ok så det var slip of the figers altså, ganske omfattende slip daStarstruck skrev: ↑tor nov 18, 2021 3:39 pm Hvis du hadde giddet å lese hadde du skjønt at det skulle stått grantre. Poenget er at det ikke er ekte vanilje i Piano, men vanillin.
SV vil fjerne EMV - tidenes vissvass
Re: SV vil fjerne EMV - tidenes vissvass
jeg spurte deg, ikke Stoltenberg, trenger du virkelig å gjemme deg bak han?
slik det er i mange vaniljeprodukter, tror du vaniljesukker er laget av frukter fra en orkide?Starstruck skrev: ↑tor nov 18, 2021 3:39 pm Poenget er at det ikke er ekte vanilje i Piano, men vanillin.
Herregud for en kranglefant du må være.ulefos skrev: ↑tor nov 18, 2021 3:54 pmok så det var slip of the figers altså, ganske omfattende slip daStarstruck skrev: ↑tor nov 18, 2021 3:39 pm Hvis du hadde giddet å lese hadde du skjønt at det skulle stått grantre. Poenget er at det ikke er ekte vanilje i Piano, men vanillin.
Da jeg faktisk har, i motsetning til antagelig deg, jobbet med denne type produkter så kan jeg fortelle deg at vanlig vaniljesukker slik folk flest kjenner det kun er kunstig fremstilt. Unntaket er de produktene som inneholder ekte bourbon vanilje, som blant annet Dr Oetker selger, som har innslag av ekte vanilje.ulefos skrev: ↑tor nov 18, 2021 4:00 pmslik det er i mange vaniljeprodukter, tror du vaniljesukker er laget av frukter fra en orkide?Starstruck skrev: ↑tor nov 18, 2021 3:39 pm Poenget er at det ikke er ekte vanilje i Piano, men vanillin.
Piano inneholder ikke ekte vanilje, kun aroma, den ukjente varianten gjør derimot det, hvor man tydelig ser vaniljefrøene i sausen. Om det nødvendigvis gjør smaken bedre er en annen sak, mange foretrekker den kunstig fremstilte smaken.
jeg sa vel bare at du er en bløffmaker, du trodde vaniljestenger vokste på trær og at dette treet het vaniljetre, det faktiske forhold er at vaniljestenger er fruktene av en orkide. Du fikk muligheten til å innrømme tabben, men svarer heller med et nytt angrep
Bløffmaker faktisk. Fordi jeg ved en feiltagelse skrev vaniljetre i stedet for grantre fordi diskusjonen dreide seg om vanilje. Mulig du lever for å krangle som en idiot på nettet, jeg gjør det ikke.ulefos skrev: ↑tor nov 18, 2021 5:31 pmjeg sa vel bare at du er en bløffmaker, du trodde vaniljestenger vokste på trær og at dette treet het vaniljetre, det faktiske forhold er at vaniljestenger er fruktene av en orkide. Du fikk muligheten til å innrømme tabben, men svarer heller med et nytt angrep
Forøvrig tok du jo feil variant da, når du sa at kun en av de tre inneholdt ekte vanilje, men det svarer du ikke på.
Ja, du har jo allerede avfeid mine økonomikunnskaper litt lengre opp i tråden, så jeg tenkte jeg kunne støtte meg til en erfaren samfunnsøkonom med den rette, politiske fargen.
Forøvrig var det ikke Stoltenberg selv jeg refererte til, men regjeringen hans, bestående av Ap, SP og SV. I dette tilfellet var det, overraskende nok, SP som hadde landbruksministeren, og når selveste Sp innfører konkurransefremmende tiltak i meieribransjen, så burde det vel være en smal sak å legge sammen to og to.
du svarer fortsatt ikke på om du mener at Q-meieriet fortjener 50 millioner av våre skattepenger til transport
Q meieriene og Rørosmeieriet bør definitivt ha en tilskuddsordning som gjør at de kan konkurrere med Tine. Alternativet er at vi beveger oss mot melkemonopolet fra tidligere tider.
Jo, mine tanker sammenfaller med tankene til den rødgrønne regjeringen fra 2007. Jeg kunne dog tenkt meg enda sterkere lut, ettersom Tine, til tross for tilskuddsordningen, er altfor dominerende i markedet.
statssubsidiert konkurranse?Starstruck skrev: ↑fre nov 19, 2021 6:59 pm Q meieriene og Rørosmeieriet bør definitivt ha en tilskuddsordning som gjør at de kan konkurrere med Tine. Alternativet er at vi beveger oss mot melkemonopolet fra tidligere tider.
så når kundene velger Tine så vil du at Q-meieriet skal få enda fler skattepenger, har du i det hele tatt respekt for de valg folk gjør når valgene ikke er samenfallende med dine. Du mener kanskje at du vet best hva som er godt for dem og hva slags melkeprodusent de skal velgeBoccherini skrev: ↑lør nov 20, 2021 1:07 pm Jeg kunne dog tenkt meg enda sterkere lut, ettersom Tine, til tross for tilskuddsordningen, er altfor dominerende i markedet.
Nei, jeg vil at kundene fortsatt skal ha flere alternativer å velge imellom. Stråmennene dine kan du få pynte til jul og henge ut på altanen, der de hører hjemme.ulefos skrev: ↑man nov 22, 2021 9:13 am så når kundene velger Tine så vil du at Q-meieriet skal få enda fler skattepenger, har du i det hele tatt respekt for de valg folk gjør når valgene ikke er samenfallende med dine. Du mener kanskje at du vet best hva som er godt for dem og hva slags melkeprodusent de skal velge
Da er du enig med FrP i at staten skal slutte å subsidiere norsk landbruk?ulefos skrev: ↑man nov 22, 2021 9:09 amstatssubsidiert konkurranse?Starstruck skrev: ↑fre nov 19, 2021 6:59 pm Q meieriene og Rørosmeieriet bør definitivt ha en tilskuddsordning som gjør at de kan konkurrere med Tine. Alternativet er at vi beveger oss mot melkemonopolet fra tidligere tider.
"Frp mener det er på tide å slippe det norske landbruket ut på det internasjonale markedet."
https://www.nettavisen.no/nyheter/full- ... 3424161629
"FrP: -Bøndene har fått mer enn nok"
https://landbruk24.no/frp-bondene-har-fatt-mer-enn-nok/
Nei, opprettholdelse av tilskuddsordning for at små grisgrendte meierier skal overleve. Hvorfor er du så opptatt av at vi skal ha et meierimonopol?ulefos skrev: ↑man nov 22, 2021 9:09 amstatssubsidiert konkurranse?Starstruck skrev: ↑fre nov 19, 2021 6:59 pm Q meieriene og Rørosmeieriet bør definitivt ha en tilskuddsordning som gjør at de kan konkurrere med Tine. Alternativet er at vi beveger oss mot melkemonopolet fra tidligere tider.
Kjekt med dyrere meieriprodukter, må vite.Starstruck skrev: ↑man nov 22, 2021 3:06 pm Hvorfor er du så opptatt av at vi skal ha et meierimonopol?
Vanlige folk, osv.
Siden du har vært på innsiden:Starstruck skrev: ↑tor nov 11, 2021 10:54 pm Jeg har tidligere jobbet i denne bransjen, på den absolutte innsiden, og kan i det minste si at de aller fleste som uttaler seg overhodet ikke har peiling på det uttaler seg om.
Først og fremst kutter EMV kostnadsledd. I stedet for at en vare passerer gjennom tre-fire ledd som alle skal ha sitt overskudd reduseres dette til ett til to og EMV av samme kvalitet som en mer etablert merkevare.
Det er heller ikke slik at EMV produseres i kjelleren til kjedene. Som i alle andre sammenhenger inngås det avtaler med produsenter som produserer varen på et design kjeden står for selv. Fordelen er jo at man kan bytte produsent når prisen blir for høy, kvaliteten for dårlig eller emballasjen ikke lenger er moderne.
Hvis SVeren var så hissig på Eldorado rekesalat (!) kunne han jo spurt de som produserer den om de er fornøyde. Med mindre han faktisk mener at nordmenn kun skal kunne kjøpe Delikat rekesalat. Eller Piano vaniljesaus. Eller Maarud potetgull (her er det kanskje greit å nevne at det finnes flere).
Mulig han også mener at nordmenn kun skal kjøpe Orkla-varer, et hyperkommersielt selskap. Her produseres forresten svært mye i utlandet, ikke minst Sverige.
Hva er grunnen til at kjedene (Rema, Norgesgruppen, COOP) satser stadig mer på EMV? Hvorfor er det knapt mulig å finne et produkt fra Gilde hos Norgesgruppens butikker, men flust av varer fra First Price, Folkets eller Jakobs?
Så hadde du også stemt FrP? Hvem andre stemmer FrP? Jeg tror ikke jeg kjenner en eneste FrP-velger, så hva mener du nå?
Spørsmålet ditt er sammensatt og har ikke noe entydig svar. I all hovedsak kutter EMV kostnadsledd. Det er store fordeler ved å etablere egne merker med egne design, egen kommunikasjon og aktiviteter i butikkene og la leverandørene av produktene primært fokusere på innholdet. EMV benyttes også av de mindre kjedene i forsøk på å utjevne innkjøpsulempene mot den største i og med at de jevnt over har bedre priser på de samme varene.
Det handler ikke om økt profitt per vare. Dagligvarebransjen er en millimeterbransje. Kampen vinnes av de som selger mest volum. Dersom man kan selge EMV til en billigere pris enn en merkevare og samtidig opprettholde nødvendig bruttooverskudd, er hele ideen med EMV at den lavere prisen gir volumvekst og et konkurransefortrinn.
det er et poeng at små butikker har dårligere innkjøpsvilkår enn de store, det har de store sørget for og vi vet alle hvorforStarstruck skrev: ↑tor nov 25, 2021 11:19 pm EMV benyttes også av de mindre kjedene i forsøk på å utjevne innkjøpsulempene mot den største i og med at de jevnt over har bedre priser på de samme varene.
men har virkelig de mindre kjedene økonomi til å starte med egne merkevarer, jeg tviler på det, men du kan kanskje gi meg eksempler
ut over det så er EMV nok en konkurranseulempe for de små butikkene i den grad de finnes lenger, for hvor skal de kjøpe makrell i tomat hvis dagens leverandør slutter å produsere annet enn EMVer
Så det handler overhodet ingenting om at dagligvaredetaljistene ønsker økt makt og en økt bit av dagligvarehandelen...?Starstruck skrev: ↑tor nov 25, 2021 11:19 pmSpørsmålet ditt er sammensatt og har ikke noe entydig svar. I all hovedsak kutter EMV kostnadsledd. Det er store fordeler ved å etablere egne merker med egne design, egen kommunikasjon og aktiviteter i butikkene og la leverandørene av produktene primært fokusere på innholdet. EMV benyttes også av de mindre kjedene i forsøk på å utjevne innkjøpsulempene mot den største i og med at de jevnt over har bedre priser på de samme varene.
Det handler ikke om økt profitt per vare. Dagligvarebransjen er en millimeterbransje. Kampen vinnes av de som selger mest volum. Dersom man kan selge EMV til en billigere pris enn en merkevare og samtidig opprettholde nødvendig bruttooverskudd, er hele ideen med EMV at den lavere prisen gir volumvekst og et konkurransefortrinn.
Når det gjelder eget design...Nå ser jo de fleste av oss at så godt som samtlige EMV kopierer markedslederne. Følgelig må man være våken så man ikke blander Stabburet makrell i tomat med Eldorado sin, Fun sukkerfri saft med Eldorado sin.
Vi skjønner at dette handler 100% om økt markedsmakt, hvor det gjelder å skvise mest mulig ut av produsentleddet.
I dag skulle jeg kjøpe kjøttdeig til tacoen. Etter litt arbeid fant jeg noen 400 grams fra Gilde. 59,- kroner. FP kostet 39,-. "Folkets" kostet kr 52,-. For alt jeg vet, så kommer kjøttet fra samme kua. Hva tenker folk flest? "Fy fa¤# så dyrt det der jævla bondesamvirket er", og så velger de noe annet. Uten den minste anelse om at Norgesgruppen har priset Gilde sin kjøttdeig kunstig høyt for å få folk til å velge deres egne EMV. Slik at de deretter kan si til Nortura at kjøttdeigen deres selger ikke godt nok, dere må gå enda mer ned i pris..
Siden du nevner «vi» antar jeg at du mener du snakker for mange og ikke bare deg selv (?). Hvorfor legge opp til diskusjon dersom du allerede har bestemt deg?
Du nevner kjøttdeig, i mine år var det et rent tapssluk for butikkene. Kostet gjerne 49-59 når det burde kostet 30-40 kr mer ift hva man betalte for varene. Det er en myte at man tjener så godt på norske landbruksprodukter og fisk, selv om det var noen unntak.
Nå er jeg ikke sikker på hvor Eldorado produserer sin makrellfilet, men Stabburets er i hvert fall fra Sverige, så veldig norsk er den ikke.
Starstruck skrev: ↑søn nov 28, 2021 7:03 pmSiden du nevner «vi» antar jeg at du mener du snakker for mange og ikke bare deg selv (?). Hvorfor legge opp til diskusjon dersom du allerede har bestemt deg?
Du nevner kjøttdeig, i mine år var det et rent tapssluk for butikkene. Kostet gjerne 49-59 når det burde kostet 30-40 kr mer ift hva man betalte for varene. Det er en myte at man tjener så godt på norske landbruksprodukter og fisk, selv om det var noen unntak.
Nå er jeg ikke sikker på hvor Eldorado produserer sin makrellfilet, men Stabburets er i hvert fall fra Sverige, så veldig norsk er den ikke.
Pussig nok så velger du å kommentere butikkenes avanse på norsk landbruk og fiskeprodukter og hvor Stabburet makrell i tomat er produsert.
Når ble plutselig det tema?
Det var nå du selv som nevnte makrell i tomat og kjøttdeig først. Hva er det du egentlig vil diskutere?alseboy skrev: ↑tir nov 30, 2021 12:19 amStarstruck skrev: ↑søn nov 28, 2021 7:03 pmSiden du nevner «vi» antar jeg at du mener du snakker for mange og ikke bare deg selv (?). Hvorfor legge opp til diskusjon dersom du allerede har bestemt deg?
Du nevner kjøttdeig, i mine år var det et rent tapssluk for butikkene. Kostet gjerne 49-59 når det burde kostet 30-40 kr mer ift hva man betalte for varene. Det er en myte at man tjener så godt på norske landbruksprodukter og fisk, selv om det var noen unntak.
Nå er jeg ikke sikker på hvor Eldorado produserer sin makrellfilet, men Stabburets er i hvert fall fra Sverige, så veldig norsk er den ikke.
Pussig nok så velger du å kommentere butikkenes avanse på norsk landbruk og fiskeprodukter og hvor Stabburet makrell i tomat er produsert.
Når ble plutselig det tema?
Når du sier at «kjøttdeigen prises kunstig høyt» så påpeker jeg kun at det ikke nødvendigvis er tilfelle. Uten at jeg har den fulle innsikt i dag lengre.
[/quote]
Det var nå du selv som nevnte makrell i tomat og kjøttdeig først. Hva er det du egentlig vil diskutere?
Når du sier at «kjøttdeigen prises kunstig høyt» så påpeker jeg kun at det ikke nødvendigvis er tilfelle. Uten at jeg har den fulle innsikt i dag lengre.
[/quote]
Makrell i tomat (kunne nevnt mange andre eksempler) ble nevnt for å vise at din påstand om at EMV blant annet handler om "eget design".
Realiteten er at EMV legger seg så nærme markedslederen som det er mulig å gjøre, uten å bli anklaget for plagiat (dog, ingen norske produsenter vil noensinne ta risikoen med å saksøke Norgesgruppen for plagiat, er jeg redd)
Når det gjelder prising, så handler det om alt annet enn kostnad på produktene. Det mest interessante for prissetting handler om betalingsvillighet. I tillegg brukes det også i et forsøk på å ta markedsandeler fra konkurrenter eller i et forsøk på å skvise produsenter. Høy pris på Gildes kjøttdeig er et godt eksempel på sistnevnte. Som en av de største matvarelprodusentene i Norge, så har Nortura fremdeles en viss makt, og det passer Norgesgruppen dårlig.
Det var nå du selv som nevnte makrell i tomat og kjøttdeig først. Hva er det du egentlig vil diskutere?
Når du sier at «kjøttdeigen prises kunstig høyt» så påpeker jeg kun at det ikke nødvendigvis er tilfelle. Uten at jeg har den fulle innsikt i dag lengre.
[/quote]
Makrell i tomat (kunne nevnt mange andre eksempler) ble nevnt for å vise at din påstand om at EMV blant annet handler om "eget design".
Realiteten er at EMV legger seg så nærme markedslederen som det er mulig å gjøre, uten å bli anklaget for plagiat (dog, ingen norske produsenter vil noensinne ta risikoen med å saksøke Norgesgruppen for plagiat, er jeg redd)
Når det gjelder prising, så handler det om alt annet enn kostnad på produktene. Det mest interessante for prissetting handler om betalingsvillighet. I tillegg brukes det også i et forsøk på å ta markedsandeler fra konkurrenter eller i et forsøk på å skvise produsenter. Høy pris på Gildes kjøttdeig er et godt eksempel på sistnevnte. Som en av de største matvarelprodusentene i Norge, så har Nortura fremdeles en viss makt, og det passer Norgesgruppen dårlig.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute