Hva spiser og drikker du i kveld?

Svar
KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Re: Hva spiser og drikker du i kveld?

Legg inn av KingKongHalvor »

Mye godt å spise i Nord-Norge, men havørn, nordlys ol gjør at man ikke gidder å skrive så mye her, det er stedet jeg legger bort mobilen.
Tilbake i hverdagen, og en velsmakende start på uken; honningglasert salmalaks med stekt spinat og vårløk, og ovnsbakte små poteter. Veldig godt.

Someone

Legg inn av Someone »

HJemmelaget tomatsuppe som ble gjort nesten klar i går. Må bare koke litt egg og makaroni til

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Fish and chips i dag, med erter til.

InternalExile

Legg inn av InternalExile »

KingKongHalvor skrev: tir nov 30, 2021 5:32 pm Fish and chips i dag, med erter til.
Håper du hadde også salt og eddik(mye) og selvsagt Gravy. Noen av det jeg savner fra UK er en ekte chip shop.

Er tom for Bisto Gravy, må prøve å få kjøpt litt mer snart.
Bilde

LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

Ale skrev: tir nov 30, 2021 6:18 pm Berlinerbolle med bringebærfyll.
Til middag?

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Stekt laks med wokede grønnsaker og ris i sweet chilisaus.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

InternalExile skrev: tir nov 30, 2021 6:17 pm
KingKongHalvor skrev: tir nov 30, 2021 5:32 pm Fish and chips i dag, med erter til.
Håper du hadde også salt og eddik(mye) og selvsagt Gravy. Noen av det jeg savner fra UK er en ekte chip shop.

Er tom for Bisto Gravy, må prøve å få kjøpt litt mer snart.
Bilde
Nope, ble på den norske måten med remulade og sitron, spiser engelsk når jeg er i UK. Men godt var det lell!😃

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Og i morgen blir det tikka masala, kyllingen er lagt i marinade i kveld. Serveres med raita, ris og yoghurtbrød.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Osteschnitzel med potetsalat og sølvløk.

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

Kristiansund er norges fish n chips-hovedstad. Kjører dit et par ganger i året og kjøper Fishan. Der er det selvsagt eddik og remulade på. Nydelig.

Bilde

SlimWhitman

Legg inn av SlimWhitman »

Nå som det snart er jul er butikkene fulle av oksetunger. Jeg vil råde dere alle til å bruke det på andre måter enn hva det nå er det brukes til her til lands. Dersom det kokes lenge nok til at det blir mørt og til at man lett kan dra av skinnet, bør det kuttes opp i små terninger og stekes opp i olje. Dette gjør at det blir veldig sprøtt på utsiden samtidig som det er fløyelsesmykt inni. Det er den perfekte balansen mellom fett og kraftig smak av storfekjøtt. Vi bruker det som regel til en eller annen form for (autentisk!) taco med all verdens tilbehør. Så blir vi sittende å fråtse over tungebitene lenge etter vi egentlig er mett.

Dette lager vi riktignok ikke før til helgen. Men ville anbefale det mens jeg først husket på det. Enkelt og ekstremt godt. Hamstrer alltid fra butikkene i desember slik at vi har nok til resten av året.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Takk for tips om oksetunge! Fishan ser bra ut. Har hørt at de i Ålesund, over broa der, også er bra, men har ikke testet. Har spist det en del ganger på Fiskeriet her i Oslo, og det er greit - men det er ganske små prosjoner sammenlignet med de greiene man får på den store øya vest for oss....

Her ble det entrecote i dag - overligger fra sist Meny-tilbud, da jeg valgte Remas Konge i stedet. Litt irriterende at det ser ut som ett kjøttstykke i pakkenl, men når man åpner så ser man at det er to. I praksis ingen betydning, men jeg trodde det var ett stykke... Bare enkelt med ovnsbakte poteter og bruna løk til i dag. Etter en lang dag på jobben. Drakk Grans iste uten sukker til. Den er god.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Biffstrimler her i kveld. Stekt sammen med paprika, sjampinjong, hvitløk, løk og noen soltørkede tomater. Rørte inn litt creme fraiche, fløte og dijonsennep og lot det surre i 5-10ish minutter før det ble servert over tagliatelle. Enkelt, kjapt og godt.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Herregud, indisk laget fra bunnen av er bare så pakket med smak. Lager ofte med disse ferdige glassene man får kjøpt, det funker veldig bra, men egenlaget er en helt annen divisjon.

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

KingKongHalvor skrev: ons des 01, 2021 8:32 pm Herregud, indisk laget fra bunnen av er bare så pakket med smak. Lager ofte med disse ferdige glassene man får kjøpt, det funker veldig bra, men egenlaget er en helt annen divisjon.
Ja, det er helt sant. Jeg elsker å lage indisk. Sist forsøkte jeg Gladkokkens butter chicken, resultatet ble vanvittig godt. Men kjøkkenskapene er fulle av krydder jeg ikke får brukt til så mye annet. 😂

startelver

Legg inn av startelver »

Jeg savner Engelsk peppersteak Pie (pai) , med brun saus på. Tradisjonell engelsk kost så det holder.

Dessverre finner jeg ingen som selger det i Norge og det å lage det tar visst en evighet.
'
Bilde

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

startelver skrev: tor des 02, 2021 5:28 pm Jeg savner Engelsk peppersteak Pie (pai) , med brun saus på. Tradisjonell engelsk kost så det holder.

Dessverre finner jeg ingen som selger det i Norge og det å lage det tar visst en evighet.
'
Bilde
Bare å bruke litt mindre tid her inne, så rekker du det.😉

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Torsdag=rester. "Shepherd's Pie" med litt ekstra biffkjøtt og grønnsaker.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Torsdag var rester her også.

Pasta med tacokjøttdeig, rødløk, ananas og et par sauser.

Tinkler

Legg inn av Tinkler »

Entrecôte, småpoteter, og perletomater. Hjemmelaget bernaise.

Brukeravatar
lok1
Innlegg: 1882
Sted: Republikken

Legg inn av lok1 »

Avviker fra min kyllingdiett med italienske køttboller i pitabrød.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Doktor Oekter på besøk.
https://www.oetker.no/no-no/vaare-produ ... i_piccante

Denne var bra! Passe pikant. Tilbud hos Meny. Cola til dette. Lutefisklag i morgen, så kjører det enkelt. Og så har jeg bakt en engelsk fruktkake med enorme mengder eksklusiv og sterk whisky (57 prosent) oppi...

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

En ganske god variant av kamskjell. Pannestekt med en saus av sjalottløk og fennikel, kokt inn i nypresset appelsinjuice, bare justert med smør.

Og så ble det faktisk en langtidskokt bolognese, gadd ikke lage pastaen sjæl heller.

Hvit burgunder til forrett, barbera til hovedrett.

Everenga

Legg inn av Everenga »

startelver skrev: tor des 02, 2021 5:28 pm Jeg savner Engelsk peppersteak Pie (pai) , med brun saus på. Tradisjonell engelsk kost så det holder.

Dessverre finner jeg ingen som selger det i Norge og det å lage det tar visst en evighet.
'
Bilde
Iceland har en del engelske paier i frysedisken. Ikke peppersteak men steak and onion i hvert fall. Ellers er hjemmelagd pai drit enkelt og rågodt. Nå har jo nesten alle butikkjedene butterdeig også.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Grandis pepperoni spesial, pimpet opp med bbq-saus, rødløk, soltørkede tomater, ananas og ekstra Jarlsbergost.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

SirJames skrev: fre des 03, 2021 10:07 pm Grandis pepperoni spesial, pimpet opp med bbq-saus, rødløk, soltørkede tomater, ananas og ekstra Jarlsbergost.
Innbakt? 😅

Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7851

Legg inn av Big George »

Tre Speilegg med Stranda spekeskinke og brød til.

SirJames

Legg inn av SirJames »

KingKongHalvor skrev: fre des 03, 2021 10:50 pm
SirJames skrev: fre des 03, 2021 10:07 pm Grandis pepperoni spesial, pimpet opp med bbq-saus, rødløk, soltørkede tomater, ananas og ekstra Jarlsbergost.
Innbakt? 😅
Nei, men den burde ha vært det mtp grisefaktoren da den ble spist. Pizza skal jo spises med hendene.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

I dag blir det lutefisk. Et lite lag. Kjøpte fisken på Meny i går - stoler på at det er bra som vanlig. Tilbehøret er enkelt mandelpoteter og ferdig grønn ertestuing. Godt med bacon og dessuten ribbefett. Øl og akevitt. Tror jeg må sikre meg litt mer av den siste storten. Til dessert har jeg ofte servert en pasjonsfruktkrem - der man koker opp fløte og tilsetter juicen fra frukten. Dette stivner da litt og blir en perfekt fin krem, som servereres avkjølt. Men det er vel egenltig bare en variant av det som heter Lemon Posset, som jeg tenkte å prøve idag, ettersom jeg har litt sitron til overs. Ellers har jeg kaffe, Armagnac og marsipan fra Niederegger. Dessuten kan jeg skilte med et utvalg av 40-50 ulike Single Malt whisky om det skulle bli behov for det...

Tinkler

Legg inn av Tinkler »

DoktorS skrev: lør des 04, 2021 9:31 am I dag blir det lutefisk. Et lite lag. Kjøpte fisken på Meny i går - stoler på at det er bra som vanlig. Tilbehøret er enkelt mandelpoteter og ferdig grønn ertestuing. Godt med bacon og dessuten ribbefett. Øl og akevitt. Tror jeg må sikre meg litt mer av den siste storten. Til dessert har jeg ofte servert en pasjonsfruktkrem - der man koker opp fløte og tilsetter juicen fra frukten. Dette stivner da litt og blir en perfekt fin krem, som servereres avkjølt. Men det er vel egenltig bare en variant av det som heter Lemon Posset, som jeg tenkte å prøve idag, ettersom jeg har litt sitron til overs. Ellers har jeg kaffe, Armagnac og marsipan fra Niederegger. Dessuten kan jeg skilte med et utvalg av 40-50 ulike Single Malt whisky om det skulle bli behov for det...
Høres ut som et skikkelig kalas det. Prøvd sennepsaus til lutefisken før?

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»