Badminton under Sommer-OL 2020

Svar
Brukeravatar
lok1
Innlegg: 1882
Sted: Republikken

Badminton under Sommer-OL 2020

Legg inn av lok1 »

Badminton under Sommer-OL 2020 finner mellom 24. juli og 2. august.
I motsetning til en del andre idretter på OL-programmet har badminton klart å arrangere litt turneringer hvor de beste har stilt. Både Sudriman Cup og Thomas/Uber Cup (VM for lag) er blitt utsatt til etter OL, men det har blitt arrangert noen Super 1000-turneringer siden pandemien brøt ut. Her følger en liten analyse:

Singel menn
Ingen tvil om at det er danske Viktor Axelsen som har vært den beste herrespilleren i badminton etter at pandemien brøt ut. Av de seks viktige turneringene som han har spilt har han blitt nr. 2 eller vunnet fem ganger. Det har selvfølgelig vært litt ymse hvor mye deltakelse der har vært av de aller beste i disse turneringene. Blant annet har dobbelt regjerende verdensmester Kento Momota ikke deltatt siden pre-corona. Det blir spennende å se hvordan han vil gjøre det på hjemmebane. Heller ikke kineserne har deltatt på en stund. De sender mest sannsynlig regjerende olympisk mester Chen Long, samt Shi Yuqi som har VM-medalje fra 2018. Anders Antonsen er den andre dansken som mest sannsynlig kommer til å gjøre det godt i år. Han er faktisk over Axelsen på verdensrankingen, men rankingen i år har jo blitt kraftig påvirket av viruset. For eksempel er Chou Tien-chen nr. 2, men ser ikke helt at han har erfaringen og tyngden til å ta seg til medaljer i Tokyo. Dette står nok mellom dansker, kinesere og japaneren.

Singel kvinner
Regjerende olympisk mester og 3x verdensmester Carolina Marin hadde vært en naturlig gullkandidat, men hun røk dessverre menisken tidligere i år. I hennes fravær kan for eksempel Tai Tzu-ling fra Taiwan, eller Nozomi Okuhara tre frem. De har vært de to desidert beste spillerne siden pandemien startet. I tillegg kan vi heller ikke her se bort fra kineserne. Chen Yufei er verdensener, men har som de kinesiske herrene ikke konkurrert siden 2019. P.V. Sindhu er regjerende verdensmester, og må også regnes med.

Double menn
Indonesia innehar de to første plassene på verdensrankingen, og paret med Ashan/Setawian er både erfarne og gode. De vant VM i 2019, og har også gjort det bra i 2021. Et annet par som har gjort det bra i 2021 er det taiwanske paret Yang/Chi-lin, som vant tre turneringer på rad i januar, inkludert verdensfinalen. De er kun nr. 6 på rankingen, men kanskje nr. 1 på min liste. Syns de to parene jeg har nevnt nå er de som skiller seg ut. Andre nasjoner som kan gjøre det bra er Japan som hjemmenasjon og naturligvis Kina.

Double kvinner
To sørkoreanske lag ser spennende ut. Går ikke inn på navnene for de er så rare, men begge lagene Sør-Korea sender kan ende opp i medaljestriden. Også de to japanske lagene ser sterke ut, hvor fjerderank Matsumoto/Nagahara er regjerende verdensmestere. Ser bare tre land som kan ta medaljer her, og det siste er nok en gang; Kina.

Mixed double
Det thailandske paret som tok VM-sølv i 2019 tok to som det taiwanske doubleparet tre seire på rad i januar. Har troen på disse, men vil få kamp om gullet fra (igjen) kinesere. De har to par på toppen av verdensrankingen. Et japansk par med Watanabe/Higashino er helt sikkert klar til å ta medalje på hjemmebane, noe de er kapable til. Vanskelig å si noe om andre par, siden mixed har hatt flere frafall fra konkurranser enn de andre øvelsene.

Vel møtt!

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «OL»