U18-EM i friidrett 2022 (4/7-7/7)

Svar
janesaj

Re: U18-EM i friidrett 2022 (4/7-7/7)

Legg inn av janesaj »

Imponerende av danske Thøgersen som vinner 3000 samme dag som hun tar bronse på 2000 hinder. Solberg var litt vel optimistisk og prøvde å følge tetgruppa og fikk det voldsomt på slutten.

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

janesaj skrev: ons jul 06, 2022 7:25 pm Imponerende av danske Thøgersen som vinner 3000 samme dag som hun tar bronse på 2000 hinder. Solberg var litt vel optimistisk og prøvde å følge tetgruppa og fikk det voldsomt på slutten.
Veldig imponerende av dansken. Solberg skal ha for at hun forsøkte. Når det gjelder å få det på slutten tror jeg nok at tyske Mikitenko satte en ny standard.

janesaj

Legg inn av janesaj »

Nok en innholdsrik dag i U18-EM er over, med nok en medalje til Norge og Andreas Fjeld Halvorsen bokført. Men det er heldigvis ikke helt over ennå. I morgen får vi den siste dagen, og da har vi flere norske medaljesjanser:

06:00: 10000 meter kappgang menn, FINALE (Magnus Græsli)
07:10: Tikamp menn, 110 meter hekk (Simen Johan Teigstad)
07:50: Tikamp menn, diskos (Simen Johan Teigstad)
09:45: Tikamp menn, stav (Simen Johan Teigstad)

15:00/16:05: Tikamp menn, spyd (Simen Johan Teigstad)
17:10: Spyd kvinner, FINALE (Inga Rabben Reimers, Ellevine Kathleen Svensen Skare)
17:30: 400 meter hekk menn, FINALE (Bastian Elnan Aurstad)
18:00: 800 meter kvinner, FINALE (Malin Hoelsveen)
18:35: 2000 meter hinder menn, FINALE (Kristian Bråthen Børve)
18:52: Diskos kvinner, FINALE (Helene Mariel Ramslien)
18:55: Tikamp menn, 1500 METER (Simen Johan Teigstad)
20:05: Medleystafett menn, FINALE (Norge)

Først ut av morgendagens finaler starter allerede klokken 06:00 (10000 meter kappgang), så her gjelder det å være tidlig oppe for de som ønsker å få med seg litt kappgang på øverste europeiske U18-nivå. Det er litt vanskelig å forhåndsanalysere denne, i og med at noen har satt tider på gate og noen på bane. Uansett har vi med norske Magnus Græsli her; han er jo etter at Haukenes la opp allerede den beste norske kappgjengeren. Av tidene satt på bane har Græsli med 45:48 den fjerde beste tiden, men i likhet med mange andre har han bedre tid på gate (44:27). Favoritt blir kanskje Frederick Weigel fra Tyskland som har 43:26 på gate. Også spanske Daniel Morilla Garcia har så vidt under 44 minutter på gate med 43:58, men han har ikke bedre banenotering enn 45:50, altså på nivå med Græsli. Av banenoteringene er det italienske Giuseppe Disabato som har den beste tiden med 45:08. Men disse utøverne er unge og sikkert ikke veldig erfarne, så her kommer nok mye an på dagsformen. Og er den der for Græsli kan han nok være i en medaljekamp. Ellers skal Simen Johan Teigstad fortsette og avslutte tikampen. Han ligger som ventet langt etter teten etter første dag, og må fokusere på personlig forbedring. Det har ikke vært noen kjempestart som man kanskje kunne håpe, men han fikk iallfall med seg en pers i høyde på 1.81. Han ligger bittelitt bak persserien sin, men med noen gode øvelser i morgen er iallfall den mulig å slå.

I kveldsøkta har vi hele tre glassklare medaljesjanser. Først ut av disse er i spyd for jentene, der vi har med Ellevine Kathleen Svensen Skare som vårt største håp. Skare viste storform i kvalifiseringen og perset seg til 54.01 der, og var med det soleklart lengst av alle. I finalen må man regne med at det blir jevnere, og ikke minst kan finske Malin Karell bli farlig. Hun har årsbeste i verden med 55.20 og var også nest lengst og sammen med Skare eneste over 50 meter i kvaliken. Tror også vi skal regne med Karells finske kollega Veera Sauna-Aho samt sveitseren Sabrina Boss, som begge har årsbeste over 53 meter, og så kommer det jo ofte store perser i juniorfinaler. I tillegg til Skare har vi også med Inga Rabben Reimers i finalen. Hun ble ni i kvaliken og vi skal nok ikke regne med medalje, men kanskje hun kan klare å komme seg over 50 meter for første gang, og da skal man jo i så fall tross alt aldri si aldri. I løpet av spydkonkurransen kommer også 400 meter hekk-finalen for gutta til å avholdes. Der har vi han som nok må finne seg i å være hovedfavoritt i Bastian Elnan Aurstad, som rett og slett har sett knallsterk ut i forsøkene og jogget seg inn til 52-tider som de andre strever hardt med å oppnå. Det blir svært spennende å se hva han kan få til når han gasser på hele veien. Det bør være mulig med iallfall en tid langt nede på 50-tallet med klaff, når man tenker på den sterke 400-persen hans (47.17) i tillegg til at han løper med juniorhekker. Dessuten: Ikke bare er han den løperen med best kapasitet, han er nok også den som tilsynelatende har spart suverent mest krefter i forhold til det han er god for. Den største utfordreren er nok finske Antti Sainio, som perset seg langt ned på 51-tallet i dag og som det føles rir på en medgangsbølge og kanskje kan klare enda mer på en optimal dag. Ellers har David Perez fra Spania årsbeste i Europa, men han så ikke særlig bra ut i semien og tok seg bare så vidt videre på tid.

Ikke lenge etterpå får vi også et stort høydepunkt med norske øyne, nemlig 800-finalen for jenter. Der har vi med Malin Hoelsveen, som stod over 3000 i dag nettopp for å optimalisere forberedelsene til denne distansen, hennes store mål i 2022. Hun så meget sterk ut i sitt forsøksheat og hadde ikke store problemer med å spurte seg til heatseieren. Hennes største konkurrenter blir kanskje tyrkiske Dilek Kocak, som har årsbeste av de på plass med 2:04.39 og som dessuten så pigg ut i forsøksheatet, sammen med 2:04-kollega Iris Downes fra Storbritannia samt tyske Jana Becker. Vi kan også nevne britiske Ella Greenway som en liten outsider. Men det må innrømmes - om Hoelsveen skulle ende uten medalje her, vil det være en liten skuffelse, slik hun så ut i forsøksheatet. Det kan skje, for konkurrentene er sterke, men spurten så iallfall ut til å være bra på plass i forsøket. Deretter får vi en ny nordmann i en finale, dog ikke med riktig like store medaljemuligheter. Det er Kristian Bråthen Børve på 2000 meter hinder. Jeg så ikke forsøksheatet til Børve, så kan ikke si noe om hvordan han så ut der, men han hang iallfall med tetgruppa tidmessig og satte pers, så det er definitivt et pluss. Best pers har spanske Sergio del Barrio, som har løpt på 5:41.11 og som også vant forsøksheatet sitt. Det andre forsøksheatet ble vunnet av landsmann Manex Civico, og han har den nest beste persen på 5:47. Også franske Hicham Erribibih og Theo Penard samt sveitseren Aarno Liebl har vært under 5:50. Så spørs det hvor mye Børve har å gå på og om han kan følge med når de beste antakelig setter fart til tider under 5:50 og kanskje ned mot 5:40. Men medalje skal ikke ventes, for han har tross alt "bare" 11. beste pers i feltet.

Siste individuelle finale med norsk deltakelse er diskos for kvinner, der vi har med Helene Mariel Ramslien, som tok seg til finale med det åttende beste resultatet. Av de tolv deltakerne i finalefeltet har hun den tiende beste persen, så her skal ikke medalje forventes, men mye kan jo skje. Plutselig får hun opp en kjempepers som gjør at hun kjemper helt der oppe. Men normalt ligger hun litt bak de beste. Tyske Curly Brown (49.99) og franske Princesse Hyman (48.70) er de to med best perser og var også de to som kastet over kvalgrensen, og får gjelde som favoritter. I sjiktet bak der er det jevnt - det er kanskje der vi potensielt kan få Ramslien om hun skulle få et kjempetreff, men det skal altså ikke forventes. Mesterskapets aller siste finale er medleystafetten for menn, og der har vi gledelig nok med Norge. Og her får vi jo antakelig en solid forsterkning inn også i trumfkortet Bastian Elnan Aurstad, og ham inn kan jo fort bety et par sekunder ned bare på siste etappe. Så gjenstår det jo å se hva de andre stiller med. Klart raskeste tid i forsøket hadde Danmark med 1:54.19, mens Storbritannia fikk opp 1:55.66 med en helt elendig veksling involvert. Hellas og Italia hadde også bedre tider enn Norge, som hadde femte beste tid med 1:56.73, og så blir det spennende å se hvor mye vi kan forbedre oss med Aurstad antakelig inn på laget.

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

janesaj skrev: ons jul 06, 2022 8:47 pm Ellers skal Simen Johan Teigstad fortsette og avslutte tikampen. Han ligger som ventet langt etter teten etter første dag, og må fokusere på personlig forbedring. Det har ikke vært noen kjempestart som man kanskje kunne håpe, men han fikk iallfall med seg en pers i høyde på 1.81. Han ligger bittelitt bak persserien sin, men med noen gode øvelser i morgen er iallfall den mulig å slå.
Med tanke på at han ble diskvalifisert på 400 tror jeg han ligger et godt stykke bak persserien sin. Litt synd for uten diskvalifikasjonen ville han perset på den øvelsen også.

janesaj

Legg inn av janesaj »

tartaglia2 skrev: ons jul 06, 2022 8:53 pm han ble diskvalifisert på 400
Oi, det fikk jeg faktisk ikke med meg. Så bare tiden og regnet med at det var det.

Puttemans
Innlegg: 2460

Legg inn av Puttemans »

Fin 5. plass på Magnus Græsli. Perset med 6 sekunder til 45.42,11.

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

Nå gjelder det, heia Bastian!

janesaj

Legg inn av janesaj »

Jadda, der satt den! Gull til Aurstad på 50.89 :D

Tror fremdeles er noe å plukke på i løpet, startet kanskje bittelitt for raskt (så jo ut som reneste Warholm i starten) og stivnet litt på slutten, men i dag betyr selvfølgelig det ingenting. Gullet er sikret og årets store mål i boks for hans del :)

janesaj

Legg inn av janesaj »

Stemmer ikke for Skare så langt i dag, har over åtte meter opp til gårsdagens kvalifiseringskast. Men er iallfall videre til de tre siste kastene. Reimers dessverre ute.

janesaj

Legg inn av janesaj »

Gull til Hoelsveen også!! Hvilken dag :D

Puttemans
Innlegg: 2460

Legg inn av Puttemans »

Herlig!

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

Helt topp. Hadde ikke trodd hun skulle klare dette når hun måtte dra feltet på førsterunden.

janesaj

Legg inn av janesaj »

Men du verden hvilken punch hun hadde i avslutningen der. Hadde troen da hun fulgte Downes såpass lett da hun slo til, men det ekstra giret hun hadde der var likevel veldig imponerende. De to store mellomdistansetalentene våre på jentesiden har virkelig avslutningene sine i orden.

Håper for eventuelle guders skyld at de ikke velger langrenn.

janesaj

Legg inn av janesaj »

Ble for øvrig ikke helt dagen for Skare, som ender på 46.29. Kvalifiseringskastet i går hadde holdt til gull, i dag ble det 8. plass. Finalenerver, muligens? Men det er jo litt av grunnen til at man har juniormesterskap, for at de skal lære seg å håndtere slike ting. Så får vi håpe at hun takler overgangen til seniorspyd bra.

janesaj

Legg inn av janesaj »

Børve med et finfint løp, 9. plass og pers 5:53.68. Hinderteknikken blant de mest uryddige i feltet, men det er jo ikke så rart, så ny som han er på øvelsen. Men potensialet finnes utvilsomt om han velger å satse videre på hinder.

janesaj

Legg inn av janesaj »

Medleyoppstillingen til Norge ifølge startlista: Ødegaard - Berntsen - Pedersen - Aurstad. Ble altså "helten" fra semifinalen, Strønstad-Løseth, som måtte vike plass når Aurstad kommer inn. Kanskje litt overraskende.

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

Sølv?

JA!!!
Sist redigert av tartaglia2 den tor jul 07, 2022 8:11 pm, redigert 1 gang totalt.

janesaj

Legg inn av janesaj »

Hvilken magisk sisteetappe av Aurstad!!

Sølv på medleystafett!

Puttemans
Innlegg: 2460

Legg inn av Puttemans »

For en etappe av Aurstad!

janesaj

Legg inn av janesaj »

Medaljestatistikk:

1. Storbritannia 8-1-7
2. Tyskland 4-7-3
3. Italia 3-5-3
4. Nederland 3-2-1
5. Spania 3-0-2
6. Frankrike 2-3-2
7. Norge 2-3-0
8. Finland 2-2-1
9. Polen 2-1-3
10. Kypros 2-1-1
11. Sverige 1-2-2
12. Tsjekkia 1-2-1
13. Tyrkia 1-1-2
14. Serbia 1-1-1
15. Bulgaria 1-0-2
16. Danmark 1-0-1
16. Hellas 1-0-1
16. Kroatia 1-0-1
19. Ukraina 1-0-0
20. Ungarn 0-4-1
21. Belgia 0-2-1
22. Sveits 0-1-2
23. Irland 0-1-0
23. Israel 0-1-0
23. Slovenia 0-1-0
26. Litauen 0-0-1
26. Romania 0-0-1

Altså i alt 27 nasjoner som tar medalje.

Ah, hvilket herlig mesterskap.

Akkurat som i fjorårets U20-EM ble det en ordentlig ketchupeffekt siste dagen, hvor begge gullene våre kom gjennom Bastian Elnan Aurstad og Malin Hoelsveen. Vi får sølv på stafett, ikke minst takket være en helt ellevill ankeretappe av nevnte Aurstad, som viser hvilket megatalent han er også på flatt. I tillegg viser også Andreas Fjeld Halvorsen hvilket rått talent han er gjennom å ta sølv både på 1500 og 3000 - det er bare at Nederland har et enda bittelitt råere talent i Niels Laros. Blir spennende å følge begge de to i utviklingen fremover. Det blir det selvfølgelig også med Aurstad og Hoelsveen - her har vi i det hele tatt nok et kull med fantastisk lovende utøvere det skal bli interessant å se om kan ta steget hele veien til seniortoppen.

Mange hederlige plasseringer å nevne også. Håkon Moe Berg ble beste 06-modell på 1500 der han ble nummer fire, slett ikke langt bak bronsen, så han skal også følges nøye med på. Ellers meget godkjente femteplasser til stjerneskuddet Al-Saiddi på 400, Berntsen i lengde på kjempepers, samt Nygård Vie på 2000 hinder og Græsli i kappgang. Litt mer skuffende av medaljekandidat Skare som antakelig hadde finalenerver og gjorde det svakere enn forventet, men som sagt, det er sånt man kan vokse på som utøver på sikt. I tillegg hederlige omtaler til Hovland og Solberg som satser alt på å være med i medaljekampen på sine distanser, men som får det tungt på slutten. Flere gjør det også bedre enn forventet. Så det er enormt mye positivt å ta med seg fra dette mesterskapet, og mange av dem kommer helt sikkert til å gjøre det bra fra seg i neste års U20-EM også.

Så er det jo alltid positivt å gjøre det bra i den nordiske medaljekampen, og med det siste sølvet som stafettgutta sikret oss, gikk vi forbi Finland og ble beste nordiske nasjon. Nok et juniormesterskap hvor vi viser at vi kan hamle opp med Sverige og Finland, og det er så gledelig. Måtte det fortsette.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Friidrett»