NFL 2022 Uke 1

Svar
SalSomer

NFL 2022 Uke 1

Legg inn av SalSomer »

NFL Uke 1

Og så er vi tilbake igjen! Det er september, det begynner å bli kjølig i lufta, og det begynner å bli tid for fotball. I år er fotballen enn så lenge utelukkende på NFL GamePass, dog rapporter fra våre naboland tilsier at det kanskje muligens blir å dukke opp noe på en C More-plattform etterhvert? Vi får følge nøye med!

Som en sånn full disclosure så har jeg egentlig glemt litt av å skulle skrive uketråder i år, fordi all diskusjon nå stort sett foregår på Discord for min del, men så ble jeg minnet på trådene i dag og jeg landet på at jeg faktisk ikke helt klarer å legge tradisjonen med å skrive disse håpløst lange og særdeles lite internettvennlige åpningstrådene vekk etter å ha holdt på med dette i en del år nå. Så da kjører jeg på med et år til, selv om det kanskje ikke er så mange her som leser lenger. Men samtidig er det slik at klokken nå er 23:40 når jeg starter denne tråden og jeg har jobb i morgen, så Uke 1 blir en heller kort oppsummering - så får det bli bedre neste uke.

Fredag, kl. 02:20
Rams mot Bills i Los Angeles
Kampen som altså sparkes igang om bare noen timer er et møte mellom sist sesongs mestere Rams og årets kanskje største favoritt Bills, som vi sist så da de presterte å gå tapende ut av en av tidenes beste sluttspillkamper til tross for at de altså tok ledelsen med bare 13 sekunder igjen å spille. Uansett, Bills har ikke ligget på latsiden i årets offseason, der de har hentet inn veteranen Von Miller (sist sett feirende et Lombardi-trofe sammen med Rams) for å styrke forsvaret sammen med rookie first rounderen Kaiir Elam. De hadde allerede kanskje NFLs beste forsvar, og nå er det altså på vei til å bli bedre. Offensivt er det mest spennende nye navnet rookien James Cook, lillebroren til Dalvin i Minnesota. Han er en litt annen type RB, men det er store forventninger knyttet til ham. Ellers vil jo det meste av angrepet i Buffalo gå gjennom Josh Allen og Stefon Diggs.

Rams på sin side forsøker å forsvare en Super Bowl-tittel som de egentlig betalte ganske mye for i fjor, og spørsmålet er om vinduet deres fortsatt er åpent. I draften gjorde de ikke et valg før Runde 3, men i free agency klarte de allikevel å sikre seg et par store navn som Bobby Wagner og Allen Robinson. Da overlever de kanskje at Odell Beckham og Robert Woods har forsvunnet videre.

Søndag, kl. 19:00
Det er ni kamper å velge mellom i tidligvinduet denne søndagen. Og fordi jeg altså som sagt forsøker å få til en kjemperask skriveøkt før jeg går og legger meg her så tar vi veldig kjapp oppsummering av disse kampene.

Den første kampen vi kan se her er Lions mot Eagles i Detroit, der det store trekkplasteret for Hard Knocks-laget Lions er deres lokalproduserte pass rusher Aidan Hutchinson, mens det for Eagles sin del er mest spørsmål knyttet til hvordan Jalen Hurts vil fungere sammen med deres nye receiver AJ Brown.

Neste kamp ut er Bears mot 49ers i Chicago, der det for Bears sin del ikke er mye optimisme å spore, men de har i hvert fall et nytt coaching staff ledet av Matt Eberflus som det kan bli interessant å følge. I 49ers handler mye om at det nå er Trey Lance sin tur til å styre skuta. Eller, styre skuta? Den siste nyheten ut av San Francisco er at Lance ikke er valgt inn som en av årets kapteiner, og enkelte clickbaitjagende journalister vil ha det til at det betyr at han allerede er så godt som droppet fra laget.

Det tredje alternativet er Bengals mot Steelers i Cincinnati, der fjorårets tapende Super Bowl-deltaker Bengals har brukt mye av årets offseason på å omforme sin offensive linje og med det forhåpentligvis gi Joe Burrow litt mer tid i pocketen, mens Steelers altså skal forberede seg på tiden etter Ben Roethlisberger ved å starte Mitch Trubisky for nå. Men ingen blir vel overrasket hvis vi ser Kenny Pickett i løpet av sesongen?

Dolphins mot Patriots i Miami er et alternativ. Her kan vi se superlaget Dolphins har bygget opp rundt Tua, med Tyreek Hill som det største av flere nye navn som er kommet inn i free agency. En som dog har forlatt Miami er DeVante Parker, som nå er å finne i et Patriots-lag som kanskje ikke har gjort de største movesene i årets offseason. Men med Bill Belichick som trener og en Mac Jones som var tidvis god i fjor er det fortsatt vanskelig å avskrive dette Patriots-laget, så klart.

Panthers mot Browns i Carolina handler i stor grad om én person, og det er tidligere Browns-quarterback og nåværende Panthers-quaterback Baker Mayfield. Vil han få sin hevn på Browns? Konsensus blant ikke-Clevelanditter er vel at vi håper på det. Når det gjelder Browns og deres offseason-ervervelser i år så er det egentlig best å ikke si så mye, for det er bare en trist og tragisk historie.

I Houston møtes Texans og Colts til dyst. Texans har heller ikke i år hatt den store offseasonen og de har uansett veldig mange problemer å rydde opp i, men deres nye running back Dameon Pierce har i hvert fall klart å bli et ekstremt stort navn i fantasy-sirkler i år. Så får vi ser om han innfrir. Colts på sin side har kvittet seg med Carson Wentz og hentet inn Matt Ryan. Det blir underlig å se Ryan i noe annet enn en Falcons-uniform, men samtidig skal det bli spennende å se hva han kan gjøre med det som egentlig er en dugelig Colts-roster.

Apropos Falcons så spiller de mot Saints i Atlanta. Falcons er vel i det vi kan kalle en rebuild-sesong som også har blitt enda vanskeligere etter at Calvin Ridley fikk et års utestengelse for å gamble på noen kamper han ikke tok del i selv, og med det var den desidert største synderen blant spillere i NFL i år målt ut fra straff. Men den nye receiveren Drake London kan jo bli spennende å følge med på, da, og hvem nå enn som til slutt ender opp med å starte mesteparten av Marcus Mariota og Desmond Ridder kan sikkert styre skuta greit inn mot et godt draftvalg neste år også. Saints på sin side gjør seg klar for livet etter Sean Payton. Der er det Paytons mangeårige assistent Dennis Allen som nå er hovedtrener. Allen får tilbake en Jameis Winston på quarterback som så god ut i fjor før han skadet seg, men vil Allen og Winston være nok til å utfordre om divisjonen? Tja, vi får se, men det må være lov å si at det var mer schwung over Saints da det var Payton og Brees som regjerte. (Hadde jeg hatt bedre tid og vært litt våknere hadde jeg sikkert klart å lure inn en smakfull kommentar om folk med lange regjeringstider som møter sin ende her)

Jets mot Ravens i New Jersey. Is Joe Flacco a elite quaterback? Det er spørsmålet som vi kanskje kan få svar på her, da Flacco skal lede Jets mot sine gamle venner i Ravens. Med seg på laget har Flacco den unge running backen Breece Hall og hele tre førsterundevalg i Ahmad "Sauce" Gardner, Garrett Wilson og Jarmaine Johnson. Men er det nok til å hamle opp med et alltid bra Ravens-lag som ser frem til å fortsette med deres karakteristiske smashmouth-fotball, selv med en ny defensiv koordinator i Mike Macdonald på plass?

Commanders mot Jaguars utenfor Washington. Hva er en Commander? Det er tydeligvis en person som gir masse penger til Carson Wentz for at han skal være middelmådig med fotballen. Det høres ut som en ganske dårlig kommandant, spør du meg. Jaguars på sin side, de valgte å gjøre det smarte trekket å hente inn Doug Pederson, mannen som i sin tid faktisk ga Carson Wentz ganske mye penger for å se ut som en MVP-kandidat, det er en rimelig mye bedre kommandør-jobb. Nå skal Pederson sørge for at Trevor Lawrence blir en MVP, og med seg for å bringe Lawrence dit har Paderson årets Nr. 1 i draften Travon Walker i forsvaret. Det kan bli dugelig, det.

Søndag, kl. 22:25
I mellomvinduet på søndag går det fire kamper til. Og her er det jo en del snacks å velge i.

Vikings mot Packers i Minnesota. I Vikings er det blitt forandring i trenerstaben (men ikke på QB), og det er regjerende Super Bowl-OC Kevin O'Connell som skal styre skuta i hans første HC-jobb. Kan O'Connell gjøre noe spennende med Kirk Cousins på plass? Vi får se. Han har i hvert fall en formidabel oppgave foran seg i form av Packers i første kamp. Nå er riktignok både Davante Adams og Za'Darius Smith borte (sistnevnte er til og med gått til Vikings), men Aaron Rodgers er fortsatt Aaron Rodgers, da. Og han har jo fått inn Sammy Watkins å kaste til, så det hjelper vel litt på hullet etter Adams.

Cardinals mot Chiefs i Arizona. En annen som har forlatt Packers er Marquez Valdes-Scantling, som er en av flere nye ansikter i Chiefs, sammen med JuJu Smith-Schuster, Justin Watson og rookien Skyy Moore. Det er kun Mecole Hardman som er igjen i receiverrommet til Chiefs, og det har fått mange til å tvile på om Chiefs kan klare å ta seg tilbake til Arizona på slutten av årets sesong (for årets Super Bowl, om det ikke var åpenbart). Tja, Chiefs har jo fortsatt Patrick Mahomes, da, litt på samme måte som at Packers har Rodgers, så da kan man ikke avskrive dem helt. Cardinals på sin side har fortsatt Mahomes' gamle trener Kliff Kingsbury og quaterbacken Kyler Murray som heller vil spille spill enn å lese lekser. Nytt av året er Marquise "Hollywood" Brown, Murrays gamle lagkamerat i Oklahoma. Det er samtidig ikke så mye som ser kjempespennende ut for Cardinals, og litt av luften er kanskje gått ut av Kingsbury- og Murray-balongen etter en offseason med mye fokus på denne famøse Murray-kontrakten. Så får vi se hva det har å si for årets sesong, da.

Titans mot Giants i Tennessee. AJ Brown er borte, men Robert Woods er inne, samt den polariserende rookien Treylon Burks og den litt interessante sloten Kyle Philips. Men nok om receivere, for dette er Titans, alt her handler om hvor mye lenger kroppen til Derrick Henry holder ut. Klarer han en sesong til med juling, eller vil vi snart se at det går med ham som med så mange andre running backs? På den posisjonen er det kort vei til toppen, men kort vei ned igjen også. En som kan skrive under på akkurat det er Saquon Barkley, men kanskje kan Barkley finne tilbake til gamle høyder igjen med en ny hovedtrener i Brian Daboll og en flunkende ny offensiv linje foran seg? Hvis ikke Barkley klarer å flytte ballen må Giants i stor grad lene seg på forsvaret for å vinne kamper, der rookien Kayvon Thibodeaux så klart er det mest spennende nye navnet.

Chargers mot Raiders i Los Angeles. Chargers har atter en gang vunnet Super Bowl i offseason, men kan de i år også faktisk vinne Super Bowl i den faktiske sesongen? Vel, første hinder på veien dit er laget som sørget for at det ikke ble noe sluttspill på dem i fjor. Men kanskje kan Chargers hevne det tapet nå, spesielt med den gamle Raiders-helten Khalil Mack på plass i forsvaret? Raiders på sin side savner kanskje ikke Mack like mye nå lenger etter at de har fått Chandler Jones på plass i forsvaret, samtidig som de har styrket angrepet med kanskje ligaens beste receiver i Davante Adams. Men hvordan er det med hovedtreneren, da? Josh McDaniels var en katastrofe sist han prøvde seg som hovedtrener, har han klart å forbedre seg denne gangen? Det må han hvis han skal innfri de ganske store forventningene i Raiders i år.

Mandag, kl. 02:20
Sunday Night Football er Cowboys mot Buccaneers i Dallas. Cowboys har måtte kvitte seg med noen store navn som Amari Cooper og La'el Collins og ser ut til å være i en liten mini-rebuild. Men i Big D er det så klart aldri noen som vil høre noe om noen rebuild, og dermed knyttes det mye forventninger til at Dak og Zeke skal produsere bak rookie-tacklen Tyler Smith, men det er klart at når det mest spennende offensive free agent-navnet som er hentet inn er James Washington (hvis vi ser bort fra restene av Jason Peters som sitter på practice squaden) så er det kanskje ikke så mye grunn til optimisme. I Tampa derimot lar rebuilden vente på seg så lenge Tom Brady fortsatt henger med. Nå skal Brady også spille med sin tredje HC i karrieren etter at Bruce Arians har takket for seg og Todd Bowles har tatt over roret. Men her handler vel fortsatt veldig mye om nettopp Brady, vi får vel være så ærlige å si det.

Tirsdag, kl. 02:15
Uken avsluttes med Monday Night Football, der Seahawks og Broncos møtes i Seattle. I utgangspunktet skulle vel denne kampen handle om hvordan den gamle Broncos-quarterbacken Drew Lock ville gjøre det mot gamle lagkamerater, men så har altså Sehawks bestemt seg for å starte Geno Smith i stedet. Så da får vel TV-selskapene i stedet vie litt tid til møtet mellom Russell Wilson og gamle lagkamerater i stedet. Det siste som er kommet ut av nyheter om Wilson er forøvrig at det tydeligvis har vært mye drama i Seattle de siste årene og at Wilson var forbannet over at han følte at han ble holdt tilbake av av Seahawks-trener Pete Carroll. Det kan altså bli et saftig møte, det her, og kanskje noe det er verdt å sitte oppe for?

Og med det ser vi altså frem til sesongstart, som nå bare er litt over halvannen time unna. Vi satser på 18 gode uker og så klart et flott sluttspill, før det hele altså avsluttes i Glendale i Arizona med Super Bowl LVII natt til 13. februar norsk tid.

FightingVikes

Legg inn av FightingVikes »

Hurra :-D

Når Sal har fått sin meget fortjente hurra, så er det grunn for et lite hurra for Bills også. Imponerende knusing av Rams. Kampen virket nesten som en hjemmekamp for Bills, men det har vel kanskje noe med hvem man filmer blant publikum. Uansett, er dette et reelt problem også for Rams, ikke bare Chargers?

Crabsen

Legg inn av Crabsen »

Bills ser virkelig gode ut i år, imponerende prestasjon i går. Josh Allen ser ut som a million bucks

Brukeravatar
Mr.Meep
Innlegg: 7887
Sted: Toronto,Ontario,Canada

Legg inn av Mr.Meep »

Intet NFL år uten O'mektige Sals ukestråder!

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Amerikansk Sport»