Rare spisevaner

Svar
DoktorS

Rare spisevaner

Legg inn av DoktorS »

Dette blir litt som 80-tallskameratene på Lillelørdag, vel -slik som man i barndommen overnattet hos noen andre og opplevde rare vaner... Så det er ment bare som en litt artig posting av hvor ulike vaner folk har og ting som er framstår som litt merkelige. Det kan gjelde både ene og andres vaner.

En ting jeg har oppdaget er at ikke alle har vane med å spise noe godt/middagsaktig på lørdag kveld. Jeg har vokst opp med at det lørdager sånn mellom åtte og ni var enten pizza, gravlaks, reker, kabaret, skinke med tilbehør eller noe.

Så har jeg en bekjent som et par ganger som har fortalt at han og barna spiser risgrøt i denne perioden - altså om kvelden! Og noen som spiser fiskegrateng lørdag kl 17. Synes dette er svært merkelig.

Av ting fra eget hjem synes jeg alltid det er litt merkelig med kake- og kaffevanene i jula. Man spiser middag sånn 17-18. Og så skal man fram med kaffe og kaker mellom 21 og 22, noen ganger enda senere. Kaffe og kaker er jo mer høvelig om ettermiddagen, synes jeg...

Andre merkeligheter folk synes?

GiPazzini_85
Innlegg: 12998

Legg inn av GiPazzini_85 »

DoktorS skrev: lør jan 15, 2022 5:25 pm Dette blir litt som 80-tallskameratene på Lillelørdag, vel -slik som man i barndommen overnattet hos noen andre og opplevde rare vaner... Så det er ment bare som en litt artig posting av hvor ulike vaner folk har og ting som er framstår som litt merkelige. Det kan gjelde både ene og andres vaner.

En ting jeg har oppdaget er at ikke alle har vane med å spise noe godt/middagsaktig på lørdag kveld. Jeg har vokst opp med at det lørdager sånn mellom åtte og ni var enten pizza, gravlaks, reker, kabaret, skinke med tilbehør eller noe.

Så har jeg en bekjent som et par ganger som har fortalt at han og barna spiser risgrøt i denne perioden - altså om kvelden! Og noen som spiser fiskegrateng lørdag kl 17. Synes dette er svært merkelig.

Av ting fra eget hjem synes jeg alltid det er litt merkelig med kake- og kaffevanene i jula. Man spiser middag sånn 17-18. Og så skal man fram med kaffe og kaker mellom 21 og 22, noen ganger enda senere. Kaffe og kaker er jo mer høvelig om ettermiddagen, synes jeg...

Andre merkeligheter folk synes?
Folk som står opp om morgenen og tyller i seg et lass med grøt, som regel havregrøt, før de skal på jobb eller skole.

Ellers er det ikke bare spisetider, men hva man også har i seg ved f.eks frokostbordet Folk som kombinerer syltetøy med et annet mer basisk/ salt pålegg eller har majones på leverpostei må nå mangle smaksløker.

Og en del matkulturer har en del rare vaner. Hva er f.eks vitsen må å bruke så mye kokos(melk) i Øst-Asia. Bare for å balansere chilien eller annen sterk smak? Det blir egentlig veldig kvalmende.

Kjører ellers fullstendig apartheid mellom salt og søt. Det passer rett og slett ikke sammen og skaper bare kaossmaker.

GiPazzini_85
Innlegg: 12998

Legg inn av GiPazzini_85 »

DoktorS skrev: lør jan 15, 2022 5:25 pm Dette blir litt som 80-tallskameratene på Lillelørdag,
Apropos 80-tallet, cola og peanøtter var temmelig rare greier som jeg aldri har skjønt meg på. Å "fiske" peanøtter ut av et glass med cola og en slags salt- og smøraktig hinne var rett og slett skrekkelig.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Hehe - Cola og peanøtter kom vel alt på 70-tallet. De litt eldre guttene som holdt på med dette. Det var visst veldig kult... Ellers var det ikke så super-kult heller, for vi Oskar Sylte hadde jo Pepsi, ikke Coca-Cola, og Pepsi var vel ikke fullt så tøft... :-)

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Når det gjelder rare vaner til frokost og sånt så irriterer en del "helsefreaker" meg - de som ikke vil spise syltetøy fordi det er for mye sukker i. Jeg har også en slektning som har helt sluttet å spise type sursild/tomatsild fordi det er for mye sukker i. Når han er tynn som en strek så synes jeg det er litt merkelig og litt irriterende når han nærmest skryter av det. Fruktyoughurt det samme - for mye sukker... Javel. Samme med noen jeg reiste på tur med til Storbritannia som under reisen bort dit sa at de ikke ville spise hvitt brød, som de spiste så mye av der borte, fordi det var så usunt... Det var snakk om et opphold på to-tre dager. Og jeg tror faktisk de endte med å spise det hvite brødet de ble tilbud til frokost.

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Artig tråd, og en som alltid henger godt igjen i minnet, fra litt "sjokkerende" forskjeller i hva man spiser og drikker, men kanskje mest hvor en faktisk valgte å spise eller drikke det hen.

Var ofte på besøk hos en kompis fra klassen, og der virket å nærmest "forsvinne" bort, i lengre perioder, når han fløy på do.
Trodde først han bare hadde store problemer med magen, og tenkte ikke så mye mer over saken. Men jo etter hvert ut at han trivdes med å sitte i sin egen skit lukt (etter å ha gjort det helt nødne og store) og deretter lese Donald Duck pocketer, ikke bare et par sider, men hele greia. Men ålreit, kjenner flere som liker å lese alt fra aviser, bøker til pornoblader på do, men den biten med at det faktisk ble spist mat midt opp i det hele, den var ganske ny for mitt vedkommende.

Han virket å få en stor og plutselig sult av å tømme tarmen, og deretter ville det gnaskes i vei på brødskiver eller knekkebrød.
Beviset lå jo ofte igjen, for neste mann, ettersom det lå spredd brødsmuler og matrester, på do lokket, under og ved siden av do.

Må innrømme at appetitten min var sjeldent helt på "topp", når en besøkte denne karen, og hvor den søte og snille moren i huset, undret stadig på hvorfor jeg aldri var sulten, når en var innom. Ville jo ikke si grunnen, men ja, en av disse spise/do vanene som i ettertid føles ut som noe der kunne ha vært fra en episode av Seinfeld, og tror George hadde noe flere artige og rare dobesøk, eller var det Kramer mon tro?

Uansett, får litt sånn Eminem og den musikkvideoen hvor han er kledt opp som Elvis på do, og er i ferd med å fortære en enorm sandwich, i minnet, når en tenker tilbake på det hele.
Hadde også en på ungdomsskolen, som ville låse seg inne på do, og bli der i timevis, og ettersom vi i en tid, kun hadde 2 toaletter ledige (for 2 skoleklasser i bygningen til rådighet), så skapte jo det litt trøbbel for andre nødige, og det viste seg at det lå igjen matrester og gamle aviser slengt over alt, da hver gang fyren hadde gjort sitt der inne.
Men kanskje bedre det, enn "komikeren" som sprøyta urin (med vanngevær) langt oppetter vegger og tak, så nesten mann inn, fikk rennende urin i skallen.
Samme kar gjorde sitt nødige i et par dyre Buffalo sko (disse fæle platåskoa fra tampen av 90-tallet, og det lukta tåfis deluxe fra, i hele klasserommet), og ja, stor "humor".

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

GiPazzini_85 skrev: lør jan 15, 2022 5:58 pm
DoktorS skrev: lør jan 15, 2022 5:25 pm Dette blir litt som 80-tallskameratene på Lillelørdag, vel -slik som man i barndommen overnattet hos noen andre og opplevde rare vaner... Så det er ment bare som en litt artig posting av hvor ulike vaner folk har og ting som er framstår som litt merkelige. Det kan gjelde både ene og andres vaner.

En ting jeg har oppdaget er at ikke alle har vane med å spise noe godt/middagsaktig på lørdag kveld. Jeg har vokst opp med at det lørdager sånn mellom åtte og ni var enten pizza, gravlaks, reker, kabaret, skinke med tilbehør eller noe.

Så har jeg en bekjent som et par ganger som har fortalt at han og barna spiser risgrøt i denne perioden - altså om kvelden! Og noen som spiser fiskegrateng lørdag kl 17. Synes dette er svært merkelig.

Av ting fra eget hjem synes jeg alltid det er litt merkelig med kake- og kaffevanene i jula. Man spiser middag sånn 17-18. Og så skal man fram med kaffe og kaker mellom 21 og 22, noen ganger enda senere. Kaffe og kaker er jo mer høvelig om ettermiddagen, synes jeg...

Andre merkeligheter folk synes?
Folk som står opp om morgenen og tyller i seg et lass med grøt, som regel havregrøt, før de skal på jobb eller skole.

Ellers er det ikke bare spisetider, men hva man også har i seg ved f.eks frokostbordet Folk som kombinerer syltetøy med et annet mer basisk/ salt pålegg eller har majones på leverpostei må nå mangle smaksløker.

Og en del matkulturer har en del rare vaner. Hva er f.eks vitsen må å bruke så mye kokos(melk) i Øst-Asia. Bare for å balansere chilien eller annen sterk smak? Det blir egentlig veldig kvalmende.

Kjører ellers fullstendig apartheid mellom salt og søt. Det passer rett og slett ikke sammen og skaper bare kaossmaker.
Tja, havregrøt til frokost er bra grunnlag når man skal ut og gå på tur, det holder lenge. Men grøt er generelt traust kost, jeg forsto aldri hypen gor en del år siden, hvor det visstnok skulle være det hotteste å gå på cafe/restaurant og spise grøt. Hipsterne hikk og ventet på den første grøtsjappa i Oslo, den kom naturligvis aldri.

Når deg gjelder blanding av søtt og salt stiller jeg meg helt annerledes, den kombinasjonen gjør ting mye mer spennende enn om ting er endimensjonalt søte eller salte. I Asia er man mye flinkere til å bruke disse smaksforsterkerne sammen, nok derfor jeg finner maten så spennende.

Folk får spise hva de vil, at veldig mange er drevet av vaner er det liten tvil om. Selv har jeg aldri helt forstått denne fascinasjonen for fredagstacoen. Men jeg vil da ikke dømme eller kategorisere folk av den grunn, det er en uting.😉

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Alle som har vært å spist på Grød i Køben vet at grøt ikke nødvendigvis er trist og kjedelig.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Kanskje det første sjokket fikk kom under en overnatting hos en kompis i bygda. Det var mye rare matvaner der, ettersom mora var enslig mor og jobbet mye skift på sykehjemmet. Det jeg husker best var hvor utrolig mye fett som fulgte med rettene som gjerne stod klare når han kom fra skolen. Margarinen fløt...

Men tilbake til overnattingen - til Toros Orientalsk gryte ble det servert kokte poteter! Dette synes jeg bare var fullstendig latterlig feil. Det skulle jo stort sett være kokt ris til Toro-grytene. Ikke poteter. Det var kanskje da min kritiske og nysgjerrige matsans ble vekket...

.. men ellers - neida, ingenting er selvsagt feil, det er forskjellige preferanser. Og det er jo også interssant å vite hvor de ulike vanene kommer fra.

Ved nærmere etteranke var jo de litt rare hos oss også. Det var aldri varmmat - type taco - fredag kveld, det var oppskåret og påsmurt loff fra Molde Bakeri. Dette ble servert sånn ved Dagsrevy-tid. Lørdag ved kaffi-tid, sånn rundt 17 ble det også servert loff, oppskåret og påsmurt - denne gangen hjemmebakt "pariserloff" av enkel kvalitet. Det var i grunnen det samme pålegget både fredag (kveld) og lørdag ettermiddag - hvit ost, brun ost og servelat fra Hansen i Molde. Senere kokt skinke. I tillegg var det en god del skiver med bare smør på. På disse skulle man ha syltetøy. Det jeg husker som meget godt var loffskiver med Jarlsbergost som man hadde solbærsytetøy til. Dette passet veldig bra med kald melk. Min far ville ha iskald melk, så derfor ble melkeglasset, før servering, lagt i fryseboksen litt før det skulle drikkes melk. :-D

GiPazzini_85
Innlegg: 12998

Legg inn av GiPazzini_85 »

KingKongHalvor skrev: lør jan 15, 2022 6:37 pm
GiPazzini_85 skrev: lør jan 15, 2022 5:58 pm
DoktorS skrev: lør jan 15, 2022 5:25 pm Dette blir litt som 80-tallskameratene på Lillelørdag, vel -slik som man i barndommen overnattet hos noen andre og opplevde rare vaner... Så det er ment bare som en litt artig posting av hvor ulike vaner folk har og ting som er framstår som litt merkelige. Det kan gjelde både ene og andres vaner.

En ting jeg har oppdaget er at ikke alle har vane med å spise noe godt/middagsaktig på lørdag kveld. Jeg har vokst opp med at det lørdager sånn mellom åtte og ni var enten pizza, gravlaks, reker, kabaret, skinke med tilbehør eller noe.

Så har jeg en bekjent som et par ganger som har fortalt at han og barna spiser risgrøt i denne perioden - altså om kvelden! Og noen som spiser fiskegrateng lørdag kl 17. Synes dette er svært merkelig.

Av ting fra eget hjem synes jeg alltid det er litt merkelig med kake- og kaffevanene i jula. Man spiser middag sånn 17-18. Og så skal man fram med kaffe og kaker mellom 21 og 22, noen ganger enda senere. Kaffe og kaker er jo mer høvelig om ettermiddagen, synes jeg...

Andre merkeligheter folk synes?
Folk som står opp om morgenen og tyller i seg et lass med grøt, som regel havregrøt, før de skal på jobb eller skole.

Ellers er det ikke bare spisetider, men hva man også har i seg ved f.eks frokostbordet Folk som kombinerer syltetøy med et annet mer basisk/ salt pålegg eller har majones på leverpostei må nå mangle smaksløker.

Og en del matkulturer har en del rare vaner. Hva er f.eks vitsen må å bruke så mye kokos(melk) i Øst-Asia. Bare for å balansere chilien eller annen sterk smak? Det blir egentlig veldig kvalmende.

Kjører ellers fullstendig apartheid mellom salt og søt. Det passer rett og slett ikke sammen og skaper bare kaossmaker.
Tja, havregrøt til frokost er bra grunnlag når man skal ut og gå på tur, det holder lenge. Men grøt er generelt traust kost, jeg forsto aldri hypen gor en del år siden, hvor det visstnok skulle være det hotteste å gå på cafe/restaurant og spise grøt. Hipsterne hikk og ventet på den første grøtsjappa i Oslo, den kom naturligvis aldri.

Når deg gjelder blanding av søtt og salt stiller jeg meg helt annerledes, den kombinasjonen gjør ting mye mer spennende enn om ting er endimensjonalt søte eller salte. I Asia er man mye flinkere til å bruke disse smaksforsterkerne sammen, nok derfor jeg finner maten så spennende.

Folk får spise hva de vil, at veldig mange er drevet av vaner er det liten tvil om. Selv har jeg aldri helt forstått denne fascinasjonen for fredagstacoen. Men jeg vil da ikke dømme eller kategorisere folk av den grunn, det er en uting.😉
Spiste bare grøt om morgenen da datteren min var rundt ett år og ville ha det. En holder seg ja, men en blir fryktelig tung og daff av det. Verre enn med brødmat, synes jeg.

Det meste jeg har smakt av asiastisk kombinasjon av salt og søtt har jeg ikke likt. Jeg synes de bommer med smakene der. Det blir for lite rene smaker hos asiatene. For mye "maskering av realiteten".

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Angående "helsefreaker", så ja, kjente et par som virkelig fikk så hatten passa, og der det ble veid, målt, og hvor alt skulle gjennom ørneblikket til mor, da til alle døgnets tider.
Det må jo være et absolutt mareritt å bo i hop med, da de som sitter konstant klar, for å slå til på de som skal kose seg litt ekstra, og så blir en raskt angrepet med:

"Holder det ikke med en pizzabit?", "Vet du hvor mye kalorier det er i den sjokoladen?" og "Du må løpe til tidenes morgen, skal du bli kvitt det skolebrødet!"

Heldigvis har jeg ingen slike i nær omgangskrets, men vet om flere som har fått et meget forstyrra syn på mat og kroppsvekt, da grunnet mennesker som ja, muligens mener det "beste", men ender i stedet opp med å gjøre det vondt verre, da ved å snakke ned alt av fristelser og godsaker, og hvor den slags tankesett, er nok noe mange vil slite med å bli kvitt, i voksen alder.

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

DoktorS skrev: lør jan 15, 2022 6:20 pm Hehe - Cola og peanøtter kom vel alt på 70-tallet. De litt eldre guttene som holdt på med dette. Det var visst veldig kult... Ellers var det ikke så super-kult heller, for vi Oskar Sylte hadde jo Pepsi, ikke Coca-Cola, og Pepsi var vel ikke fullt så tøft... :-)

1970. ei flaske Pepsi og en pose Polly peanøtter blandet, det var saker. Men det måtte være Pepsi Cola, Coca Cola gikk ikke.

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

DoktorS skrev: lør jan 15, 2022 6:51 pm Kanskje det første sjokket fikk kom under en overnatting hos en kompis i bygda. Det var mye rare matvaner der, ettersom mora var enslig mor og jobbet mye skift på sykehjemmet. Det jeg husker best var hvor utrolig mye fett som fulgte med rettene som gjerne stod klare når han kom fra skolen. Margarinen fløt...

Men tilbake til overnattingen - til Toros Orientalsk gryte ble det servert kokte poteter! Dette synes jeg bare var fullstendig latterlig feil. Det skulle jo stort sett være kokt ris til Toro-grytene. Ikke poteter. Det var kanskje da min kritiske og nysgjerrige matsans ble vekket...

.. men ellers - neida, ingenting er selvsagt feil, det er forskjellige preferanser. Og det er jo også interssant å vite hvor de ulike vanene kommer fra.

Ved nærmere etteranke var jo de litt rare hos oss også. Det var aldri varmmat - type taco - fredag kveld, det var oppskåret og påsmurt loff fra Molde Bakeri. Dette ble servert sånn ved Dagsrevy-tid. Lørdag ved kaffi-tid, sånn rundt 17 ble det også servert loff, oppskåret og påsmurt - denne gangen hjemmebakt "pariserloff" av enkel kvalitet. Det var i grunnen det samme pålegget både fredag (kveld) og lørdag ettermiddag - hvit ost, brun ost og servelat fra Hansen i Molde. Senere kokt skinke. I tillegg var det en god del skiver med bare smør på. På disse skulle man ha syltetøy. Det jeg husker som meget godt var loffskiver med Jarlsbergost som man hadde solbærsytetøy til. Dette passet veldig bra med kald melk. Min far ville ha iskald melk, så derfor ble melkeglasset, før servering, lagt i fryseboksen litt før det skulle drikkes melk. :-D

Poteter ja, jeg spiser mye poteter, men ikke til pasta. Så var det at søsteren min kom en gang jeg kokte spagetti bolognes. og hun kritiserte meg for ikke å koke poteter til. Et av deres barnebarn prøvde tappert å lære dem å lage taco, men besteforeldrene forsto ikke hvorfor de ikke skulle ha poteter til.
Så er det noen her i Trøndelag som må ha poteter til klubb, flesk og duppe.
Men okey, poteter er sunt det, for all del.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

GiPazzini_85 skrev: lør jan 15, 2022 5:58 pm
DoktorS skrev: lør jan 15, 2022 5:25 pm Dette blir litt som 80-tallskameratene på Lillelørdag, vel -slik som man i barndommen overnattet hos noen andre og opplevde rare vaner... Så det er ment bare som en litt artig posting av hvor ulike vaner folk har og ting som er framstår som litt merkelige. Det kan gjelde både ene og andres vaner.

En ting jeg har oppdaget er at ikke alle har vane med å spise noe godt/middagsaktig på lørdag kveld. Jeg har vokst opp med at det lørdager sånn mellom åtte og ni var enten pizza, gravlaks, reker, kabaret, skinke med tilbehør eller noe.

Så har jeg en bekjent som et par ganger som har fortalt at han og barna spiser risgrøt i denne perioden - altså om kvelden! Og noen som spiser fiskegrateng lørdag kl 17. Synes dette er svært merkelig.

Av ting fra eget hjem synes jeg alltid det er litt merkelig med kake- og kaffevanene i jula. Man spiser middag sånn 17-18. Og så skal man fram med kaffe og kaker mellom 21 og 22, noen ganger enda senere. Kaffe og kaker er jo mer høvelig om ettermiddagen, synes jeg...

Andre merkeligheter folk synes?
Folk som står opp om morgenen og tyller i seg et lass med grøt, som regel havregrøt, før de skal på jobb eller skole.

Ellers er det ikke bare spisetider, men hva man også har i seg ved f.eks frokostbordet Folk som kombinerer syltetøy med et annet mer basisk/ salt pålegg eller har majones på leverpostei må nå mangle smaksløker.

Og en del matkulturer har en del rare vaner. Hva er f.eks vitsen må å bruke så mye kokos(melk) i Øst-Asia. Bare for å balansere chilien eller annen sterk smak? Det blir egentlig veldig kvalmende.

Kjører ellers fullstendig apartheid mellom salt og søt. Det passer rett og slett ikke sammen og skaper bare kaossmaker.
Artig tråd. Her ble jeg plutselig truffet. Havregrøt er standard frokost, og majonesen er oftest fast følge til leverpostei selv om jeg liker uten også . Har en kompis som brukte syltetøy til leverpostei også... Det har selvfølgelig blitt testet, men det ble ikke en gjenganger hos meg for å si det slik. Ellers er jeg en sucker for salt/søtt. Peanøttsmør og syltetøy er nydlig. Det samme med sjokopålegg/peanøttsmør! (snickers-brødskive:)) Moren min bruker ofte hvitost og kaviar... Den komboen sliter jeg med. Syltetøy funker både til hvitost og brunost.

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

Glycinello skrev: søn jan 16, 2022 1:15 pm
GiPazzini_85 skrev: lør jan 15, 2022 5:58 pm
DoktorS skrev: lør jan 15, 2022 5:25 pm Dette blir litt som 80-tallskameratene på Lillelørdag, vel -slik som man i barndommen overnattet hos noen andre og opplevde rare vaner... Så det er ment bare som en litt artig posting av hvor ulike vaner folk har og ting som er framstår som litt merkelige. Det kan gjelde både ene og andres vaner.

En ting jeg har oppdaget er at ikke alle har vane med å spise noe godt/middagsaktig på lørdag kveld. Jeg har vokst opp med at det lørdager sånn mellom åtte og ni var enten pizza, gravlaks, reker, kabaret, skinke med tilbehør eller noe.

Så har jeg en bekjent som et par ganger som har fortalt at han og barna spiser risgrøt i denne perioden - altså om kvelden! Og noen som spiser fiskegrateng lørdag kl 17. Synes dette er svært merkelig.

Av ting fra eget hjem synes jeg alltid det er litt merkelig med kake- og kaffevanene i jula. Man spiser middag sånn 17-18. Og så skal man fram med kaffe og kaker mellom 21 og 22, noen ganger enda senere. Kaffe og kaker er jo mer høvelig om ettermiddagen, synes jeg...

Andre merkeligheter folk synes?
Folk som står opp om morgenen og tyller i seg et lass med grøt, som regel havregrøt, før de skal på jobb eller skole.

Ellers er det ikke bare spisetider, men hva man også har i seg ved f.eks frokostbordet Folk som kombinerer syltetøy med et annet mer basisk/ salt pålegg eller har majones på leverpostei må nå mangle smaksløker.

Og en del matkulturer har en del rare vaner. Hva er f.eks vitsen må å bruke så mye kokos(melk) i Øst-Asia. Bare for å balansere chilien eller annen sterk smak? Det blir egentlig veldig kvalmende.

Kjører ellers fullstendig apartheid mellom salt og søt. Det passer rett og slett ikke sammen og skaper bare kaossmaker.
Artig tråd. Her ble jeg plutselig truffet. Havregrøt er standard frokost, og majonesen er oftest fast følge til leverpostei selv om jeg liker uten også . Har en kompis som brukte syltetøy til leverpostei også... Det har selvfølgelig blitt testet, men det ble ikke en gjenganger hos meg for å si det slik. Ellers er jeg en sucker for salt/søtt. Peanøttsmør og syltetøy er nydlig. Det samme med sjokopålegg/peanøttsmør! (snickers-brødskive:)) Moren min bruker ofte hvitost og kaviar... Den komboen sliter jeg med. Syltetøy funker både til hvitost og brunost.


Den gang barna vokste opp hendte det at jeg kokte havregrøt til middag, ja mye annen type grøt også. Det gjør jeg ikke nå fordi jeg nå får vondt i magen av grøt. Det er vel stort sett rømmegrøt jeg tåler av grøt. Men firekorn med kefir og tyttebærsyltetøy til frokost gjør susen..
At det skulle være rart med majones på leverpostei eller kaviar på gulost, det var nytt for meg. De kombiene er jo gode.
Da jeg var lita syntes jeg det var ille å spise brødskiver med brunost, osten hadde det med å sette seg fast i ganen. Men så fikk jeg ideen med smør både under og oppå brunosten, og det måtte være meierismør som da var så hardt at vi brukte osthøvel på det. Siden lærte jeg å ha sirup på brunosten. Nå bruker jeg syltetøy.

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Snickers-brødskive er 10/10.

Winnowill

Legg inn av Winnowill »

Chromeback skrev: ons jan 19, 2022 12:25 am Snickers-brødskive er 10/10.
altså, snickers smørepålegg da?

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Fringegirl skrev: ons jan 19, 2022 12:34 am
Chromeback skrev: ons jan 19, 2022 12:25 am Snickers-brødskive er 10/10.
altså, snickers smørepålegg da?
Som Glycinello er inne på, ett lag med peanøttsmør og ett lag sjokoladepålegg oppå der igjen. Ikke ett hverdagspålegg, spiser det en gang eller to i året hvis vi har sjokoladepålegg i hus. Men sjukt digg de få gangene det spises :D

Brukeravatar
kytec
Innlegg: 7953

Legg inn av kytec »

Kinesere.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Fringegirl skrev: ons jan 19, 2022 12:34 am
Chromeback skrev: ons jan 19, 2022 12:25 am Snickers-brødskive er 10/10.
altså, snickers smørepålegg da?
Det finnes, men jeg bruker nutella/nugatti og peanøttsmør. Fungerer med sjokade også, men syns det blir best med førstnevnte.

Winnowill

Legg inn av Winnowill »

Glycinello skrev: tor jan 20, 2022 3:45 pm
Fringegirl skrev: ons jan 19, 2022 12:34 am
Chromeback skrev: ons jan 19, 2022 12:25 am Snickers-brødskive er 10/10.
altså, snickers smørepålegg da?
Det finnes, men jeg bruker nutella/nugatti og peanøttsmør. Fungerer med sjokade også, men syns det blir best med førstnevnte.
Jeg har jo både nugatti og peanøttsmør, men har ikke slått med å kombinere de to. Men det skal jeg prøve 😁

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Fringegirl skrev: tor jan 20, 2022 4:52 pm
Glycinello skrev: tor jan 20, 2022 3:45 pm
Fringegirl skrev: ons jan 19, 2022 12:34 am

altså, snickers smørepålegg da?
Det finnes, men jeg bruker nutella/nugatti og peanøttsmør. Fungerer med sjokade også, men syns det blir best med førstnevnte.
Jeg har jo både nugatti og peanøttsmør, men har ikke slått med å kombinere de to. Men det skal jeg prøve 😁
For den optimale opplevelsen anbefalses loff eller annen finbakst;)

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Husker en gammel nabo, veldig gammel mann som bodde i sokkelleilighet alene, mens gift sønn og kone med barn bodde over, han hadde alltid sirup som pålegg. Det synes jeg var veldig veldig underlig. Når det er sagt, det hendte at jeg i barndommen/ungdommen, sneik til meg en loffsskive med mye smør og sirup også. Det er ganske godt.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»