Favorittkjøkken for resten av livet?
Favorittkjøkken for resten av livet?
Da kjører vi opp denne klassikeren for å få i gang Mat og Drikke også.
Dersom du skulle valgt et kjøkken for resten av livet, og kun dette hver eneste dag. Hvilket hadde det blitt?
For min del hadde det blitt det indiske, jeg hadde stått mellom meksikansk,indisk og italiensk personlig, italiensk sist av disse grunnet at jeg er et frokost menneske, og italiensk frokost står til stryk, ellers tikker de alle andre bokser for mangfold og regionale forskjeller i mat.
HoM til thai og kinesisk for min del også.
Dersom du skulle valgt et kjøkken for resten av livet, og kun dette hver eneste dag. Hvilket hadde det blitt?
For min del hadde det blitt det indiske, jeg hadde stått mellom meksikansk,indisk og italiensk personlig, italiensk sist av disse grunnet at jeg er et frokost menneske, og italiensk frokost står til stryk, ellers tikker de alle andre bokser for mangfold og regionale forskjeller i mat.
HoM til thai og kinesisk for min del også.
Grandiosa. de har nå et helt utroligent utvalg av pizzaer.
Nei helt seriøst, så må det være noe som er lett og forhåpentligvis greit for helsa når/hvis jeg blir gammel. Ser for meg at som 80-åring er plutselig spicy curry noe som kan slå jævlig uheldig ut for tarmsystemet.
Tenker jeg lander på Middelhavskost, eller hva de proffe kaller det. Fisk er noe av det beste jeg vet om og det fins et stort utvalg, slik at man kan variere mye. Jeg liker fetaost og oliven. Det er mye grønnsaker der, litt (primært lyst) kjøtt og rødvin. Kan leve lenge på det.
Nei helt seriøst, så må det være noe som er lett og forhåpentligvis greit for helsa når/hvis jeg blir gammel. Ser for meg at som 80-åring er plutselig spicy curry noe som kan slå jævlig uheldig ut for tarmsystemet.
Tenker jeg lander på Middelhavskost, eller hva de proffe kaller det. Fisk er noe av det beste jeg vet om og det fins et stort utvalg, slik at man kan variere mye. Jeg liker fetaost og oliven. Det er mye grønnsaker der, litt (primært lyst) kjøtt og rødvin. Kan leve lenge på det.
Nå har heldigvis også India og andre kjøkken mer mangfold enn hva man får på restauranter i Norge, og man kan lett velge sunnere alternativer, mindre sterke alternativer også, og med god smak. Fisk og sjømat og slikt og grønt for får man tak i, men ser poenget ditt derLezah skrev: ↑søn jul 18, 2021 1:13 pm Grandiosa. de har nå et helt utroligent utvalg av pizzaer.
Nei helt seriøst, så må det være noe som er lett og forhåpentligvis greit for helsa når/hvis jeg blir gammel. Ser for meg at som 80-åring er plutselig spicy curry noe som kan slå jævlig uheldig ut for tarmsystemet.
Tenker jeg lander på Middelhavskost, eller hva de proffe kaller det. Fisk er noe av det beste jeg vet om og det fins et stort utvalg, slik at man kan variere mye. Jeg liker fetaost og oliven. Det er mye grønnsaker der, litt (primært lyst) kjøtt og rødvin. Kan leve lenge på det.
Ja skulle jo bare mangle at et land med 1 mrd folk og en kyststripe langt som et vondt år klarer å spise litt variertCanucks skrev: ↑søn jul 18, 2021 2:01 pm Nå har heldigvis også India og andre kjøkken mer mangfold enn hva man får på restauranter i Norge, og man kan lett velge sunnere alternativer, mindre sterke alternativer også, og med god smak. Fisk og sjømat og slikt og grønt for får man tak i, men ser poenget ditt der
Tror jeg hadde gått for tyrkisk, faktisk. Mye grønt, fisk og rent kjøtt, samt variert grad av krydring. God variasjon er et must i et slikt konsept.Canucks skrev: ↑søn jul 18, 2021 12:55 pm Da kjører vi opp denne klassikeren for å få i gang Mat og Drikke også.
Dersom du skulle valgt et kjøkken for resten av livet, og kun dette hver eneste dag. Hvilket hadde det blitt?
For min del hadde det blitt det indiske, jeg hadde stått mellom meksikansk,indisk og italiensk personlig, italiensk sist av disse grunnet at jeg er et frokost menneske, og italiensk frokost står til stryk, ellers tikker de alle andre bokser for mangfold og regionale forskjeller i mat.
HoM til thai og kinesisk for min del også.
Og det var mitt første innlegg her:-)
Kom på nå at jeg liker norsk, "kjedelig" husmannskost også...Lezah skrev: ↑søn jul 18, 2021 3:22 pmJa skulle jo bare mangle at et land med 1 mrd folk og en kyststripe langt som et vondt år klarer å spise litt variertCanucks skrev: ↑søn jul 18, 2021 2:01 pm Nå har heldigvis også India og andre kjøkken mer mangfold enn hva man får på restauranter i Norge, og man kan lett velge sunnere alternativer, mindre sterke alternativer også, og med god smak. Fisk og sjømat og slikt og grønt for får man tak i, men ser poenget ditt der
Står mellom italiensk og fransk her. Muligens mexicansk også, siden variasjonen er så stor der.
Kjører safe her, og velger italiensk. Kunne nok i grunn levd godt med mat fra alle verdenshjørner.
Ja takk, litt av alt? Spiser nesten ikke karbohydrater, men liker veldig godt middelhavskost. Sunt er det også.
Aldri smakt. Er bøffel indikansk?
***************
Det finner jeg umulig å svare på. Hvordan skal man kunne velge et kjøkken for resten av livet...som om man ikke ville blitt drittlei etter hvert og ønsket seg noe annet
Min lille liste kan sikkert sammenfalle med flere kjøkken, og det er det kjøkken jeg velger , som innholder:
Kaffe, melk, brød, kjøtt, fisk, fugl, grønnsaker, bær, frukt, ost, krydder, potet, ris og pasta
Jeg måtte nok valgt mellom thai og italiensk. Men hadde falt ned på italiensk. Pizza kan varieres i det uendelige.
Men jeg hadde savnet det norske kjøkken også. Rømmegrøt til St. Hans og pinnekjøtt på julaften.
Selv om jeg nok ville savnet pizza og lasagne mer enn brunost og dermed hadde gjort et korrekt valg med det italienske hadde jeg nok gremmet meg litt klokka 17 på julaften da de andre hadde mesket seg med pinnekjøtt og jeg satt der med Porchetta.
Men jeg hadde savnet det norske kjøkken også. Rømmegrøt til St. Hans og pinnekjøtt på julaften.
Selv om jeg nok ville savnet pizza og lasagne mer enn brunost og dermed hadde gjort et korrekt valg med det italienske hadde jeg nok gremmet meg litt klokka 17 på julaften da de andre hadde mesket seg med pinnekjøtt og jeg satt der med Porchetta.
Den var ikke dum. Burger, deep pan pizza, tex-mex, chop suey osv.Glycinello skrev: ↑søn jul 25, 2021 2:31 am Kjører safe og sier american cuisine. Der får en i alle fall variasjon nok
Det er jo utfordringen med spørsmålet mitt som gjør det så vanskelig. Siden man låses såpass til et kjøkken, og derfor ikke kan gå utenfor dette, og man vil måtte ofre noe man liker med å gjøre det. Så cluet er å finne et som tikker flest bokser av ting du trenger, og som har stor variasjon.joplina skrev: ↑fre jul 23, 2021 3:49 pm***************
Det finner jeg umulig å svare på. Hvordan skal man kunne velge et kjøkken for resten av livet...som om man ikke ville blitt drittlei etter hvert og ønsket seg noe annet
Min lille liste kan sikkert sammenfalle med flere kjøkken, og det er det kjøkken jeg velger , som innholder:
Kaffe, melk, brød, kjøtt, fisk, fugl, grønnsaker, bær, frukt, ost, krydder, potet, ris og pasta
Italiensk. Det er så utrolig mye mer enn pizza og pasta. Bare forskjellen mellom nord og sør er jo forskjellen mellom to helt ulike kjøkken.
Indisk kan være vanvittig godt men jeg er for glad i okse og svinekjøtt til å gi dem opp.
Indisk kan være vanvittig godt men jeg er for glad i okse og svinekjøtt til å gi dem opp.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute