Hvilken restaurant var du på sist?

Svar
Brukeravatar
JackBlack
Innlegg: 918

Re: Hvilken restaurant var du på sist?

Legg inn av JackBlack »

Mia skrev: lør aug 14, 2021 7:58 am Way Down South var så utrolig skuffende. Mulig dem har blitt mye bedre enn da jeg var der for ca 2 år siden. Maten var ikke akkurat noe å rope hurra for, og betjeningen var mildt sagt surette. Var nesten fullt der, men så mye hadde ikke betjeningen å gjøre.
De har blitt voldsomt mye bedre etter at de flyttet lokale. Strålende BBQ.

Mia

Legg inn av Mia »

Harduetforslag skrev: lør aug 14, 2021 10:07 am
Mia skrev: lør aug 14, 2021 7:58 am Way Down South var så utrolig skuffende. Mulig dem har blitt mye bedre enn da jeg var der for ca 2 år siden. Maten var ikke akkurat noe å rope hurra for, og betjeningen var mildt sagt surette. Var nesten fullt der, men så mye hadde ikke betjeningen å gjøre.
Hva hadde du og hva var du misfornøyd med?
Vi var 5 personer, så vi fikk servert diverse kjøttfat, med tilbehør. Og jeg ble ikke akkurat imponert. Mye av kjøttet var rett og slett tørt. Mac and cheese var egentlig den mest positive overraskelsen. Kan ikke huske at det var spesielt rimelig heller. Men er jo tross alt Oslo da.

Mia

Legg inn av Mia »

JackBlack skrev: lør aug 14, 2021 10:11 am
Mia skrev: lør aug 14, 2021 7:58 am Way Down South var så utrolig skuffende. Mulig dem har blitt mye bedre enn da jeg var der for ca 2 år siden. Maten var ikke akkurat noe å rope hurra for, og betjeningen var mildt sagt surette. Var nesten fullt der, men så mye hadde ikke betjeningen å gjøre.
De har blitt voldsomt mye bedre etter at de flyttet lokale. Strålende BBQ.
Tor jeg var på dem nye lokalene, eller har dem flyttet igjen?

SirJames

Legg inn av SirJames »

Når jeg leser på TA om WDS, stusser jeg litt over at hvis man bestiller bord, så må man velge "Family Pickings" istedetfor å velge fra menyen? Hva er greia med det egentlig?

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Mia skrev: lør aug 14, 2021 10:15 am
JackBlack skrev: lør aug 14, 2021 10:11 am
Mia skrev: lør aug 14, 2021 7:58 am Way Down South var så utrolig skuffende. Mulig dem har blitt mye bedre enn da jeg var der for ca 2 år siden. Maten var ikke akkurat noe å rope hurra for, og betjeningen var mildt sagt surette. Var nesten fullt der, men så mye hadde ikke betjeningen å gjøre.
De har blitt voldsomt mye bedre etter at de flyttet lokale. Strålende BBQ.
Tor jeg var på dem nye lokalene, eller har dem flyttet igjen?
De har vel bare flyttet en gang, fra Ryes til bunnen av løkka ved elva.

Mia

Legg inn av Mia »

Chromeback skrev: lør aug 14, 2021 1:08 pm
Mia skrev: lør aug 14, 2021 10:15 am
JackBlack skrev: lør aug 14, 2021 10:11 am

De har blitt voldsomt mye bedre etter at de flyttet lokale. Strålende BBQ.
Tor jeg var på dem nye lokalene, eller har dem flyttet igjen?
De har vel bare flyttet en gang, fra Ryes til bunnen av løkka ved elva.
Da var jeg der på dem "nye" lokalene.

MatsEn89

Legg inn av MatsEn89 »

Mia skrev: lør aug 14, 2021 10:14 am
Harduetforslag skrev: lør aug 14, 2021 10:07 am
Mia skrev: lør aug 14, 2021 7:58 am Way Down South var så utrolig skuffende. Mulig dem har blitt mye bedre enn da jeg var der for ca 2 år siden. Maten var ikke akkurat noe å rope hurra for, og betjeningen var mildt sagt surette. Var nesten fullt der, men så mye hadde ikke betjeningen å gjøre.
Hva hadde du og hva var du misfornøyd med?
Vi var 5 personer, så vi fikk servert diverse kjøttfat, med tilbehør. Og jeg ble ikke akkurat imponert. Mye av kjøttet var rett og slett tørt. Mac and cheese var egentlig den mest positive overraskelsen. Kan ikke huske at det var spesielt rimelig heller. Men er jo tross alt Oslo da.
Jeg har hatt samme opplevelse.

Nå var jeg der i sommer og spiste burger. Det var meget bra. Skikkelig grisete og digg.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

http://stariachinar.com/

En slags kjede av restauranter som har åpnet i det store hotellet over gata her. Med køer på Happy, som var førstevalgegt pga sushi og utsikten, var det greit å få bord her. Litt typisk bulgarsk med jente som sukker hun blir bedt om å gjøre jobben - finne et bort ute for ikke-røyker. Ikke så lett for mange steder er må man røyke for å sitte ute, men men, fikk et greit bord, ikke ute, for de har ikke uteservering, men vinduene er åpne, så det er jo på sett og vis ute.

Stilig stor meny med masse retter. Også en del spennende - som en rett av kjøtt fra fårehode. Jeg valgte her tradisjonelt, men en salat med agurk og yoghurt først. Deretter en indrefilet med steinsopp og gåselever. Det siste manifisterte seg ikke på tallerkenen, så det var i sausen den var. Smaken var på plass. Ble betenkt da servitør ikke spurte om stekegrad, men til meg kom den helt perfekt medium rare. Veldig bra. Men det var ett eller annet unefinerbart å sette fingren på, kjøttet var litt "geleaktig" i konsistensen, muligens var det sous vide. Det var også litt lite stekeskorpe. Valgte en flaske vin til dette sånn litt middels priset, den smakte også utmerket.

For dessert måtte jeg følge servitøren til dessert- og kakedisken. Der var det mye, men ikke akkurat det jeg ville ha - noe veldig friskt, eksempelvis sitronsorbet..... Men en ostekake som ikke var startet på så herlig ut - og jøss, det var den også, faktisk på nivå med et aller beste jeg har smakt.

Starte med rakia til salaten. Stor flaske San Pellegrino. Espresso. Altså tre retter med mye drikke. Det hele kom på ca 500 kroner. Selvsagt helt greit for meg. Dette var jo luksus. Men samtidig til ettertanke - gjennomsnlittlig netto lønnsutbeatling for folk i Varna er 6000 kr i måneden....

Someone

Legg inn av Someone »

Dinner ble nylig besøkt. Første gang på over 3 år, men de leverte bra. Chef's Menu er alltid knall

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Dinner har vært der lenge - og over 10 år siden sist jeg besøkte. Har lyst å besøke igjen....

.. her i går italiensk restaurant, ikke-kjede, veldig bra carpaccio og bra hvit pizza, skjønt veldig tørre kanter og tørr kylling. Desserten, en slags sjokolademousse i tre lag var derimot noe av det beste jeg har spist. En tørr prosecco kostet nesten 100-lappen mindre enn på polet hjemme! Det som skjemmet mest var nabobordet - en pilot på 31 år (jeg antok 33 før jeg hørte han sa det) satt der med en lokal dame og skrytte av sine bragder. Både som pilot og playboy... Men men, det var i alle fall greit når de forlot stedet.

Wood

Legg inn av Wood »

Var på Kampen Bistro i går. Veldig god burger, stor porsjon med pommes bistro. Spennende øl å velge mellom på flaske. Anbefales!

Someone

Legg inn av Someone »

Cafe Tekethopa i går. Bra mat og drikke, gikk for dagens fisk til hovedrett, som var kveite. Dog litt støyete akustikk i lokalet

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Restaurant 815

Beliggende på 815 moh, i det flotte anlegget Norefjell Ski & Spa. Flott lokale og fin utsikt. Og en meny man kan like, kun tre alternativer av forrett, hovedrett og dessert. Så langt så godt.
Problemene startet tidlig, ved et helt umulig nettbasert bestillingssystem. Jeg er ikke utdatert, jeg har QR-app, har gjort det før, mange ganger. Men dette var en håpløs teknisk løsning. Så jeg fikk kranglet meg til å bestille på vanlig måte.
Så kom maten, og det ble ikke mye bedre av det. Laks, entrecôte og kylling var alternativene til hovedrett. Kyllingen var tørr, en ubeskrivelig kjedelig polenta og et par gulrøtter. Kan lage bedre selv.
Og så det virkelig rare med denne restauranten. Ringte på mandag og bestilte bord til torsdag, vi bor på hotellet fra torsdag til søndag. Plutselig på tirsdag kom det en bekreftelsesmail hvor jeg måtte oppgi kortinformasjon. Har bare i sommer bestilt bord på 10-12 steder i Norden, aldri blitt avkrevd dette noe sted. Og så som gjest på hotellet, det er for dårlig og trekker ned totalopplevelsen.
Glemte å si at velkomsten også var helt håpløs. Under halvfull restaurant, og man får skarp beskjed av «hovmesteren» at man har bord kl 2030, at det er 7 minutter til, så vi får komme tilbake senere. Og vinflasken med skrukork ble bare satt på bordet, så fikk man forsyne seg selv.

1/6

SirJames

Legg inn av SirJames »

KingKongHalvor skrev: fre aug 20, 2021 8:02 am Restaurant 815

Beliggende på 815 moh, i det flotte anlegget Norefjell Ski & Spa. Flott lokale og fin utsikt. Og en meny man kan like, kun tre alternativer av forrett, hovedrett og dessert. Så langt så godt.
Problemene startet tidlig, ved et helt umulig nettbasert bestillingssystem. Jeg er ikke utdatert, jeg har QR-app, har gjort det før, mange ganger. Men dette var en håpløs teknisk løsning. Så jeg fikk kranglet meg til å bestille på vanlig måte.
Så kom maten, og det ble ikke mye bedre av det. Laks, entrecôte og kylling var alternativene til hovedrett. Kyllingen var tørr, en ubeskrivelig kjedelig polenta og et par gulrøtter. Kan lage bedre selv.
Og så det virkelig rare med denne restauranten. Ringte på mandag og bestilte bord til torsdag, vi bor på hotellet fra torsdag til søndag. Plutselig på tirsdag kom det en bekreftelsesmail hvor jeg måtte oppgi kortinformasjon. Har bare i sommer bestilt bord på 10-12 steder i Norden, aldri blitt avkrevd dette noe sted. Og så som gjest på hotellet, det er for dårlig og trekker ned totalopplevelsen.
Glemte å si at velkomsten også var helt håpløs. Under halvfull restaurant, og man får skarp beskjed av «hovmesteren» at man har bord kl 2030, at det er 7 minutter til, så vi får komme tilbake senere. Og vinflasken med skrukork ble bare satt på bordet, så fikk man forsyne seg selv.

1/6
Hadde jeg vært deg, hadde jeg sendt mail til øverste leder på denne resorten. For her var det mye som er uakseptabelt.

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Du vet hva man sier;

Jo flottere utsikt, jo dårligere mat.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

SirOwen skrev: fre aug 20, 2021 11:45 am
KingKongHalvor skrev: fre aug 20, 2021 8:02 am Restaurant 815

Beliggende på 815 moh, i det flotte anlegget Norefjell Ski & Spa. Flott lokale og fin utsikt. Og en meny man kan like, kun tre alternativer av forrett, hovedrett og dessert. Så langt så godt.
Problemene startet tidlig, ved et helt umulig nettbasert bestillingssystem. Jeg er ikke utdatert, jeg har QR-app, har gjort det før, mange ganger. Men dette var en håpløs teknisk løsning. Så jeg fikk kranglet meg til å bestille på vanlig måte.
Så kom maten, og det ble ikke mye bedre av det. Laks, entrecôte og kylling var alternativene til hovedrett. Kyllingen var tørr, en ubeskrivelig kjedelig polenta og et par gulrøtter. Kan lage bedre selv.
Og så det virkelig rare med denne restauranten. Ringte på mandag og bestilte bord til torsdag, vi bor på hotellet fra torsdag til søndag. Plutselig på tirsdag kom det en bekreftelsesmail hvor jeg måtte oppgi kortinformasjon. Har bare i sommer bestilt bord på 10-12 steder i Norden, aldri blitt avkrevd dette noe sted. Og så som gjest på hotellet, det er for dårlig og trekker ned totalopplevelsen.
Glemte å si at velkomsten også var helt håpløs. Under halvfull restaurant, og man får skarp beskjed av «hovmesteren» at man har bord kl 2030, at det er 7 minutter til, så vi får komme tilbake senere. Og vinflasken med skrukork ble bare satt på bordet, så fikk man forsyne seg selv.

1/6
Hadde jeg vært deg, hadde jeg sendt mail til øverste leder på denne resorten. For her var det mye som er uakseptabelt.
Det blir nok gjort også, men ikke før hele helgen er gjennomført. Er heldigvis ikke avhengig av denne restauranten, var bare pga sen ankomst i går. Leier en slags suite med eget kjøkken, og det blir vennemiddag, mye bedre.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Norefjell - noen år siden med jobben, men husker bare at jeg var eksremt uheldig med stykket kjøtt til middag. Lunsjen var patetisk dårlig...

Her i Varna er det helt håpløst på denne tiden av året. Det er fullt overalt. Og nesten umulig å finne bord på bra restaurant utendørs.... Men er vant til dette. Skulle også på et whiskysted først, men det virket ikke å være en ordinær bar, mer et smakested før innkjøp... Droppet denne. Forsøkte så et par steder, men enten fullt ute elller bare plass på en barkrakk.

Da ble det Godzilla i stedet - nede ved sjøkanten. Denne er populær blant bulgarere, men påfallende lite folk i år. Aner ikke årsak, men de har kanskje tapt seg. I alle fall. Den Adana-kebab jeg bestilte var bare latterlig dårlig - knusktørr og jævlig. Salaten ved siden av var selvsagt befengt med dill. Jeg spiste nær tilsvarende greie på kantine-aktig plass i går (sånn betal for vekt) og det var vesentlig bedre. Som "dessert" valgte jeg fritert/breaded ost med blåbærsyltetøy, som fristet litt, men dette var enda verre. Harsk fritering og ikke varm ost en gang... Syltetøyet var OK.

Trodde faktisk ikke det kunne bli så dårlig. Muligens de har hatt og har noe bra, men dette er noe av det dårligste jeg har fått servert.

Terningkast 1.

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Kebab med dill? :shock: :shock: :shock:

SirJames

Legg inn av SirJames »

Chromeback skrev: lør aug 21, 2021 12:17 am Kebab med dill? :shock: :shock: :shock:
Var vel salaten, din dill :lol:

Everenga

Legg inn av Everenga »

Doktor du er i Bulgaria.
Evt
Doctor De er i Bulgarien

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

SirOwen skrev: lør aug 21, 2021 12:40 am
Chromeback skrev: lør aug 21, 2021 12:17 am Kebab med dill? :shock: :shock: :shock:
Var vel salaten, din dill :lol:
Haha, der ser man :roll:

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Det er korrekt! Her her man dill på det meste. Denne dill-greia strekker seg vel fra Russland og godt inn i nabolandene. Den verste opplevelsen hadde jeg i Polen, der en nydelig rett med gås var ødelag av hauger av dill både på kjøtt og poteter...

Nuvel. I dag la jeg litt om taktikk. Spiste "middag" litt over 17 på Happy, da der er god plass. Klokken 19 og utover starter køene... Da ble det endelig sushi, dvs sahsimi i dag, en ren rett med tufisk og en annen med laks og trøffelsaus. Gode greier. En halvliter vin til dette. Deretter Angus Burger også med noe trøfellgreier, i tillegg til god med løk og ost. Nydelig burger, men det er jo alltid noe her - burgeren var delt i biter.... Gjorde dog ikke noe utslag for smaken. Zero Cola til Burgeren. Herlig måltid til 250 kroner. Etterpå bar det over til konditoriet for en sjokolakdekake med valnøtter og en kopp kaffe. Herlig.

Men altså - i Bulgaria. Det skal alltid være noe. Hvorfor lar lokale myndigheter en fyr stå midt på det mest sentrale krysningspunktet-torget stå å gnåle på utrolig gnålete slagere som Knocking on Heavens Door. Ikke akustisk - nei med en svær høyttaler som ødelegge stemningen hundre meters omkrets. Dette ville være som om hele Egertorget en søndag sommer ettermiddag var fylt med dette.... Ikke bare det at låten er irriterende dårlig, hele greiene med at man skal stå å gnåle på disse slagene rundt om er et irritasjonsmoment..

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Så var man på plass igjen med bulgarske absurditeter. Men først - må nevnes, brunsj ble intatt på The Social Teahouse, en institusjon som gir opplæring i blant annet restaurantdrift for foreldreløse barn. Her bidrar jeg med et lite månedlig beløp, fra i fjor, da jeg ikke kunne komme hit. Helt fin-fin Egg benedicts ble det. Den unge gutten i kassa veldig ivrig og god i engelsk, jenta som leverte maten sa ingenting.. Men alt i alt fint å kunne bidra litt.

Så var det tilbake til restauranten som hadde god indefilet og perfekt ostekake. Samme servitør, men ikke hint til gjengkjennelse fra hans side. Flau levering av meny, men uten drikkemeny.... Tok evigheter å få bestille annet enn vann. Så kom både stekt gåselever (forrett, som angitt i menyen) og andelår (hovedret, som angitt i menyen) samtidig. Dette er jo greit når man vet det, men når man skal prøve å være LITT seriøst kontintentalt, er det vel mulig å gi et par sekunder mellom vinservering og forrett-hovedrett? Fin forrett. Andelår var delt opp i biter og hadde noe ubestemmelig crust utenpå og var ikke speisielt godt. LItt typisk Bulgaria - finner et sted som er bra en dag før, så et par dager etter er det meste bare irriterende....

...og som ofte det er, noe bekjetskaper her og der, også utenfor restauranten virker å være viktigere enn gjestene. Kanskje derfor folk flest foretrekker Happy, fordi det ikke er slik..
.men alt i alt en utmerket aften i Varna.

Someone

Legg inn av Someone »

Ahaan ble nylig testet. Når naturligvis ikke helt opp til storebror Plah, på samme sted, men det skulle bare mangle. Men definivt verdt et nytt besøk

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Da var det siste skikkelige restaurantbesøket i Varna over for denne gang. Di Wine ble besøkt. Skal være en av byens beste. Har hatt gode erfaringer før. For to år siden var jeg innom, men da følte jeg at alt virket stengt. I år kom tre stykker rett foran meg, og gikk inn samme sted - men ingen der.... Og den servinger utenfor, der jeg har spist to ganger før, var jo helt øde....

Det viste seg at man nå hadde redusert til en liten bakgårdsservering i stedet. Skjønte vel at det ble vanskelig å få bord, med to-tre bord allerede besatt. Men neida, jeg fikk et bord for seks for meg selv. Ikke så veldig koselig lyset var heller stramt og ukoselig. Sprit ved inngangen - denne var kraftig parfymert og gjorde at det luktet rart mens jeg studerte menyen.

Enorm meny med alt mulig. Egentlig helt idiotisk når de kanksje har 20 gjester på en kveld at de har 10-15 forretter kalde, ditto varme og en haug med andre retter og i tillegg en biff-meny der man fort kan bli lurt fordi prisene er per 100 gram.

Valgte andelever med en saus med blant annet mango til forrett. Godt, men savner noe mer kontrast (i alle fall i tekstur) til den feite serveringen. Hovedretten kostet bare halvparten (50 kr) og var kylilingbryst med mandler og kremost, samt brokkolipure. Litt kjedelig. Skulle nok snudd litt på det hele og startet med noe lett - salat etc.

Di Wine - de skulle ha greie på vin, men som før, rødvinen, en bra bulgarer, serveres ved utetemperatur som er ca 25 grader.....

... Creme Brulee var korrekt. Men uten ekte vanilje. Regningen kom på 88 leva. Ved kortbetaling har jeg aldri forstått hvordan gi tips her nede, så tenkte det var greit å betale kontant, noe servitøren sa han foretrakk. Gav 100 og synes det var litt småfrekt av han å spørre om det var ok. Sa uansett at jeg ville ha 5 leva tilbake, og det fikk jeg jo (5 leva er vel ca 28 kroner med dagens kurs).

Terningkast 3-4.... Dette skal være en av byens beste. Men de hadde kunne jgort dette mye bedre.

Bjoro33

Legg inn av Bjoro33 »

Jeg er ikke ofte ute og spiser på restaurant. Men i går ble det en kveld på Strøm i skien. Koselig sted nede ved hjellevannet. Bukta kalles lille helvete....
Arkitekturen på bygget gjør at det nesten er umulig å føre en samtale.
Menyen er stor og fin, og ligger på bordet som en brikke. Greit nok det, men ikke det som står i menyen. Navn på rettene sier ingen ting for de fleste gjestene. Kun et par retter en forstår hva er.....jeg gidder ikke at kelneren skal forklare...så det ble kalveentrekott. Med asparges, små poteter bønner og søtpotetstsppe.
Trygt og enkelt, men litt lite stekt og veldig mye som bare måtte skjæres vekk.
Dessert som jeg ikke husker navnet på, men på godt norsk: et stort,steinhardt pikekyss med små jordbærbiter og jordbærsorbet.
Droppet forretten denne gang, men det hadde evt blitt kalvetartar. Men droppet som sagt, fordi kalv var det eneste identifiserbare som hovedrett.
Rettene var lekre på tallerkenen. Terninkast 3 på både hovedrett og dessert.

Alle anbefaler stedet. Det ER populært sted. Men jeg velger annet sted neste gang. Noe hele følget jeg gikk ut med var enig i.

Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7842

Legg inn av Big George »

Kebabkompaniet på Stovner Senter. Ble en falaffel i rull med sterk saus. Den var god.

palimpsest

Legg inn av palimpsest »

Issho - Rotete service, men god mat. Særlig cevichen og gyozaen var god. Prøvde en musserende sake, uten at jeg ble helt omvendt denne gangen heller. Fine lokaler med god atmosfære.

Brasserie Coucou - Også her rotete service. Veldig rotete faktisk, men kelnerne redder seg allikevel inn på sjarm, og det ble mer eller mindre riktig til slutt. Spiste tartar av wagyu, grillet kongekrabbe, grillet and og oste-tallerken til dessert. Jevnt over veldig god mat, absolutt å anbefale. Veldig flotte lokaler og god atmosfære trekker opp.

Åpnet vel i forrige eller denne uken, så mulig servicen setter seg litt mer etter hvert.

Someone

Legg inn av Someone »

Vertshuset Røros - Grillet sjøkreps til forrett, reinsdyr entrecôte til hovedrett. Så ost og tilslutt dessert med jordbær og hjemmelaget is

fargeblind

Legg inn av fargeblind »

Vi tok biltur til Hvaler for et par uker siden, vi dro onsdag for å unngå helgerush.
På Edholmen Marina på Kirkeøy er en relativt ny restaurant som heter Hos Martin, og de har fått skamros....spesielt for sjømat.

Men her må jeg komme med en advarsel. Ikke kjør den lange veien på snirklete, smale veier uten å ha booket bord på forhånd. Der var det nemlig fullbooket. Ikke bare den dagen, men hele uka ut.
Så vi måtte dra med uforrettet sak, og spiste heller smørbrød på Første Reis på Skjærhalden.

OK mat, men rekesmørbrødet (på Hvaler ! ) var med reker i lake. Skulle forventet ferske hvalerreker på Hvalers "hovedstad".

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»