konflikten i Donbass?

Hva vil Ukraine tjene på å trappe opp konflikten i Donbass?

Ha dette i bakhodet, og forsøk analysen på nytt :)

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

newsflash skrev: tor nov 25, 2021 5:21 pm
Når selv NRK gjennomskuer propagandaen fra USA og Ukraina, så er det jo merkelig at du ikke evner det samme.

Hva vil Russland ha på å tjene på å trappe opp konflikten i Donbass?

Hva vil Ukraine tjene på å trappe opp konflikten i Donbass?

Ha dette i bakhodet, og forsøk analysen på nytt :)
Hvilken "gjennomskuing"? Donbass er en del av Ukraina, der myndighetene har et væpnet opprør å hanske med. Opptrappingen går begge veger, dessuten burde Ukraina gjenopprette sin suverenitetsrett på "utbryterrepublikkene" om det ikke er mulig å få dem til å gi opp og akseptere sameksistens med resten av landet. Russland er eneansvarlig, hvilken du har aldri akseptert i all den tid.

Og som opplevd med Arafat, Putin vil få en ublid skjebne om det skulle bli hans død eller når han må krabber i ydmykelse i slutten. Den som leker med kaos går det aldri bra med. Om de russiske intellektuelle innser det, burde de gjøre opprør, alle som en. Ideen med det russiske imperiet er å ha orden, ikke kaos. Og kaos truer Russland mer enn disse selvinnbilte "fiender".

Brukeravatar
newsflash
Innlegg: 8141

Legg inn av newsflash »

Varulv2468 skrev: tor nov 25, 2021 6:15 pm
Hvilken "gjennomskuing"? Donbass er en del av Ukraina, der myndighetene har et væpnet opprør å hanske med. Opptrappingen går begge veger, dessuten burde Ukraina gjenopprette sin suverenitetsrett på "utbryterrepublikkene" om det ikke er mulig å få dem til å gi opp og akseptere sameksistens med resten av landet. Russland er eneansvarlig, hvilken du har aldri akseptert i all den tid.

Og som opplevd med Arafat, Putin vil få en ublid skjebne om det skulle bli hans død eller når han må krabber i ydmykelse i slutten. Den som leker med kaos går det aldri bra med. Om de russiske intellektuelle innser det, burde de gjøre opprør, alle som en. Ideen med det russiske imperiet er å ha orden, ikke kaos. Og kaos truer Russland mer enn disse selvinnbilte "fiender".
At det er Ukraina som her ønsker å trappe opp, mens Russland er interessert i å fryse konflikten.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

newsflash skrev: tor nov 25, 2021 6:37 pm
Varulv2468 skrev: tor nov 25, 2021 6:15 pm
Hvilken "gjennomskuing"? Donbass er en del av Ukraina, der myndighetene har et væpnet opprør å hanske med. Opptrappingen går begge veger, dessuten burde Ukraina gjenopprette sin suverenitetsrett på "utbryterrepublikkene" om det ikke er mulig å få dem til å gi opp og akseptere sameksistens med resten av landet. Russland er eneansvarlig, hvilken du har aldri akseptert i all den tid.

Og som opplevd med Arafat, Putin vil få en ublid skjebne om det skulle bli hans død eller når han må krabber i ydmykelse i slutten. Den som leker med kaos går det aldri bra med. Om de russiske intellektuelle innser det, burde de gjøre opprør, alle som en. Ideen med det russiske imperiet er å ha orden, ikke kaos. Og kaos truer Russland mer enn disse selvinnbilte "fiender".
At det er Ukraina som her ønsker å trappe opp, mens Russland er interessert i å fryse konflikten.
Ukraina ønsker å fri seg fra det russiske kvalmgrepet. Konflikten i Donbass vil aldri bli løst så lenge Putin støtter "separatistene".

Brukeravatar
newsflash
Innlegg: 8141

Legg inn av newsflash »

Varulv2468 skrev: tor nov 25, 2021 6:41 pm Ukraina ønsker å fri seg fra det russiske kvalmgrepet. Konflikten i Donbass vil aldri bli løst så lenge Putin støtter "separatistene".
Konflikten blir neppe løst igjennom militære midler heller. I vertfall ikke uten at det blir svært blodig.

Georgia forsøkte å "ta tilbake" russisk støttede sepratistområder i 2008 også, da svarte Russland militært. Det kommer de nok til å gjøre denne gangen også dersom Ukraina forsøker på noe lignende.

De ukrainske styrkene er nok i langt bedre forfatning enn det de georgiske var i 2008, så det blir nok langt blodigere.

Rhabagatz

Legg inn av Rhabagatz »

Varulv2468 skrev: tor nov 25, 2021 6:41 pm Konflikten i Donbass vil aldri bli løst så lenge Putin støtter "separatistene".
Konflikten med Taiwan vil aldri bli løst så lenge Washington støtter "separatistene".

Jobs
Innlegg: 451

Legg inn av Jobs »

Når var det putin brukte samme unndskyldning ? Det var når de okuperte Krim.

Russland mener det er ukrainske nasjonalister som må bære hovedansvaret for det som har skjedd gjennom ikke ha ta hensyn til den russiskspråklige minoriteten i landet. Ukraina mener det handler om ren russisk innblanding i ukrainske forhold.

https://www.nrk.no/urix/ukraina-_-blir- ... 1.15740506

MRSA
Innlegg: 2168

Legg inn av MRSA »

Rhabagatz skrev: tor nov 25, 2021 6:57 pm
Varulv2468 skrev: tor nov 25, 2021 6:41 pm Konflikten i Donbass vil aldri bli løst så lenge Putin støtter "separatistene".
Konflikten med Taiwan vil aldri bli løst så lenge Washington støtter "separatistene".
Det finnes omtrent ingen likheit mellom den russiske okkupasjonen av Donbass og Kina versus Kina.

Rhabagatz

Legg inn av Rhabagatz »

MRSA skrev: tor nov 25, 2021 8:31 pm
Rhabagatz skrev: tor nov 25, 2021 6:57 pm
Varulv2468 skrev: tor nov 25, 2021 6:41 pm Konflikten i Donbass vil aldri bli løst så lenge Putin støtter "separatistene".
Konflikten med Taiwan vil aldri bli løst så lenge Washington støtter "separatistene".
Det finnes omtrent ingen likheit mellom den russiske okkupasjonen av Donbass og Kina versus Kina.
rent bortsett fra at de har samme folkerettslige status som utbryterprovinser - en status som vel nærmest samtlige land i verden er enige om.

MRSA
Innlegg: 2168

Legg inn av MRSA »

Rhabagatz skrev: tor nov 25, 2021 9:55 pm
MRSA skrev: tor nov 25, 2021 8:31 pm
Rhabagatz skrev: tor nov 25, 2021 6:57 pm

Konflikten med Taiwan vil aldri bli løst så lenge Washington støtter "separatistene".
Det finnes omtrent ingen likheit mellom den russiske okkupasjonen av Donbass og Kina versus Kina.
rent bortsett fra at de har samme folkerettslige status som utbryterprovinser - en status som vel nærmest samtlige land i verden er enige om.
Har du ein link til den annerkjennelsen?

Rhabagatz

Legg inn av Rhabagatz »

MRSA skrev: tor nov 25, 2021 10:06 pm
Rhabagatz skrev: tor nov 25, 2021 9:55 pm
MRSA skrev: tor nov 25, 2021 8:31 pm

Det finnes omtrent ingen likheit mellom den russiske okkupasjonen av Donbass og Kina versus Kina.
rent bortsett fra at de har samme folkerettslige status som utbryterprovinser - en status som vel nærmest samtlige land i verden er enige om.
Har du ein link til den annerkjennelsen?
Utbryterprovinser er ikke internasjonalt anerkjent. Taiwan er offisielt en del av Kina.
https://en.wikipedia.org/wiki/One-China_policy

MRSA
Innlegg: 2168

Legg inn av MRSA »

Rhabagatz skrev: tor nov 25, 2021 10:12 pm
MRSA skrev: tor nov 25, 2021 10:06 pm
Rhabagatz skrev: tor nov 25, 2021 9:55 pm

rent bortsett fra at de har samme folkerettslige status som utbryterprovinser - en status som vel nærmest samtlige land i verden er enige om.
Har du ein link til den annerkjennelsen?
Utbryterprovinser er ikke internasjonalt anerkjent. Taiwan er offisielt en del av Kina.
https://en.wikipedia.org/wiki/One-China_policy
At Taiwan er ein del av Kina er noko begge Kina er einige om. Har fortsatt ingen likheit med den russiske okkupasjonen av Aust Ukraina.

Rhabagatz

Legg inn av Rhabagatz »

MRSA skrev: tor nov 25, 2021 10:28 pm
Rhabagatz skrev: tor nov 25, 2021 10:12 pm
MRSA skrev: tor nov 25, 2021 10:06 pm

Har du ein link til den annerkjennelsen?
Utbryterprovinser er ikke internasjonalt anerkjent. Taiwan er offisielt en del av Kina.
https://en.wikipedia.org/wiki/One-China_policy
At Taiwan er ein del av Kina er noko begge Kina er einige om. Har fortsatt ingen likheit med den russiske okkupasjonen av Aust Ukraina.
Deres folkerettslige status er identisk, uansett om du ikke ser det. Dine manglende kunnskaper på området er irrelevante.

Taiwan har ingen ambassader, ingen land har ambassader i Taiwan og landet er ikke representert i FN. Så godt som alle land i verden støtter en-kinapolitkken. Dette har du fått dokumentert. Men mange land har de facto relasjoner med Taiwan, akkurat som Russland har med Dombassrepublikken.

willard

Legg inn av willard »

Anngående Taiwan: Taiwans offisielle navn er Republikken Kina (motsetning til Folkerepublikken Kina). Denne republikken oppstod etter keiser-regimets fall i 1911. Taiwan har (i allefall tidligere) hevdet å representere hele Kina og de gjorde det i en viss forstand - også etter den kommunistiske maktovertakelsen i 1949. Blant annet var de en av de 5 faste medlemmene av sikkerhetsrådet. Dette endret seg i 1971 da de mistet både Kinas plass i FN og det permanente setet i FNs sikkerhetsråd til fordel for Folkerepublikken Kina.

Kina hevder at Taiwan er en del av Kina, men det har også vært motsatt (frem til 1992 hadde Taiwan/RK som uttalt mål å gjenerobre fastlands-Kina).

Skillet mellom Taiwan er Kina er verken kulturelt, etnisk, språklig eller historisk. Det er kun politisk.

Brukeravatar
newsflash
Innlegg: 8141

Legg inn av newsflash »

Da hevder Ukraina at Russland planlegger et kupp i løpet av desember.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/47 ... ek-mot-ham

En skal ikke se bort i fra at det planlegges et kupp i Ukraina, men da er det neppe pro-russiske krefter som står bak...

Rhabagatz

Legg inn av Rhabagatz »

newsflash skrev: fre nov 26, 2021 11:56 am Da hevder Ukraina at Russland planlegger et kupp i løpet av desember.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/47 ... ek-mot-ham

En skal ikke se bort i fra at det planlegges et kupp i Ukraina, men da er det neppe pro-russiske krefter som står bak...
Sist gang var det jo USA og EU som var innblandet. Jeg aner ikke hvordan stemningen er der, men å tvangsavsette en folkvalgt president og folkeforsamling pleier ikke akkurat å føre til stabilitet i et land,

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

newsflash skrev: fre nov 26, 2021 11:56 am Da hevder Ukraina at Russland planlegger et kupp i løpet av desember.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/47 ... ek-mot-ham

En skal ikke se bort i fra at det planlegges et kupp i Ukraina, men da er det neppe pro-russiske krefter som står bak...
Jeg trodde Rinat Akhmetov hadde blitt arrestert for lenge siden! Han er en av oligarkene som hadde et medansvar i finansieringen av de russiske "opprørerne" i mars-april 2014 da man ville utnytte stemningen for å presse sentralregjeringen til innrømmelser, men det endt at dette eksplodert rett i ansiktet på en av de meste kontroversielle røverbaronene i Ukrainas historie. I andre land ville han ha blitt arrestert for høyforræderi, men det hendt ikke - og siden har Akhmetov vært på pro-russisk side, og dermed oppfattes som en femtekolonnist av mange selv om han hadde opplevd plyndring og overtredelser av "Donbass-rebeller" og å bli ignorert av Putin. USA har ham på en svarteliste over suspekte magnater som er sentralt i ukrainsk korrupsjonskultur. Hovedproblemet med denne mannen er at han er en ganske glatt ål som det er svært vanskelig å gripe tak på, slik at man oftest bli mektig frustrert over ham, som flesteparten av etablissementet i Kiev som vil se ham forsvinne for alltid.

Akmetov er veldig dypt upopulært, så meget at han systematisk organisere hjelpeprogrammer for å ikke bli for upopulært, og Zelenskyj ment bestemt at oligarkene i den korrupte Ukraina må bringes under kontroll. Akmetov er den rikeste mannen, opptil dobbelt så rik som den neste rikeste, og som mange anså som en alvorlig sikkerhetstrussel mot det politiske systemet i Ukraina og Ukrainas overlevelse mot Russland. Han har for nære bånd med russiske Putin-lojale magnater i Russland. I USA er han sterkt uønsket, og i EU/EØS er det en berøringsangst når det gjelder ham.

Zelenskyj vil få has på Akhmetov, og avlyttingsfunn kan ha gitt ham anledningen han trenger.

https://www.ukrinform.net/rubric-polyti ... ensky.html

“There are great internal challenges our state is facing, already being recorded by foreign intelligence agencies. I’ll tell you frankly, I’m living within this process. For example, I received information that on the 1st (of December - ed.) there will be a coup d'etat in our country. I think this is important information, December 1-2 ... it’s not only intelligence that we have, it’s also audio intercepts, where representatives of Ukraine, so to speak, discuss with representatives of Russia Rinat Akhmetov's participation in the coup in Ukraine. They suggest a billion dollars will be allocated, and so on. I believe that this is a setup targeting businessman Rinat Akhmetov, I believe that this is an operation. He is being dragged into the war against the state of Ukraine. I think he started it, I think it will be a big mistake for him, because you can't fight against your people, against the president who was elected by the people of Ukraine,"

“There is a recording where people from Ukraine are heard talking. There is an audio recording. Let's say, it’s a sound recording. It can be a chat messenger, anything, I'm not ready to talk about it. Some names are being discussed, and his (Akhmetov’s – ed.) is, too. That’s why I’m saying that I believe this is a dangerous situation and he is being dragged into this thing. Had this been happening in another country, I won't say in which one, someone would have already come after him, you understand what would be happening, but we’re smart... I think he should look into this, listen to or read this all. There is a printed version of these communications. In addition to this conversation, there is actually a human intelligence report on someone willing to destabilize our country internally. I don't think our society wants that. The country doesn’t want that. It’s those who have lost power that do. That’s what I think."

Derfor er Akhmetov satt under overvåkning og innkalt til et møte med presidenten. Det er veldig få i Vesten som vil savne Akhmetov som for mange representerte ansiktet på den hyperkapitalistiske røverbaronen blant de østeuropeiske magnatene, som i tillegg har et stort problem med at han er farlig politisk naiv tross ett overlevelsesinstinkt.

Brukeravatar
LD-Johnson
Innlegg: 1291

Legg inn av LD-Johnson »

Rhabagatz skrev: tor nov 25, 2021 10:36 pm
MRSA skrev: tor nov 25, 2021 10:28 pm
Rhabagatz skrev: tor nov 25, 2021 10:12 pm

Utbryterprovinser er ikke internasjonalt anerkjent. Taiwan er offisielt en del av Kina.
https://en.wikipedia.org/wiki/One-China_policy
At Taiwan er ein del av Kina er noko begge Kina er einige om. Har fortsatt ingen likheit med den russiske okkupasjonen av Aust Ukraina.
Deres folkerettslige status er identisk, uansett om du ikke ser det. Dine manglende kunnskaper på området er irrelevante.

Taiwan har ingen ambassader, ingen land har ambassader i Taiwan og landet er ikke representert i FN. Så godt som alle land i verden støtter en-kinapolitkken. Dette har du fått dokumentert. Men mange land har de facto relasjoner med Taiwan, akkurat som Russland har med Dombassrepublikken.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_d ... _in_Taiwan . Går tydeligvis sport i å fremstå som en kunnskapsløs tulling blant kommunist klakørene her inne.

Rhabagatz

Legg inn av Rhabagatz »

LD-Johnson skrev: fre nov 26, 2021 2:54 pm
Rhabagatz skrev: tor nov 25, 2021 10:36 pm
MRSA skrev: tor nov 25, 2021 10:28 pm

At Taiwan er ein del av Kina er noko begge Kina er einige om. Har fortsatt ingen likheit med den russiske okkupasjonen av Aust Ukraina.
Deres folkerettslige status er identisk, uansett om du ikke ser det. Dine manglende kunnskaper på området er irrelevante.

Taiwan har ingen ambassader, ingen land har ambassader i Taiwan og landet er ikke representert i FN. Så godt som alle land i verden støtter en-kinapolitkken. Dette har du fått dokumentert. Men mange land har de facto relasjoner med Taiwan, akkurat som Russland har med Dombassrepublikken.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_d ... _in_Taiwan . Går tydeligvis sport i å fremstå som en kunnskapsløs tulling blant kommunist klakørene her inne.
Ja, beklager denne utilgivelige feilen fra en kommunistklakør.

Folkerettslig status er den samme for Taiwan og Donbass i alle verdens land, bortsett fra stormaktene Belize, Eswatini, Mashalløyene, Nauru, Tuvalu, Nicaragua og en håndfull ande småstater hovedsakelig i Karibien.

Brukeravatar
LD-Johnson
Innlegg: 1291

Legg inn av LD-Johnson »

Rhabagatz skrev: fre nov 26, 2021 3:56 pm
LD-Johnson skrev: fre nov 26, 2021 2:54 pm
Rhabagatz skrev: tor nov 25, 2021 10:36 pm

Deres folkerettslige status er identisk, uansett om du ikke ser det. Dine manglende kunnskaper på området er irrelevante.

Taiwan har ingen ambassader, ingen land har ambassader i Taiwan og landet er ikke representert i FN. Så godt som alle land i verden støtter en-kinapolitkken. Dette har du fått dokumentert. Men mange land har de facto relasjoner med Taiwan, akkurat som Russland har med Dombassrepublikken.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_d ... _in_Taiwan . Går tydeligvis sport i å fremstå som en kunnskapsløs tulling blant kommunist klakørene her inne.
Ja, beklager denne utilgivelige feilen fra en kommunistklakør.

Folkerettslig status er den samme for Taiwan og Donbass i alle verdens land, bortsett fra stormaktene Belize, Eswatini, Mashalløyene, Nauru, Tuvalu, Nicaragua og en håndfull ande småstater hovedsakelig i Karibien.
iNgEn lAnD hAr aMbAsSaDeR i Taiwan.

Brukeravatar
newsflash
Innlegg: 8141

Legg inn av newsflash »

Varulv2468 skrev: fre nov 26, 2021 2:35 pm
newsflash skrev: fre nov 26, 2021 11:56 am Da hevder Ukraina at Russland planlegger et kupp i løpet av desember.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/47 ... ek-mot-ham

En skal ikke se bort i fra at det planlegges et kupp i Ukraina, men da er det neppe pro-russiske krefter som står bak...
Jeg trodde Rinat Akhmetov hadde blitt arrestert for lenge siden! Han er en av oligarkene som hadde et medansvar i finansieringen av de russiske "opprørerne" i mars-april 2014 da man ville utnytte stemningen for å presse sentralregjeringen til innrømmelser, men det endt at dette eksplodert rett i ansiktet på en av de meste kontroversielle røverbaronene i Ukrainas historie. I andre land ville han ha blitt arrestert for høyforræderi, men det hendt ikke - og siden har Akhmetov vært på pro-russisk side, og dermed oppfattes som en femtekolonnist av mange selv om han hadde opplevd plyndring og overtredelser av "Donbass-rebeller" og å bli ignorert av Putin. USA har ham på en svarteliste over suspekte magnater som er sentralt i ukrainsk korrupsjonskultur. Hovedproblemet med denne mannen er at han er en ganske glatt ål som det er svært vanskelig å gripe tak på, slik at man oftest bli mektig frustrert over ham, som flesteparten av etablissementet i Kiev som vil se ham forsvinne for alltid.

Akmetov er veldig dypt upopulært, så meget at han systematisk organisere hjelpeprogrammer for å ikke bli for upopulært, og Zelenskyj ment bestemt at oligarkene i den korrupte Ukraina må bringes under kontroll. Akmetov er den rikeste mannen, opptil dobbelt så rik som den neste rikeste, og som mange anså som en alvorlig sikkerhetstrussel mot det politiske systemet i Ukraina og Ukrainas overlevelse mot Russland. Han har for nære bånd med russiske Putin-lojale magnater i Russland. I USA er han sterkt uønsket, og i EU/EØS er det en berøringsangst når det gjelder ham.

Zelenskyj vil få has på Akhmetov, og avlyttingsfunn kan ha gitt ham anledningen han trenger.

https://www.ukrinform.net/rubric-polyti ... ensky.html

“There are great internal challenges our state is facing, already being recorded by foreign intelligence agencies. I’ll tell you frankly, I’m living within this process. For example, I received information that on the 1st (of December - ed.) there will be a coup d'etat in our country. I think this is important information, December 1-2 ... it’s not only intelligence that we have, it’s also audio intercepts, where representatives of Ukraine, so to speak, discuss with representatives of Russia Rinat Akhmetov's participation in the coup in Ukraine. They suggest a billion dollars will be allocated, and so on. I believe that this is a setup targeting businessman Rinat Akhmetov, I believe that this is an operation. He is being dragged into the war against the state of Ukraine. I think he started it, I think it will be a big mistake for him, because you can't fight against your people, against the president who was elected by the people of Ukraine,"

“There is a recording where people from Ukraine are heard talking. There is an audio recording. Let's say, it’s a sound recording. It can be a chat messenger, anything, I'm not ready to talk about it. Some names are being discussed, and his (Akhmetov’s – ed.) is, too. That’s why I’m saying that I believe this is a dangerous situation and he is being dragged into this thing. Had this been happening in another country, I won't say in which one, someone would have already come after him, you understand what would be happening, but we’re smart... I think he should look into this, listen to or read this all. There is a printed version of these communications. In addition to this conversation, there is actually a human intelligence report on someone willing to destabilize our country internally. I don't think our society wants that. The country doesn’t want that. It’s those who have lost power that do. That’s what I think."

Derfor er Akhmetov satt under overvåkning og innkalt til et møte med presidenten. Det er veldig få i Vesten som vil savne Akhmetov som for mange representerte ansiktet på den hyperkapitalistiske røverbaronen blant de østeuropeiske magnatene, som i tillegg har et stort problem med at han er farlig politisk naiv tross ett overlevelsesinstinkt.
At Ukraina arresterer de som er pro-russiske viser vel neppe at det er pro-russiske krefter som planlegger et kupp..?

Knaxern

Legg inn av Knaxern »

Ingen overraskelse at en stor andel av israelerne er opprinnelig fra Russland. Samme bedritne opplegg, tar til seg land og invaderer som de vil.

Forskjellen er at Israel får støtte for sine krigsforbrytelser og invasjoner, mens Russland ikke får det.

Låst

Gå tilbake til «Konflikten i Ukraina»