Liberalt og destruktivt arbeidsliv

Svar
hauge23

Liberalt og destruktivt arbeidsliv

Legg inn av hauge23 »

I dagens Klassekampen heter det: "De store selskapene har skjønt at de kan utnytte billig arbeidskraft. Yrket er ødelagt."
https://klassekampen.no/utgave/2022-06- ... et-helvete

"Hele bransjen er et helvete." "BUD: De jobber lange dager og påfører seg skader. Budene som kjører varer hjem til deg, sparer ikke til pensjon, har sjelden ferie og er ikke forsikra. Flere lever på fattigdomsgrensa og drømmer om å bli en del av velferdsstaten."

"Se for deg at du aldri vet hvor lang arbeidsdagen din vil bli, eller hvor mye du kommer til å tjene den neste måneden. Hver morgen står du opp og tar på deg uniformen til et selskap som ikke har ansvar for deg hvis du skulle skade deg eller bli syk. Når du kommer hjem om kvelden, har ungene dine lagt seg for lenge siden. For dette arbeidet får du så vidt nok til å overleve.
Dette er hverdagen mange sjåfører Klassekampen har snakket med, beskriver."

EØS-avtalen har gitt oss liberalt lovverk angående det meste, slik norsk næringsliv ønsker det. Trenden har vært at myndighetene trer bort fra ansvar for hvordan samfunnet utvikler seg med liten/ingen kontroll/tilsyn, og næringsdrivende gjør hva de vil, så lenge det går. Eksempelet med budbransjen er ett av flere tilfeller av etablert slavedrift.
Antar at en eller annen representant for de store selskapene står fram og bedyrer at de ikke visste, og at slikt ikke skal gjenta seg, dvs. at vedkommende legger seg lett flat (uten å berøre gulvet) og så er det fritt fram for å fortsette på samme måten. Dette er vel en del av oppvasken i arbeidslivet Jonas G. Støre tenker seg, for å få støtte i LO til å inngå flere ødeleggende avtaler med utlandet, til toner fra "Seieren følger våre faner".

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Politikk - Norsk»