Hva spiser og drikker du i kveld?
-
- Innlegg: 2589
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Mye godt å spise i Nord-Norge, men havørn, nordlys ol gjør at man ikke gidder å skrive så mye her, det er stedet jeg legger bort mobilen.
Tilbake i hverdagen, og en velsmakende start på uken; honningglasert salmalaks med stekt spinat og vårløk, og ovnsbakte små poteter. Veldig godt.
Tilbake i hverdagen, og en velsmakende start på uken; honningglasert salmalaks med stekt spinat og vårløk, og ovnsbakte små poteter. Veldig godt.
HJemmelaget tomatsuppe som ble gjort nesten klar i går. Må bare koke litt egg og makaroni til
Håper du hadde også salt og eddik(mye) og selvsagt Gravy. Noen av det jeg savner fra UK er en ekte chip shop.
Er tom for Bisto Gravy, må prøve å få kjøpt litt mer snart.
-
- Innlegg: 2589
Nope, ble på den norske måten med remulade og sitron, spiser engelsk når jeg er i UK. Men godt var det lell!InternalExile skrev: ↑tir nov 30, 2021 6:17 pmHåper du hadde også salt og eddik(mye) og selvsagt Gravy. Noen av det jeg savner fra UK er en ekte chip shop.
Er tom for Bisto Gravy, må prøve å få kjøpt litt mer snart.
-
- Innlegg: 2589
Og i morgen blir det tikka masala, kyllingen er lagt i marinade i kveld. Serveres med raita, ris og yoghurtbrød.
Kristiansund er norges fish n chips-hovedstad. Kjører dit et par ganger i året og kjøper Fishan. Der er det selvsagt eddik og remulade på. Nydelig.
Nå som det snart er jul er butikkene fulle av oksetunger. Jeg vil råde dere alle til å bruke det på andre måter enn hva det nå er det brukes til her til lands. Dersom det kokes lenge nok til at det blir mørt og til at man lett kan dra av skinnet, bør det kuttes opp i små terninger og stekes opp i olje. Dette gjør at det blir veldig sprøtt på utsiden samtidig som det er fløyelsesmykt inni. Det er den perfekte balansen mellom fett og kraftig smak av storfekjøtt. Vi bruker det som regel til en eller annen form for (autentisk!) taco med all verdens tilbehør. Så blir vi sittende å fråtse over tungebitene lenge etter vi egentlig er mett.
Dette lager vi riktignok ikke før til helgen. Men ville anbefale det mens jeg først husket på det. Enkelt og ekstremt godt. Hamstrer alltid fra butikkene i desember slik at vi har nok til resten av året.
Dette lager vi riktignok ikke før til helgen. Men ville anbefale det mens jeg først husket på det. Enkelt og ekstremt godt. Hamstrer alltid fra butikkene i desember slik at vi har nok til resten av året.
Takk for tips om oksetunge! Fishan ser bra ut. Har hørt at de i Ålesund, over broa der, også er bra, men har ikke testet. Har spist det en del ganger på Fiskeriet her i Oslo, og det er greit - men det er ganske små prosjoner sammenlignet med de greiene man får på den store øya vest for oss....
Her ble det entrecote i dag - overligger fra sist Meny-tilbud, da jeg valgte Remas Konge i stedet. Litt irriterende at det ser ut som ett kjøttstykke i pakkenl, men når man åpner så ser man at det er to. I praksis ingen betydning, men jeg trodde det var ett stykke... Bare enkelt med ovnsbakte poteter og bruna løk til i dag. Etter en lang dag på jobben. Drakk Grans iste uten sukker til. Den er god.
Her ble det entrecote i dag - overligger fra sist Meny-tilbud, da jeg valgte Remas Konge i stedet. Litt irriterende at det ser ut som ett kjøttstykke i pakkenl, men når man åpner så ser man at det er to. I praksis ingen betydning, men jeg trodde det var ett stykke... Bare enkelt med ovnsbakte poteter og bruna løk til i dag. Etter en lang dag på jobben. Drakk Grans iste uten sukker til. Den er god.
Biffstrimler her i kveld. Stekt sammen med paprika, sjampinjong, hvitløk, løk og noen soltørkede tomater. Rørte inn litt creme fraiche, fløte og dijonsennep og lot det surre i 5-10ish minutter før det ble servert over tagliatelle. Enkelt, kjapt og godt.
-
- Innlegg: 2589
Herregud, indisk laget fra bunnen av er bare så pakket med smak. Lager ofte med disse ferdige glassene man får kjøpt, det funker veldig bra, men egenlaget er en helt annen divisjon.
Ja, det er helt sant. Jeg elsker å lage indisk. Sist forsøkte jeg Gladkokkens butter chicken, resultatet ble vanvittig godt. Men kjøkkenskapene er fulle av krydder jeg ikke får brukt til så mye annet.KingKongHalvor skrev: ↑ons des 01, 2021 8:32 pm Herregud, indisk laget fra bunnen av er bare så pakket med smak. Lager ofte med disse ferdige glassene man får kjøpt, det funker veldig bra, men egenlaget er en helt annen divisjon.
Jeg savner Engelsk peppersteak Pie (pai) , med brun saus på. Tradisjonell engelsk kost så det holder.
Dessverre finner jeg ingen som selger det i Norge og det å lage det tar visst en evighet.
'
Dessverre finner jeg ingen som selger det i Norge og det å lage det tar visst en evighet.
'
-
- Innlegg: 2589
Bare å bruke litt mindre tid her inne, så rekker du det.startelver skrev: ↑tor des 02, 2021 5:28 pm Jeg savner Engelsk peppersteak Pie (pai) , med brun saus på. Tradisjonell engelsk kost så det holder.
Dessverre finner jeg ingen som selger det i Norge og det å lage det tar visst en evighet.
'
Torsdag var rester her også.
Pasta med tacokjøttdeig, rødløk, ananas og et par sauser.
Pasta med tacokjøttdeig, rødløk, ananas og et par sauser.
Doktor Oekter på besøk.
https://www.oetker.no/no-no/vaare-produ ... i_piccante
Denne var bra! Passe pikant. Tilbud hos Meny. Cola til dette. Lutefisklag i morgen, så kjører det enkelt. Og så har jeg bakt en engelsk fruktkake med enorme mengder eksklusiv og sterk whisky (57 prosent) oppi...
https://www.oetker.no/no-no/vaare-produ ... i_piccante
Denne var bra! Passe pikant. Tilbud hos Meny. Cola til dette. Lutefisklag i morgen, så kjører det enkelt. Og så har jeg bakt en engelsk fruktkake med enorme mengder eksklusiv og sterk whisky (57 prosent) oppi...
-
- Innlegg: 2589
En ganske god variant av kamskjell. Pannestekt med en saus av sjalottløk og fennikel, kokt inn i nypresset appelsinjuice, bare justert med smør.
Og så ble det faktisk en langtidskokt bolognese, gadd ikke lage pastaen sjæl heller.
Hvit burgunder til forrett, barbera til hovedrett.
Og så ble det faktisk en langtidskokt bolognese, gadd ikke lage pastaen sjæl heller.
Hvit burgunder til forrett, barbera til hovedrett.
Iceland har en del engelske paier i frysedisken. Ikke peppersteak men steak and onion i hvert fall. Ellers er hjemmelagd pai drit enkelt og rågodt. Nå har jo nesten alle butikkjedene butterdeig også.startelver skrev: ↑tor des 02, 2021 5:28 pm Jeg savner Engelsk peppersteak Pie (pai) , med brun saus på. Tradisjonell engelsk kost så det holder.
Dessverre finner jeg ingen som selger det i Norge og det å lage det tar visst en evighet.
'
Grandis pepperoni spesial, pimpet opp med bbq-saus, rødløk, soltørkede tomater, ananas og ekstra Jarlsbergost.
-
- Innlegg: 2589
Nei, men den burde ha vært det mtp grisefaktoren da den ble spist. Pizza skal jo spises med hendene.
I dag blir det lutefisk. Et lite lag. Kjøpte fisken på Meny i går - stoler på at det er bra som vanlig. Tilbehøret er enkelt mandelpoteter og ferdig grønn ertestuing. Godt med bacon og dessuten ribbefett. Øl og akevitt. Tror jeg må sikre meg litt mer av den siste storten. Til dessert har jeg ofte servert en pasjonsfruktkrem - der man koker opp fløte og tilsetter juicen fra frukten. Dette stivner da litt og blir en perfekt fin krem, som servereres avkjølt. Men det er vel egenltig bare en variant av det som heter Lemon Posset, som jeg tenkte å prøve idag, ettersom jeg har litt sitron til overs. Ellers har jeg kaffe, Armagnac og marsipan fra Niederegger. Dessuten kan jeg skilte med et utvalg av 40-50 ulike Single Malt whisky om det skulle bli behov for det...
Høres ut som et skikkelig kalas det. Prøvd sennepsaus til lutefisken før?DoktorS skrev: ↑lør des 04, 2021 9:31 am I dag blir det lutefisk. Et lite lag. Kjøpte fisken på Meny i går - stoler på at det er bra som vanlig. Tilbehøret er enkelt mandelpoteter og ferdig grønn ertestuing. Godt med bacon og dessuten ribbefett. Øl og akevitt. Tror jeg må sikre meg litt mer av den siste storten. Til dessert har jeg ofte servert en pasjonsfruktkrem - der man koker opp fløte og tilsetter juicen fra frukten. Dette stivner da litt og blir en perfekt fin krem, som servereres avkjølt. Men det er vel egenltig bare en variant av det som heter Lemon Posset, som jeg tenkte å prøve idag, ettersom jeg har litt sitron til overs. Ellers har jeg kaffe, Armagnac og marsipan fra Niederegger. Dessuten kan jeg skilte med et utvalg av 40-50 ulike Single Malt whisky om det skulle bli behov for det...
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute