Generell diskusjon om corona

Låst
Champis

Re: Generell diskusjon om corona

Legg inn av Champis »

Fernandovonarb skrev: tor nov 25, 2021 2:23 pm
Champis skrev: tor nov 25, 2021 1:05 pm
Fernandovonarb skrev: tor nov 25, 2021 12:33 pm

Snakker du med de som jobber med det, så er de nok ikke enige. Så det får være dine ord.

Stavanger er et godt bilde på hvorfor det blir problemer nå, og det handler først og fremst om den immunietsgjelden man har skaffet seg!

Stavanger har 33 barn innlagt nå, hvor 22 av dem er med RS. Hvor mange av korona, tror du?

Hittil denne måneden har de hatt 160 innlagte barn med RS, mot en tidligere toppnotering på 90 på en måned!

Samtidig sies det at de enda ikke har hatt ette eneste tilfelle med influensa, så da kan jo bare tenke seg hvordan dette vil se ut når den sesongen virkelig er i gang!

De 47 innlagte som er uvaksinerte på landsbasis, hvor stor byrde tror du de gir sammenlignet med alt annet?
Da er det litt merkelig at de sliter med samme i Sverige, hvis dette skulle være et argument mot håndteringen her hjemme: https://www.folkhalsomyndigheten.se/fol ... rapporten/

Koronapasienter belaster helsevesenet i ukevis og med bruk av masse ressurser, og er det er den største forskjellen mot RS pasienter.
Diakonhjemmet i Oslo er nå breddfullt av pasienter, og der er de fleste uvaksinert. Selvfølgelig påvirker antivaxxerne helsevesenet vårt negativt. Bak betalingsmur, men overskriften taler for seg.
https://www.ao.no/intensivavdelingen-pa ... 128-217461

For det første, så har selvsagt influensa og andre luftveisvirus vært forholdsvis fraværende i Sverige også, om enn ikke i samme grad.

Dessuten - poenget var altså de uvaksinerte innlagte med korona, som du glatt hoppet over å svare på! Hvor stor byrde tror du de gir helsevesenet totalt sett i Norge?

Champis

Legg inn av Champis »

Hardy-guttene skrev: tor nov 25, 2021 2:27 pm
Champis skrev: tor nov 25, 2021 11:37 am
Hardy-guttene skrev: tor nov 25, 2021 12:44 am
Ptro! Det har jeg aldri sagt.
Det jeg sa var at hvis munnbind har effekt på sykehuset, så har det effekt på bussen også. Og hvis munnbind ikke har effekt, så burde Nilsen med venner fortelle leger og sykepleiere at det er unødvendig å bruke. Kirurgiske munnbind som brukes på sykehus er ikke magiske og med annen effekt enn kirurgiske munnbind som selges over disk. Jeg forklarte også om smittestoffers virulens, utgangsport, smittevei, inngangsport, etc.
Dette er så fordummende at hjelpes! Så hvis munnbind ikke har særlig effelt på bussen, så bør legene fortelles at de ikke burde bruke det på sykehuset? Mener du at det er samme risikobilde i de to situasjonene? Eller bare gjør du deg dum?
Praktisk og logisk sans. Enten har munnbind effekt eller så har de ikke effekt. Det er ingen som har påstått at munnbind stopper smittespredning, men at de bremser smittespredning.

Hva er risikoen og konesekvensen pr. smitetilfelle på en operasjonssal kontra på bussen? Eller mener du seriøst at det ikke er en del av diskusjonen når man snakker om munnbindets effekt?

Champis

Legg inn av Champis »

Hardy-guttene skrev: tor nov 25, 2021 2:28 pm
Solvgutt1 skrev: tor nov 25, 2021 2:21 pm
Hardy-guttene skrev: tor nov 25, 2021 2:20 pm
Det er ille og det er langt unna. At man ikke skal tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer en selv er en god leveregel, men det er en veldig opphaussing av slike ting fra dem som motstandere av forskjellige ting. Det er også en veldig opphaussing av andre ting fra dem som er tilhengere av andre ting, bare så det er sagt.
Syns du Australia i dag framstår som et liberalt demokrati?
For å være ærlig så driter jeg i hva som skjer i Australia.

Haha, godt å se at du viser ditt sanne ansikt hvert fall! :D

Tenk at det koster SÅ mye å innrømme at det man holder på med der nede er helt idioti, at man heller svarer med at det driter man i...

Champis

Legg inn av Champis »

Neptun skrev: tor nov 25, 2021 5:49 pm
Champis skrev: tor nov 25, 2021 11:21 am
Neptun skrev: ons nov 24, 2021 8:59 pm Bergen ber om tiltak for hele landet, fordi de selv er mest ustyrlige. (hvem ellers?)

Flere og flere ber om tiltak fordi uvaksinerte opptar verdifulle sykehusplasser. Uansvarlige idioter som tror alle verdens land og ledere er enige om å konspirere mot befolkningen sørger altså for at folk ikke får utført nødvendige operasjoner fordi de selv tar plassen deres. I tillegg kan de muligens oppnå at alle må svelge tiltak som er unødvendige for ansvarsfulle vaksinerte. Det som bør gjøres er å innføre koronapass for å slippe inn på sykehus.

Er sykehusene overfyllt pga. uvaksinerte nå?
Ikke bare på grunn av dem, det skjønte du vel.

Ok, jeg kan omformulere: I hvor stor grad bidrar de uvaksinerte til dette? Hvordan hadde situasjonen på sykehusene vært uten de uvakisnerte koronasyke nå?

Knaxern

Legg inn av Knaxern »


Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9975

Legg inn av Korgutt »

https://www.vg.no/i/9Kr1x9
Interessant artikkel. Første gang jeg ser en lege som stempler enkelte personer som idioter.
Sist redigert av Korgutt den fre nov 26, 2021 6:57 am, redigert 1 gang totalt.

Morromann
Innlegg: 3386

Legg inn av Morromann »

basillen skrev: tor nov 25, 2021 9:48 pm
Morromann skrev: tor nov 25, 2021 9:15 pm Dagsavisen har snakket med et knippe Karens som vil ha PÅBUD med munnbind tilbake. Savner noen å kjefte på?

https://www.dagsavisen.no/nyheter/innen ... -et-pabud/
Hvorfor er det slik at når nettavisene trykker denne typen saker - som de alltid gjør når diskusjonen går hett om hvorvidt et tiltak bør innføres - så kommer det aldri en motstemme til som ytrer seg kritisk til tiltaket?
Dagsavisen er jo den mest woke avisen i Norge da så der kan man ikke forvente annet.

Morromann
Innlegg: 3386

Legg inn av Morromann »

Knaxern skrev: fre nov 26, 2021 4:17 am
Nå blir vel tiltaksentusiastene glade. Endelig kan de få rettferdiggjort mer lockdown med grunnlag i coronaloven uten det patetsieke "men men, tenk på de stakkars sykepleierne da wu bu ho fucking wi". De har vært ganske desperate med bortforklaringene sine i det siste. Vel, en vaksineresistent variant - nå slipper de "vi må ha lockdown for RS-virus grunnet mangel i helsevesenet".Nå sitter de vel alene og jubler foran PC-en med dobbelmnunnbindenene på.

Enhanced

Legg inn av Enhanced »

Daniel skrev: tor nov 25, 2021 9:24 pm Jeg syns det er slitsomt med munnbind fordi jeg puster varm luft opp i et kronisk betent øye. Men hvis noen har et godt tips til å hindre oppover-luft så har jeg heller ikke tenkt å dø på den bakketoppen selv. Dog går det ei grense, syns det er greit på tett kollektiv - trist og unødvendig i øvrig offentlig rom.
https://fakemaskworldwide.com/the-doubl ... fake-mask/

basillen

Legg inn av basillen »

Ser at det nå nok en gang gjøres et stort nummer ut av at det dukker opp en ny "mutant", og media hiver seg selvsagt på bølgen med den ene skrekkoverskriften (MOSTERMUTANT!!!) etter den andre. Selvsagt uten å sette dette inn i en mer rasjonell, vitenskapelig kontekst.

Faktum er nemlig at virus muterer. Hele tiden. Dette er uunngåelig. Med tanke på at Covid-19 kommer til å bli endemisk, så vil også Covid-19 mutere om igjen og om igjen i mange, mange år. Kanskje for alltid.

Dette betyr imidlertid ikke at det er grunn til å være redd. For alle andre virus vi omgås med muterer hele tiden også, inkludert virus som forårsaket pandemier tidligere i historien. Det dette medfører er at dersom man støtter på viruset på nytt, etter en mutasjon, så vil man gjerne få en forkjølelse eller et influensaforløp. Altså er det helt normalt at man kan bli smittet av det samme viruset flere ganger, såfremt viruset er mutert i forhold til den varianten vi har vært eksponert for tidligere. Men ettersom man allerede har vært eksponert for en annen variant av viruset tidligere, så vil immunforsvaret kjenne igjen såpass mye av viruset at det ikke vil utgjøre en stor trussel lengre. Til og med virus som ikke tilhører samme kategori kan faktisk gi slik immunitet, slik vi så i studien som viste at folk som hadde fått SARS i 2003 faktisk også hadde T-celleimmunitet mot Covid-19 ettersom de to virusene er nært beslektet.

Dersom man allerede har hatt Covid-19 eller er vaksinert, er det dermed svært liten grunn til å frykte en mutert variant av viruset. Nettopp fordi man allerede har vært eksponert for en annen versjon er viruset. Det er dog gjerne en større sannsynlighet for at man kan få symptomer av nye mutanter - akkurat som at vi kan få symptomer ved reinfeksjon av andre forkjølelsesvirus som har mutert - men sannsynligheten for at man skal bli alvorlig syk er fremdeles svært lav.

Det er dette folk nemlig er nødt til å innse: De fleste av oss kommer til å få viruset i løpet av vår levetid. Mange av oss kommer til å få viruset flere ganger. Dette er uunngåelig, og faktisk nødvendig for at kryssimmunitet skal bygges opp i befolkningen. At virus muterer er 100 % som forventet, men ikke noen grunn til panikk. For hvis mutanter er så farlige, hvorfor går vi da ikke rundt og er livredd for at viruset som forårsaket Spanskesyken for 100 år siden plutselig skal mutere og bli livsfarlig igjen?

Historisk sett har det vist seg å være uhyre sjeldent at virus muterer slik at de blir mer farlige. Tvert i mot går mutasjoner nesten alltid i motsatt retning ved at de blir mindre farlige.

Solvgutt1

Legg inn av Solvgutt1 »

Knaxern skrev: fre nov 26, 2021 4:17 am
Hva slags immunrespons er det snakk om? Det som hindrer deg inå bli smittet eller det som beskytter mot alvorlig sykdom?

Selv Nakstad virker ganske avslappet til denne varianten, så jeg blir ikke veldig skremt. Har slått med til ro med at jeg sikkert får korona til slutt uansett.
Sist redigert av Solvgutt1 den fre nov 26, 2021 9:29 am, redigert 1 gang totalt.

Morromann
Innlegg: 3386

Legg inn av Morromann »

https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge ... ale-tiltak

Ingen ønsker seg en ny nedstenging skriver de. Å jo da, det gjør de. Det er nettopp det de gjør. De er smørblide når de får viljen sin, helsetyrannene.

Morromann
Innlegg: 3386

Legg inn av Morromann »

basillen skrev: fre nov 26, 2021 9:22 am Ser at det nå nok en gang gjøres et stort nummer ut av at det dukker opp en ny "mutant", og media hiver seg selvsagt på bølgen med den ene skrekkoverskriften (MOSTERMUTANT!!!) etter den andre. Selvsagt uten å sette dette inn i en mer rasjonell, vitenskapelig kontekst.

Faktum er nemlig at virus muterer. Hele tiden. Dette er uunngåelig. Med tanke på at Covid-19 kommer til å bli endemisk, så vil også Covid-19 mutere om igjen og om igjen i mange, mange år. Kanskje for alltid.

Dette betyr imidlertid ikke at det er grunn til å være redd. For alle andre virus vi omgås med muterer hele tiden også, inkludert virus som forårsaket pandemier tidligere i historien. Det dette medfører er at dersom man støtter på viruset på nytt, etter en mutasjon, så vil man gjerne få en forkjølelse eller et influensaforløp. Altså er det helt normalt at man kan bli smittet av det samme viruset flere ganger, såfremt viruset er mutert i forhold til den varianten vi har vært eksponert for tidligere. Men ettersom man allerede har vært eksponert for en annen variant av viruset tidligere, så vil immunforsvaret kjenne igjen såpass mye av viruset at det ikke vil utgjøre en stor trussel lengre. Til og med virus som ikke tilhører samme kategori kan faktisk gi slik immunitet, slik vi så i studien som viste at folk som hadde fått SARS i 2003 faktisk også hadde T-celleimmunitet mot Covid-19 ettersom de to virusene er nært beslektet.

Dersom man allerede har hatt Covid-19 eller er vaksinert, er det dermed svært liten grunn til å frykte en mutert variant av viruset. Nettopp fordi man allerede har vært eksponert for en annen versjon er viruset. Det er dog gjerne en større sannsynlighet for at man kan få symptomer av nye mutanter - akkurat som at vi kan få symptomer ved reinfeksjon av andre forkjølelsesvirus som har mutert - men sannsynligheten for at man skal bli alvorlig syk er fremdeles svært lav.

Det er dette folk nemlig er nødt til å innse: De fleste av oss kommer til å få viruset i løpet av vår levetid. Mange av oss kommer til å få viruset flere ganger. Dette er uunngåelig, og faktisk nødvendig for at kryssimmunitet skal bygges opp i befolkningen. At virus muterer er 100 % som forventet, men ikke noen grunn til panikk. For hvis mutanter er så farlige, hvorfor går vi da ikke rundt og er livredd for at viruset som forårsaket Spanskesyken for 100 år siden plutselig skal mutere og bli livsfarlig igjen?

Historisk sett har det vist seg å være uhyre sjeldent at virus muterer slik at de blir mer farlige. Tvert i mot går mutasjoner nesten alltid i motsatt retning ved at de blir mindre farlige.
Kan det være at både vaksineringen og all nedstengingen gjør alt mye verre og fører til en uendelig vond sirkel? Altså; at om man lot det hurtigere "brenne" gjennom verden vå¨ren 2020 ville vi vært så godt som ferdig med det nå fordi store deler av menneskeheten ville hatt naturlig immunitet? Det er jo det som har skjedd i alle andre pandemier i hele verdenshistorien. Lockdown og sosial avstand er en ganske ny ideologi som i sin reneste hardcore-form oppstod i Kina og som vi har sett varierte versjoner av rundt om i verden, som en forholdsvis "light" versjon av i Norge, mens en som er skremmende lik den kinesiske i Australia. Likevel er selve konseptet, tror jeg ødeleggende for folks immunforsvar og gir bare viruset større fordeler på lengre sikt. Og vaksinen - kun sykdomsdempende, men det igjen kan bidra til mutasjoner? Her er jeg mer usikker, men jeg har hørt en skrekkhistorie om lignende vaksineeffekt hos kyr som stadig må re-vaksineres mot et virus som bare blir farligere og farligere for hver gang.

Hadde covid oppstått i Russland hadde vi ka nskje vært ferdig med det nå, fordi vi da ikke ville blitt insporert til å gjennomgå det kinesiske opplegget med lockdown.

basillen

Legg inn av basillen »

Nok en fallitterklæring. Lege Ola Jøsendal skriver i BT:

"Vi vet nå at det aldri kan bli tale om gjenåpning - i betydningen av å vende tilbake til slik hverdagen var før pandemien."

https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/p ... som-trengs

DetVarDenNormalen

Brukeravatar
Maxus5
Innlegg: 1582

Legg inn av Maxus5 »

Hetfield skrev: tor nov 25, 2021 8:42 pm Ironisk om det er Sverige som blir fortere ferdig med dette, med alt tynet de har fått.
Det er ikke lett å følge vitenskapen og fagkunnskapen som var helt i tråd med både WHO og vestlige lands pandemiplaner. Inkl den norske.
I stedet valgte de vestlige landene å kopiere Kina med hard lockdown og synlige symbolske inngripende tiltak som stengte skoler, munnbind, restriksjoner på reiser og besøk, selv portforbud og høye bøter.
I pandemiplanen sier man heller at man skal sette inn alt i å behandle syke, skjerme de svakeste, drive massiv folkeopplysning om hvordan du skal holde deg frisk. Samtidig holde samfunnet gående så normalt som mulig. ¨
Nedstening og munnbind blir bare nevnt som ekstremtiltak i korte perioder i avgrensede geografiske områder som h ar masseutbrudd. Og da snakker vi ikke om "norske masseutbrudd" som vil si 44 smittede på en uke i en kommune på 30 000 innbyggere fordelt på 400 km2.

Mer eller mindre alle land har høyere smittegrad enn Sverige nå og flere innlagt på sjukehus og flere døde i Europa.
Vi kan også se på Norden.

Så sent som 1.juni i år hadde Sverige 5 ganger så mange smittede som Norge (pr 100k innbyggere) og dobbelt så mange som Danmark. Nå idag har Sverige 2,49 ganger smittede flere enn Norge og 1,4 ganger mer enn Danmark.
Når det gjelder dødlighet så vet vi at Sverige regner på en annen måte enn Norge og Danmark og antallet er litt høyere pga det. Men sett bort i fra det så hadde Sverige 1.juni i år 9,8 ganger flere døde pr 100k innbyggere enn Norge og 3,4 ganger flere enn Danmark . For dagen idag har Sverige 7,5 ganger flere døde pr 100k innbyggere enn Norge og 3 ganger flere enn Danmark.
Selv med strengere tiltak, munnbind og høyere vaksinasjonsgrad så har både Norge og Danmark gradvis nærmet seg Sverige.
De siste mnd har Sverige hatt Nordens laveste tall på smittede, døde og på sykehus. Så tallene vil endres enda mer i samme utvikling,

For Europas del er tallene langt høyere og de fleste land har enten gått forbi Sverige eller er i ferd med å ta igjen. Og fremdeles er tonen i Europa og Norge og at hver gang smittetallet øker så leter vi etter noe mer å stenge og noe mer å pålegge innbyggerne i håp om at denne gangen skal det fungere.

fazz

Legg inn av fazz »

basillen skrev: fre nov 26, 2021 9:36 am Nok en fallitterklæring. Lege Ola Jøsendal skriver i BT:

"Vi vet nå at det aldri kan bli tale om gjenåpning - i betydningen av å vende tilbake til slik hverdagen var før pandemien."

DetVarDenNormalen
Han høres vel strengt tatt bare ut som en av hvilken som helst annen av de enkelte krisemaksimererne vi også ser her inne i tråden.

Men VG har jo en interessant artikkel om et av landene hvor de fleste "utlendinger" i Norge i dag kommer fra.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/9K ... or-paa-det

Morromann
Innlegg: 3386

Legg inn av Morromann »

basillen skrev: fre nov 26, 2021 9:36 am Nok en fallitterklæring. Lege Ola Jøsendal skriver i BT:

"Vi vet nå at det aldri kan bli tale om gjenåpning - i betydningen av å vende tilbake til slik hverdagen var før pandemien."

https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/p ... som-trengs

DetVarDenNormalen
Er folk i det store og hele historieløse eller driter de rett og slett i historien? Så lenge det har eksistert mennesker har pandemier og epidemier kommet og gått men de har alltid gått over - fordi man lot naturen gå sin gang. Joda, i ekstraordinære situasjoner HAR DET vært tilfeller hvor man stengte ned noe for å begrense kontakt, som i PERIODER under spanskesyken; men ikke systematisk og kontinuerlig, det var i tilfeller hvor likhus i en by ble fylt opp og kanskje også lik ble lempet ut på gatene, men ikke uinder hele pandemien. Under store deler av spanskesyken var livet helt normalt, og under influensapendemiene på 50- og 60-tallet var livet 100% normalt. Nå oppfører man seg som kyllinger uten hode og alt man foreslår er permanente måter å ødelegge folks immunforsvar på.

Funkhouser

Legg inn av Funkhouser »

fazz skrev: fre nov 26, 2021 9:40 am
basillen skrev: fre nov 26, 2021 9:36 am Nok en fallitterklæring. Lege Ola Jøsendal skriver i BT:

"Vi vet nå at det aldri kan bli tale om gjenåpning - i betydningen av å vende tilbake til slik hverdagen var før pandemien."

DetVarDenNormalen
Han høres vel strengt tatt bare ut som en av hvilken som helst annen av de enkelte krisemaksimererne vi også ser her inne i tråden.

Men VG har jo en interessant artikkel om et av landene hvor de fleste "utlendinger" i Norge i dag kommer fra.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/9K ... or-paa-det
Det er trist at man sitter på løsningen og blir hindret av antivitenskap. Men dette er jo heldigvis null problem i Norge, her er de få uvaksinerte voksne et aber og bidrar ikke i særlig stor grad til trykket på sykehusene. Det er verre med manglende immunitet fra hard sosial distansering. Den eneste veien ut av det er å la være å innføre denne typen tiltak ogjen, så la oss håpe det blir veien videre.

Morromann
Innlegg: 3386

Legg inn av Morromann »

Jeg har vært i behandling for helseangst og fikk da fortalt at bakteriofobi er unormalt og en nevrotisk forstyrrelse. Nå er det tydeligvis en dyd hører jeg. Vi SKAL være bakteriofobe og oppføre oss som neverotiske sykelige hypokondere med OCD alle som en. Sick world.

Brukeravatar
Maxus5
Innlegg: 1582

Legg inn av Maxus5 »

Fernandovonarb skrev: tor nov 25, 2021 10:55 pm Nok et glimrende eksempel på at antivaxxerne utraderer seg seg. Polen er midt i en storm nå, og det dør haugevis av folk som kunne vært vaksinert, og bare opplevd en svak infeksjon. I stedet dør de nektende på at korona eksisterer.
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/9K ... or-paa-det

Vel verdt å merke seg at kvinnen som ble intervjuet, kun hadde vaksinert seg for å få lov til å reise. Hun bør være glad det var "tvang" inne i bildet, for det kan ha reddet livet hennes.
Merkelig det der at i alle disse reportsasjene til VG så finner man personer som har statistisk sett svært lav risiko for å dø av Covid og fremstiller det som at de tok en livsfarlig risiko og ser her så klar det dør.
I denne artikkelen er det en 34 år gammel mann og en 50 år gammel dame . Risikoen for å dø av Covid er langt under 1 % for hver av de. For 34 åringen snakker vi vel om under 1 promille. Det kommer så klart ikke frem om disse hadde andre sjukdommer.- Og det er millioner av mennesker i samme aldersgruppen som har hatt covid på tvers av europa uten å dø, før vaksinene. Men her var det altså pltuselig 100 % dødlighet og spaniaturen til denne kvinnen reddet livet hennes.

Klaumb

Legg inn av Klaumb »

Morromann skrev: fre nov 26, 2021 9:30 am
basillen skrev: fre nov 26, 2021 9:22 am Ser at det nå nok en gang gjøres et stort nummer ut av at det dukker opp en ny "mutant", og media hiver seg selvsagt på bølgen med den ene skrekkoverskriften (MOSTERMUTANT!!!) etter den andre. Selvsagt uten å sette dette inn i en mer rasjonell, vitenskapelig kontekst.

Faktum er nemlig at virus muterer. Hele tiden. Dette er uunngåelig. Med tanke på at Covid-19 kommer til å bli endemisk, så vil også Covid-19 mutere om igjen og om igjen i mange, mange år. Kanskje for alltid.

Dette betyr imidlertid ikke at det er grunn til å være redd. For alle andre virus vi omgås med muterer hele tiden også, inkludert virus som forårsaket pandemier tidligere i historien. Det dette medfører er at dersom man støtter på viruset på nytt, etter en mutasjon, så vil man gjerne få en forkjølelse eller et influensaforløp. Altså er det helt normalt at man kan bli smittet av det samme viruset flere ganger, såfremt viruset er mutert i forhold til den varianten vi har vært eksponert for tidligere. Men ettersom man allerede har vært eksponert for en annen variant av viruset tidligere, så vil immunforsvaret kjenne igjen såpass mye av viruset at det ikke vil utgjøre en stor trussel lengre. Til og med virus som ikke tilhører samme kategori kan faktisk gi slik immunitet, slik vi så i studien som viste at folk som hadde fått SARS i 2003 faktisk også hadde T-celleimmunitet mot Covid-19 ettersom de to virusene er nært beslektet.

Dersom man allerede har hatt Covid-19 eller er vaksinert, er det dermed svært liten grunn til å frykte en mutert variant av viruset. Nettopp fordi man allerede har vært eksponert for en annen versjon er viruset. Det er dog gjerne en større sannsynlighet for at man kan få symptomer av nye mutanter - akkurat som at vi kan få symptomer ved reinfeksjon av andre forkjølelsesvirus som har mutert - men sannsynligheten for at man skal bli alvorlig syk er fremdeles svært lav.

Det er dette folk nemlig er nødt til å innse: De fleste av oss kommer til å få viruset i løpet av vår levetid. Mange av oss kommer til å få viruset flere ganger. Dette er uunngåelig, og faktisk nødvendig for at kryssimmunitet skal bygges opp i befolkningen. At virus muterer er 100 % som forventet, men ikke noen grunn til panikk. For hvis mutanter er så farlige, hvorfor går vi da ikke rundt og er livredd for at viruset som forårsaket Spanskesyken for 100 år siden plutselig skal mutere og bli livsfarlig igjen?

Historisk sett har det vist seg å være uhyre sjeldent at virus muterer slik at de blir mer farlige. Tvert i mot går mutasjoner nesten alltid i motsatt retning ved at de blir mindre farlige.
Kan det være at både vaksineringen og all nedstengingen gjør alt mye verre og fører til en uendelig vond sirkel? Altså; at om man lot det hurtigere "brenne" gjennom verden vå¨ren 2020 ville vi vært så godt som ferdig med det nå fordi store deler av menneskeheten ville hatt naturlig immunitet? Det er jo det som har skjedd i alle andre pandemier i hele verdenshistorien. Lockdown og sosial avstand er en ganske ny ideologi som i sin reneste hardcore-form oppstod i Kina og som vi har sett varierte versjoner av rundt om i verden, som en forholdsvis "light" versjon av i Norge, mens en som er skremmende lik den kinesiske i Australia. Likevel er selve konseptet, tror jeg ødeleggende for folks immunforsvar og gir bare viruset større fordeler på lengre sikt. Og vaksinen - kun sykdomsdempende, men det igjen kan bidra til mutasjoner? Her er jeg mer usikker, men jeg har hørt en skrekkhistorie om lignende vaksineeffekt hos kyr som stadig må re-vaksineres mot et virus som bare blir farligere og farligere for hver gang.

Hadde covid oppstått i Russland hadde vi ka nskje vært ferdig med det nå, fordi vi da ikke ville blitt insporert til å gjennomgå det kinesiske opplegget med lockdown.
Om man hadde hatt kapasitet nok på sykehusene til at alle fikk behandling kunne dette kanskje fungert. Men problemet i flere land har jo vært at viruset sin dødelighet har økt kraftig fordi folk ikke får tilgang på medisinsk hjelp som kunne reddet de. Derfor er jo den "hold nede" strategien fornuftig. Hadde man ikke kunnet ta i mot coronpasientene på sykehus pga manglende kapasitet kan man jo anta at flere hadde dødd i gangene slik man så i spesielt Italia og en del andre land tidlig i pandemien der helsevesenet ble slått ut av både viruset og kapasitetsproblemer.

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Maxus5 skrev: fre nov 26, 2021 9:47 am
Fernandovonarb skrev: tor nov 25, 2021 10:55 pm Nok et glimrende eksempel på at antivaxxerne utraderer seg seg. Polen er midt i en storm nå, og det dør haugevis av folk som kunne vært vaksinert, og bare opplevd en svak infeksjon. I stedet dør de nektende på at korona eksisterer.
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/9K ... or-paa-det

Vel verdt å merke seg at kvinnen som ble intervjuet, kun hadde vaksinert seg for å få lov til å reise. Hun bør være glad det var "tvang" inne i bildet, for det kan ha reddet livet hennes.
Merkelig det der at i alle disse reportsasjene til VG så finner man personer som har statistisk sett svært lav risiko for å dø av Covid og fremstiller det som at de tok en livsfarlig risiko og ser her så klar det dør.
I denne artikkelen er det en 34 år gammel mann og en 50 år gammel dame . Risikoen for å dø av Covid er langt under 1 % for hver av de. For 34 åringen snakker vi vel om under 1 promille. Det kommer så klart ikke frem om disse hadde andre sjukdommer.- Og det er millioner av mennesker i samme aldersgruppen som har hatt covid på tvers av europa uten å dø, før vaksinene. Men her var det altså pltuselig 100 % dødlighet og spaniaturen til denne kvinnen reddet livet hennes.
Ja merkelig at noen dør av en potensiell dødelig sykdom ikke sant? Og attpåtil på et sykehus hvor de uheldige havner og må kjempe for livet. Her burde vg holdt kjeft og skjult realiteten for oss.

TwoKey

Legg inn av TwoKey »

Morromann skrev: fre nov 26, 2021 9:30 am Kan det være at både vaksineringen og all nedstengingen gjør alt mye verre og fører til en uendelig vond sirkel? Altså; at om man lot det hurtigere "brenne" gjennom verden vå¨ren 2020 ville vi vært så godt som ferdig med det nå fordi store deler av menneskeheten ville hatt naturlig immunitet?
Det er en ting som blir interessant å følge med på. Når man vaksineres, får man immunitet utelukkende mot spike-proteinet, mens når man faktisk gjennomgår sykdommen, får man immunitet mot alle deler av viruset, inkludert flere andre proteiner. Hvis denne nye monstermutanten har mange varianter i spike-proteinet som unnslipper immunitet, vil de som er vaksinert potensielt stå uten beskyttelse, mens de som har hatt covid-19 til en viss grad vil "reddes" av at de har immunitet mot andre deler av viruset, som jeg forstår ikke er mutert i like stor grad. Det betyr at de som har vært syke potensielt er bedre rustet mot den nye varianten enn de som er vaksinert. Jeg sier ikke at dette er tilfelle, bare at det er en reell mulighet og at det er verdt å følge med på.

En annen ting er at det å vaksinere mot spike-proteinet alene skaper et seleksjonspress for slike varianter som dette, der spikeproteinet er endret såpass mye at det unnslipper immuniteten. (Det vil være "mye å hente" for viruset på å unnslippe immunitet mot spike, fordi alle som er vaksinert uten å ha gjennomgått sykdom da ligger åpne for smitte). Uten vaksine er det ikke sikkert at disse mutasjonene hadde vært så gunstige for viruset, fordi disse variantene uansett ville blitt stoppet/bremset av en bredere immunitet hos de som har vært smittet tidligere. Altså er det en reell mulighet for at det er massevaksinasjonen som har lagt veien åpen for denne nye mutanten. Dette er det bl.a. Geert Vanden Bossche advarte mot da vaksinasjonen startet - interessant å følge med på om hans spådommer slår til.
Sist redigert av TwoKey den fre nov 26, 2021 10:05 am, redigert 1 gang totalt.

basillen

Legg inn av basillen »

Morromann skrev: fre nov 26, 2021 9:30 am Kan det være at både vaksineringen og all nedstengingen gjør alt mye verre og fører til en uendelig vond sirkel? Altså; at om man lot det hurtigere "brenne" gjennom verden vå¨ren 2020 ville vi vært så godt som ferdig med det nå fordi store deler av menneskeheten ville hatt naturlig immunitet? Det er jo det som har skjedd i alle andre pandemier i hele verdenshistorien. Lockdown og sosial avstand er en ganske ny ideologi som i sin reneste hardcore-form oppstod i Kina og som vi har sett varierte versjoner av rundt om i verden, som en forholdsvis "light" versjon av i Norge, mens en som er skremmende lik den kinesiske i Australia. Likevel er selve konseptet, tror jeg ødeleggende for folks immunforsvar og gir bare viruset større fordeler på lengre sikt. Og vaksinen - kun sykdomsdempende, men det igjen kan bidra til mutasjoner? Her er jeg mer usikker, men jeg har hørt en skrekkhistorie om lignende vaksineeffekt hos kyr som stadig må re-vaksineres mot et virus som bare blir farligere og farligere for hver gang.

Hadde covid oppstått i Russland hadde vi ka nskje vært ferdig med det nå, fordi vi da ikke ville blitt insporert til å gjennomgå det kinesiske opplegget med lockdown.
Det er selvfølgelig vanskelig å si noe som helst med sikkerhet angående hva som, til syvende og sist, hadde vært best strategi. Som du påpeker, så har man jo, i mye større grad, latt pandemier "brenne seg gjennom befolkningen" tidligere i historien. Men selv da ble jo tiltak innført, som stenging av skoler og karantene for smittede. Dog, storskala restriksjoner på folk som ikke har fått viruset har imidlertid, så vidt jeg vet, ikke vært praktisert i stor grad tidligere. Da snakker jeg om tiltak som besøksforbud, begrensninger på hvor mange som kan samles, reiserestriksjoner, etc.

En ting som faktisk er felles for alle pandemier er imidlertid at de alle har tatt slutt en gang. Og i de tilfellene der pandemiene har vært forårsaket av luftveisvirus har som regel en kombinasjon av "snille" mutasjoner, vaksinering og utbredt eksponering for viruset vært det som til syvende og sist har gjort slutt på elendigheten. Men prisen har jo gjerne vært høy i form av mange dødsfall når man først tyr til en slik "brenne gjennom befolkningen" strategi.

Så, ja, det er godt mulig at dersom vi hadde latt viruset brenne gjennom befolkningen så ville vi vært ferdig nå. Eller i hvert fall mye nærmere det å bli ferdig. Men prisen ville vært svært høy i form av tapte menneskelig, senskader og mulig kollaps av helsevesenet i flere land.

Det er dog likevel helt legitimt å stille spørsmålet om alle tiltakene har fungert optimalt, om noen av dem har kostet mer enn de har gitt i form av gevinst, og om andre strategier, ala den Sverige har valgt, på sikt er mer bærekraftig.

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

I Tyskland er sykehusene nå så fulle at de står ovenfor en katastrofe. Triage er det neste som står for døren der. I karmaens navn håper jeg de velger vekk de uvaksinerte først. De har tross alt ikke gjort en dritt selv for å bedre situasjonen.

Brukeravatar
Maxus5
Innlegg: 1582

Legg inn av Maxus5 »

Noen råd i disse dager.

1. Ikke følg noen smittevernregler som ikke har alvorlige konsekvenser dersom du ikke følger.
2 Ikke kritiser personer som bryter smittevernreglene.
3. Fokuser på kommunen og myndighetene når man snakker om ansvar for konsekvenser som følge av nedstenging og tiltak. Personer som smittes har ikke ansvar for at kommunen innfører tiltak.
4. Skjul alt smittevernutstyr. Ikke la munnbind eller antibac ligge synlig i bil eller hjem eller på arbeidsplassen.
5. Lev så naturlig som mulig. Klem og håndhils- Ikke ta imot albumhilsen uten å foreslå vanlig hilsen først.
6. Gi nedstengingsmedier mindre oppmerksomhet. Klikk mindre på linker, del heller skjermdump og Archive.today linker enn linker til selve nettstedet. Avlik de mest hysteriske mediene
7. Støtt og lik dersom du kan alternative medier, privatpersoner eller andre som tør å snakke høyt ut mot nedstenging. Vil man ikke gjøre det offentlig så send gjerne en PM og si at du støtter de og setter pris på det de skriver.
8. Hjelp koronahysteriske venner og kollegaer, led samtalen vekk fra smitte og korona og over på noe annet. Si rett ut at du er lei av å snakke om korona.
9. Still arbeidsgiver , næringsdrivende, politikere og andre om du kan og har mulighet til det kritiske spørsmål om smitteverntiltak og be gjerne om en begrunnelse til hva og hvordan tiltakene skal virke.
10. Viktigst - Aldri begrense deg selv pga smittevern. La det bli opp til myndigheter å begrense deg. Gjør livet ditt så naturlig godt som mulig og ikke sitt og vent på at koronaen går over.

HNilsen

Legg inn av HNilsen »

Fernandovonarb skrev: fre nov 26, 2021 9:58 am
Maxus5 skrev: fre nov 26, 2021 9:47 am
Fernandovonarb skrev: tor nov 25, 2021 10:55 pm Nok et glimrende eksempel på at antivaxxerne utraderer seg seg. Polen er midt i en storm nå, og det dør haugevis av folk som kunne vært vaksinert, og bare opplevd en svak infeksjon. I stedet dør de nektende på at korona eksisterer.
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/9K ... or-paa-det

Vel verdt å merke seg at kvinnen som ble intervjuet, kun hadde vaksinert seg for å få lov til å reise. Hun bør være glad det var "tvang" inne i bildet, for det kan ha reddet livet hennes.
Merkelig det der at i alle disse reportsasjene til VG så finner man personer som har statistisk sett svært lav risiko for å dø av Covid og fremstiller det som at de tok en livsfarlig risiko og ser her så klar det dør.
I denne artikkelen er det en 34 år gammel mann og en 50 år gammel dame . Risikoen for å dø av Covid er langt under 1 % for hver av de. For 34 åringen snakker vi vel om under 1 promille. Det kommer så klart ikke frem om disse hadde andre sjukdommer.- Og det er millioner av mennesker i samme aldersgruppen som har hatt covid på tvers av europa uten å dø, før vaksinene. Men her var det altså pltuselig 100 % dødlighet og spaniaturen til denne kvinnen reddet livet hennes.
Ja merkelig at noen dør av en potensiell dødelig sykdom ikke sant? Og attpåtil på et sykehus hvor de uheldige havner og må kjempe for livet. Her burde vg holdt kjeft og skjult realiteten for oss.
Det er ingen som snakker om å skjule realiteter. Tvert om. Realitetene er at bare promiller dør av denne sykdommen, men mediene framstiller det som om det er normalen.

Brukeravatar
LD-Johnson
Innlegg: 1291

Legg inn av LD-Johnson »

Fernandovonarb skrev: fre nov 26, 2021 10:01 am I Tyskland er sykehusene nå så fulle at de står ovenfor en katastrofe. Triage er det neste som står for døren der. I karmaens navn håper jeg de velger vekk de uvaksinerte først. De har tross alt ikke gjort en dritt selv for å bedre situasjonen.
Bare å få kastet unger som ikke har tatt influensa vaksinen ut på gangen også, disse har jo ikke gjort en dritt for å avlaste sykehusene.

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

LD-Johnson skrev: fre nov 26, 2021 10:19 am
Fernandovonarb skrev: fre nov 26, 2021 10:01 am I Tyskland er sykehusene nå så fulle at de står ovenfor en katastrofe. Triage er det neste som står for døren der. I karmaens navn håper jeg de velger vekk de uvaksinerte først. De har tross alt ikke gjort en dritt selv for å bedre situasjonen.
Bare å få kastet unger som ikke har tatt influensa vaksinen ut på gangen også, disse har jo ikke gjort en dritt for å avlaste sykehusene.
Du fant ikke noe bedre moteksempel?

Leif_8

Legg inn av Leif_8 »

Maxus5 skrev: fre nov 26, 2021 10:03 am Noen råd i disse dager.

1. Ikke følg noen smittevernregler som ikke har alvorlige konsekvenser dersom du ikke følger.
2 Ikke kritiser personer som bryter smittevernreglene.
3. Fokuser på kommunen og myndighetene når man snakker om ansvar for konsekvenser som følge av nedstenging og tiltak. Personer som smittes har ikke ansvar for at kommunen innfører tiltak.
4. Skjul alt smittevernutstyr. Ikke la munnbind eller antibac ligge synlig i bil eller hjem eller på arbeidsplassen.
5. Lev så naturlig som mulig. Klem og håndhils- Ikke ta imot albumhilsen uten å foreslå vanlig hilsen først.
6. Gi nedstengingsmedier mindre oppmerksomhet. Klikk mindre på linker, del heller skjermdump og Archive.today linker enn linker til selve nettstedet. Avlik de mest hysteriske mediene
7. Støtt og lik dersom du kan alternative medier, privatpersoner eller andre som tør å snakke høyt ut mot nedstenging. Vil man ikke gjøre det offentlig så send gjerne en PM og si at du støtter de og setter pris på det de skriver.
8. Hjelp koronahysteriske venner og kollegaer, led samtalen vekk fra smitte og korona og over på noe annet. Si rett ut at du er lei av å snakke om korona.
9. Still arbeidsgiver , næringsdrivende, politikere og andre om du kan og har mulighet til det kritiske spørsmål om smitteverntiltak og be gjerne om en begrunnelse til hva og hvordan tiltakene skal virke.
10. Viktigst - Aldri begrense deg selv pga smittevern. La det bli opp til myndigheter å begrense deg. Gjør livet ditt så naturlig godt som mulig og ikke sitt og vent på at koronaen går over.
👍

Låst

Gå tilbake til «Aktuelt»