That time of the year again.

Håper alle som har nytte av Fridiskusjon bidrar med noen kroner.

https://www.spleis.no/project/325141

Hartlepool United

Svar
paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Re: Hartlepool United

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: man mai 02, 2022 10:25 am Ikke ufortjent at Odusina og Molyneux stakk av sted med individuelle priser, og da blir det antakelig et rotterace for å beholde dem gjennom sommeren og fram til ligastarten i august. Hvordan ser du på mulighetene? Sitter Raj så hardt på pengesekken at sjansene for at han skal åpne den for å tilby spillere de kontraktene de etter hvert er i nærheten av å fortjene er heller skrale?
Jeg tror at Raj er ganske bestemt på at lønningene skal være innenfor et budsjett og at det er litt ulikt syn hos spillere/klubbledelse om hva som er et godt tilbud - på samme måte som kontraktforhandlingene mellom Challinor og Raj som endte som offentlig krangling. Så jeg tenker at Molyneux og Odusina fort går tapt nettopp av de grunner du beskriver. Så jeg må innrømme at jeg frykter det kommende overgangsvinduet og tenker at vi har god sjanse til å oppleve en vanskelig andresesong som ligaklubb. Måtte min frykt vise seg å være overdrevet...!paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Det er tett mellom kampene nå i sesongavslutningen. Nå klokka 15 sparkes det igang en veldedighetskamp mellom et lag ledet av Graeme Lee mot gamle Hartlepoolhelter der inntektene går til fru Lee sin kamp mot hjernekreft.
Det er mange gode navn på Pools XI, og på motstanderlaget spiller Graeme Lee og Jonathan Woodgate på stopperplass, og det er også gamle kjenninger som Ian Clark og James Coppinger - samt flere tidligere Middlesbrough-spillere.

Pools XI: Dimi; Nelson, Barron, Hartley; Butler, Miller, Tinkler, Horwood; Franks; Boyd, Henderson.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Siden man ikke får se Pools XI på Bank Holliday så får man heller se en annen tidligere Hartlepoolhelt i aksjon, Rhys Oates for Mansfield borte i Salford. Underholdende kamp som står 2-2 fem minutter før slutt, men ingen scoringer fra Rhys så langt - selv om han har vært nær. Han skjøt oss som kjent til opprykk på egenhånd i playoff-sluttspillet forrige sommer.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

paul_dalton_11 skrev: man mai 02, 2022 3:05 pm Nå klokka 15 sparkes det igang en veldedighetskamp mellom et lag ledet av Graeme Lee mot gamle Hartlepoolhelter
Pools XI tok ledelsen ved Mark Tinkler og doblet ledelsen ved Jonathan Franks før Graeme Lee reduserte fra straffemerket. Deretter økte Marc Ellison til 3-1 og Steven Istead til 4-2 til Pools, mens 2-3 scoringen fikk jeg ikke med meg hvem som scoret for Graeme Lees lag. Chris Turner ledet Pools XI i en kamp som akkurat er slutt.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Graeme Lee har fått sparken som manager i Hartlepool
I kveld kom meldingen om at Lee har blitt avsatt som manager, og at Nelson og Sweeney vil lede laget i siste serierunde lørdag. Han ble ansatt i desember og har vært med å sikre ny kontrakt I League2 for en nyopprykket klubb, samt nådd 4.runde i FA-cupen og semifinale i Football League Trophy. Men etter semifinaletapet så har klubben kun maktet å plukke opp 7 av 33 poeng. Den dårlige formutviklingen oppgis som årsak til avskjedelsen.

Selv om meldingen i kveld kom noe overraskende på meg er magefølelsen at avgjørelsen virker fornuftig. Det er vanskelig å si om det er manageren eller spillerstallen sin skyld at formen har vært dalende denne våren. Jeg satt med en liten tvil om manageren var god nok, og dersom man skulle gi han et overgangsvindu å bygge sitt eget lag, så måtte han få høsten til å bevise at at han var god nok. Da kunne vi risikert å ende opp med et managerbytte i oktober/november og en kamp godt plantet i nedre tredjedel av tabellen. Så jeg føler at Raj og styret ikke har ville tatt den sjansen og heller ta managerbyttet nå. Det kan også være at manageren har fått skylda for at så langt kun Crawford har forlenget kontrakten og at spillere har uttrykt seg negativt å forlenge under dagens trenerteam.

Man kan jo stille seg spørsmål om timingen med managerbytte så tett opp i ligaslutt. Hvorfor ikke la manageren sitte ut tre dager til så man kunne tatt dette etter sesongslutt? Eller hvorfor ikke gjøre dette for 2-3 uker siden, så man fikk bedre tid til å få på plass en ny manager før retained-list skal slippes? Normalt sett har Raj tatt seg god tid når ny manager skal ansettes. Følges samme prosedyre nå er det fort gjort at vi blir hengende etter i overgangsvinduet.

Med tilskuersnitt på 5187 så har det vært en riktig feel-good-stemning på Victoria Park. Og jeg regner med at klubben er redd for at feel-good-faktoren skal bli skadet med dalende resultater og en manager som ikke fenger massene på tribunene. Klubben har stadig sunnere økonomi, det investeres stadig i klubbens infrastruktur og til neste sesong er også klubbens akademi tilbake. Styreformann Raj sier at det ble investert i spillere i januar, og det vil også bli investert i spillere denne sommeren. Målet skal være å kjempe om opprykk til League1. Skal det være realistisk så må man nok få på plass en god manager i Challinor-klasse og lykkes med å beholde spillere og signere noen gode forsterkninger. Vi har ikke sett ut som opprykksmaterie de siste par månedene.Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 820
Sted: Oslo
Has thanked: 148 times
Been thanked: 217 times

Legg inn av mikemodano »

Jeg tillater meg å være smått sjokkskadet, dalton. Lee sparket? I alle vide og brede. Hva er verden kommet til? Er det formann og styre som erkjenner at manageransettelsen i utgangspunktet var gal? Ja, for det finnes da ikke fnugg av fornuft i dette, spesielt med tanke på tidspunktet, som du sier. Ja, så har tendensen åpenbart vært på en solid nedadgående kurve i en god stund, men all den tid plassen relativt tidlig kunne hevdes å være sikret, så har da knappest sesonginnspurten vært noen målestokk for verken Lee eller truppen? Jeg vil kalle det på grensen til skandaløst å sende ham på dør nå, og tenker at Raj minst må være nær en storsignering for managerposten slik han nå ter seg.

Jøye meg!paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

David Ferguson skriver under ny kontrakt med klubben
I dag kom nyheten om at David Ferguson har skrevet under ny 2-årskontrakt med klubben. Han sier at de to årene i Hartlepool har vært de beste minnene i karrièren så langt og at han ønsket å fortsette karrièren i Hartlepool. Venstrebacken har vært en nøkkelspiller de to siste sesongene og dette er en signering som gir fansen optimisme og glede. Våre vingbacker, Sterry og Ferguson, har vært en nøkkelfaktor i suksessen de to siste sesongene og det er viktig at vi får med oss dem videre inn i en ny sesong.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Med forbehold om at jeg har korrekt oversikt over kontraktsituasjonen så skal vi nå ha seks spillere under kontrakt inn i neste sesong etter at Crawford og Ferguson har forlenget sine kontrakter.

Kontrakt utgår
Killip, Byrne, Francis-Angol, Liddle, Odusina, Ogle, MacDonald, Shelton, Smith, Cook, Grey, Molyneux.

Lånte spillere
Bilokapic, Hull, Fletcher, Morris, White.
Vi skal ha en utkjøpsklausul på Morris etter endt lån.

Kontrakt inn i neste sesong
Bogle, Carver, Crawford, Featherstone, Ferguson, Sterry,paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Laget mot Colchester
Skadeproblemene gjør at vi i ligaavslutningen på Victoria Park kun klarer å stille med fire reserver, inkludert en reservekeeper. Nelson og Sweeney ser ut til å ha satt opp en 3-4-3 formasjon, eventuelt en 3-4-2-1 formasjon. Vi får håpe at vi kan avslutte ligasesongen på en bedre måte enn det vi har vist de siste par måneder.

Laget: Killip; Hull, Liddle, Odusina; Sterry, Featherstone, Crawford, Ferguson; Molyneux, Bogle, Olomola. Reserver: Bilokapic, Ogle, Smith, Carver.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Hartlepool forlenger med Ben Killip
Det ble i ettermiddag kjent at klubben har tatt ut opsjon på forlengelse med keeper Ben Killip. Keeperen har hatt stadig utvikling etter at han kom til Victoria Park og passerte i vår hundre ligakamper for klubben. Dermed er han den tredje spilleren som fått fornyet kontrakt etter Crawford og Ferguson.

Jeg har forstått det slik at spillerne i dag har vært på Victoria Park i møte(r) og de har sannsynligvis fått beskjed om sine skjebner etter denne sesongen. Det betyr at retained list er rett rundt hjørnet. Sannsynligvis blir listen sluppet før helgen.

Utgående kontrakt
Byrne, Francis-Angol, Liddle, Odusina, Ogle, MacDonald, Shelton, Smith, Cook, Grey, Molyneux.

Lånte spillere
Bilokapic, Hull, Fletcher, Morris, White.
Vi skal ha en utkjøpsklausul på Morris etter endt lån.

Kontrakt inn i neste sesong
Bogle, Carver, Crawford, Featherstone, Ferguson, Killip, Sterry,paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Hartlepool forlenger med Grey
Klubben melder i dag at de har tatt ut opsjon på forlengelse på angrepstalentet vår, Joe Grey. 19-åringen har vært tidvis svært god denne sesongen. Dermed begynner vi å få på plass en liten stamme i laget til neste sesong. Likevel, jeg tenker at litt av grunnen til at de legger ut melding om Killip i går og Grey i dag er at de positive nyhetene ikke skal overskygges av de negative når det blir kjent at Molyneux og Odusina ikke forlenger. Vi får håpe at jeg tar feil!

Kontrakt inn i neste sesong
Bogle, Carver, Crawford, Featherstone, Ferguson, Grey, Killip, Sterry,paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Første treningskamp offentliggjort
Hartlepool skal møte Blackburn til treningskamp den 20.juli på Victoria Park. Rovers blir en sportslig vrien motstander, men motstand fra championship bør gi gode besøkstall i denne oppkjøringskampen.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

SPILLESTATISTIKK: SESONGEN 2021-22
Sesongen er ferdigspilt for Hartlepool og det er på tide å oppsummere sesongen som har gått. Vi starter med å presentere statistikk over spillere benyttet i liga og cup denne sesongen. 46 ligakamper og 12 cupkamper ble fasit i en sesong der vi nådde fjerde runde av FA-cup og semifinale i Football League Trophy.

Totalt 33 spillere ble benyttet gjennom sesongen. Kun 44 mål på 46 ligakamper viser tydelig hovedproblemet til Pools denne sesongen - å sette ballen i motstandernes mål. Molyneux ble mestscorende i ligaen med åtte scoringer, et sjeldent lavt tall for en toppscorer.

Spillere benyttet i ligaen (46 kamper/33 spillere)
42 Killip, 41(+1) Ferguson, 40 Byrne, 40 Featherstone, 37 Sterry, 35(+8) Molyneux, 29(+3) Liddle, 29(+2) Odusina, 27(+6) Shelton, 22(+6) Crawford, 19(+1) Bogle, 16 Francis-Angol, 15(+4) Daly, 12(+6) Holohan, 11(+6) Cullen, 10 Morris, 9(+19) Grey, 9(+6) White, 8(+10) Ogle, 8(+2) Goodwin, 7 Hendrie, 6(+11) Carver, 6(+6) Olomola, 5(+2) Burey, 5(+2) Hull, 4(+3) Smith, 3(+12) Fletcher, 3(+5) Fondop, 3 Jones, 2 Bilokapic, 2 Mitchell, 1(+3) Cook, 0(+1) Lawlor.

Spillere benyttet totalt, serie og cup (58 kamper/33 spillere)
50(+1) Byrne, 49(+3) Ferguson, 49 Killip, 46(+1) Featherstone, 44(+11) Molyneux, 44 Sterry, 40(+3) Odusina, 35(+3) Liddle, 34(+7) Shelton, 30(+8) Crawford, 22(+5) Daly, 22 Francis-Angol, 21(+1) Bogle, 18(+9) Cullen, 14(+23) Grey, 14(+8) Holohan, 13(+11) Ogle, 12(+3) Goodwin, 11(+4) Smith, 11 Hendrie, 11 Morris, 9(+7) White, 8(+9) Olomola, 8 Mitchell, 6(+12) Carver, 6(+3) Burey, 6 Jones, 5(+2) Hull, 3(+13) Fletcher, 3(+10) Fondop, 2(+3) Cook, 2 Bilokapic, 1(+1) Lawlor.

Målscorere i ligaen (44 mål)
8 Molyneux, 5 Bogle, 5 Featherstone, 4 Cullen, 4 Ferguson, 3 Burey, 2 Daly, 2 Holohan, 2 Selvmål, 2 Sterry, 1 Byrne, 1 Crawford, 1 Fletcher, 1 Goodwin, 1 Grey, 1 Morris, 1 Shelton.

Målscorere totalt, serie + cup (64 mål)
12 Molyneux, 7 Daly, 6 Cullen, 5 Bogle, 5 Featherstone, 5 Ferguson, 4 Grey, 4 Selvmål, 3 Burey, 2 Holohan, 2 Goodwin, 2 Shelton, 2 Sterry, 1 Byrne, 1 Crawford, 1 Fletcher, 1 Morris, 1 Olomola.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Tilskuersnittet på Victoria Park denne sesongen var 5.195 tilskuere. Dette er et historisk godt tilskuertall for å være Hartlepool. Jeg mener vi hadde hakket bedre snitt i de av sesongene i glansdagene i League1 på midten av 2000-tallet. Bortsett fra dette må man nok mange tiår tilbake for å finne tilsvarende tall. Det har vært god stemning på tribunene og en feel-good-faktor rundt klubben. Selv med en bratt dalende formkurve siste månedene av sesongen kom vi godt ut av det med tanke på tilskuertall. Nå gjelder det å ansette en dyktig manager og gjøre noen spennende signeringer i løpet av sommeren slik at vi kan holde på publikumet vårt - og aller helst klare å øke ytterligere i den kommende sesongen.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

SPILLERTROPPEN
Ved sesongslutt består troppen av 24 spillere.

Keepere: Bilokapic, Boyes, Killip.
Forsvar: Byrne, Ferguson, Francis-Angol (utlånt), Hull, Liddle, Ogle, Odusina, Sterry.
Midtbane: Crawford, Featherstone, Fletcher, MacDonald (utlånt), Morris, Shelton, Smith, White.
Angrep: Bogle, Carver, Grey, Molyneux, Olomola.

Bilokapic (Huddersfield), Fletcher (Middlesbrough), Hull (Rotherham), Morris (Burton) og White (Newcastle) er på lån i klubben. MacDonald (Whitby Town) og Francis-Angol (Stockport) har vært lånt ut.

Aldersfordeling i spillertroppen
36 Liddle, 33 Featherstone, 32 Cook, 29 Byrne, 29 Francis-Angol, 29 Bogle, 28 Carver, 28 Ferguson, 27 MacDonald, 26 Sterry, 26 Killip, 26 Smith, 26 Morris, 25 Shelton, 24 Olomola, 24 Molyneux, 23 Ogle, 23 Crawford, 22 Odusina, 20 Hull, 20 Fletcher, 19 Bilokapic, 19 Boyes, 19 White, 19 Grey.

Ligakamper for Pools
317 Liddle, 304 Featherstone, 104 Killip, 94 Molyneux, 83 Shelton, 81 Ferguson, 67 Odusina, 64 Sterry, 45 Crawford, 41 Grey, 40 Byrne, 20 Bogle, 19 Francis-Angol, 18 Ogle, 17 Carver, 15 White, 14 Fletcher, 12 Olomola, 10 Morris, 7 Hull, 7 Smith, 4 Cook, 2 Bilokapic, 0 Boyes.

Ligakamper totalt (inkludert Conference)
610 Liddle, 441 Featherstone, 311 Byrne, 219 Francis-Angol, 203 Bogle, 194 Cook, 149 Killip, 127 Ferguson, 122 Morris, 112 Molyneux, 105 Shelton, 96 Olomola, 93 Sterry, 91 Carver, 82 Crawford, 79 MacDonald, 75 Odusina, 67 Smith, 41 Grey, 34 Ogle, 15 Fletcher, 15 White, 7 Hull, 2 Bilokapic, 0 Boyes.

Målscorere i troppen
Med 43 scoringer på 46 kamper så er manglende mål en hovedutfordring for årets utgave av Hartlepool. Det er heller ikke noe godt tegn at Featherstone og Liddle er spillerne med flest mål for klubben. Dette er gode spillere, men de er ikke akkurat kjent for å være målfarlige.

Ligamål for Pools
19 Featherstone, 18 Liddle, 13 Molyneux, 7 Shelton, 5 Bogle, 5 Ferguson, 2 Grey, 2 Sterry, 1 Byrne, 1 Crawford, 1 Fletcher, 1 Morris.

Ligamål for totalt (inkludert Conference)
55 Bogle, 28 Liddle, 22 Cook, 20 Featherstone, 17 Byrne, 16 Olomola, 15 Molyneux, 11 Shelton, 6 Carver, 6 Ferguson, 6 Francis-Angol, 6 Morris, 5 Crawford, 2 Grey, 2 Sterry, 1 Fletcher, 1 MacDonald, 1 Smith.

NB! Flere spillere har spilt kamper på 6.nivået (Conference North/Conference South), men det er ikke tatt med her.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

RETAINED LIST 22/23
Klubben offentliggjorde i går retained list og den ser ut som følger:

Spillere under kontrakt
Bogle, Byrne, Carver, Crawford, Featherstone, Ferguson, Grey, Killip, Ogle, Sterry.

Spillere som har fått tilbud om forlengelse
Cook, Liddle, Molyneux, Odusina, Shelton.

Frigitte spillere
Francis-Angol, MacDonald, Olomola, Smith.

VURDERING AV RETAINED LIST
Det er ingen overraskelser blant de fire spillerne som er frigitt. Francis-Angol er på lån i Stockport der han er gjenforent med Dave Challinor. Francis-Angol har spilt under Challinor i Fylde, Hartlepool og nå Stockport - så det at kontrakten i Hartlepool ikke forlenges vi jeg si var forventet. Når det gjelder de tre øvrige frigitte spillerne, så har verken MacDonald, Olomola eller Smith overbevist i Hartlepooltrøya.

Hvis det er noen overraskelser i retained list så finnes disse i listen over spillere med tilbud med forlengelse. At Molyneux og Odusina neppe kommer til å forlenge med klubben er ikke overraskende, dette har ligget i kortene lenge. Odusina har vist meget godt stopperspill og vil være et stort tap. Forsvarsklippen er bare 22 år så her har vi rett på kompensasjon og prosenter på videresalg. Molyneux har akkurat passert 24 år og kan derfor gå vederlagsfritt. Nå skal jeg være litt kontroversiell ved å si at jeg mener at Molyneux, selv om han er toppscorer og gjorde rent bord på årets-spiller-utdelingen, ikke er noe stort tap. Han er en enveis-spiller som stort sett kun jobber fremover, og som alltid søker skudd fra distanse fremfor å spille gjennom til spiss. Bogle sa med glimt i øyet at Molyneux var en god spiller på tross at han aldri sentrer ballen. Challinor satt strenge krav til at Molyneux skulle bidra til laget og under den dyktige manageren ble angrepsspilleren en bedre spiller. Men under Lee var det tilbake til gamle synder med full frihet, posisjon på kanten og begrensede bidrag til laget.

Overraskelsene ligger i at Cook, Liddle og Shelton er tilbudt forlengelse. Liddle fyller 36 år i juni, men har hatt en god sesong - så helt ulogisk er det ikke med en forlengelse - særlig med tanke på at Odusina forsvinner i sommer. Cook har vært skadet mesteparten av sin tid i klubben og det minner mye om Luke Williams sin tid i Hartlepool - noe som i ettertid fremstår som en farse. Det virker som om du har spilt i Middlesbrough så er det nesegrus beundring fra klubbens sportslige ledelse. Shelton kan nok være en god squad-player, men det er stilt en del spørsmålstegn på om nivået i Conference passer han bedre.

Hvis vi teller opp så er det 10 spillere som er under kontrakt. Hvis vi skal ha en spillerstall på 22-25 mann så vil det bety at vi må ha inn 12-15 nye spillere. Dette er i overkant mye og jeg kan tenke meg at logikken bak forlengelse med Cook, Liddle og Shelton er at dette er tre spillere som vi vet hva er gode for og som kjenner klubben. Dermed har vi 13 spillere og trenger kanskje rundt 10 spillere i sommer - noe som i seg selv er mer enn nok. Så selv om en del supportere kunne tenkt seg større omveltninger i retained list, så tenker jeg at vi trenger den kontinuitet som disse forlengelsene innebærer. Evolusjon fremfor revolusjon som Hignett så fint formulerte det for noen år siden.Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 820
Sted: Oslo
Has thanked: 148 times
Been thanked: 217 times

Legg inn av mikemodano »

Spiss med tre scoringer på 41 kamper. Sånt skaper legender.Ármann Smári Björnsson. Islandsk fotballgud.
These users thanked the author mikemodano for the post:
Lezahpaul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: tir mai 24, 2022 5:47 pm Spiss med tre scoringer på 41 kamper. Sånt skaper legender.
Ármann Smári Björnsson. Islandsk fotballgud.
Ja denne missen har gjort at Ármann stadig nevnes at Hartlepoolfansen og ikke går i glemmeboka. Jeg tenker at han heller skal hyllest for å klare å skyte over målet i den situasjonen. Bare synd det ikke var over eget mål som midtstopper denne missen kom, da hadde det vært en klassisk midtstopper-redning. Björnsson burde nok heller vært rendyrket som stopper i Hartlepool, noe målsnittet og denne bommen er gode argumenter for. Men du verden modano, det er en klassisk bom som til og med får dalton til å humre her han sitter og ser dette herlige klippet.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Fortsatt ingen ny manager i Hartlepool, men klubben melder at man er ferdig med første runde med samtaler med aktuelle kandidater. Utfordringen er selvfølgelig at det er mange klubber som er på jakt etter ny manager og at flere av disse klubbene er større klubber enn Hartlepool. Nå vites ikke om Halifax sin manager Peter Wild var en kandidat for managerstillingen i Hartlepool, men han ble i dag presentert som ny manager i Barrow i dag.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Martin Smith har funnet seg ny klubb etter at han ble frigitt av Pools etter sesongen. South Shields er ny arbeidsgiver der han skal spille under Kevin Phillips lag som satser hardt på å rykke opp til Conference North. Midtbanespilleren bør være en god forsterkning på dette nivået. Takk for innsatsen Martin og lykke til i South Shields.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Paul Hartley ansatt som ny manager i Hartlepool
45-åringen ble i kveld presentert som ny manager i Hartlepool. Dette blir den femte managerjobben hans, og den første i England. Managerkarrieren så langt:
  • 2011-2014 Alloa Athletic
    2014-2017 Dundee
    2017-2018 Falkirk
    2019-2022 Cove Rangers
Paul Hartley har fem opprykk på sin manager-CV. To opprykk med Alloa, et opprykk med Dundee og to opprykk med Cove Rangers. Det siste opprykket, opp til skotsk championship, kom så sent som nå i mai. Som spiller fikk han 25 landskamper for Skottland og 511 ligakamper og 90 mål for Hamilton, Millwall, Raith Rovers, Hibernian, Greenock Morton (lån), St Johnstone, Hearth of Midlothian, Celtic, Bristol City og Aberdeen.

Hartley tar med seg trener Gordon Young fra Cove Rangers til Hartlepool. Paul Hartley sier han er meget tilfreds med å komme til Hartlepool og at det var en mulighet han og Young ikke kunne avslå.

Det virker som en spennende ansettelse. Med Graeme Lee satset man på et helt ubeskrevet blad som manager, og nå er man tilbake til en ansettelse av en forholdsvis ung manager med flere opprykk på CV - ikke helt ulikt den bakgrunn Dave Challinor kom med da han ble hentet til Victoria Park. Rett fra opprykk i mai med Cove Rangers så virker dette som at Pools har gjort et godt valg i managerjakten, og jobben blir nå å jobbe tett med Head-of-Recruitment Chris Trotter for å sikre klubben et godt overgangsvindu foran den kommende sesongen. Raj Singh sier det har vært lange samtaler om hvordan Paul Hartley skal få støtte til å styrke laget med det han kaller signifikant øking av budsjettet.

Velkommen til Hartlepool, Paul Hartley og Gordon Young!
These users thanked the author paul_dalton_11 for the post:
mikemodanopaul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

SPILLERSTALLEN 22/23
Paul Hartley overtar en spillerstall som per i dag består av 10 spillere, og det er ingen tvil om at det vil være behov for betydelige signeringer før ligaspillet sparkes i gang 30.juli .

Keepere
Killip.
Forsvar
Byrne, Ferguson, Ogle, Sterry.
Midtbane
Crawford, Featherstone.
Angrep
Bogle, Carver, Grey.

I tillegg har fem spillere fått tilbud om forlengelse:
Cook, Liddle, Molyneux, Odusina, Shelton.

Det er antatt at Cook og Liddle har fått et tilbud som betyr betydelig lønnsnedgang, og det kan godt hende at begge takker nei og finner seg en klubb som ligger en eller to divisjon ned. Molyneux og Odusina har hatt gode sesonger og ryktes bort fra klubben. De mest optimistiske fans har nok et håp om at ansettelsen av Paul Hartley kan friste dem til å skrive under ny kontrakt. Shelton og Odusina tok klubben ut opsjon på forlengelse neste sommer, men nå står de fritt til å finne seg ny klubb. Odusina er under 24 år, så her vil vi ha rett på en kompensasjon og prosenter ved videresalg.Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 820
Sted: Oslo
Has thanked: 148 times
Been thanked: 217 times

Legg inn av mikemodano »

Definitivt en spennende ansettelse, paul. Og en som nok har gått under radaren for de fleste. Ikke at jeg er i nærheten av den mest observante hva gjelder Hartlepool Utd-rykter og liknende, men jeg kan i alle fall ikke påstå å ha hørt navnet hans nevnt noe sted under denne managerjakten. Ellers vil en huske en annen manager som kom fra utenlandsk fotball med et gryende rykte (eller kanskje vil man helst ikke huske ham): Craig Harrison. Han hadde sett ut som en million i walisisk fotball, men falt fullstendig igjennom i England. Hartley virker å ha en noe tyngre ballast enn den gamle Middlesbrough-backen.
These users thanked the author mikemodano for the post:
paul_dalton_11paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: fre jun 03, 2022 8:17 pm Craig Harrison. Han hadde sett ut som en million i walisisk fotball, men falt fullstendig igjennom i England. Hartley virker å ha en noe tyngre ballast enn den gamle Middlesbrough-backen.
Herlig mike, her kommer du med en god sammenlikning og en liten advarende pekefinger. Helt klart, Hartley og Harrison kom begge fra suksess i Skottland/Wales og uten erfaring fra engelsk fotball. Det samme gjorde Neale Cooper da han kom fra Skottland med erfaring fra kun Ross County. Spennet mellom suksessen til Cooper og den manglende suksessen til Harrison får tydelig frem at ansettelsen av Hartley kan slå alle veier.

Nå skal det sies at Harrison og Cooper hadde veldig forskjellige arbeidsforhold i sin tid i Hartlepool. Neale Cooper overtok midt i den suksessfull IOR-perioden, mens Harrison overtok etter nedrykket til nonleague da klubben la nede med brukket rygg og stod i reell fare for å bli slått konkurs. Harrison hadde totalt kaos å forholde seg til og hadde nok aldri en sjanse til å lykkes. Så jeg tenker at Hartley bør ha klart bedre forutsetninger for å lykkes da klubben er bedre drevet enn på mange år. Men skal han lykkes trenger han støtte fra styrerommet, for det er neppe mulig å kjempe om opprykk med et av divisjonens minste budsjetter. Men samtidig så ønsker nok ingen at vi skal lande i nytt økonomisk uføre med en uvettig sportslig satsing og uansvarlige høye spillerlønninger. Så her er vi avhengig av å balansere sportslig satsing, samtidig som den nye manageren må få maksimalt ut av det han har til disposisjon. Det blir ingen enkel oppgave, og i tillegg må styret og fansen være tålmodig og gi han tid og forutsigbarhet til å lykkes. For hyppige managerbytter er ikke veien til suksess, verken sportslig eller økonomisk.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: fre jun 03, 2022 8:17 pm Definitivt en spennende ansettelse, paul. Og en som nok har gått under radaren for de fleste. Ikke at jeg er i nærheten av den mest observante hva gjelder Hartlepool Utd-rykter og liknende, men jeg kan i alle fall ikke påstå å ha hørt navnet hans nevnt noe sted under denne managerjakten.
Navnet ble nevnt som en av flere aktuelle kandidater, men ryktet gikk på at Hartley hadde takket nei til Hartlepool og at klubben måtte lete videre på sin liste [https://www.hartlepoolmail.co.uk/sport/ ... er-3708287]. Nå viser det seg at klubben heller kom tilbake med et forbedret tilbud og at man har betalt kompensasjon til Cove Rovers for at de skal slippe manageren.

Raj Singh beskrev flere muligheter av managertyper man kunne gå for i et intervju
  • Et ubeskevet blad som manager
  • En manager som hadde vært suksessfull på et lavere nivå
  • En manager som var erfaren på dette, eller høyere, nivå
Paul Hartley faller nok i den andre kategorien her. Et annet navn som var nevnt fra skotsk fotball var Kelty Hearts manager Kevin Thomson. Ellers var det flere managere i Conference som ble nevnt, f.eks. Wild og Woodman.

I den siste kategorien ble navn som Michael Appleton, Phil Brown, Chris Beech, Mark Cooper, Simon Grayson, Tony Mowbray, Jack Ross, Robbie Stockdale og Gavin Strachan nevnt. Dette er alle managere som er etablert på dette nivået og som ofte har en forbindelse til Hartlepool eller nordøst-regionen. Det er alltid vanskelig å vurdere om noen av dem faktisk har vært interessert i jobben i Hartlepool.

Mens i den første kategorien var nok Sweens og Nelson eneste navn som var nevnt. Men det var nok tydelig at denne type ansettelse ikke ville vært populær etter Graeme Lee. Skulle managerskiftet fremstå som logisk så ville det naturlig denne gang å gå for en annen type manager enn den man akkurat har erstattet.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Med Grimsbys 2-1 seier etter ekstraomganger mot Solihull Moors i playoff-finalen er det nå klart hvilke 24 lag som utgjør neste sesongs utgave av League2.

League 2: sesongen 2022-23
AFC Wimbledon, Barrow, Bradford, Carlisle, Colchester, Crawley, Crewe, Doncaster, Gillingham, Grimsby, Harrogate, Hartlepool, Leyton Orient, Mansfield, Newport, Northampton, Rochdale, Salford, Stevenage, Stockport, Sutton, Swindon, Tranmere, Walsall.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Gary Liddle forlater Hartlepool
I formiddag melder klubben at Gary Liddle vil forlate klubben når kontrakten går ut senere denne måneden. 36-åringen står med 364 kamper totalt for klubben over to perioder (2006-12, 2019-22), og han har vært med på to opprykk med Hartlepool. Så det er en klubblegende som nå takker av etter lang og god tjeneste for klubben. Totalt står han med 317 ligakamper og 18 ligamål for Pools. Hele 610 ligakamper og 28 ligamål er fasit totalt. Gary sier at denne avgjørelsen ble tatt før Paul Hartley ble utnevnt som sjef, og at han ønsker den nye manageren og klubben lykke til. Lidds trekker frem playoff-finalen i Bristol som karrièrens høydepunkt, både at man gjenvant ligastatus og at man igjen vant fansen tilbake som den 12.mann på tribunen.

Han vil nå slutte seg til en ny og forløpig ukjent klubb, der han har fått en lengre avtale som gir han og familien større sikkerhet enn hva som hadde vært tilfelle med en forlengelse med Pools.
Lykke til videre, Gary Liddle!paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

paul_dalton_11 skrev: man jun 06, 2022 1:01 pm Han vil nå slutte seg til en ny og forløpig ukjent klubb
South Shields har presentert Gary Liddle som ny signering fra 1. juli. Der vil han få spille sammen flere tidligere Hartlepoolspillere som Blair Adams, Martin Smith og Michael Woods.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Manager Paul Hartley må ta en bestemmelse om Bryn Morris sin fremtid i Hartlepool. Den Hartlepool-fødte midtbanespilleren gjorde sine saker godt på utlån fra Burton. Pools har sikret seg en klausul som gjør at de har mulighet å signere han på 2-årskontrakt dersom de ønsker det.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Michael Nelson forlater Hartlepool
Klubben bekrefter i dag at Michael Nelson forlater klubben. Han var assisterende manager under Graeme Lee fra desember 2021 og han forlater sin posisjon i klubben som en naturlig del av managerskiftet. Med over 300 kamper for klubben så er det nok en klubblegende som forlater klubben, dagen etter Gary Liddle sin avgang. Micky Nelson vil nok helt sikkert huskes bedre som spiller enn som trener I Hartlepool.
Lykke til videre, Michael Nelson!paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Paul Hartley begynner, slik jeg har forstått det, i jobben som Hartlepoolmanager neste uke. Han har nå ferie til å lade batteriene etter en lang sesong, og skal være klar til å ta fatt på oppgavene fra mandag. Det er kun 2-3 uker til spillerne kommer tilbake for sesongoppkjøring, så det er mye jobb som skal på plass før den tid. Overgangsvinduet åpner fredag 10. juni, så det er godt at det snart begynner å bygge seg opp mot ny sesong. Den nye sesongen starter allerede 30.juni.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Dimi Konstantopoulos forlater klubben
Keepertrener Dimi har forlatt sin stilling som følge av managerbyttet. Keeperlegenden ble hentet tilbake til klubben under Dave Challinor og det er tydelig at det ryddes plass til at Paul Hartley skal hente inn sitt eget trenerteam.

Det er mye klubbrutine som har forsvunnet ut dørene på Victoria Park den siste måneden. Dimi, Lee, Liddle og Nelson har tilsammen nærmere 1000 kamper for klubben.Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 820
Sted: Oslo
Has thanked: 148 times
Been thanked: 217 times

Legg inn av mikemodano »

Mens gamle storspillere får reisepass én etter én, så blir Tony Sweeney værende? Dersom Hartley (også!) ønsker å benytte seg av ham, og i det minste en liten flik av kontinuitet er kanskje ikke helt å forakte, så kan en kanskje begynne å kalle Sweens noe av en fotballkakerlakk: overlever dommedag og det som verre er. Seig type.

For all del: Det kan jo være at Antony Sweeney blir nestemann ut portene på Victoria Park, selv om det hadde vært fint å se ham bli værende.
These users thanked the author mikemodano for the post:
paul_dalton_11paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: lør jun 11, 2022 2:37 pm Mens gamle storspillere får reisepass én etter én, så blir Tony Sweeney værende? Dersom Hartley (også!) ønsker å benytte seg av ham, og i det minste en liten flik av kontinuitet er kanskje ikke helt å forakte, så kan en kanskje begynne å kalle Sweens noe av en fotballkakerlakk: overlever dommedag og det som verre er. Seig type.
Jeg tror Sweens blir værende i klubben og at han kommer til å ha en sentral rolle i klubbens akademi som får oppstart til den nye sesongen. Akademiet ble lagt ned når klubben rykket ned til femtenivået, men er tilbake ett år etter returen til EFL. Helt siden i fjor sommer har det vært snakk om at Sweeney ønsker en ledende rolle i akademiet og at han ikke hadde noen planer om managerkarriere. Og hvis det medfører riktighet så er nok det en rolle man overlever lenger i enn som førstelagstrener, og det har nok fotballkakerlakken forstått.

Nå er ikke Anthony Sweeney eneste gjenværende gammel storspiller i klubben. Ian McGuckin har ansvar for juniorlaget, mens Keith Nobbs i en årrekke har vært Community Sports Foundation Manager.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

EFL bekrefter at det vil bli tillatt med 5 innbyttere i sesongen 2022/23. Det er fortsatt en begrensning på at disse byttene kun kan gjøres ved tre anledninger gjennom kampen. Ved disse tre anledningene kan man gjøre mer enn et bytte, men totalt ikke overskride 5 bytter. Bytter i pausen regnes ikke inn i de tre anledningene.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Sesongoppkjøringen sommeren 2022
Klubben skal på treningsleir i Portugal, Paul Hartley tar med seg laget til Algarve den 27.juni, og den nye manageren og Stephen Horbin har denne uka vært i Portugal med familiene og har gjort forberedelser i forkant av treningsleiren. Mens Hartlepool er i Algarve spiller man en treningskamp bak lukkede dører mot Hibernian. Øvrige kamper i pre-season:

05.juli (B) St.Mirren (Kampstart: 20:30)
09.juli (B) Billingham Synthonia (Kampstart: 16:00)
12.juli (B) Marske United (Kampstart: 20:30)
16.juli (H) Lincoln (Kampstart: 16:00)
20.juli (H) Blackburn (Kampstart: 20:30)
25.juli (H) Sunderland (Kampstart: 20:00)

Ligastart er i år 30.juli. Spillerne møter på treningsfeltet en uke før avreise til Portugal, dvs. 20. juni. Og med pre-season-planene på plass så skal vi være godt forberedt når den nye sesongen kommer.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

paul_dalton_11 skrev: lør jun 11, 2022 7:23 pm Ligastart er i år 30.juli
Terminlista slippes 23.juni.
Tradisjonelt føles det som ny sesong er i gang når terminlistene slippes i slutten av juni. I år skjer det på St.Hans-aften, tre dager etter at spillerne er tilbake på treningsfeltet. Da begynner sesongplanleggingen for fansen, og for reiselystne medlemmer på forumet kan man igjen begynne å planlegge fotballreiser.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

paul_dalton_11 skrev: lør jun 11, 2022 7:23 pm Sesongoppkjøringen sommeren 2022
den nye manageren og Stephen Horbin har denne uka vært i Portugal med familiene og har gjort forberedelser i forkant av treningsleiren.
Stephen Horbin (Chief Operating Officer) kan fortelle at Paul Hartley har jobbet hardt i transfer-markedet denne uken med Chris Trotter (recruitment manager) med listen over ønskede spillere.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

paul_dalton_11 skrev: lør jun 11, 2022 7:36 pm Stephen Horbin (Chief Operating Officer)
Stephen Hobin er det korrekte navnet.paul_dalton_11
Innlegg: 605
Has thanked: 58 times
Been thanked: 19 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Sesongkortsalget passer 2300
Klubben melder i dag at man har passert 2300 sesongkort. Ansettelse av ny manager hjelper på salget, og salget vil nok stige ytterligere dersom man får på plass noen spennende spillersigneringer.Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Fotball - Britisk Øvrig»