Norge/EU: Palestinske myndigheters vold mot menneskerettighetsaktivister er uakseptabel

Svar
Ka9nen

Norge/EU: Palestinske myndigheters vold mot menneskerettighetsaktivister er uakseptabel

Legg inn av Ka9nen »

Usedvanlig krass fordømmelse av de palestinske selvstyremyndighetene! Overraskende nok. Hva kan grunnen være til at EU og andre i stadig større grad har begynt å ta tak i menneskerettighetsbrudd begått av palestinske selvstyremyndigheter og ellers også Hamas?

EU har sendt ut en uttalelse, som EØS-landene Norge, Sveits og Storbritannia også stiller seg bak, hvor de kritiserer de palestinske selvstyremyndighetene (PA) for vold og arrestasjon av meningsmotstandere.

Bakgrunnen for kritikken er at palestinske sikkerhetsstyrker den 21. og 22. august arresterte flere titalls palestinske aktivister i Ramallah. Aktivistene krever åpenhet rundt etterforskingen av dødsfallet til den politiske aktivisten Nizar Banat, som døde under en arrestasjon av palestinske sikkerhetsstyrker den 24. juni. Banat, som åpent kritiserte de palestinske myndighetene, skal ifølge vitner ha blitt banket kraftig opp i forbindelse med arrestasjonen.

Noen av demonstrantene som ble arrestert den 21. og 22. august er senere blitt løslatt igjen, men fortsatt sitter flere av dem i palestinske fengsler.

«Disse hendelsene, i tillegg til rapporter om mishandling, er bekymringsfulle og føyer seg i rekken av rapporter om en økning i tilsynelatende politisk motiverte arrestasjoner fra de palestinske myndighetene de siste månedene. EU og likesinnede land forventer at de palestinske myndighetene følger standardene i de internasjonale menneskerettighetskonvensjonene de har tilsluttet seg, inkludert ytringsfrihet, organisasjons- og forsamlingsfrihet», skriver EU.

KILDER TIL SAKEN:

https://www.jpost.com/middle-east/promi ... ers-671883

https://eeas.europa.eu/delegations/pale ... tMPtYs8amI

(NB, dette er ikke en tråd om Israel. Dette er en tråd om de palestinske myndigheter vold mot menneskeaktivister.)

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Midtøsten»