Bitcoin over 50.000 dollar igjen.

Svar
oddvar_kjempebra

Bitcoin over 50.000 dollar igjen.

Legg inn av oddvar_kjempebra »

Etter toppen på 64.000 dollar tidligere i år sank Bitcoin-prisen til under halvparten tidligere i sommer. Men nå har vinden snudd igjen og i dag passerte prisen 50.000 dollar.

Alltid vanskelig å peke på akkurat hva som får prisen til svinge, men PayPal integrerer kryptovaluta stadig mer inn i deres systemer og Elon Musk sine humørsvingninger har åpenbart påvirket prisen. Kinesiske myndigheters holdninger til denne teknologien har også stor betydning.

Den enorme energimengden som trengs for å utvinne kryptovaluta (jo høyere pris, jo mer energi trenger man) har vært en av de viktigste ankepunktene mot Bitcoin. Men i det siste har energibruken gått vekk i fra fossil brensel og mer over på grønne energiformer.

Dette fordi grønn energi kan være ekstremt billig til tider. Naturen bryr seg ikke om etterspørsel og produserer vann-, vind- og solenergi når det passer den. Dermed sitter man ofte med store mengder med energi som ikke er mulig å lagre. F.eks mitt på natten da etterspørselen naturlig nok er lav.

Det er her utvinning av kryptovaluta kommer inn. Ved å ha dataparker i nærheten av installasjoner som genererer grønn energi kan man benytte den billige energien. Når ingen andre etterspør energi så utvinnes det kryptovaluta i store mengder. Røkke, som nylig gikk inn i Bitcoin kaller dette et økonomisk batteri.

En annet ankepunkt mot Bitcoin har vært begrensningen på antall transaksjoner. Dette er nå løst med overbygget lightning network som har et potensiale for antall overføringer pr sekund som langt overgår Visa sitt potensiale f.eks.

Så for øyeblikket ser det positivt ut for Bitcoin og andre kryptovalutaer, men ingen vet hvor denne haren hopper. Som alltid er det viktig å påpeke at du ikke bør investere mer enn du har råd til å tape.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Aktuelt»