Slaget om virkeligheten

Svar
Frode57
Innlegg: 1269

Slaget om virkeligheten

Legg inn av Frode57 »

Murphys lov og avsporingen med klimadebatt og krigsretorikk og det hele .
For når man leser om hvor lett verden har endret seg katastrofalt så er klimadebatten helt avsporet. Jeg trodde Murphys lov var en vits eller feil. Men den er en seriøs sak. Og det er også loven som sier at et våpen som er brukt lite i en krig som utprøving vil komme til enda sterkere i neste. Vi vet nå at USA er en ustabil nasjon. Ustabile nasjoner er farlig. Derfor advarer Kina mot aggresjon fra utenlandske ,fremmede stormakter i kinesiske områder. Alle som tror at det ikke kan bli brukt atomvåpen bør tenke over kinas ordbruk. Det er lett å tro at det ikke kan komme til selvutslettelse men der har vi vært flere ganger tidligere. Og pandemier har vært en av årsakene men også store kriger. Den eneste løsning er å lage en felles «regjering» med klare avgrensninger av nye nasjoners muligheter til å etablere seg. USA må slutte å provosere og tro at de sitter på fasiten på gode samfunnssystemer. Russland har vist seg mer fleksibel i sin tilnærming men de har også klare grenser for hva de vil finne seg i . Kina har opiumshistorien i frisk minne. Det skal forhandles handelsavtaler men storstater må få felles kontroll på atomarsenalet i verden. Ellers så smeller det. Det nye er hvor effektiv droner har blitt. Det er nesten slik at man ikke trenger fly til 1 milliard men droner til 20 000 kr. Det er et skremmende scenario. Med atomvåpen som det bygges anlegg, siloer, for i Kina, så bør Norge tenke seg om og begynne å åpne tilfluktsrommene igjen. Men det kan være bedre å dø enn å overleve scenarioet med total atomkrig. Men Norge har et særskilt ansvar med å slutt å provosere russerne og kineserne. En atomkrig behøver ikke å være så langt unna.
Når alt kan gå galt så kan det gjerne det, se til Saigon og Kabul. Bedre død enn rød? Hva med å lese hva som skjedde etter Vest Romerikets fall. Og når begynte vi å bli renslige igjen. Vi har kriget nok ! Eller vil noen oss så vilt som å sette i gang Nato igjen?
https://no.wikipedia.org/wiki/Murphys_lov
Ett rammeverk vil kreves mellom land. Men verden kan ikke lenger vente på et atomvåpen forbud. Det må komme et langt mer effektiv ordning med kontroll og respekt mellom folk . USA har sviktet mot land . De lovte Russland/Sovjet å ikke gå inn på deres interesse områder. Så vesten er ikke mye å stole på. Så det må noe langt annet til enn ord.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Politikk - Internasjonal»