NFL Uke 14

Svar
SalSomer

NFL Uke 14

Legg inn av SalSomer »

NFL Uke 14

Ting begynner virkelig å falle på plass i det som har vært en kaotisk NFL-sesong. Forrige uke fikk vi endelig det første eliminerte laget, og nei, det ble faktisk ikke Detroit Lions. Det er nå offisielt avgjort at Houston Texans ikke kommer til å vinne noen Super Bowl denne sesongen, de er ute av stand til å nå sluttspillet. De andre 31 lagene har dog fortsatt mer eller mindre teoretiske muligheter. Men flere kommer til å falle fra, og denne uken ligger både Lions, Jaguars og Jets i fare for å bli eliminert. Samtidig er det også slik at vi kan få våre første sikrede sluttspillag i NFC denne uken. Packers, Buccaneers og Cardinals kan alle stemple billetten til sluttspillet hvis ting går deres vei denne uken.

Ellers er dette den siste uken med bye weeks, og hvis man er litt overtroisk av seg er det jo en viktig detalj å bite seg merke i her. I 2016 vant Patriots Super Bowl, de hadde bye week i Uke 9. I 2017 vant Eagles Super Bowl, de hadde bye week i Uke 10. 2018 gikk til Patriots igjen, denne gang med bye week i Uke 11. I 2019 hadde Super Bowl-mesterne Chiefs bye week i Uke 12. Og til slutt hadde altså Super Bowl-vinnerne fra 2020, Buccaneers, bye week i Uke 13. Er man overtroisk, eller bare veldig glad i mønstere, vil man jo anta at årets Super Bowl-mestere skal ha bye week i Uke 14. Det er i så fall gode nyheter for Colts, Dolphins, Patriots og Eagles, som altså er de lagene som har bye week i Uke 14.

Men nok om de som har bye week, la oss se på de som faktisk skal spille denne uken.

Fredag 02.20 Steelers mot Vikings i Minnesota
Vi starter med et TNF-oppgjør mellom de to eneste lagene denne sesongen som har feilet i forsøket på å slå Lions. Det borger vel ikke akkurat for kvalitet. Måten de feilet på, dog, var litt forskjellig. Steelers hadde et forsvar som gjorde fullstendig hakkemat ut av Lions-angrepet, men evnet ikke å flytte ballen selv. Vikings scoret en del og tok til og med en sen ledelse, men så ble de slått av en god opptreden fra forrige ukes NFC Offensive Player of the Week - Jared Goff. Disse to måtene på å feile mot Lions er også ganske indikative for hvor disse to lagene ligger an akkurat nå. Steelers har et godt forsvar, men sliter offensivt. Nå må de også begynne å tenke nytt i angrepet etter at veteranen Ben Roethlisberger har indikert at han spiller sin siste sesong i gult og svart dette året. Vikings på sin side har sett gode ut offensivt i år, men slitt defensivt. Så klart, den slags oppgjør med møte mellom gode forsvar og gode angrep fører ofte til ganske gode kamper, så da kan jo dette bli en spennende TNF. Det hjelper så kalrt også på at begge disse lagene er innenfor én kamp fra en wild card-plass i sine respektive conferences, og at dette dermed er et oppgjør der begge har veldig mye å vinne.

Søndag 19.00 Saints mot Jets i New York
Saints er også i teorein innenfor én kamp fra en wild card-plass, men etter å ha tapt fem på rad er det lite som tilsier at Siants er noe særlig til sluttspillag i år. Det er altså ikke så lenge siden dette var 5-2 etter en stor seier mot Buccaneers, men alt har raknet etter det. Kanskje kan en seier mot enkel motstand rette ting litt opp for Saints, men for å være ærlig, de er ikke et lag som går noen vei i år. Det gjør forøvrig ikke Jets heller, som altså offisielt kan si seg ferdig med sluttspillkampen med et tap her.

Søndag 19.00 Falcons mot Panthers i Charlotte
Falcons og Panthers er i helt samme båt som Saints, der de ligger på 5-7, én kamp bak wild card. Det er i det hele tatt ganske triste tider i NFC South for alle som ikke heter Buccaneers. Falcons kan i hvert fall skryte på seg å være på en slags form for positivt trend i de siste kampene, mens ting er rimelig bekmørkt i Panthers, der McCaffrey også er ferdig for sesongen og meget mulig også ferdig som running back på toppnivå i NFL. Men for all del, en av disse lagene må jo vinne, og det laget vil fortsatt være in the hunt i sluttspillkampen en uke til. Magefølelsen sier vel at Falcons tar det her, men de kan fort finne på å rote det hele bort. Resultatet kommer uansett mest sannsynlig ikke til å være så viktig for tingenes tilstand når sesongen er over.

Søndag 19.00 Seahawks mot Texans i Houston
I en sesong som har vært veldig kaotisk og også veldig morsom, og der veldig mange lag fortsatt kjemper hardt om sluttspill sent i sesongen, er det overraskende mange kamper som på papiret ikke ser så veldig spennende ut. Joda, Seahawks vant i forrige uke mot rivalene 49ers, slik de pleier, men de må fortsatt vinne resten av kampene sine for å i det hele tatt klatre over .500 i år. Og Texans på sin side er faktisk slått ut, og er ikke i nærheten av noe .500-sesong. Denne kampen er nok også en som ikke kommer til å bety så mye fra eller til når sesongen er over, men hvem vet? Seahawks har fortsatt en del dugelige spillere, kanskje - bare kanskje - kan en seier her gi dem en slags form for momentum som de tar med seg mot Rams uken etter. Slår Seahawks Texans og Rams har de to til overkommelige kamper i form av Bears og Lions, før de avslutter sesongen mot Cardinals. 9-8 her er vanskelig, men ikke helt urealistisk for Seahawks. Men er 9-8 nok til sluttspill, da?

Søndag 19.00 Raiders mot Chiefs i Kansas City
Et klassisk AFC West-oppgjør mellom to lag som trender i veldig forskjellig retning. Chiefs går inn i kampen med 5 seire på rad (Chiefs har forøvrig nå plukket opp en rekke på 5 eller flere seiere på rad i samtlige 9 sesonger under Andy Reid, det er ganske bemerkelsesverdig), mens Raiders har gått 1-4 over sine siste fem. Dette gjenspeiler jo også hvordan ting har gått for disse lagene under stort sett hele Reid-eraen i Kansas City, der Chiefs har blitt et av de virkelige storlagene i NFL, mens Raiders har fortsatt sin snart 20 år lange ørkenvandring uten suksess. Det som dog er rart, og som går imot trenden, er at Chiefs for tiden vinner kamper med et forsvar som kveler motstanderen og et angrep som er sånn passe akkurat OK, i stedet for den rake motsetningen av dette de har vært de siste årene. Det er en del som spør seg nå hva som må til for at Chiefs-angrepet skal finne tilbake til formen vi har sett de siste årene. Det har vært ukarakteristisk mange drops fra receivere, som har ført til at ellers lovende drives har blitt ødelagt. Noe av problemet ligger kanskje i at Chiefs nå har mye lengre drives etter at laget er tvunget til å gå vekk fra de eksplosive spillene nedover banen. Uansett hva det er, Raiders er det ene laget Chiefs-angrepet virkelig fungerte mot i løpet av den andre halvdelen av sesongen. Kan vi se en ny offensiv oppvåkning her, eller vil ting fortsette å være flatt?

Søndag 19.00 Ravens mot Browns i Cleveland
Apropos lag som sliter med angrepet, hverken Ravens eller Browns har klart å få angrepet sitt dit de skulle ønske denne sesongen. Det vil si, begge lag har fortsatt fryktelig skumle løpeangrep, men dette har ikke resultert i så veldig mange poeng de siste ukene. Ravens viste riktignok forrige uke at de fortsatt kan når de må. Etter at Steelers tok ledelsen med en sen touchdown klarte de å drive ballen raskt ned banen for det som kunne vært en utliknings-touchdown. Men så valgte John Harbaugh å sende utpå laget for å gå for to poeng i et alt-eller-ingenting-øyeblikk. Dessverre ble det ingenting, og dermed tapte laget 19-20. Kampen ble dog ikke tapt på en dårlig two point conversion, men heller på dårlig angrepsspill kampen igjennom. Lamar Jackson ble sacket syv ganger i kampen, det høyeste antallet sacks han har tatt i karrieren. Problemet til Ravens ser nå ut til å være at Jackson sliter med å finne ut av blitzes, og at lag bruker disse mot Ravens med stort hell. Browns har kanskje brukt bye weeken sin godt og forberedt flere vriene blitz packages mot Ravens, og det er vel og bra, men spørsmålet er om de har klart å finne en måte å score mot Ravens selv på. Da de møttes for to uker siden klarte Browns å stoppe Ravens greit, men det hjalp ikke mye da de også ble stoppet. Sluttresultatet den gangen ble 16-10 til Ravens. Får vi noe tilsvarende nå, eller vil et av disse lagene ha funnet ut av angrepet sitt igjen?

Søndag 19.00 Cowboys mot Football Team i DC
Ting begynner virkelig å falle på plass for Football Team, som har vunnet fire på rad og nå kun har divisjonsoppgjør igjen å spille i årets sesong. Fortsatt er det slik at de er garantert å vinne divisjonen om de vinner sine gjenstående kamper, som altså er 2*Cowboys, 2*Eagles og Giants. Og det virker fortsatt som en rimelig vanskelig ting å gjøre, så klart, men med et forsvar som har begynt å finne formen og en quarterback som fortsetter å fremstå som meget brukbar så hvorfor ikke? Altså, jada, fem kamper frem i tid er veldig mye å gape over, men en-og-en ser kampene definitivt overkommelige ut. Det begynner i hvert fall med et Cowboys-lag som ser ut til å ha tapt seg litt de siste ukene, så hvis du er Football Team, hvorfor ikke vinne her og virkelig putte press på Cowboys før sesongavslutningen? Alternativet, at Cowboys vinner kampen, er at Cowboys praktisk talt har vunnet divisjonen, og det høres jo egentlig litt kjedelig ut.

Søndag 19.00 Jaguars mot Titans i Tennessee
Titans har plutselig tapt to på rad og er nå bare halvannen kamp foran et formsterkt Colts-lag i divisjonen. Man kan sikkert si hva man vil om skadeproblemer og situasjonen med manglende spillere i Tennessee, men hvor gode muligheter har egentlig Titans til å vinne hvis de skal ha en hovedtrener som tilsynelatende er mer interessert i å tweete om dommeravgjørelser i andre lags kamper enn han er i å forberede laget sitt? Er Mike Vrabels interesse for hva som skjer med andre lag i AFC et tegn på at han føler på presset i en veldig jevn tetkamp i AFC? Samtlige divisjonsledere står på fire tap akkurat nå. Mest sannsynlig er situasjonen lik for alle fire - et tap til betyr at man kan vinke adjø til muligheten om å få #1 seed i conferencen. Da er det jo greit for Titans at motstanden denne uken er på alle mulige måter overkommelig, men det kommer vanskeligere kamper, og hvis Titans ikke klarer å få sitt skadeskutte lag på fote igjen så er det ikke bare #1 seed som ryker, da ryker hele divisjonen.

Søndag 22.05 Giants mot Chargers i Los Angeles
Disse to lagene ble for alltid linket til hverandre av 2004-draften. Etter mye om og men og trusler om å ikke spille endte det med at Giants fikk Eli, Chargers fikk Rivers, og verden fikk egentlig aldri noe godt svar på hvem som endte opp med det beste utfallet. Eli fikk ringene, men mange mener Rivers spilte bedre. Aller helst skulle vel begge lag hatt Roethlisberger fra 2004-draften, men hadde de gått i den retningen ville de jo akurat nå sittet med Steelers’ usikkerhet for QB-fremtiden. I stedet har de hver sin unge QB, Herbert i Chargers og Jones i Giants. Men skal vi være ærlig så er det vel slik at bare en av dem ser ut til å være noe særlig fremtid. Herbert har hatt en meget lovende start på karrieren i LA, mens Jones’ beste håp for å ha en fremtid i New York er at det er en litt lite spennende QB-klasse i årets draft. Nå svirrer det rykter om at Russell Wilson kanskje har lyst til å kle seg i Giants-blått neste år, men, ja, saken er vel den at i Chargers peker ting oppover QB-messig, mens Giants er veldig, veldig usikre på den viktigste posisjonen i fotball. Og det indikerer også hvordan man antar at denne kampen bør ende opp. Så får vi ta høyde for at Chargers er heller ustabile i år og at man dermed egentlig ikke kan vite noe som helst, men i utgangspunktet bør denne seieren forbli på vestkysten.

Søndag 22.05 Lions mot Broncos i Denver
Begge disse lagene hadde nylig et møte med tallet tolv. Lions fikk seg endelig en seier på sitt tolvte forsøk dette året, mens Broncos utvidet sin tapsrekke mot Chiefs til tolv strake kamper, en ny rekord innad i AFC West. Det er også en del ting som er blitt tydelig for de to lagenes “tolvte mann” denne sesongen, som at hverken Jared Goff eller Teddy Bridgewater er noen form for svar på QB-posisjonen for disse to. Goff vant riktignok en pris for offensive player of the week i NFC i forrige uke, men sesongen sett under ett har vært en katastrofe. Bridgewater på sin side har vært med på å vinne seks kamper med Broncos, og laget hans er fortsatt så definitivt med i sluttspillkampen, men alt dette er i stor grad på grunn av Broncos-forsvaret. Og det forsvaret bør også være godt nok til å lede Broncos til seier mot Lions, med mindre Goff og Lions virkelig har funnet ut av ting etter seieren i forrige runde.

Søndag 22.25 49ers mot Bengals i Cincinnati
Vanskelig å se frem mot 49ers mot Bengals uten å tenke på møtene dem imellom i Super Bowl XVI og XXIII. Begge gangene ble det seier til 49ers, som på 80-tallet hadde et av de store dynastiene. For Bengals del har det blitt med kun disse to turene til Super Bowl, men nå er det virkelig håp for at det snart kan bli et besøk nr. 3. Bengals ser gode ut, men dessverre også litt ustabile. På sitt beste er Bengals gode nok til å hamle opp med et hvilket som helst lag, men på sitt dårligste er de fryktelig dårlige. Det er gjerne en oppskrift som ikke holder til så veldig mye mer enn et tidlig sluttspilltap, men det er et godt utgangspunkt å bygge videre på. For 49ers’ del er også sluttspill en god mulighet, men Super Bowl litt mindre tenkelig. Det er rett og slett litt for mange gode lag i NFC til at det skal gå hele veien, til tross for at laget har sett godt ut de siste ukene (sånn hvis vi ser bort fra forrige ukes klassiske tap mot Seahawks). Spørsmålet akkurat nå er dog om begge disse lagene kommer seg til sluttspillet i år. Akkurat nå er begge på en wild card-plass, men taperen her vil meget mulig være utenfor wild card når uken er over. Det er med andre ord mye som står på spill her.
Forøvrig er det litt synd at ikke denne kampen går som SNF, bare fordi Cris Collinsworth faktisk deltok i begge Super Bowl-oppgjørene disse lagene imellom. Super Bowl XVI var i hans rookie-sesong med Bengals, mens Super Bowl XXIII var den siste kampen han noensinne spilte i NFL, også den for Bengals.

Søndag 22.25 Bills mot Buccaneers i Tampa
Det er ikke greit å være Bills-fan for tiden. Først tapte de for Patriots i et uhyre deprimerende oppgjør der laget rett og slett ikke maktet å stoppe Patriots’ løpespill og også feilet i å produsere noe særlig offensivt, og nå må de altså opp mot mannen som har voldet dem mye smerte de siste tyve årene i Tom Brady. Og skulle det bli et tap her så begynner det faktisk å se ut som at det kan være at hele sluttspillet ryker for stakkars Bills. Det er sjokkerende for et lag som bare for noen måneder siden var sett på som det beste og mest komplette laget i ligaen. Greit nok, nå er ikke schedulen mot slutten av sesongen den vanskeligste, men Bills er så uhyre ustabile for tiden at det er nesten nødt til å bli noen flere tap. Bucs derimot spiller potensielt denne kampen med muligheten for å clinche divisjonstittelen. Skulle Falcons slå Panthers og Saints tape for Jets vil Bucs med en seier her være NFC South Champions for første gang siden 2007.

Mandag 02.20 Bears mot Packers i Green Bay
Bears må gjennom sine årlige to møter med eieren deres, Aaron Rodgers. Og denne gangen blir møtet sendt på riksdekkende TV i Amerika. O, lykke. Men samtidig kan det jo se veldig ut som at dette er siste gang Bears er nødt til å forholde seg til Rodgers. Han forsvinner jo etter sigende videre etter sesongen, og med det går NFC North en langt mer usikker fremtid i møte. Hvem skal ta over divisjonen når Rodgers forsvinner? Vil Packers fortsette sin dominans? Vil Bears kunne klare å bli relevante igjen? Eller Lions? Det er sikkert mye interessant man kan spørre om fremtiden, men denne kampen? Neh, selv med Bears’ habile forsvar blir ikke dette særlig interessant eller jevnt. Det fins andre kamper denne uken som hadde vært bedre valg for SNF, for å være ærlig.

Tirsdag 02.15 Rams mot Cardinals i Arizona
Uken avsluttes med MNF, der Rams og Cardinals møtes for å gjøre opp om NFC West. Skulle Cardinals vinne har de praktisk talt allerede vunnet divijsonen, skulle Rams vinne vil det gjøre ting veldig, veldig spennende. Så er spørsmålet, da, hva vi kan forvente av Rams i denne kampen. Hvetebrødsdagene er over for Matt Stafford, som har slitt litt de siste ukene. Hverken Von Miller eller Odell Beckham har hatt en særlig stor innvirkning på Rams så langt heller, og hele superlaget i Los Angeles begynner å slå litt sprekker. Cardinals, derimot, ser ut til å være på vei oppover igjen. Kyler Murray er tilbake, og selv om skaden hans nok har ødelagt for MVP-mulighetene er det åpenbart at han er en fryktelig viktig og god brikke i dette Cardinals-angrepet. Nuk Hopkins er også med her, og vil så klart være vesentlig for Cardinals mot slutten av sesongen i deres jakt på #1 seed i NFC. Men det er bare ett spørsmål for Cardinals å tenke på - vil de egentlig ha #1 seed? Så langt er laget 7-0 på bortebane, mens de er langt svakere 3-2 på hjemmebane. Så kan jo enda et hjemmetap eventuelt skyve dem nærmere muligheten til å spille sluttspill på bortebane, da, og det er jo … positivt?

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Nå har visst Wilson vært ute å benektet ryktet om at han vil vekk fra Seattle. Blir en spennende saga å følge.

Brukeravatar
Mr.Meep
Innlegg: 7887
Sted: Toronto,Ontario,Canada

Legg inn av Mr.Meep »

Det er så fordømt bra skribleri fra deg helt uvirkelig!

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Amerikansk Sport»