Den lille jordbærtråden
-
- Innlegg: 2589
Den lille jordbærtråden
Ja, den lille. Matforumet har en viss aktivitet, men ikke så mye til inspirasjon og deling av kunnskap. Så da tenkte jeg å gå foran med et godt eksempel på dette snevre, men akk så søte og gode temaet. Jordbær med fløte og sukker som knaser i tennene er ikke helt min greie lenger, men et fint barndomsminne.
Dagens dessert blir jordbær med jordbærsaus. Jada, det høres rart ut, men smaker digg. En kurv jordbær blir kjørt i stavmikser med litt sukker, sitronsaft, pepper og balsamico. Her er det jo bare å smake seg frem litt. Og så blir de mørkerøde skattene i den andre kurven skåret i passelige biter, og så marinert i lime, litt brunt sukker, finhakket basilikum og mynte. En god skje med softis til gjør det helt fullkomment.
Dagens dessert blir jordbær med jordbærsaus. Jada, det høres rart ut, men smaker digg. En kurv jordbær blir kjørt i stavmikser med litt sukker, sitronsaft, pepper og balsamico. Her er det jo bare å smake seg frem litt. Og så blir de mørkerøde skattene i den andre kurven skåret i passelige biter, og så marinert i lime, litt brunt sukker, finhakket basilikum og mynte. En god skje med softis til gjør det helt fullkomment.
-
- Innlegg: 2589
Har en annen favoritt som krever litt mer arbeid, men resultatet blir rett og slett «Smak av sommer». Her gjør man ikke mer med bærene enn å dele i biter, men det serveres med det danskene kaller koldskål, som er en krem av fløte og skummet kulturmelk, laget med gelatin og vaniljestang. Rabarbrakompott hører til, samt salt crumble av feks havregryn og kokos.
Her er det et sammensatt smaksbilde av søtt, salt og syrlig, og for å toppe det så formelig eksploderer det i munnen med et raust dryss lakrispulver på toppen.
Rabarbra og jordbær er en god kombo på flere måter, dette er bare en.
Her er det et sammensatt smaksbilde av søtt, salt og syrlig, og for å toppe det så formelig eksploderer det i munnen med et raust dryss lakrispulver på toppen.
Rabarbra og jordbær er en god kombo på flere måter, dette er bare en.
Pleier stort sett å spise jordbær naturell. Men noen ganger blir det lime og sukker. Noe mer avansert blir det stort sett ikke. Men det med koldskål skal jeg sannelig prøve - ser fristende ut. Vet at Espelid holdt på med det der også...
.. .om det blir rabarbra og lakris og andre greier, det gjenstår å se.
.. .om det blir rabarbra og lakris og andre greier, det gjenstår å se.
Jeg spiser ett jordbær pr. år, og det er når det kommer norske jordbær.
Ellers i året går det i jordbær på vafler. Ferdigmosa.
En sprut bær, og fløtemys oppå.
Ellers i året går det i jordbær på vafler. Ferdigmosa.
En sprut bær, og fløtemys oppå.
Jordbær er det eneste virkelig sunne «snopet» som smaker digg.
Jeg spiser sikkert 30 korger i løpet av sommeren.
Liten fun fact er jo at jordbær egentlig ikke er spesielt søte, men det er noe kjemi i dem som lurer oss for at vi gledelig skal spise dem og spre frøene deres. Fordelen med det er jo at det ikke er så mye fruktsukker i dem som man skulle tro og man kan fråtse i dem uten å få i seg mye kalorier.
Jeg spiser sikkert 30 korger i løpet av sommeren.
Liten fun fact er jo at jordbær egentlig ikke er spesielt søte, men det er noe kjemi i dem som lurer oss for at vi gledelig skal spise dem og spre frøene deres. Fordelen med det er jo at det ikke er så mye fruktsukker i dem som man skulle tro og man kan fråtse i dem uten å få i seg mye kalorier.
Du burde revurdere om du kun skal spise det ene bæret. Jordbær inneholder sunne fiber, det senker både kolesterol og blodtrykk og ikke minst viser forskning at jordbær kan ha positiv effekt mot hjerte og karsykdommer.
Det er en naturens gave som vi må tak i mot med åpne armer.
Spiser andre ting som er bra nok.PapaSmurf skrev: ↑tir jun 28, 2022 12:21 amDu burde revurdere om du kun skal spise det ene bæret. Jordbær inneholder sunne fiber, det senker både kolesterol og blodtrykk og ikke minst viser forskning at jordbær kan ha positiv effekt mot hjerte og karsykdommer.
Det er en naturens gave som vi må tak i mot med åpne armer.
Vi bor noen meter fra blåbærskogen, og spaserer inn der og bunkrer bær som vi fryser ned.
Blåbær hver dag. Blåbær smaker bedre og er sunnere.
Vi har noen jordbær i hagen, da. Kona spiser de bærene etterhvert som de modner.
Dersom ikke fuglene tar dem, da.
-
- Innlegg: 2589
-
- Innlegg: 2589
Tirsdag 6.september og da gikk (sannsynligvis) de siste norske jordbærene til frokost. Den norske sesongen nærmer seg nå tre mnd, deilig.
Ja, jordbærsesongen ser ut til å vare evig.... Var mer på jakt etter PLOMMER i dag, men det var jo forsyne meg mer jordbær enn plommer i butikken... Endte opp med å kjøpe druer.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute