Gass og strømpriser og Krig i Ukraina

Svar
Frode57
Innlegg: 1258

Gass og strømpriser og Krig i Ukraina

Legg inn av Frode57 »

Så sier Russland stopp . Det har bygget seg opp over år. Litt etter litt har Eu og USA lagt land i øst under sitt handelsregime og militær dekning. EU medlemskap er blitt lovet. Da snakker vi om de fleste tidligere øst blokk land. Og det gjelder også tidligere sovjet stater. Baltiske statene er allerede med i Eu og medlemmer av Nato . Vi lar amerikanere stå på grensen mot Russland. Det burde vi klart selv. Norge er en typisk klientstat av USA. Eller vasallstat med andre ord. Vi prøvde i sin tid å være nøytrale noe som ikke gikk bra. Under dansk styre så tapte landet vårt de fleste slag enten på slagmarken eller i forhandlingene. I Nato så har vi vært med på den amerikanske leken og blitt med på mange av dere kriger i nyere tid. Men Bondevik stod opp mot USA av etiske grunner i Irak invasjonen som var ulovlig etter folkeretten.
Vi ser at Russland har mistet vasallstater etter vasallstat etter 1991 . Det er så galt at en må tilbake til mongolske fyrstetiden for å finne maken. Jeg undres på om Norge og vestlige makter skjønner helt hva de bedriver av undergraving av russiske interesser?
Norge er utenfor EU og det er også Sveits, Island og Storbritannia . Det er trykk mot Europa for å la flere land komme inn. Det underminerer allerede land som sliter med underbetalte utlendinger som kommer og tar jobber fra egen ungdom og arbeidere . Nå har coronaen gjort at det nesten aldri har vært så stor sysselsetting i Danmark som nå. Britene fikk nok av alle som kom og underbød sine tjenester.
Så skal det være en liberal økonomi som følger de 4 frihetene . Det er nok verre når andre stater trikser med valutaen sin og støtter sin befolkning som tar seg jobb utenlands.
Men hva så med Russland. Hvorfor vil de gå til krig nå? Kan vi våre historie ? Hva skjer om vinteren ? Jo vi skal ha litt mer gass . Vesten har stengt ned atomkraft . Vi skal basere oss på noe vi ikke har nok av . Ren kraft. Helst vindkraft. Frankrike har mange atomkraftverk. Finland har nettopp satt i drift ett.
Vi skal bare vite at økonomisk nedturer går til de som ikke klarer å omstille seg i tide. Og som ikke driver med vanvidd kjøring , eller panikk handling av virksomheter . Dot.com bobler og boligbobler sier vel litt. Men også det å drive med for mange kriger som skal betales over statsregnskaper. Det å holde seg med 2 helsevesener som USA gjør og som det er tendenser til i Norge er også noe. Men samtidig så skal ikke folk betale skatt. Gjelden øker. Men ikke noe problem når du tvinger andre land til å kjøpe dyre militære artikler av deg.
EU har allerede begynt å implodere . Britene har trukket seg ut av EU. Flere vil følge etter. EU har vært til begunstigelse for land som har behov for å selge billig arbeidskraft men når den fasen er over så har EU nå latt andre land komme inn og utkonkurrere disse. Først kom polakkene til Norge så Litauere osv. Nå har også russere vært ivrig til å komme. Folketallet har gått ned i Russland. Men det er et stolt folkeferd. De har hatt en annen historiefortelling enn de som har bodd i vesten.
EU trenger gass. Lille Napoleon sier at Russland kan bli utestengt fra det vestlige betalingssystemet. Morsomt å tenke på . Tenk om naboen din kommer og sier at du ikke skal få overføre penger til ham. Da vil du sikkert ikke handle med ham lengre. Det er vel vesten som trenger gass og ikke omvendt. 40% av Europas gass kommer fra Russland og Nord Stream 2 er tenkt å starte på nyåret.
Det er fare for krig. Det vil være litt historisk . Men ikke rart. For vår historie er stort historien om kriger. Pandemier kom og gikk men krigene og de fordømte kongene og kongressene som avtalte hva som skulle skje etter krigene. Vesten har vært flink til å lage tull. I ly av krigene så klarte Spania og Portugal å karre til seg Sør Amerika. Ikke kom med floskler om at Norge er en fredsnasjon. Norge er pr. def en krigernasjon. Problemet for USA er at de er så fordømt egosentriske , ikke ulikt russerne. Det handler om det amerikanske hegemoniet , akkurat som russerne tenker.
Vi skal huske på at Peter den store stod i København og ville gi hjelp til danskene mot svenskene . Danskene hadde vært med å gjøre Peter den store til en stormakt på bekostning av svenkene. Karl den 12 kom fort tilbake og fikk satt danskene på plass. Det vil si ; stormaktenes konferansesystem satte tingene på plass. Og språket i hoffene var tysk men også latin/fransk. Det er vanskelig å forstå i dag hvor engelsk og helst amerikansk erverdensspråket. Mens russisk kunne snakkes i hele øst blokken inntil 1989. Da smuldret alt bort. Vi skal huske på at amerikanerne dikterer norske interesser. Øresund skal være uten toll. Delt mellom Danmark og Sverige. Den nordiske samfølelsen er en illusjon. De forteller hver sine lidelses historier. Norge har ingen historie å fortelle for det alt er danskenes skyld.
Jeg har ingen tro på den norske utenriksministeren . Hun virker fanatisk servil overfor amerikanerne. Hun vet vel at en tidligere i sekretær i Ap tok i mot instrukser fra amerikanerne om hvordan landet skulle styres under Ap storhetsperiode. Men hun trenger vel ikke å overgå ham.
Jeg tror ikke det blir en atomkrig men det kan bli en barmark krig. Det kan bli en kald affære om russerne stenger av gassen. I krig kan alt skje. Har ikke amerikanerne mer enn andre lært det ?
Les Cnn og deres omtale av gassen som brikker i et sjakkspill mellom stormakter .
https://edition.cnn.com/2021/12/21/opin ... index.html

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Aktuelt»