NFL Uke 17

Svar
SalSomer

NFL Uke 17

Legg inn av SalSomer »

NFL Uke 17

Godt nyttår! Regular season-kamper i NFL i januar pleide å være en ting som bare hendte iblant, men fra og med i år blir de en ting vi får hvert år, og i år får vi til og med to uker! Vi skal nemlig spille vanlig regular season-fotball i første helgen i januar, men vi er ikke en gang kommet oss til årets siste uke. Det er litt spesielt. Samtidig kan dette fort ende opp med å være den siste uken med noe særlig spenning, i hvert fall i en av ligaens to conferences.

I NFC begynner nemlig ting å falle rimelig på plass nå. Tre av fire divisjonsmestere - Packers, Buccaneers og Cowboys - er allerede avgjort. I den siste divisjonen vet vi at en av Rams eller Cardinals vil vinne, og den andre er garantert et wild card. Dermed er det bare to wild card-plasser igjen i conferencen, og hvis vi får seire til Eagles, 49ers, Panthers og Packers denne uken vil også de to plassene være garantert for Eagles og Niners.

I AFC er ting derimot langt åpnere. Spesielt i kaosdivisjonen AFC North er det veldig spennende, for der kan nemlig alle fire lag fortsatt vinne divisjonen. Bengals kan dog sikre divisjonen denne uken, dersom de vinner sin kamp. AFC South kan også avgjøres denne uken, ved at Titans vinner sin kamp, mens AFC East vil ha kamp om divisjonstittelen i Uke 18, uansett hva som skjer denne uken. Både Bills, Patriots og Colts har dog scenarioer der de kan sikre minst wild card denne uken. Kun en ting er allerede sikkert i AFC, og det er at Chiefs har vunnet AFC West. Chiefs har med det sikret seg sin sjette divisjonstittel på rad, noe som tangerer den tredje beste rekken med titler på rad. Kun Rams, som vant NFC West syv ganger på rad mellom 1973 og 1979, og Patriots, som vant AFC East elleve ganger på rad mellom 2009 og 2019, har bedre rekker.

Ellers er torsdagskampene ferdig for denne gangen. Denne uken spilles også sesongens siste mandagskamp (eller nest siste, hvis vi skal telle med sluttspillet). Det blir altså stort sett søndagsfotball på alle de to siste ukene før sluttspillet begynner.

Søndag 19.00 e-Bears mot e-Giants i Chicago
En ny regel i NFL gjør at lag kan begynne å gjøre intervjuer av trenerkandidater allerede mens regular season fortsatt spilles, men det forutsetter så klart at man har valgt å kvitte seg med sin gamle trener først. Ingen av disse lagene har gjort det, og hvis vi skal stole på rapportene så ser det ut til at Giants ikke kommer til å erstatte Joe Judge neste år heller. Det er nyheter som ikke akkurat har falt i smak hos alle fans i Giants-land. For Bears er det absolutt ingenting som tilsier at Matt Nagy blri værende et år til, selv om han ikke formelt er avskjediget ennå. Dermed faller laget potensielt litt på etterskudd i trenerjakten, altså, men det er vel greit når man ønsker å gi en trener en verdig avskjed. Hva gjelder kampen de skal spille, så er vel det at man snakker om treneravskjedigelser indikativt på hva man kan forvente av kampen. Begge lagene er håpløst ineffektive offensivt, da, så hvis man skulle finne på å se på kampen kan man vel håpe på en historisk første 0-0-kamp i moderne tid?
Forøvrig følger det med i denne kampen et lite tankeeksperiment for de som mener at lag i NFL bør tanke for bedre draft picks. Giants eier nemlig Bears’ førstevalg i den kommende draften. Bør de da vinne kampen, og med det senke verdien av sitt eget førstevalg, eller tape kampen, og med det senke verdien av førstevalget de får fra Bears? Det skal ikke alltid være lett, det her.
Søndag 19.00 Patriots mot e-Jaguars i New England
Apropos ineffektivt angrepsspill, Jaguars er fullstendig fortapte offensivt. Og nå skal de opp mot et av ligaens sterkeste forsvar, ledet av en trener som elsker å ydmyke rookie-quarterbacks. Er det mulig å score negative poeng i NFL? Greit at vi har hatt noen sjokkerende resultater i årets sesong, men det er virkelig ingenting som tilsier at Jaguars skal stikke av med et resultat her. Selv om Patritos har tapt to på rad og vist at de har litt trøbbel når de må stole på unge Mac Jones for å ta igjen ledelser når de ligger under, så er det ingenting som tilsier at det ikke blir Patriots-seier her. Jaguars virker rett og slett fullstendig fortapt og styrer stødig mot Nr. 1-valget i neste års draft. Med en seier her kan Patriots-fansen også kaste et blikk mot Dolphins og Raiders, som spiller samtidig. Hvis en av de taper samtidig som Patriots vinner er nemlig sluttspillbilletten for i år sikret.
Søndag 19.00 e-Jets mot xy-Buccaneers i New York
Apropos dette med Patriots og å ydmyke folk, så har den forhenværende Patrioten Tom Brady her en mulighet til å gjøre noe av det han gjorde best i så mange år i AFC East, ydmyke New York Jets. Brady er 29-7 (30-8 hvis vi inkluderer sluttspill) i karrieren mot Jets, og alle tegn tyder vel på at han får enda en seier her. Jets sitt porøse forsvar mot det som kanskje er ligaens sterkeste angrep kan fort bli en veldig stygg affære for de grønne. Problemet for Bucs er bare det at det hjelper ikke uansett hvor mye de slår Jets, så lenge ikke andre kamper går deres vei. De er fortsatt én kamp bak Packers i kampen om #1 seed i conferencen, og Packers har også en ledelse på dem i et tiebreakscenario. Dermed blir mye av fokuset for Bucs-fansen også rettet mot SNF og resultatet der.
Søndag 19.00 Bills mot Falcons i Buffalo
Vi holder oss til temaet “ydmyket av Patriots (et tema som vel de fleste lag har vært innom de siste tyve årene), men det er ikke deres divisjonsrival Bills vi sikter til denne gang, men heller Atlanta Falcons. Etter at Falcons klarte å rote bort 28-3-ledelsen i Super Bowl mot Patriots er jo nettopp tallene 28 og 3 blitt brukt heftig av Patriots-fans (og også organisasjonen) for å gjøre narr av Falcons. Da er det jo litt awkward nå, at Patriots plutselig har veldig behov for hjelp fra Falcons for å kunne vinne AFC East. En Falcons-seier her vil nemlig putte Patriots tilbake i førersetet i divisjonen (så lenge de tar hånd om ting mot Jaguars). Etter alle årene med mobbing rundt 28-3 er det sikkert noen Falcons-fans som tenker at det er like greit å bare tape her, men det funker jo ikke helt, det heller, ettersom Falcons på et eller annet sært vis fortsatt er med i sluttspillkampen i NFC. Falcons har etter alle solemerker vært et elendig lag i år. De har en poengforskjell på -122, hvilket er nest verst i hele NFC. De har ingen nevneverdig imponerende seire, og deres Strength of Victory på .310 er dårligst i hele ligaen. Men de har altså klart å på et vis karre til seg syv seiere, og dermed er de bare én kamp bak en wild card-plass i NFC. Men hvis de skal til sluttspill så må de altså klare noe de ikke har klart ennå i år, å få en overbevisende seier mot et godt lag. Med tanke på spillermaterialet de har tilgjengelig virker ikke det videre sannsynlig, men ville det ikke vært det mest typiske for 2021-sesongen om Falcons på et eller annet vis klarte å snuble baklengs inn i sluttspillet etter å ha fremstått som et av de svakeste lagene i ligaen i hele år?
Søndag 19.00 Ravens mot x-Rams i Baltimore
Hvis Falcons snubler inn i sluttspillet som et av ligaens svakeste lag, holder et av ligaens sterkeste lag på å snuble ut av sluttspillet. Det har virkelig ikke vært en god sesong for Ravens, som har blitt fullstendig ødelagt av skadeplager som startet før sesongen i det hele tatt var i gang. Nå sitter de med kniven på strupen, og et tap for Rams her vil gjøre det vanskelig å ta seg til sluttspillet. Kanskje vil Lamar Jackson være tilbake, men er det nok? Det var ikke angrepet som tapte for Ravens i forrige uke, det var forsvaret med backups i omtrent alle posisjoner som var fullstendig ute av stand til å stoppe Bengals-angrepet. Nå skal de opp mot et annet godt angrep i form av Rams, og nyhetene som kommer ut av Baltimore er at to til viktige forsvarsbrikker i Tyus Bowser og Justin Houston potensielt har forsvunnet til Covid. Det er en tredjedel av Ravens’ sacks i år ut vinduet. Formkurvene peker opp for Rams og ned for Ravens og Covid og skader gjør ikke ting bedre. Det eneste som tilsynelatende kan redde Baltimore er en taktisk genistrek fra John Harbaugh eller at Rams blir et nytt offer for problemene vestkystlag støter på når de spiller tidligkamper på østkysten. Foruten disse, dog, bør dette bli en seier for Rams, som dermed styrer mot en ny divisjonstittel i vest.
Søndag 19.00 Bengals mot xy-Chiefs i Cincinnati
Bengals gjorde virkelig akkurat som de ville mot Ravens i forrige uke. Joe Burrow begynner å se ut som den quarterback-helten folk har ventet at han skal være, og med en rekke unge og lovende playmakere i Ja’Marr Chase, Tee Higgins og Joe Mixon rundt Burrow ser Bengals ut til å ha en lysende fremtid foran seg. Men spørsmålet nå er om dette er et lag som kun har en fremtid, eller om de også har en nåtid. De har vært litt opp og ned i formen i år, men de ser nå ut til å avslutte sterkt og har gode muligheter til å vinne AFC North, men det krever at de slår det som kanskje er ligaens sterkeste lag i form av Chiefs. Er Burrow og Mixon der at de kan gå ansikt-til-ansikt med et Chiefs-forsvar som i andre halvdel av sesongen har fremstått som et av de beste forsvarene i ligaen? Er Bengals-forsvaret klare til å stoppe Patrick Mahomes, Travis Kelce og Tyreek Hill? Hvis Bengals vinner her sikrer de AFC North-tittelen, noe som er kult i seg selv, men enda kulere er vel at de også da annonserer for verden at de virkelig er noe å satse på i år. Og at de kanskje, bare kanskje, kan klare å bryte den over 30 år lange rekka med sesonger uten sluttspillseier.
Søndag 19.00 Titans mot Dolphins i Tennessee
Et lag som kommer til å følge nøye med på hvordan det går med Bengals og Chiefs er Titans, som med et Chiefs-tap og en seier mot Dolphins klatrer tilbake opp som Nr. 1 i AFC. For Titans akkurat nå handler veldig mye om når de kan få Derrick Henry tilbake igjen, og dersom de kan få en hvileuke i sluttspillet vil det være gull verdt for å gjøre Henry klar for et sluttspill-push. Men det krever altså en seier mot et rødglødende Dolphins som nå virkelig er på vei mot å gjennomføre kanskje tidenes snuoperasjon i NFL. Jeg begynner å bli litt lei av å skrive “Fra 1-7”, men det må altså gjentas hver uke. Dolphins har nå ikke bare gått fra 1-7 til å være over .500, men de har også kontroll på sin egen skjebne. Vinner Dolphins de to siste kampene så spiller de sluttspill i år. Hvem skulle trodd det ved halvveis gjennomført sesong i år? Men da må de altså slå den gamle Dolphins-helten Ryan Tannehill i det som sikkert blir et emosjonelt møte for begge parter. Begge lag har mye å spille for her, begge lag har mye å tape. Det bør bli bra, det her!
Søndag 19.00 Colts mot Raiders i Indianapolis
Skulle Dolphins klare å slå Titans vil Colts samtidig kunne klatre helt opp på siden av Titans i divisjonen med seier her. En seier vil også garantere en sluttspillplass for Colts i år, noe som i likhet med Dolphins også vil være en ganske imponerende snuoperasjon etter at Colts startet sesongen med både 0-3 og 1-4. Faktisk begynner Colts å se ut som et av de virkelig gode lagene i AFC akkurat nå, båret frem av Jonathan Taylor på running back og et knallsterkt forsvar ledet av Derius Leonard. Dessverre for Colts ligger de nå i fare for å snuble på oppløpssiden, da både Leonard og quarterbacken Carson Wentz har blitt satt på Covid-listen. Dermed åpner ting seg for Raiders, som startet sesongen med å se ut som et av ligaens beste lag før en haug med skandaler av banen spolerte ting. Nå kan de dog klare å snike seg inn på en wild card-plass helt på tampen av sesongen allikevel, men da er de nesten nødt til å vinne her. Kan Raiders utnytte seg av situasjonen her? Kan de gi Derek Carr nok tid til å finne sine playmakere hvis Leonard ikke kan spille? Og kan de klare å fokusere på å stoppe Taylor dersom de bare behøver å bekymre seg for Sam Ehlinger i stedet for Carson Wentz på QB? Nå skal det sies at det faktisk er en mulighet for at både Leonard og Wentz spiller denne kampen, etter en kontroversiell avgjørelse fra NFL om å senke karantenetiden fra 10 til 5 dager, men da må de klare å produsere negative tester før kampstart. Hvis ikke er dette en gyllen mulighet for Raiders til å ta seg inn i sluttspillkampen igjen.
Søndag 19.00 Football Team mot Eagles i DC
Noen som hadde en gyllen mulighet til å ta seg inn i sluttspillkampen igjen var Football Team, men etter tre triste forestillinger (med trykk på trist, spesielt den siste kampen) er håpet så godt som ute for hovedstadslaget. Taper de for Eagles her vil det også være 100% avgjort at Football Team ikke spiller sluttspill denne sesongen. Samtidig vil en Eagles-seier bære dem langt frem mot sluttspillet, og den kan potensielt - hvis noen andre resultater går Eagles vei - sikre dem et sluttspill. Det ble tidligere nevnt at Falcons hadde en veldig liten outside shot på sluttspill til tross for at de har spilt en fryktelig svak sesong, men Eagles har også et rimelig sterkt krav på tittelen “uverdig sluttspillag” i år, ettersom de her kan sikre sluttspill til tross for at de har til gode å slå et lag over .500 i år. Samtidig har Eagles tidvis sett mye bedre ut, og deres RPO-baserte løpeangrep har fungert rimelig bra. Eagles ser vel ikke ut som de største favorittene til å komme seg gjennom et NFC-sluttspill som er lastet med noen sterke, sterke lag i år, men det er noe med dette med at hvis man først kommer seg til dansegulvet vet man aldri helt hvordan dansen går. Og skulle Eagles sikre en sluttspillbillett denne uken, så, ja, se opp for hva et dugelig forsvar og et habilt løpespill kan gjøre i sluttspillet!
Søndag 22.05 Chargers mot Broncos i Los Angeles
Ja, hva skal man si nå, Chargers? Et nytt år og en ny lovende sesong som er farlig nære å bli kastet bort etter et litt uforståelig tap mot Texans i forrige uke. Chargers har fortsatt ok muligheter på sluttspill, men de har ikke kontroll på sin egen skjebne lenger og selv med to seire på de to siste vil det være decent muligheter for at laget ikke spiller sluttspill i år. Med et tap vil veien være fryktelig lang. Broncos på sin side er fortsatt i live, men etter tapet mot Raiders i forrige uke er det nå bare syltynn teori som kan redde sesongen deres. De er nødt til å vinne denne kampen i tillegg til at både Dolphins, Steelers og Ravens er nødt til å tape for at laget i det hele tatt skal kunne overleve en uke til. Den eneste realistiske muligheten for Broncos nå er å være spoiler for andre lag, men hvis de skal spoile ting for Chargers her bør de kanskje først få Teddy Bridgewater tilbake fra concussion protocol, for hvis alternativet deres er å møte opp med Drew Lock kan de like godt la være å møte opp. Det er blitt klart for alle at Lock ikke er mannen som skal redde Broncos tilbake fra glemselen igjen, mens Bridgewater nok ikke er mer enn en habil Bridge QB. Spørsmålet er når Broncos skal finne mannen som kan hjelpe dem å ta opp kampen i divisjonen igjen, for akkurat nå ser ting håpløst ut. Chargers på sin side har funnet sin mann på QB i Justin Herbert, men de er allikevel i fare for å bomme på sluttspillet i år igjen etter den sjokkerende opptredenen mot Texans. Det er ikke akkurat gode tider for noen av de involverte lagene, men noen må jo vinne kampen.
Søndag 22.05 49ers mot e-Texans i San Francisco
Apropos det å finne sin fremtidige quarterback er det endelig tid for 49ers å få sett hva de har i Trey Lance. Joda, Lance har vært innom litt tidligere i år også, og til og med startet en kamp for 49ers, men nå ser det ut til at han er nødt til å ta over de siste to ukene og kanskje også sluttspillet (hvis det blir sluttspill på Niners) etter at Jimmy Garoppolo skadet tommelen sin. Det betyr også at det er store muligheter for at vi har sett Garoppolo for siste gang i en 49ers-drakt, og hvis det var siste gang var det en trist sorti for det som en gang var NFLs best betalte spiller, for kampen til 49ers mot Titans i forrige uke var en kamp 49ers på alle mulige måter burde ha vunnet, men som Garoppolo nærmest bokstavelig talt kastet bort. Med det kastet han også bort muligheten til å så godt som sikre sluttspillplass i forrige uke. Nå bør uansett sluttspillplassen trygges med seier mot Texans (og litt hjelp fra Panthers), men hvis 49ers skulle tape mot Texans ville de jo ikke være det første sluttspilljagende California-laget denne jula til å snuble mot texanerne. Og nå som Texans kanskje, bare kanskje, har funnet en slags diamant i form av Davis Mills er de kanskje ikke det artigste laget å spille mot alliekvel?
Søndag 22.25 e-Seahawks mot e-Lions i Seattle
Før sesongen var det en del snakk om at Russell Wilson ville bort fra Seattle, men det ble aldri noe av. Jared Goff, derimot, ble sendt av gårde fra Los Angeles rimelig hardt, brutalt og plutselig. For begge disse quarterbackene, både han som ble igjen i NFC West og han som forsvant, har sesongen vært en eneste lang skuffelse. Ting har kanskje bedret seg litt for Goff og Lions de siste ukene, men dette er en trist kamp mellom to triste lag. Og den er ikke verdt å bruke så veldig mye tid på. De eneste som vel følger med her med noenlunde interesse er Jets-fans. Akkurat nå er draftvalget de får fra Seattle Nr. 6, altså identisk med det valget Jets i sin tid brukte for å ta Jamal Adams før han ble tradet bort til Seattle. Nå kan de få et flunkende nytt sjettevalg i retur, eller kanskje til og med et enda bedre ett, hvis Seattle skulle fortsette å tape.
Søndag 22.25 xy-Cowboys mot x-Cardinals i Dallas
Et nytt år og en ny kollaps er på vei i ørkenen. Det lover ikke godt for Kliff Kingsbury at laget hans fortsetter å falle sammen mot slutten av hvert år. I år startet de riktignok godt nok til at det blir sluttspill uansett, men det er ingenting med Cardinals som tilsier at de kommer til å bite noe særlig fra seg i det sluttspillet. Problemet til Kingsbury later til å være at han ikke klarer å oppdatere stilen sin i løpet av sesongen, og dermed blir han for forutsigbar for lagene som møter ham mot slutten av året. Det er ikke godt nok når man skal opp mot sluttspillag, noe Cowboys jo da beviselig er. Det bør altså bli en seier for Big D her, og med det beholdes spenningen rundt hvem som får Nr. 1-seed i NFC. Cowboys har nemlig tiebreakere mot Packers, og vil dermed rykke opp til Nr. 1 skulle de vinne ut mens Packers taper en av sine to siste. Det føles fortsatt ganske utenkelig at Cowboys skal klare å være en trussel i NFC, men med det forsvaret og det angrepet de har nå begynner de så smått å fremstå som NFLs mest komplette lag. Skal Amerikas lag faktisk endelig vinne en Super Bowl igjen? Nja, tja, da må de i så fall ikke begynne nå å se alt for langt frem i tiden, og heller fokusere på Cardinals for denne uken.
Søndag 22.25 Saint mot e-Panthers i New Orleans
Det ble en tirst MNF for et Saints-lag nær sagt blottet for startere i forrige uke. Rookien Ian Book fikk ikke mye hjelp fra en linje full av backups, men han så ikke akkurat NFL-klar ut selv heller. Nå bør en av Taysom Hill eller Trevor Siemian være tilbake for denne kampen, da, og med det vil sjansen for Saints-seier øke. Så klart, det at Saints også møter et Panthers-lag i fritt fall med noe så imponerende som en QB-kontrovers i Uke 17 for et lag som allerede er eliminert. Det er ikke gøye tider i Charlotte, for å si det slik. Sean Payton og Saints bør klare å utnytte seg av situasjonen, spesielt nå med spillere på vei tilbake fra Covid-listen, og med det holder de også sluttspilldrømmen i live. Det er nemlig ikke slik at tapet mot Dolphins i forrige uke eliminerte Saints på noe vis. Skulle de vinne de to siste mot det som er rimelig overkommelig motstand vil Saints ha gode muligheter på sluttspill. De vil trenge noe hjelp, men sjansene er gode for at de får den hjelpen de trenger.
Mandag 02.20 xy-Packers mot Vikings i Green Bay
Vikings er litt i samme båt som deres moderne rivaler Saints i at de også har gode muligheter for å få den hjelpen de trenger hvis de tar hånd om ting på sin side og vinner sine to siste kamper. Problemet til Vikings er dog det at de har en litt tøffere oppgave med å få vunnet sine to siste. Da må de nemlig slå det som akkurat nå er ranket som det sterkeste laget i ligaen, Green Bay Packers. Aaron Rodgers fortsetter å spille i MVP-form (selv om folk helst ikke vil snakke om akkurat det, grunnet hans Covid-kontrovers) og Packers fortsetter å cruise inn mot sluttspillet. Divisjonen er for lengst vunnet, og med seier og litt hjelp fra Cardinals denne uken kan Packers også sikre Nr. 1-seed i sluttspillet. Det setter laget i så fall opp for den mest perfeke avskjeden med Aaron Rodgers som er mulig, med en NFC Championship Game på Lambeau der Rodgers får null hjelp fra resten av laget og taper på surt vis på slutten. Men nå skal vi ikke spå ting for lagnt inn i fremtiden. Før Packers kan skuffe i CG må de overbevise mot Vikings i regular season, noe de har gjort mange ganger før og bør være i stand til å gjøre igjen i år.
Tirsdag 02.15 Steelers mot Browns i Pittsburgh
Uken avsluttes altså med sesongens siste MNF, i det som fort kan bli en ren elimineringskamp. For Browns er ting såre enkelt, taper de her er de ute av sluttspillet. For Steelers vil et tap være kroken på døra dersom minst en av Ravens, Dolphins, Chargers eller Raiders vinner på søndag. Det som er litt synd er at Browns også kan gå inn i denne kampen allerede eliminert, dersom Bengals og en eller begge av Dolphins eller Chargers vinner på søndag. Vi får håpe det ikke skjer, slik at kampen får den riktige rammen. Denne kampen er også, med mindre Steelers skulle klare å snike til seg divisjonstittelen, den aller siste kampen for Ben Roethlisberger hjemme i Pittsburgh. Hjemme i Pittsburgh har det blitt 123 kamper, 235 touchdowns og 92 seiere, mot 93 interceptions og 31 tap. Og nå er det altså slutt for en Steelers-legende som etter alle solemerker kommer til å ta kjøreturen noen timer fra Pittsburgh til Canton om noen år. Men Mike Tomlin, mannen som har vært Roethlisbergers trener i 15 av 18 sesonger i Pittsburgh, vil ikke høre på at det skal være noen feiring eller markering riktig ennå. Laget er tross alt fortsatt fokusert mot målet om sluttspill i år. Men ja, ja, skal de dit så må de heve kvaliteten på spillet ganske mange hakk fra det de viste forrige uke, for mot Chiefs ble det en heller pinlig affære. Kan Roethlisberger og Tomlin trekke en kanin opp av hatten en siste gang, eller skal en av historiens beste trener-og-QB-duoer gå ut med et ynkelig tap?

Symbolforklaring:
x: sikret sluttspill
y: sikret divisjonstittel
z: sikret førsteseed
e: eliminert fra sluttspillet

Mirage

Legg inn av Mirage »

Flott innlegg igjen, selv om det er mindre flott at jeg trolig ender opp med å se første kampen listet.

Wrath

Legg inn av Wrath »

Etter 7 runder der Eagles var 2-5 og knuste alle mulige negative klubbrekorder defensivt, hadde man blitt hentet av menn med hvite frakker om man sa at Eagles kunne hvile starterne i siste regular season kamp pga. at man allerede var klar for playoff🤪

Imponerende at Sirianni har greid å snu skuta såpass i en klubb som vant kun 4 kamper ifjor og med altfor lite talent på rosteren. Deretter forsvant den egostiske QB'en (som kun har ansvar overfor Gud og ikke sine lagkamerater) skuta og der lå det mye salarycap og brukte draftpicks innbakt, noe som langt ifra var en ideell situasjon.

Så med tap i 7 av de 8 siste kampene ifjor, ny ung QB og tap i 5 av de 7 første kampene iår, så var det litt av en utfordring for en rookie HC med en veldig ung coaching-staff i ryggen. Men Sirianni har vist at han har meget god kjemi med spillerne og har full støtte fra dem, og når han endelig skjønte det samtlige fans hylte seg hes om, nemlig at man må løpe ballen når running game bak en meget god O-line er lagets klart største styrke, ja da snudde vinden. Resultatet er at ingen rookie HCs har flere seire enn Sirianni iår, og den eneste med like mange er hyllede Staley i Chargers som iallefall ikke har en mindre talentfull roster enn Eagles.

Nå skal man selvfølgelig ikke se seg blind på win/loss og formen i andre halvdel av sesongen, da vi møtte alle de gode lagene tidlig i sesongen og har møtt dårlige/reduserte lag i de fleste av seirene, men også de dårlige lag skal slås og det er ikke alltid like lett i NFL. Itillegg har vi startet nesten samtlige seire dårlig i 1st half og snudd det i 2nd half og kun hatt 1 feilskjær mot svakere motstand, så det er noe å ta med seg at man ikke får panikk om man ligger under og spiller dårlig i starten, men fortsetter å kjempe.

Så da blir det playoff og sikkert 7th seed, som er en playoff-plass det selvfølgelig er bare tull å ha med da det laget som havner der altfor ofte vil være et for dårlig lag til "å fortjene playoff" og at det gjør playoff mindre eksklusivt (men det er en annen diskusjon). For på tross av den positive snuoperasjonen Sirianni har gjort med Eagles, er dette et lag som ikke er i nærheten av de beste. Hovedsaklig på grunn av en DC som spiller altfor soft forsvar, som blir slaktet mot gode QBs med solid passing game. Det er rett og slett helt natta på passing defense og det som har vært en meget disruptive D-line i mange mange år har også sluttet å levere det man bør kunne forvente av disse spillerne. De mest enkle statsene for Defense ser ikke så ille ut, men de lyver ganske kraftig da vi ble slaktet av gode QBs, men har vært heldig og hovedsaklig møtt en rekke med svake QBs og backups. Så når det mest sannsynlig blir et møte med Tom Brady i playoff, blir det selvfølgelig bråstopp.

Men om Sirianni kan få noe positiv ballast fra playoff og kan fortsette den positive trenden, så blir neste sesong interessant. Den viktigste delen blir dog om Howie og FO kan greie å tilføre dette laget sårt tiltrengt talent, for med tonnevis med draftkapital men tvilsom draft-record trenger vi skikkelig stang-inn der for en gangs skyld. Når man ser på erkerival Cowboys og alt talent de har på rosteren kontra oss, så er det lenge siden forskjellen har vært så stor på rosterne selv om vi stort sett alltid har hatt bedre coaching mens de har hatt bedre roster.

PS! Når det gjelder Cowboys så fikk jeg sørgelig rett i min store frykt før sesongen om et kraftig forbedret Defense under Quinn, og etter å ha fulgt disse lagene siden den perioden Cowboys sist vant Superbowl (altså helt forjævlig lenge siden), så er dette første året jeg har følt en frykt for at Cowboys faktisk kan vinne hele dritten 🤢🤢

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Amerikansk Sport»