Egon - ikke så bra
Re: Egon - ikke så bra
Mye bra i Oslo selv om man tar bort de dyreste restaurantene. Bruker man Tripadvisor og sorterer bort de dyreste får man mange gode tips. Alt fra italiensk og burger via norsk tradisjonskost til ulike typer asiatisk mat. Svært mye både billigere og bedre enn Egon. Og ikke minst mye, mye bedre valuta for pengene.
https://www.tripadvisor.com/Restaurants ... orway.html
https://www.tripadvisor.com/Restaurants ... orway.html
Sist redigert av KongOlav2 den tir apr 12, 2022 2:05 pm, redigert 1 gang totalt.
KongOlav2 :
Mye bra i Oslo
............................
Folk flest bor ikke i Oslo, og er sjeldent der.
Det burde kanskje opprettes en egen tråd for dere.
"Hva er bedre i Oslo?"
Jeg melder meg ut når det utarter seg til hva som skjer i Oslo.
Mye bra i Oslo
............................
Folk flest bor ikke i Oslo, og er sjeldent der.
Det burde kanskje opprettes en egen tråd for dere.
"Hva er bedre i Oslo?"
Jeg melder meg ut når det utarter seg til hva som skjer i Oslo.
Sist redigert av fargeblind den tir apr 12, 2022 2:09 pm, redigert 1 gang totalt.
Man kjøper ikke maten på Egon. Man kjøper beliggenheten, den korte tiden det tar å få mat og den upersonlige touchen. For noen er dette deilig og man kan ha lavere skuldre.KongOlav2 skrev: ↑tir apr 12, 2022 2:00 pm Mye bra i Oslo selv om man tar bort de dyreste restaurantene. Bruker man Tripadvisor og sorterer bort de dyreste får man mange gode tips. Alt fra italiensk og burger via norsk tradisjonskost til ulike typer asiatisk mat. Svært mye både billigere og bedre enn Egon. Og ikke minst mye, mye bedre valuta for pengene.
https://www.tripadvisor.com/Restaurants ... orway.html
Kebab ja.... Da skjønner jeg hvorfor. Jeg tror vi har litt forskjellige krav til maten når man skal betale for å få det tilberedt profesjonelt.Chromeback skrev: ↑tir apr 12, 2022 1:06 pm På Grønland?
Punjab Tandoori er ett av de aller beste stedene for indisk i Oslo, og koster omtrent ingenting.
Saray vet jeg pleier å få god omtale, det samme med Istanbul kebab
Hvis man ønsker det litt finere har man alltids Olympen. Der kan man feks få entrecôte fra Strøm-Larsen for 315,- i stedet for 348,-/390,- som det koster på Egon.
KongOlav2 skrev: ↑tir apr 12, 2022 2:00 pm Mye bra i Oslo selv om man tar bort de dyreste restaurantene. Bruker man Tripadvisor og sorterer bort de dyreste får man mange gode tips. Alt fra italiensk og burger via norsk tradisjonskost til ulike typer asiatisk mat. Svært mye både billigere og bedre enn Egon. Og ikke minst mye, mye bedre valuta for pengene.
https://www.tripadvisor.com/Restaurants ... orway.html
Sikkert mye bra der, bare det ikke er noe asiatisk.
Liker ikke noe som helst av asiatiske retter, middelhavskost derimot ....
Gratulerer med utmerkede leseferdigheter og selektiv redigering.Texas_John skrev: ↑tir apr 12, 2022 2:10 pmKebab ja.... Da skjønner jeg hvorfor. Jeg tror vi har litt forskjellige krav til maten når man skal betale for å få det tilberedt profesjonelt.Chromeback skrev: ↑tir apr 12, 2022 1:06 pm På Grønland?
Punjab Tandoori er ett av de aller beste stedene for indisk i Oslo, og koster omtrent ingenting.
Saray vet jeg pleier å få god omtale, det samme med Istanbul kebab
Hvis man ønsker det litt finere har man alltids Olympen. Der kan man feks få entrecôte fra Strøm-Larsen for 315,- i stedet for 348,-/390,- som det koster på Egon.
Jeg er heller ikke spesielt glad i asiatisk bortsett fra sushi, men det er mye annet bra. Burgersjapper, mexicansk, italiensk og mye annen middelhavsmat. Både spansk/tapeas og gresk er bra.Neptun skrev: ↑tir apr 12, 2022 2:12 pmKongOlav2 skrev: ↑tir apr 12, 2022 2:00 pm Mye bra i Oslo selv om man tar bort de dyreste restaurantene. Bruker man Tripadvisor og sorterer bort de dyreste får man mange gode tips. Alt fra italiensk og burger via norsk tradisjonskost til ulike typer asiatisk mat. Svært mye både billigere og bedre enn Egon. Og ikke minst mye, mye bedre valuta for pengene.
https://www.tripadvisor.com/Restaurants ... orway.html
Sikkert mye bra der, bare det ikke er noe asiatisk.
Liker ikke noe som helst av asiatiske retter, middelhavskost derimot ....
Det jeg vil ha på en restaurant er at de som lager maten kan faget sitt, kokekunst. Å tilberede råvarer riktig, temperatur, tekstur, smak, konsistens, modning. Retten trenger ikke å være komplisert. 3-stjernerskokken Robuchon sin signaturrett var potetmos.Chromeback skrev: ↑tir apr 12, 2022 2:13 pm Gratulerer med utmerkede leseferdigheter og selektiv redigering.
Da må du på Istanbul og bestille Mix grill. Her snakker vi godt tyrkisk håndverk - grillspyd, bulgur og yoghurt. Nam, nam.Texas_John skrev: ↑tir apr 12, 2022 2:47 pmDet jeg vil ha på en restaurant er at de som lager maten kan faget sitt, kokekunst. Å tilberede råvarer riktig, temperatur, tekstur, smak, konsistens, modning. Retten trenger ikke å være komplisert. 3-stjernerskokken Robuchon sin signaturrett var potetmos.Chromeback skrev: ↑tir apr 12, 2022 2:13 pm Gratulerer med utmerkede leseferdigheter og selektiv redigering.
-
- Innlegg: 12998
"Men hvor mye skal til for å klare å kødde til en burger?" var jeg tenkt på å spørre etter, men så hentet jeg meg inn igjen etter en del forferdelige burgeropplevelser opp gjennom årene.Justice 97 skrev: ↑fre apr 01, 2022 9:54 pmHar spist ok burger hos Egon, det skal de ha. Men om den forsvarer prisen jeg betalte? Aldri i verden. Spiser bedre burgere for omtrent halve prisen i diverse burgersjapper.hamplenedomplenedis skrev: ↑fre apr 01, 2022 9:45 pm Ikke spesielt overraskende dette her. Har egentlig aldri skjønt hvordan Egon-kjeden kan ha så mye besøk, for det er dårlig mat der og ikke minst er det ikke spesielt billig der heller. Hadde det nå en gang vært rimelig mat der kunne jeg hatt en viss forståelse for hvorfor så mange oppsøker disse stedene, men man kan få svært mye bedre mat for en billigere penge på mang en restaurant i det ganske land.
-
- Innlegg: 12998
Er det nå EGENTLIG det? Synes det er samme gamle visa hver gang man besøker bekjente i byen og man skal kjøpe seg middag et sted hvor man ikke må bestille lenge på forhånd hos diverse nisjerestauranter. Mye dårlig italiensk og indisk og ofte ender det med "Nei.....Burger?" De "food courtene" og "food truck"-ene er nå temmelig oppskrytte de også. Oslo skiller seg ikke mye ut fra resten av landet når det gjelder hverdagsmat man kan kjøpe ute. Som oftest like mediokert som på mange tettsteder og bygder og noen ganger litt billigere, men ikke alltid.KongOlav2 skrev: ↑tir apr 12, 2022 2:00 pm Mye bra i Oslo selv om man tar bort de dyreste restaurantene. Bruker man Tripadvisor og sorterer bort de dyreste får man mange gode tips. Alt fra italiensk og burger via norsk tradisjonskost til ulike typer asiatisk mat. Svært mye både billigere og bedre enn Egon. Og ikke minst mye, mye bedre valuta for pengene.
https://www.tripadvisor.com/Restaurants ... orway.html
Men hvem går ut på "billigsteder" på grunn av kvaliteten? Går jeg ut på steder hvis regningen ender på under 1000 kroner, så er det enten fordi jeg ikke gidder å ordne mat selv, på grunn av stemningen eller begge deler. Vil jeg ha mat av en viss kvalitet så bruker jeg enten tid på å lage det selv, eller så går jeg på restaurant av en viss standard.
Nå har jeg ikke vært så mye ute på de dyrere stedene i Oslo, men jeg syns stort sett maten der er helt ok. Ikke dårlig, ikke veldig bra. Stort sett litt under det jeg kunne lagd selv.
Nå har jeg ikke vært så mye ute på de dyrere stedene i Oslo, men jeg syns stort sett maten der er helt ok. Ikke dårlig, ikke veldig bra. Stort sett litt under det jeg kunne lagd selv.
- busemannen
- Innlegg: 864
- Sted: Lauvtjern
Synes jeg har truffet relativt bra når jeg har valgt de plassene som scorer høyt på Tripadvisor. Det gjelder både i Oslo og storbyer i utlandet. Det er ikke 100 % men det er sannelig veldig mye bedre enn det middelmådige rælet man betaler stive priser for på Egon eller TGI Fridays.GiPazzini_85 skrev: ↑tir apr 12, 2022 3:30 pm
Er det nå EGENTLIG det? Synes det er samme gamle visa hver gang man besøker bekjente i byen og man skal kjøpe seg middag et sted hvor man ikke må bestille lenge på forhånd hos diverse nisjerestauranter. Mye dårlig italiensk og indisk og ofte ender det med "Nei.....Burger?" De "food courtene" og "food truck"-ene er nå temmelig oppskrytte de også. Oslo skiller seg ikke mye ut fra resten av landet når det gjelder hverdagsmat man kan kjøpe ute. Som oftest like mediokert som på mange tettsteder og bygder og noen ganger litt billigere, men ikke alltid.
Det er helt uproblematisk å få mat i verdensklasse til langt under 1000 kroner. Et eksempel var Monsun i sine glansdager (noen år før covid). Horribel service, men den maten du fikk for under 200 kroner var noe av det bedre innen asiatisk.Solvgutt1 skrev: ↑tir apr 12, 2022 3:35 pm Men hvem går ut på "billigsteder" på grunn av kvaliteten? Går jeg ut på steder hvis regningen ender på under 1000 kroner, så er det enten fordi jeg ikke gidder å ordne mat selv, på grunn av stemningen eller begge deler. Vil jeg ha mat av en viss kvalitet så bruker jeg enten tid på å lage det selv, eller så går jeg på restaurant av en viss standard.
Nå har jeg ikke vært så mye ute på de dyrere stedene i Oslo, men jeg syns stort sett maten der er helt ok. Ikke dårlig, ikke veldig bra. Stort sett litt under det jeg kunne lagd selv.
Så bra! Så det ER god mat i Oslo?Texas_John skrev: ↑tir apr 12, 2022 4:05 pmDet er helt uproblematisk å få mat i verdensklasse til langt under 1000 kroner.Solvgutt1 skrev: ↑tir apr 12, 2022 3:35 pm Men hvem går ut på "billigsteder" på grunn av kvaliteten? Går jeg ut på steder hvis regningen ender på under 1000 kroner, så er det enten fordi jeg ikke gidder å ordne mat selv, på grunn av stemningen eller begge deler. Vil jeg ha mat av en viss kvalitet så bruker jeg enten tid på å lage det selv, eller så går jeg på restaurant av en viss standard.
Nå har jeg ikke vært så mye ute på de dyrere stedene i Oslo, men jeg syns stort sett maten der er helt ok. Ikke dårlig, ikke veldig bra. Stort sett litt under det jeg kunne lagd selv.
Er mildt sagt uenig.GiPazzini_85 skrev: ↑tir apr 12, 2022 3:30 pmEr det nå EGENTLIG det? Synes det er samme gamle visa hver gang man besøker bekjente i byen og man skal kjøpe seg middag et sted hvor man ikke må bestille lenge på forhånd hos diverse nisjerestauranter. Mye dårlig italiensk og indisk og ofte ender det med "Nei.....Burger?" De "food courtene" og "food truck"-ene er nå temmelig oppskrytte de også. Oslo skiller seg ikke mye ut fra resten av landet når det gjelder hverdagsmat man kan kjøpe ute. Som oftest like mediokert som på mange tettsteder og bygder og noen ganger litt billigere, men ikke alltid.KongOlav2 skrev: ↑tir apr 12, 2022 2:00 pm Mye bra i Oslo selv om man tar bort de dyreste restaurantene. Bruker man Tripadvisor og sorterer bort de dyreste får man mange gode tips. Alt fra italiensk og burger via norsk tradisjonskost til ulike typer asiatisk mat. Svært mye både billigere og bedre enn Egon. Og ikke minst mye, mye bedre valuta for pengene.
https://www.tripadvisor.com/Restaurants ... orway.html
Oslo har faktisk ganske mye bra for ethvert budsjett vil jeg påstå. Vil anbefale Aftenpostens anmeldelser for en god oversikt over hva byen har å tilby, pleier vel å være 1-2 anmeldelser i uka. Det er rett og slett tullete å oppsøke Egon i Oslo. Dvs generelt i landet vil jeg påstå. Alle byer som har en Egon har garantert noe billigere og bedre å tilby.
-
- Innlegg: 12998
Det var mildt sagt et lite solid bidrag.peraleks skrev: ↑tir apr 12, 2022 4:11 pmEr mildt sagt uenig.GiPazzini_85 skrev: ↑tir apr 12, 2022 3:30 pmEr det nå EGENTLIG det? Synes det er samme gamle visa hver gang man besøker bekjente i byen og man skal kjøpe seg middag et sted hvor man ikke må bestille lenge på forhånd hos diverse nisjerestauranter. Mye dårlig italiensk og indisk og ofte ender det med "Nei.....Burger?" De "food courtene" og "food truck"-ene er nå temmelig oppskrytte de også. Oslo skiller seg ikke mye ut fra resten av landet når det gjelder hverdagsmat man kan kjøpe ute. Som oftest like mediokert som på mange tettsteder og bygder og noen ganger litt billigere, men ikke alltid.KongOlav2 skrev: ↑tir apr 12, 2022 2:00 pm Mye bra i Oslo selv om man tar bort de dyreste restaurantene. Bruker man Tripadvisor og sorterer bort de dyreste får man mange gode tips. Alt fra italiensk og burger via norsk tradisjonskost til ulike typer asiatisk mat. Svært mye både billigere og bedre enn Egon. Og ikke minst mye, mye bedre valuta for pengene.
https://www.tripadvisor.com/Restaurants ... orway.html
Hehe, du får nå leve i denne troen og fortsette med overprisede middager på Egon mens vi andre bruker pengene våre litt mer vettugt.GiPazzini_85 skrev: ↑tir apr 12, 2022 3:30 pm
Er det nå EGENTLIG det? Synes det er samme gamle visa hver gang man besøker bekjente i byen og man skal kjøpe seg middag et sted hvor man ikke må bestille lenge på forhånd hos diverse nisjerestauranter. Mye dårlig italiensk og indisk og ofte ender det med "Nei.....Burger?" De "food courtene" og "food truck"-ene er nå temmelig oppskrytte de også. Oslo skiller seg ikke mye ut fra resten av landet når det gjelder hverdagsmat man kan kjøpe ute. Som oftest like mediokert som på mange tettsteder og bygder og noen ganger litt billigere, men ikke alltid.
Tydeligvis mange her som kan menyen utenat har vært på Egon flere titalls ganger, men er ikke i nærheten av denne detaljkunnskapen.
Sist redigert av Queenie den tir apr 12, 2022 4:40 pm, redigert 1 gang totalt.
Men da må det jo være bra mat.
Bønder har de ferskeste råvarene. Har best greie på kvalitet, og vet hva et solid bondemåltid er.
Den beste maten er lokalprodusert og kortreist. Ikke reist fra Sør-Amerika til foredling i Kina, for deretter sendt fra Kina til Norge eller Oslo.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute