Hva spiser og drikker du i kveld?

Svar
Gårdsdattra

Re: Hva spiser og drikker du i kveld?

Legg inn av Gårdsdattra »

KingKongHalvor skrev: søn des 05, 2021 9:35 am Hvetekake/brød er godt, men til jul lager jeg julekake, da med både sukat og rosin. Og nå begynner resten av familien å forstå det også, at det er det eneste riktige.🥳



Julekake med rosiner og sukat med godt smør og hodesylte med et strøk dijonsennep eller grov sennep på er bare helt himmelsk og helt jul.
For mange år siden fant jeg ei god oppskrift på julekake i ei kokebok, "Annys julekake", den oppskrifta måtte bare barna ha når de flyttet for seg selv.

Bjoro33

Legg inn av Bjoro33 »

Kaldmat i kveld. Omdet er utslag av strømpriser eller ikkeaner jeg ikke- . Men frua hadde snekret en salat med masse godt i. Meatfree monday.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Fiskesuppe med laks, torsk og reker. Og med nystekt grytebrød til.
Men vurderer å endre litt på menyen nå Meny borti gaten her selger sjøkreps til halv pris, 269,- pr/kg

fargeblind

Legg inn av fargeblind »

Man tager en pakke Toro moussaka, en pakke kjøttdeig, litt ost og melk, og vips! blir det mat.

InternalExile

Legg inn av InternalExile »

fargeblind skrev: tir des 07, 2021 3:30 pm Man tager en pakke Toro moussaka, en pakke kjøttdeig, litt ost og melk, og vips! blir det mat.
Den synes jeg faktisk er fantastisk god, så god at jeg aldri har prøvd lage Moussaka fra bunnen av, men kanskje jeg burde.

Blir alltid spist opp, restene forsvinner fort etter en runde i mikroovnen ;)

InternalExile

Legg inn av InternalExile »

Findus Fiskegrateng i dag, er litt matlei. Kostet vel mer å steke den enn den var i innkjøp ;) Sitron og (den forhatte) sitronpeper og litt råkost ved siden.

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

Vårruller kjøpt av min filippinske nabo. Ris og et par sauser attåt. Nydelig.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Ble stekt ris i dag. Gulrøtter, erter, mais, paprika, løk, hvitløk og vårløk ble stekt sammen med ris, egg og skinke. Sausen ble lagt av soyasaus, østerssaus og sesamolje.

Harduetforslag

Legg inn av Harduetforslag »

Mekket smash burger med cheddar

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Kyllingsuppe i dag.

Mmmmmm.

Bjoro33

Legg inn av Bjoro33 »

Pimpet tomatsuppe. Med ferske, hjemmebakte rundstykker. Deilig på en kald dag.

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

Laget farse og stekte 65 kjøttkaker i dag, så middagen min ble fire kjøttkaker og to poteter. Jeg ble faktisk sliten av jobben. Men kjøttkakene ble gode de.

Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7810

Legg inn av Big George »

fargeblind skrev: tir des 07, 2021 3:30 pm Man tager en pakke Toro moussaka, en pakke kjøttdeig, litt ost og melk, og vips! blir det mat.
Min avdøde mors favoritt. Detaljene plukket jeg aldri opp
Selv har jeg benyttet to pakker Toro moussaka og lagt innkjøpt aubergine i bunnen. Kjøpt en potet som jeg har brukt ostehøvlen på
Resten er fra oppskriften på Toro-pakkene. Har laget det noen ganger de siste åra

Visste du at moussaka er grekernes variant av italienernes Lasagne ?

fargeblind

Legg inn av fargeblind »

Gårdsdattra skrev: tir des 07, 2021 11:42 pm Laget farse og stekte 65 kjøttkaker i dag, så middagen min ble fire kjøttkaker og to poteter. Jeg ble faktisk sliten av jobben. Men kjøttkakene ble gode de.
Mine hjemmelagede kjøttkaker er også særdeles gode. Faktisk spiser jeg ikke andre kjøttkaker enn de jeg (eller kona) lager selv. Og det fine er at vi har alle verdens beste oppskrift ;-)
Må snart lage det igjen. Nam!
I dag?
Varme opp gårsdagens moussakarester.

SirJames

Legg inn av SirJames »

I går ble det Eldorado Chunky & Spicy tomatsuppe. Med litt makaroni ble den kjempegod. Anbefales som hurtigmiddag.

I dag blir det medisterkaker, potetsalat, rødkål og peppersaus.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Heimelaga vårruller til forrett, chicken curry m/ris, raita og kjøpenaan til hovedrett.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Stekt laks med grønnsaker, ris og creme fraiche blandet med sweet chilisaus.

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

I dag ble det strømsparing, dvs brødskiver til middag. I morgen skal jeg lage meg stekt torsk med tilbehør. I disse tider blir det brødskiver til middag annenhver dag.

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

fargeblind skrev: ons des 08, 2021 5:00 pm
Gårdsdattra skrev: tir des 07, 2021 11:42 pm Laget farse og stekte 65 kjøttkaker i dag, så middagen min ble fire kjøttkaker og to poteter. Jeg ble faktisk sliten av jobben. Men kjøttkakene ble gode de.
Mine hjemmelagede kjøttkaker er også særdeles gode. Faktisk spiser jeg ikke andre kjøttkaker enn de jeg (eller kona) lager selv. Og det fine er at vi har alle verdens beste oppskrift ;-)
Må snart lage det igjen. Nam!
I dag?
Varme opp gårsdagens moussakarester.


Jeg lager kun hjemmelagde kjøttkaker til jul. Ellers i året kjøper jeg kortreiste kjøttkaker fra MK-Kjøtt. Disse kjøttkakene smaker som hjemmelagde og innehar en gullmedalje.

Bjoro33

Legg inn av Bjoro33 »

Ale skrev: ons des 08, 2021 11:35 pm Bilde
Fem om dagen? Ikke innafor med kun poteter.

Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7810

Legg inn av Big George »

Hel kylling fra SPAR på tilbud kr 49 uten annet enn litt brød.

Someone

Legg inn av Someone »

Carbonara i kveld, dog langt mer ortodoks enn jeg pleier, da jeg har kjøpt inn både guenciale og pecorino

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Someone skrev: tor des 09, 2021 3:17 pm Carbonara i kveld, dog langt mer ortodoks enn jeg pleier, da jeg har kjøpt inn både guenciale og pecorino
Da snakker vi autentisk, og da spør jeg ikke om fløte engang, altså norsk carbonara.😅

Var noen ganger på Radioresepsjonen hvor de snakket om middagen dagen før, Tore laget innimellom carbonara, og standardspm var alltid om det var laget fra bunnen av, noe som i dette tilfellet er enklere enn å sette sin lit til Toro.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Her blir det litt sjømat på en torsdag. En liten forrett med kreps, avokado, vårløk, cherrytomat, gul paprika og isberg.
Til hovedrett blir det stekt torskeloin med ertepuré, røsti, stekt bacon og bakte cherrytomater. Denne kniver om førsteplassen på favorittmatlisten med lammeskank og napolitansk pizza. Litt hvitt til forretten, litt rødt til hovedretten.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Gratinert pastaform med ostesaus, juleskinke, sjampinjong, løk, hvitløk og noen cherrytomater.

startelver

Legg inn av startelver »

Pastarett med kjøttdeig, blandet i hvitløk og tomater.

Skylles med med dansk juleøl.

Brukeravatar
BlackEagle
Innlegg: 2656
Sted: Vågå

Legg inn av BlackEagle »

Altså - jeg har jo sett Leonardos "Nattverden", men på grunn av flere ting - bl. a. at det er malt på en tørr vegg - er det ikke så greit å se nøyaktig hva de har på bordet, men jeg er nå nysgjerrig likevel; interessert i mat som jeg er:

Vet noen om det ble servert rakfisk der?

Mvh

BE
seriøs

Everenga

Legg inn av Everenga »

KingKongHalvor skrev: tor des 09, 2021 5:05 pm
Someone skrev: tor des 09, 2021 3:17 pm Carbonara i kveld, dog langt mer ortodoks enn jeg pleier, da jeg har kjøpt inn både guenciale og pecorino
Da snakker vi autentisk, og da spør jeg ikke om fløte engang, altså norsk carbonara.😅

Var noen ganger på Radioresepsjonen hvor de snakket om middagen dagen før, Tore laget innimellom carbonara, og standardspm var alltid om det var laget fra bunnen av, noe som i dette tilfellet er enklere enn å sette sin lit til Toro.
Mener Jamie Oliver hadde et program om carbonaraen en gang der han spurte italienerne om deres syn på den britiske carbonaraen altså samme som den norske med fløte, gjerne sopp også og de sa at det er jo godt men det er en egen rett som heter tetrazzini så hvorfor vi fortsetter å kalle den carbonara vites ikke. Og hva skal vi i så fall kalle ekte carbonara.

Machine_Head

Legg inn av Machine_Head »

Knekkebrød med servelat og melk.

Tenkte jeg skulle kline til med noe skikkelig vågalt som første post i denne tråden.

Someone

Legg inn av Someone »

KingKongHalvor skrev: tor des 09, 2021 5:05 pm
Someone skrev: tor des 09, 2021 3:17 pm Carbonara i kveld, dog langt mer ortodoks enn jeg pleier, da jeg har kjøpt inn både guenciale og pecorino
Da snakker vi autentisk, og da spør jeg ikke om fløte engang, altså norsk carbonara.😅

Var noen ganger på Radioresepsjonen hvor de snakket om middagen dagen før, Tore laget innimellom carbonara, og standardspm var alltid om det var laget fra bunnen av, noe som i dette tilfellet er enklere enn å sette sin lit til Toro.
Ja, kun 5 ingredienser:
Pasta, Guanciale, Pecorino, egg og pepper. Og litt italiensk rødvin vi glasset

Det er jo ikke det at det er vondt med fløte, sopp, bacon etc. Men som andre er inne på, da bør det kalles noe annet ;)

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»