NRKs storstasinger - underliggende pk

Svar
DoktorS

NRKs storstasinger - underliggende pk

Legg inn av DoktorS »

Har begynt å legge merke til at flere av NRKs større stasinger den siste tiden har fått en påfalllende side der man fremmer såkalte politiske korrekte perspektiver, gjerne knyttet til kjønn, etnisk bakgrunn og annet - som fysisk handikap.

Personlig har jeg selvsagt ingenting imot at man har litt i bakhodet at man kan få fram både kvinner og ulike etniske bakgruner, og at man således prøver å få det inn på ulike måter. Jeg tenker ikke et sekund på at Wolasmal ikke er hvit, og Zaman er en av TV2s absolutt dyktigste. Jeg foretrekker ham langt foran f.eks. NRKs Lars Os... Sigrund Sollund er selvsagt minst like bra som Espen Aas i Dax18. Og Erna er like bra statsminister som Jonas. Slik er det vel for de fleste, vil jeg håpe.

Observasjonen har startet for lenge siden, men mest konkret nylig reagerte jeg på programmet Jul med Kork, som ble sent i beste sendetid lørdag. Linda Eide er en dyktig programleder, selv med noen særheter. Men så dukket det opp en "hedning", deretter kom det en dame som sang julesanger oversatt til samisk. Fint og greit, tenkte jeg - men så lengtet jeg litt etter litt "vanlig norsk julemusikk" (som selvsagt i stor grad er tysk...). Tenkte for meg selv at det manglet ikke-etnisk norsk, og da dukket disse tamiliene opp. De har senere fått kritikk for å ha endret en salmetekst. Det kom mye kritikk mot dette programmet. Kritikken gikk på endring av salmeteksten, men jeg antar at mye av agget kom som følge av at folk følte seg snytt. De forventet et program med norsk julemusikk. I stedet fikk man en innpakning med en homofil programleder, en hedning, samisk julesalng og en tamilsk gruppe som hadde endret en salmetekst. Isolert sett er ingen av disse postene kritikkverdig, men når det blir så mye.....

En annen storsatsing er Idrettsgallaen. Her var det en mørkhudet mannlig programleder, kjent fra komeidebransjen. Prisvinner er en kvinne som har kjempet for kvinnenes rett til å drive en marginal idrett for kvinner - skihopp. Vel og bra, men selv hun selv fikk vel en flau smak i munnen av den prisen (jada, jeg vet at det ikke er NRK som valgte henne, men det er NRK som sender showet og jeg antar at de har et ord med i laget når noen skal nomineres). Som vanlig vektlegges paraidretten veldig mye i slike show. I mine øyne litt for påfallende. Og når hedersprisen skal deles ut er det selvsagt denne allestedsnærværende Birgit Skarstein som skal dele ut prisen sammen med statsministeren... Isolert sett - det er kanskje småting, men mange blir sittende igjen med en følelse av at det er noen her som sitter å tenker ut et program som skal trykke på de "riktige" knappene. Altså det som slår ut for kjønn, etnisitet og i dette tiflellet funksjonshemmede.

Det har vært kommentarer i flere sosiale medier både på Kork-konserten og Idrettsgalla. På sistnevnte gikk hopperne ut mot prisen til Maren Lundby. Og det er flere som har sagt at Idrettsgallaen er utvannet. Det er ikke lenger de aller ypperste prestasjonene som hylles mest. Det skal puttes inn så mye annet. Man bare sitter og venter på at det skal deles ut en ekstra hederspris til de som ønsker å boikotte VM i Qatar. Når det gjelder Kork-konserten var det også mange kritiske røster. Ikke fordi det var en same eller noen tamiler der, men at NRK rett og slett har laget en dårlig julekonsert, nettopp fordi det var for mange påtatte innslag som skulle fremme samer, hedninger og ikke-etnisk norske. Jul med Kork gir visse forventninger, og NRK skaper irritasjon blant den jevne seer ved å legge opp altfor mange innslag med "riktig perspektiv".

En av de siste storsatsingene var Ingrid Alexandras 18-årsdag. Her skulle man tro at man klarte å få til en temmelig nøytral dekning, uten slike elementer. De færreste vil reagere på at programlederen ikke er etnisk norsk, selv om noen kanskje vil stille seg det spørsmålet om det er valgt veldig bevisst.... Men når hun begynner å stille spørsmål rundt "Black lives matters" , så er det kanskje noen som stusser. Dette er etter hvet ganske politisk. Og så trekker de inn en person fra Antirastisisk senter som gjest, der hun både får konstatert at det er rasisme i Norge, at politiet (underlagt statsmakten) oppfører seg dårlig og at det er viktig at det gis penger til antirasistisk arbeid, da får også dette programmet en slagside. Det er jo nesten slik at det høres ut som om Ingrid er mer opptatt av antirasisme enn faren og bestefaren. De er jo utmerkede eksempler på at man kan både være mann og over 50 og være gjennomgripende antirastister! Litt ut i sendingen kommer "girlpower"-begrepet opp, fordi det visstnok om 50 år kommer til å være så mange kvinnelige statsoverhoder. Dette er visst da veldig kult og fint... Her kommer heldgivis hoffreporter Skrede inn med en høyst påkrevet saklig kommentar om at det vel er personene i seg selv som er viktig, ikke kjønn. Hun må også melde at verdens mektigste monark har vært en kvinne i 70 år...

... Jada. Dette er observasjoner. Isolert sett klarer jeg ikke å irritere meg over enkeltelementene. Men når det begynner å bli så gjennomgripende, så er jeg redd for at de som mener at NRK driver med propaganda faktisk har et lite poeng

Og da har jeg ikke en gang nevnt TV-seriene. Den store satsingen Lykkeland har en kvinnelig hovedperson, selv om det er Olje-Norge som skal skildres. Er det riktig, er det nødvendig, er det fint? Kanksje. Dag og Tids anmelder skriver at det er mer en kvinnesakshistorie enn en oljehistorie. Er det riktig overfor de alle som har ofret helse og liv i oljeindustrien. Ikke vet jeg. Sammenstilt med alt det andre som går i samme retning, så blir det veldig påfallende.

Det er viktig å få fram både kvinner, ulike etniske grupper og andre minioriteter. Men NRK bør være forsiktig med å dra denne linjen, på grensen til en slags overordnet identitetspolitisk linje, for langt. Det begynner etter hvert å bli påfallende når alle de større satsingene har elementer av det samme. Det ligger selvsagt en tanke bak det, og den er helt sikkert edel, men blir for påfallene, slik jeg synes det er nå, så begynner kanksje kritikken mot poltisk korrekthet å få litt for mye sannhet i seg...

Pernille

Legg inn av Pernille »

Noen som fikk med seg nyinnspillingen av "Jorden Rundt på 80 dager" i jula? Her var orginalhistorien byttet ut med en modernisert PK-versjon hvor verdensvante Phileas Fogg med stålkontroll på det meste var byttet ut med en fjottete tulling som knapt visste forskjell på høyre og venstre, Jean Passepartout har blitt en afrikaner, de svarte har fått en sentral rolle i Paris-kommunen, Fix er byttet ut med en kvinnelig tomboy, indianerangrepet er byttet ut med et KKK-angrep som de svarte kjemper heroisk mot og i Arabia får Fogg og følget hjelp av en vestlig kvinne som er forsømt for umoral i Vesten og som pussig nok lever som en likestilt fri kvinne gift med en arabisk prins. Som om ikke kvinnens stilling var uendelig mye verre i den muslimske verden enn i Vesten selv den gang.

10 poeng av 10 mulig på woke-skalaen, men dette er nok bare noe vi må leve med fremover. Løsningen: skru av TVen eller sett på noe annet.

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

Pernille skrev: lør jan 22, 2022 5:25 pm Noen som fikk med seg nyinnspillingen av "Jorden Rundt på 80 dager" i jula? Her var orginalhistorien byttet ut med en modernisert PK-versjon hvor verdensvante Phileas Fogg med stålkontroll på det meste var byttet ut med en fjottete tulling som knapt visste forskjell på høyre og venstre, Jean Passepartout har blitt en afrikaner, de svarte har fått en sentral rolle i Paris-kommunen, Fix er byttet ut med en kvinnelig tomboy, indianerangrepet er byttet ut med et KKK-angrep som de svarte kjemper heroisk mot og i Arabia får Fogg og følget hjelp av en vestlig kvinne som er forsømt for umoral i Vesten og som pussig nok lever som en likestilt fri kvinne gift med en arabisk prins. Som om ikke kvinnens stilling var uendelig mye verre i den muslimske verden enn i Vesten selv den gang.

10 poeng av 10 mulig på woke-skalaen, men dette er nok bare noe vi må leve med fremover. Løsningen: skru av TVen eller sett på noe annet.
Så de to første episodene, men allerede da var det klart at de kom til å bevege seg langt unna originalhistoren og jeg gadd ikke se resten. Kunne dog tenkt meg å se versjonen med Pierce Brosnan, fikk ikke med meg alle episodene forrige gang den ble sendt.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Nei, men hadde delvis tenkt å vurdere å se den - for kjenner ikke den originale historien. Men det var derfor jeg ville se den - altså den klassiske. Hvis dette er tuklet med så mye som du sier, så er jo dette helt vanvittig. Det er en skremmende utvikling hvis alt skal pakkes inn på denne måten. Men nå ser man jo et visst opprør i Sverige, to kvinnelige (...) forfattere som priser seg lykkelig over at de ikke er filmskapere, for de ville aldri fått støtte til å lage filmer de kunne tenke seg å lage, fordi man da må oppfylle en rekke kriterier, som er påfallende lik mye av det du skildrer fra denne TV-serien.

Det er da et politisk valg at man gir søtte bare til slike ting. Hvis det er et politisk valg at statskanalen (ja, det er diskutabelt å kalle det statskanal, men det er brukt i dagligtalen og i alle fall er den statlig finansiert over skatteseddelen) skal holde på slik i formidlingen av nyheter, underholdning og kultur er det noen som må si kraftig fra.

Ka9nen

Legg inn av Ka9nen »

Pernille skrev: lør jan 22, 2022 5:25 pm Noen som fikk med seg nyinnspillingen av "Jorden Rundt på 80 dager" i jula? Her var orginalhistorien byttet ut med en modernisert PK-versjon hvor verdensvante Phileas Fogg med stålkontroll på det meste var byttet ut med en fjottete tulling som knapt visste forskjell på høyre og venstre, Jean Passepartout har blitt en afrikaner, de svarte har fått en sentral rolle i Paris-kommunen, Fix er byttet ut med en kvinnelig tomboy, indianerangrepet er byttet ut med et KKK-angrep som de svarte kjemper heroisk mot og i Arabia får Fogg og følget hjelp av en vestlig kvinne som er forsømt for umoral i Vesten og som pussig nok lever som en likestilt fri kvinne gift med en arabisk prins. Som om ikke kvinnens stilling var uendelig mye verre i den muslimske verden enn i Vesten selv den gang.

10 poeng av 10 mulig på woke-skalaen, men dette er nok bare noe vi må leve med fremover. Løsningen: skru av TVen eller sett på noe annet.
Gud bedre

Pernille

Legg inn av Pernille »

DoktorS skrev: lør jan 22, 2022 5:58 pm Nei, men hadde delvis tenkt å vurdere å se den - for kjenner ikke den originale historien. Men det var derfor jeg ville se den - altså den klassiske. Hvis dette er tuklet med så mye som du sier, så er jo dette helt vanvittig. Det er en skremmende utvikling hvis alt skal pakkes inn på denne måten. Men nå ser man jo et visst opprør i Sverige, to kvinnelige (...) forfattere som priser seg lykkelig over at de ikke er filmskapere, for de ville aldri fått støtte til å lage filmer de kunne tenke seg å lage, fordi man da må oppfylle en rekke kriterier, som er påfallende lik mye av det du skildrer fra denne TV-serien.

Det er da et politisk valg at man gir søtte bare til slike ting. Hvis det er et politisk valg at statskanalen (ja, det er diskutabelt å kalle det statskanal, men det er brukt i dagligtalen og i alle fall er den statlig finansiert over skatteseddelen) skal holde på slik i formidlingen av nyheter, underholdning og kultur er det noen som må si kraftig fra.
Ja, det er irriterende og jeg finner meg i stadig flere situasjoner hvor jeg rett og slett zapper forbi eller ikke gidder å bruke tid på slike programmer fordi det blir for mye påklistert PK, woke, mangfold eller multikultur. Samtidig tenker jeg at det er litt "the sign of the times". Det er hva det er, og hvis den oppvoksende generasjonen synes kebabnorsk og serier fra hood'en på Stovner er kult så må de jo få lov til det.

Men de kan i de minste forsøke å lage sine egne historier i stede for å ødelegge de gamle.

Corvus

Legg inn av Corvus »

DoktorS skrev: lør jan 22, 2022 12:05 pm Har begynt å legge merke til at flere av NRKs større stasinger den siste tiden har fått en påfalllende side der man fremmer såkalte politiske korrekte perspektiver, gjerne knyttet til kjønn, etnisk bakgrunn og annet - som fysisk handikap.

Personlig har jeg selvsagt ingenting imot at man har litt i bakhodet at man kan få fram både kvinner og ulike etniske bakgruner, og at man således prøver å få det inn på ulike måter. Jeg tenker ikke et sekund på at Wolasmal ikke er hvit, og Zaman er en av TV2s absolutt dyktigste. Jeg foretrekker ham langt foran f.eks. NRKs Lars Os... Sigrund Sollund er selvsagt minst like bra som Espen Aas i Dax18. Og Erna er like bra statsminister som Jonas. Slik er det vel for de fleste, vil jeg håpe.

Observasjonen har startet for lenge siden, men mest konkret nylig reagerte jeg på programmet Jul med Kork, som ble sent i beste sendetid lørdag. Linda Eide er en dyktig programleder, selv med noen særheter. Men så dukket det opp en "hedning", deretter kom det en dame som sang julesanger oversatt til samisk. Fint og greit, tenkte jeg - men så lengtet jeg litt etter litt "vanlig norsk julemusikk" (som selvsagt i stor grad er tysk...). Tenkte for meg selv at det manglet ikke-etnisk norsk, og da dukket disse tamiliene opp. De har senere fått kritikk for å ha endret en salmetekst. Det kom mye kritikk mot dette programmet. Kritikken gikk på endring av salmeteksten, men jeg antar at mye av agget kom som følge av at folk følte seg snytt. De forventet et program med norsk julemusikk. I stedet fikk man en innpakning med en homofil programleder, en hedning, samisk julesalng og en tamilsk gruppe som hadde endret en salmetekst. Isolert sett er ingen av disse postene kritikkverdig, men når det blir så mye.....

En annen storsatsing er Idrettsgallaen. Her var det en mørkhudet mannlig programleder, kjent fra komeidebransjen. Prisvinner er en kvinne som har kjempet for kvinnenes rett til å drive en marginal idrett for kvinner - skihopp. Vel og bra, men selv hun selv fikk vel en flau smak i munnen av den prisen (jada, jeg vet at det ikke er NRK som valgte henne, men det er NRK som sender showet og jeg antar at de har et ord med i laget når noen skal nomineres). Som vanlig vektlegges paraidretten veldig mye i slike show. I mine øyne litt for påfallende. Og når hedersprisen skal deles ut er det selvsagt denne allestedsnærværende Birgit Skarstein som skal dele ut prisen sammen med statsministeren... Isolert sett - det er kanskje småting, men mange blir sittende igjen med en følelse av at det er noen her som sitter å tenker ut et program som skal trykke på de "riktige" knappene. Altså det som slår ut for kjønn, etnisitet og i dette tiflellet funksjonshemmede.

Det har vært kommentarer i flere sosiale medier både på Kork-konserten og Idrettsgalla. På sistnevnte gikk hopperne ut mot prisen til Maren Lundby. Og det er flere som har sagt at Idrettsgallaen er utvannet. Det er ikke lenger de aller ypperste prestasjonene som hylles mest. Det skal puttes inn så mye annet. Man bare sitter og venter på at det skal deles ut en ekstra hederspris til de som ønsker å boikotte VM i Qatar. Når det gjelder Kork-konserten var det også mange kritiske røster. Ikke fordi det var en same eller noen tamiler der, men at NRK rett og slett har laget en dårlig julekonsert, nettopp fordi det var for mange påtatte innslag som skulle fremme samer, hedninger og ikke-etnisk norske. Jul med Kork gir visse forventninger, og NRK skaper irritasjon blant den jevne seer ved å legge opp altfor mange innslag med "riktig perspektiv".

En av de siste storsatsingene var Ingrid Alexandras 18-årsdag. Her skulle man tro at man klarte å få til en temmelig nøytral dekning, uten slike elementer. De færreste vil reagere på at programlederen ikke er etnisk norsk, selv om noen kanskje vil stille seg det spørsmålet om det er valgt veldig bevisst.... Men når hun begynner å stille spørsmål rundt "Black lives matters" , så er det kanskje noen som stusser. Dette er etter hvet ganske politisk. Og så trekker de inn en person fra Antirastisisk senter som gjest, der hun både får konstatert at det er rasisme i Norge, at politiet (underlagt statsmakten) oppfører seg dårlig og at det er viktig at det gis penger til antirasistisk arbeid, da får også dette programmet en slagside. Det er jo nesten slik at det høres ut som om Ingrid er mer opptatt av antirasisme enn faren og bestefaren. De er jo utmerkede eksempler på at man kan både være mann og over 50 og være gjennomgripende antirastister! Litt ut i sendingen kommer "girlpower"-begrepet opp, fordi det visstnok om 50 år kommer til å være så mange kvinnelige statsoverhoder. Dette er visst da veldig kult og fint... Her kommer heldgivis hoffreporter Skrede inn med en høyst påkrevet saklig kommentar om at det vel er personene i seg selv som er viktig, ikke kjønn. Hun må også melde at verdens mektigste monark har vært en kvinne i 70 år...

... Jada. Dette er observasjoner. Isolert sett klarer jeg ikke å irritere meg over enkeltelementene. Men når det begynner å bli så gjennomgripende, så er jeg redd for at de som mener at NRK driver med propaganda faktisk har et lite poeng

Og da har jeg ikke en gang nevnt TV-seriene. Den store satsingen Lykkeland har en kvinnelig hovedperson, selv om det er Olje-Norge som skal skildres. Er det riktig, er det nødvendig, er det fint? Kanksje. Dag og Tids anmelder skriver at det er mer en kvinnesakshistorie enn en oljehistorie. Er det riktig overfor de alle som har ofret helse og liv i oljeindustrien. Ikke vet jeg. Sammenstilt med alt det andre som går i samme retning, så blir det veldig påfallende.

Det er viktig å få fram både kvinner, ulike etniske grupper og andre minioriteter. Men NRK bør være forsiktig med å dra denne linjen, på grensen til en slags overordnet identitetspolitisk linje, for langt. Det begynner etter hvert å bli påfallende når alle de større satsingene har elementer av det samme. Det ligger selvsagt en tanke bak det, og den er helt sikkert edel, men blir for påfallene, slik jeg synes det er nå, så begynner kanksje kritikken mot poltisk korrekthet å få litt for mye sannhet i seg...
DU har helt rett i dine betraktninger. NRK prøver bevisst å være veldig politisk korrekte. Dette gjennomsyrer hele kanalen. Dette er et valg de har tatt, enig i at de drar det veldig langt tid tider. Ingen er interessert i å bli foret med klima/rasisme i annethvert program, da blir det en propagandafølelse over det hele. Ser ikke mye NRK, men hender titt og ofte at når jeg ser noe, så er det med en liten bismak i munnen etter endt program.

Scuderia

Legg inn av Scuderia »

Pernille skrev: søn jan 23, 2022 11:31 am
DoktorS skrev: lør jan 22, 2022 5:58 pm Nei, men hadde delvis tenkt å vurdere å se den - for kjenner ikke den originale historien. Men det var derfor jeg ville se den - altså den klassiske. Hvis dette er tuklet med så mye som du sier, så er jo dette helt vanvittig. Det er en skremmende utvikling hvis alt skal pakkes inn på denne måten. Men nå ser man jo et visst opprør i Sverige, to kvinnelige (...) forfattere som priser seg lykkelig over at de ikke er filmskapere, for de ville aldri fått støtte til å lage filmer de kunne tenke seg å lage, fordi man da må oppfylle en rekke kriterier, som er påfallende lik mye av det du skildrer fra denne TV-serien.

Det er da et politisk valg at man gir søtte bare til slike ting. Hvis det er et politisk valg at statskanalen (ja, det er diskutabelt å kalle det statskanal, men det er brukt i dagligtalen og i alle fall er den statlig finansiert over skatteseddelen) skal holde på slik i formidlingen av nyheter, underholdning og kultur er det noen som må si kraftig fra.
Ja, det er irriterende og jeg finner meg i stadig flere situasjoner hvor jeg rett og slett zapper forbi eller ikke gidder å bruke tid på slike programmer fordi det blir for mye påklistert PK, woke, mangfold eller multikultur. Samtidig tenker jeg at det er litt "the sign of the times". Det er hva det er, og hvis den oppvoksende generasjonen synes kebabnorsk og serier fra hood'en på Stovner er kult så må de jo få lov til det.

Men de kan i de minste forsøke å lage sine egne historier i stede for å ødelegge de gamle.
De klarer ikke det fordi deres tanker er så låst at de har ingen fantasi. Dessuten krever det arbeid så det er mye enklere å ta en kjent historie og bytte ut karakterene også klappe seg selv på ryggen for godt arbeid. De vet også med det riktige «budskapet» så vil ingen kritisere dem.. vinn vinn..

Helloween

Legg inn av Helloween »

Den nye kvinnelige kringkastingssjefen lover MER mangfold og inkludering i NRK fremover.

Pernille

Legg inn av Pernille »

På lørdag tok det skikkelig av. Koss til Kvelds med en eller annen rapper fra Tveita, samisk joike-grand-prix fra nord som mer så ut som et innslag fra Team Antonsen og deretter tre episoder med noe melaninrikt lesbisk hiphop-greier fra Bergen.

Det er lenge siden jeg har sett en hel kveld på NRK... og det blir nok ganske lenge til neste gang også.

Brukeravatar
JODDEMM
Innlegg: 2073

Legg inn av JODDEMM »

Pernille skrev: tir mar 22, 2022 7:21 pm samisk joike-grand-prix fra nord
Finalen er for øvrig på påskeaften 16.april på NRK1 fra 1950-2130 🥳

Programmet før: Lotto og Joker(nord :D )-trekning 😊

Elgen
Innlegg: 3304

Legg inn av Elgen »

Pernille skrev: tir mar 22, 2022 7:21 pm På lørdag tok det skikkelig av. Koss til Kvelds med en eller annen rapper fra Tveita, samisk joike-grand-prix fra nord som mer så ut som et innslag fra Team Antonsen og deretter tre episoder med noe melaninrikt lesbisk hiphop-greier fra Bergen.

Det er lenge siden jeg har sett en hel kveld på NRK... og det blir nok ganske lenge til neste gang også.
Trodde du køddet og måtte sjekke tv-guiden for lørdagen
Virker som lørdagen ikke er noe NRK satser på lenger :shock:

Ka9nen

Legg inn av Ka9nen »

Joker(nord) må være noe av det beste som er laget. "Der var det en lurejoker" "der mista du premien + trygda di" lol!

Salihovic91

Legg inn av Salihovic91 »

Pernille skrev: tir mar 22, 2022 7:21 pm På lørdag tok det skikkelig av. Koss til Kvelds med en eller annen rapper fra Tveita, samisk joike-grand-prix fra nord som mer så ut som et innslag fra Team Antonsen og deretter tre episoder med noe melaninrikt lesbisk hiphop-greier fra Bergen.

Det er lenge siden jeg har sett en hel kveld på NRK... og det blir nok ganske lenge til neste gang også.
"En eller annen rapper fra Tveita". Arif har snaut 400.000 månedlige lyttere på Spotify, var akkurat med på HVGM, og blir overalt kategorisert som norges beste hiphoper. "en eller annen". Altså hvordan er det negativt at man FAKTISK har folk som er kjente for et faktisk TALENT og nå?

palimpsest

Legg inn av palimpsest »

It’s political correctness gone mad, Stew!

GiPazzini_85
Innlegg: 12998

Legg inn av GiPazzini_85 »

Salihovic91 skrev: tir mar 22, 2022 10:17 pm
Pernille skrev: tir mar 22, 2022 7:21 pm På lørdag tok det skikkelig av. Koss til Kvelds med en eller annen rapper fra Tveita, samisk joike-grand-prix fra nord som mer så ut som et innslag fra Team Antonsen og deretter tre episoder med noe melaninrikt lesbisk hiphop-greier fra Bergen.

Det er lenge siden jeg har sett en hel kveld på NRK... og det blir nok ganske lenge til neste gang også.
"En eller annen rapper fra Tveita". Arif har snaut 400.000 månedlige lyttere på Spotify, var akkurat med på HVGM, og blir overalt kategorisert som norges beste hiphoper. "en eller annen". Altså hvordan er det negativt at man FAKTISK har folk som er kjente for et faktisk TALENT og nå?
Hva er HVGM for noe nå, da?

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9975

Legg inn av Korgutt »

GiPazzini_85 skrev: tor mar 24, 2022 10:47 am
Salihovic91 skrev: tir mar 22, 2022 10:17 pm
Pernille skrev: tir mar 22, 2022 7:21 pm På lørdag tok det skikkelig av. Koss til Kvelds med en eller annen rapper fra Tveita, samisk joike-grand-prix fra nord som mer så ut som et innslag fra Team Antonsen og deretter tre episoder med noe melaninrikt lesbisk hiphop-greier fra Bergen.

Det er lenge siden jeg har sett en hel kveld på NRK... og det blir nok ganske lenge til neste gang også.
"En eller annen rapper fra Tveita". Arif har snaut 400.000 månedlige lyttere på Spotify, var akkurat med på HVGM, og blir overalt kategorisert som norges beste hiphoper. "en eller annen". Altså hvordan er det negativt at man FAKTISK har folk som er kjente for et faktisk TALENT og nå?
Hva er HVGM for noe nå, da?
Tror de har stokket om bokstavene. Tenker det skal være HGVM som er en forkortelse for Hver Gang Vi Møtes på TV2.

GiPazzini_85
Innlegg: 12998

Legg inn av GiPazzini_85 »

Korgutt skrev: tor mar 24, 2022 10:50 am
GiPazzini_85 skrev: tor mar 24, 2022 10:47 am
Salihovic91 skrev: tir mar 22, 2022 10:17 pm

"En eller annen rapper fra Tveita". Arif har snaut 400.000 månedlige lyttere på Spotify, var akkurat med på HVGM, og blir overalt kategorisert som norges beste hiphoper. "en eller annen". Altså hvordan er det negativt at man FAKTISK har folk som er kjente for et faktisk TALENT og nå?
Hva er HVGM for noe nå, da?
Tror de har stokket om bokstavene. Tenker det skal være HGVM som er en forkortelse for Hver Gang Vi Møtes på TV2.
Og det skal liksom være et kvalitetsstempel?! Benyttes ikke alskens syngepakk som kan krype og gå og som ikke eier noe som helst kvaler med å selge seg fullt ut til det rælet der?

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9975

Legg inn av Korgutt »

GiPazzini_85 skrev: tor mar 24, 2022 10:56 am
Korgutt skrev: tor mar 24, 2022 10:50 am
GiPazzini_85 skrev: tor mar 24, 2022 10:47 am

Hva er HVGM for noe nå, da?
Tror de har stokket om bokstavene. Tenker det skal være HGVM som er en forkortelse for Hver Gang Vi Møtes på TV2.
Og det skal liksom være et kvalitetsstempel?! Benyttes ikke alskens syngepakk som kan krype og gå og som ikke eier noe som helst kvaler med å selge seg fullt ut til det rælet der?
Er jo delte oppfatninger om dette programmet. Selv har jeg gått litt lei av konseptet men i starten hadde jo dette konseptet en nerve som traff ganske så mange. Og med ganske gode artister som hadde en historie å bidra med. Konseptet har jo fortsatt sin fanskare selv om den har krympet de senere årene. TV2 har vel også fått cred for castingen opp gjennom årene ved å hanke inn artister som har noe å bidra med utenom musikken også.

Salihovic91

Legg inn av Salihovic91 »

Hadde Jarle Bernhoft sitti i Kåss til kvelds hadde folk ikke klaga. Og han har også vært med i HGVM (sånn happy?)

GiPazzini_85
Innlegg: 12998

Legg inn av GiPazzini_85 »

Salihovic91 skrev: tor mar 24, 2022 5:34 pm Hadde Jarle Bernhoft sitti i Kåss til kvelds hadde folk ikke klaga. Og han har også vært med i HGVM (sånn happy?)
Hæ?

Elgen
Innlegg: 3304

Legg inn av Elgen »

Underlig utvikling i thread

Ormen den lange

Legg inn av Ormen den lange »

Pernille skrev: tir mar 22, 2022 7:21 pm På lørdag tok det skikkelig av. Koss til Kvelds med en eller annen rapper fra Tveita, samisk joike-grand-prix fra nord som mer så ut som et innslag fra Team Antonsen og deretter tre episoder med noe melaninrikt lesbisk hiphop-greier fra Bergen.

Det er lenge siden jeg har sett en hel kveld på NRK... og det blir nok ganske lenge til neste gang også.
Samme her når det kommer til NRK. NRK har trolig et ønske om å lage programmer som kan favne "ulike grupperinger" i Norge. Men NRK samler ikke Norge på denne måten.

Henningsen

Legg inn av Henningsen »

Blir ikke det å håndplukke ulike deltagere på bakgrunn av ulike grupperinger veldig kontraproduktivt. Burde man ikke velge deltagere ut fra hvor interessante og relevante de er i forhold til hva de skal delta på.

Om man ønsker et fordomsfritt og inkluderende samfunn, hvorfor plukke etter slike kriterier. Hudfarge, legning og kjønn burde ikke ha noe å si for mulighetene i samfunnet, så hvorfor ikke bare se mennesker som nettopp bare mennesker, og da vil fordelingen skje automatisk om man er relevant i forhold til programmet man lages.
Det er jo mot sin hensikt å ta deltagere ut fra ulike grupper, når man ønsker at alle skal ha lik verdi og like muligheter.

Pernille

Legg inn av Pernille »

Målet er nok å løfte minoritetsgrupper slik at de blir mer synlige og ikke føler seg overkjørt av majoritetskulturen. Multikultur har egentlig aldri handlet om at minoriteter skal smelte inn i majoritetskulturen (assimilering). Målet er mer at vi skal leve hver for oss og side om side. Minoritetsgrupper oppfordres til å bevare sine kulturelle og relgiøse røtter mens majoritetssamfunnet skal akseptere dette nye mangfoldet som noe entydig positivt (selv om det langt fra er tilfelle). Det er helst majoriteten som skal læres opp, ikke omvendt.

Derfor har statskanalen påtatt seg en indoktrinerende rolle som de nå åpenbart har tenkt å kjøre veldig hardt på. Lyspunktet får være at de fokuserer på innvandrere som tross alt virker ganske vestlige og velintegrerte. Hadde det vært for ti-tyve år siden så hadde nok fokuset vært vesentlig mer "fremmedkulturelt" enn dette. Samtidig er det noe veldig påtatt med det hele og heller ikke så veldig interessant, men det kan jo også skyldes generasjonskløften (for min del iallefall).

Godt at det finnes strømmetjenester.

Stjerten

Legg inn av Stjerten »

Ka9nen skrev: tir mar 22, 2022 10:16 pm Joker(nord) må være noe av det beste som er laget. "Der var det en lurejoker" "der mista du premien + trygda di" lol!
Stakkars Krøvell Velle Voll, i fra Voll i Velle. 😄

Kongemannen

Legg inn av Kongemannen »

Helloween skrev: man mar 21, 2022 2:06 pm Den nye kvinnelige kringkastingssjefen lover MER mangfold og inkludering i NRK fremover.
Er det mulig å bli mer inkluderende. Nei mainstream media holde på med en aktiv hjernevasking der en skal se på kulørte mennesker som normalt. Ser det samme i reklame også ,det skal alltid være med en fargerik person med.

Henningsen

Legg inn av Henningsen »

Kongemannen skrev: fre mar 25, 2022 6:47 pm
Helloween skrev: man mar 21, 2022 2:06 pm Den nye kvinnelige kringkastingssjefen lover MER mangfold og inkludering i NRK fremover.
der en skal se på kulørte mennesker som normalt.
.
Er ikke det et ganske vanlig fenomen..?
Eller hva mener du egentlig her?

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

DoktorS skrev: lør jan 22, 2022 12:05 pm Har begynt å legge merke til at flere av NRKs større stasinger den siste tiden har fått en påfalllende side der man fremmer såkalte politiske korrekte perspektiver, gjerne knyttet til kjønn, etnisk bakgrunn og annet - som fysisk handikap.

Personlig har jeg selvsagt ingenting imot at man har litt i bakhodet at man kan få fram både kvinner og ulike etniske bakgruner, og at man således prøver å få det inn på ulike måter. Jeg tenker ikke et sekund på at Wolasmal ikke er hvit, og Zaman er en av TV2s absolutt dyktigste. Jeg foretrekker ham langt foran f.eks. NRKs Lars Os... Sigrund Sollund er selvsagt minst like bra som Espen Aas i Dax18. Og Erna er like bra statsminister som Jonas. Slik er det vel for de fleste, vil jeg håpe.

Observasjonen har startet for lenge siden, men mest konkret nylig reagerte jeg på programmet Jul med Kork, som ble sent i beste sendetid lørdag. Linda Eide er en dyktig programleder, selv med noen særheter. Men så dukket det opp en "hedning", deretter kom det en dame som sang julesanger oversatt til samisk. Fint og greit, tenkte jeg - men så lengtet jeg litt etter litt "vanlig norsk julemusikk" (som selvsagt i stor grad er tysk...). Tenkte for meg selv at det manglet ikke-etnisk norsk, og da dukket disse tamiliene opp. De har senere fått kritikk for å ha endret en salmetekst. Det kom mye kritikk mot dette programmet. Kritikken gikk på endring av salmeteksten, men jeg antar at mye av agget kom som følge av at folk følte seg snytt. De forventet et program med norsk julemusikk. I stedet fikk man en innpakning med en homofil programleder, en hedning, samisk julesalng og en tamilsk gruppe som hadde endret en salmetekst. Isolert sett er ingen av disse postene kritikkverdig, men når det blir så mye.....

En annen storsatsing er Idrettsgallaen. Her var det en mørkhudet mannlig programleder, kjent fra komeidebransjen. Prisvinner er en kvinne som har kjempet for kvinnenes rett til å drive en marginal idrett for kvinner - skihopp. Vel og bra, men selv hun selv fikk vel en flau smak i munnen av den prisen (jada, jeg vet at det ikke er NRK som valgte henne, men det er NRK som sender showet og jeg antar at de har et ord med i laget når noen skal nomineres). Som vanlig vektlegges paraidretten veldig mye i slike show. I mine øyne litt for påfallende. Og når hedersprisen skal deles ut er det selvsagt denne allestedsnærværende Birgit Skarstein som skal dele ut prisen sammen med statsministeren... Isolert sett - det er kanskje småting, men mange blir sittende igjen med en følelse av at det er noen her som sitter å tenker ut et program som skal trykke på de "riktige" knappene. Altså det som slår ut for kjønn, etnisitet og i dette tiflellet funksjonshemmede.

Det har vært kommentarer i flere sosiale medier både på Kork-konserten og Idrettsgalla. På sistnevnte gikk hopperne ut mot prisen til Maren Lundby. Og det er flere som har sagt at Idrettsgallaen er utvannet. Det er ikke lenger de aller ypperste prestasjonene som hylles mest. Det skal puttes inn så mye annet. Man bare sitter og venter på at det skal deles ut en ekstra hederspris til de som ønsker å boikotte VM i Qatar. Når det gjelder Kork-konserten var det også mange kritiske røster. Ikke fordi det var en same eller noen tamiler der, men at NRK rett og slett har laget en dårlig julekonsert, nettopp fordi det var for mange påtatte innslag som skulle fremme samer, hedninger og ikke-etnisk norske. Jul med Kork gir visse forventninger, og NRK skaper irritasjon blant den jevne seer ved å legge opp altfor mange innslag med "riktig perspektiv".

En av de siste storsatsingene var Ingrid Alexandras 18-årsdag. Her skulle man tro at man klarte å få til en temmelig nøytral dekning, uten slike elementer. De færreste vil reagere på at programlederen ikke er etnisk norsk, selv om noen kanskje vil stille seg det spørsmålet om det er valgt veldig bevisst.... Men når hun begynner å stille spørsmål rundt "Black lives matters" , så er det kanskje noen som stusser. Dette er etter hvet ganske politisk. Og så trekker de inn en person fra Antirastisisk senter som gjest, der hun både får konstatert at det er rasisme i Norge, at politiet (underlagt statsmakten) oppfører seg dårlig og at det er viktig at det gis penger til antirasistisk arbeid, da får også dette programmet en slagside. Det er jo nesten slik at det høres ut som om Ingrid er mer opptatt av antirasisme enn faren og bestefaren. De er jo utmerkede eksempler på at man kan både være mann og over 50 og være gjennomgripende antirastister! Litt ut i sendingen kommer "girlpower"-begrepet opp, fordi det visstnok om 50 år kommer til å være så mange kvinnelige statsoverhoder. Dette er visst da veldig kult og fint... Her kommer heldgivis hoffreporter Skrede inn med en høyst påkrevet saklig kommentar om at det vel er personene i seg selv som er viktig, ikke kjønn. Hun må også melde at verdens mektigste monark har vært en kvinne i 70 år...

... Jada. Dette er observasjoner. Isolert sett klarer jeg ikke å irritere meg over enkeltelementene. Men når det begynner å bli så gjennomgripende, så er jeg redd for at de som mener at NRK driver med propaganda faktisk har et lite poeng

Og da har jeg ikke en gang nevnt TV-seriene. Den store satsingen Lykkeland har en kvinnelig hovedperson, selv om det er Olje-Norge som skal skildres. Er det riktig, er det nødvendig, er det fint? Kanksje. Dag og Tids anmelder skriver at det er mer en kvinnesakshistorie enn en oljehistorie. Er det riktig overfor de alle som har ofret helse og liv i oljeindustrien. Ikke vet jeg. Sammenstilt med alt det andre som går i samme retning, så blir det veldig påfallende.

Det er viktig å få fram både kvinner, ulike etniske grupper og andre minioriteter. Men NRK bør være forsiktig med å dra denne linjen, på grensen til en slags overordnet identitetspolitisk linje, for langt. Det begynner etter hvert å bli påfallende når alle de større satsingene har elementer av det samme. Det ligger selvsagt en tanke bak det, og den er helt sikkert edel, men blir for påfallene, slik jeg synes det er nå, så begynner kanksje kritikken mot poltisk korrekthet å få litt for mye sannhet i seg...



Julekonserten til Kork så jeg på, eller rettere sagt, jeg hørte på den, og jeg gikk rett inn i den. Fantastisk på alle måter. For meg en lise for sinnet.
Jeg så også intervjuet med arveprinsesse Ingrid Aleksandra, jeg skjønner ikke kritikken din.
Men jeg merker meg at du nevner kvinner og andre minoriteter. Hva mener du her, at kvinner er minoriteter når vi er litt under halvparten fordi det dør flest gutter ved fødsel?
For å si det slik så bekymrer det meg at noen med dine holdninger jobber innen media.

GiPazzini_85
Innlegg: 12998

Legg inn av GiPazzini_85 »

Gårdsdattra skrev: lør mar 26, 2022 11:43 pm
DoktorS skrev: lør jan 22, 2022 12:05 pm Har begynt å legge merke til at flere av NRKs større stasinger den siste tiden har fått en påfalllende side der man fremmer såkalte politiske korrekte perspektiver, gjerne knyttet til kjønn, etnisk bakgrunn og annet - som fysisk handikap.

Personlig har jeg selvsagt ingenting imot at man har litt i bakhodet at man kan få fram både kvinner og ulike etniske bakgruner, og at man således prøver å få det inn på ulike måter. Jeg tenker ikke et sekund på at Wolasmal ikke er hvit, og Zaman er en av TV2s absolutt dyktigste. Jeg foretrekker ham langt foran f.eks. NRKs Lars Os... Sigrund Sollund er selvsagt minst like bra som Espen Aas i Dax18. Og Erna er like bra statsminister som Jonas. Slik er det vel for de fleste, vil jeg håpe.

Observasjonen har startet for lenge siden, men mest konkret nylig reagerte jeg på programmet Jul med Kork, som ble sent i beste sendetid lørdag. Linda Eide er en dyktig programleder, selv med noen særheter. Men så dukket det opp en "hedning", deretter kom det en dame som sang julesanger oversatt til samisk. Fint og greit, tenkte jeg - men så lengtet jeg litt etter litt "vanlig norsk julemusikk" (som selvsagt i stor grad er tysk...). Tenkte for meg selv at det manglet ikke-etnisk norsk, og da dukket disse tamiliene opp. De har senere fått kritikk for å ha endret en salmetekst. Det kom mye kritikk mot dette programmet. Kritikken gikk på endring av salmeteksten, men jeg antar at mye av agget kom som følge av at folk følte seg snytt. De forventet et program med norsk julemusikk. I stedet fikk man en innpakning med en homofil programleder, en hedning, samisk julesalng og en tamilsk gruppe som hadde endret en salmetekst. Isolert sett er ingen av disse postene kritikkverdig, men når det blir så mye.....

En annen storsatsing er Idrettsgallaen. Her var det en mørkhudet mannlig programleder, kjent fra komeidebransjen. Prisvinner er en kvinne som har kjempet for kvinnenes rett til å drive en marginal idrett for kvinner - skihopp. Vel og bra, men selv hun selv fikk vel en flau smak i munnen av den prisen (jada, jeg vet at det ikke er NRK som valgte henne, men det er NRK som sender showet og jeg antar at de har et ord med i laget når noen skal nomineres). Som vanlig vektlegges paraidretten veldig mye i slike show. I mine øyne litt for påfallende. Og når hedersprisen skal deles ut er det selvsagt denne allestedsnærværende Birgit Skarstein som skal dele ut prisen sammen med statsministeren... Isolert sett - det er kanskje småting, men mange blir sittende igjen med en følelse av at det er noen her som sitter å tenker ut et program som skal trykke på de "riktige" knappene. Altså det som slår ut for kjønn, etnisitet og i dette tiflellet funksjonshemmede.

Det har vært kommentarer i flere sosiale medier både på Kork-konserten og Idrettsgalla. På sistnevnte gikk hopperne ut mot prisen til Maren Lundby. Og det er flere som har sagt at Idrettsgallaen er utvannet. Det er ikke lenger de aller ypperste prestasjonene som hylles mest. Det skal puttes inn så mye annet. Man bare sitter og venter på at det skal deles ut en ekstra hederspris til de som ønsker å boikotte VM i Qatar. Når det gjelder Kork-konserten var det også mange kritiske røster. Ikke fordi det var en same eller noen tamiler der, men at NRK rett og slett har laget en dårlig julekonsert, nettopp fordi det var for mange påtatte innslag som skulle fremme samer, hedninger og ikke-etnisk norske. Jul med Kork gir visse forventninger, og NRK skaper irritasjon blant den jevne seer ved å legge opp altfor mange innslag med "riktig perspektiv".

En av de siste storsatsingene var Ingrid Alexandras 18-årsdag. Her skulle man tro at man klarte å få til en temmelig nøytral dekning, uten slike elementer. De færreste vil reagere på at programlederen ikke er etnisk norsk, selv om noen kanskje vil stille seg det spørsmålet om det er valgt veldig bevisst.... Men når hun begynner å stille spørsmål rundt "Black lives matters" , så er det kanskje noen som stusser. Dette er etter hvet ganske politisk. Og så trekker de inn en person fra Antirastisisk senter som gjest, der hun både får konstatert at det er rasisme i Norge, at politiet (underlagt statsmakten) oppfører seg dårlig og at det er viktig at det gis penger til antirasistisk arbeid, da får også dette programmet en slagside. Det er jo nesten slik at det høres ut som om Ingrid er mer opptatt av antirasisme enn faren og bestefaren. De er jo utmerkede eksempler på at man kan både være mann og over 50 og være gjennomgripende antirastister! Litt ut i sendingen kommer "girlpower"-begrepet opp, fordi det visstnok om 50 år kommer til å være så mange kvinnelige statsoverhoder. Dette er visst da veldig kult og fint... Her kommer heldgivis hoffreporter Skrede inn med en høyst påkrevet saklig kommentar om at det vel er personene i seg selv som er viktig, ikke kjønn. Hun må også melde at verdens mektigste monark har vært en kvinne i 70 år...

... Jada. Dette er observasjoner. Isolert sett klarer jeg ikke å irritere meg over enkeltelementene. Men når det begynner å bli så gjennomgripende, så er jeg redd for at de som mener at NRK driver med propaganda faktisk har et lite poeng

Og da har jeg ikke en gang nevnt TV-seriene. Den store satsingen Lykkeland har en kvinnelig hovedperson, selv om det er Olje-Norge som skal skildres. Er det riktig, er det nødvendig, er det fint? Kanksje. Dag og Tids anmelder skriver at det er mer en kvinnesakshistorie enn en oljehistorie. Er det riktig overfor de alle som har ofret helse og liv i oljeindustrien. Ikke vet jeg. Sammenstilt med alt det andre som går i samme retning, så blir det veldig påfallende.

Det er viktig å få fram både kvinner, ulike etniske grupper og andre minioriteter. Men NRK bør være forsiktig med å dra denne linjen, på grensen til en slags overordnet identitetspolitisk linje, for langt. Det begynner etter hvert å bli påfallende når alle de større satsingene har elementer av det samme. Det ligger selvsagt en tanke bak det, og den er helt sikkert edel, men blir for påfallene, slik jeg synes det er nå, så begynner kanksje kritikken mot poltisk korrekthet å få litt for mye sannhet i seg...



Julekonserten til Kork så jeg på, eller rettere sagt, jeg hørte på den, og jeg gikk rett inn i den. Fantastisk på alle måter. For meg en lise for sinnet.
Jeg så også intervjuet med arveprinsesse Ingrid Aleksandra, jeg skjønner ikke kritikken din.
Men jeg merker meg at du nevner kvinner og andre minoriteter. Hva mener du her, at kvinner er minoriteter når vi er litt under halvparten fordi det dør flest gutter ved fødsel?
For å si det slik så bekymrer det meg at noen med dine holdninger jobber innen media.
Unnskyld måten jeg henvender meg på, men hva er egentlig greia med at du så ofte plundrer med å forstå substansen i en del av slike, og lignende saker, som blir tatt opp på forumet? DoktorS prøver her å fremme mediakritikk rundt dekning av mangfold, ikke at at han selv er imot mangfold. At du heller ikke ser at det å involvere et medlem av kongefamilien i et intervju som blir veldig politisert er også veldig betenkelig.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Media»