Smør på brødskiva?
Smør på brødskiva?
Har folk helt slutta å ha smør på brødskiva? Nå har jeg vært på turer og spist frokost/lunsj med brødmat. Og 4 av 4 har ikke hatt smør på brødskiva...
.. så er dette blitt en ny standard? Selv bruker jeg det stort sett alltid. Til enkelte typer pålegg synes jeg det er et must - slik som syltetøy, sild og egg. Her spiller jo smaken inn.
.. så er dette blitt en ny standard? Selv bruker jeg det stort sett alltid. Til enkelte typer pålegg synes jeg det er et must - slik som syltetøy, sild og egg. Her spiller jo smaken inn.
Jeg har aldri smør på brødskiva. Liker ikke smaken og konsistensen. Skraper ikke av da, om jeg blir servert påsmurt.
Så er med Kari Bremnes " nå er det punktum finale, du får prøv å smør brødskiva di sjøl"
Så er med Kari Bremnes " nå er det punktum finale, du får prøv å smør brødskiva di sjøl"
Sist redigert av Stjerten den tir sep 20, 2022 12:51 pm, redigert 1 gang totalt.
-
- Innlegg: 387
Ja, av og til skal man jo det. Men folk som har på smør under smørbart pålegg...
Bruker det nesten aldri på brødskiver. Prøvde i dag tidlig. Gav meg egentlig ingenting så kommer ikke til å fortsette med det på brødskivene mine. Bruker smør på varme rundstykker og toast da
-
- Innlegg: 5307
Ja, det kommer jo helt an på hvilke pålegg som benyttes. Om en med smør også mener margarinprodukter, så bruker jeg dette under de fleste påleggsvariantene, rent bortsett fra smørbare pålegg som for eksempel leverpostei og ost på tube/beger.DoktorS skrev: ↑tir sep 20, 2022 12:39 pm Har folk helt slutta å ha smør på brødskiva? Nå har jeg vært på turer og spist frokost/lunsj med brødmat. Og 4 av 4 har ikke hatt smør på brødskiva...
.. så er dette blitt en ny standard? Selv bruker jeg det stort sett alltid. Til enkelte typer pålegg synes jeg det er et must - slik som syltetøy, sild og egg. Her spiller jo smaken inn.
Jeg også har et inntrykk av at det ikke er like vanlig å benytte margarin/smør nå som tidligere.
-
- Innlegg: 5307
Smør skal på brødskiva, mengde etter type pålegg men jeg bruker sikkert hakket mer enn jeg burde til det meste.
Eneste unntak er med baconost. Kombinert med smør så smaker det plastikk.
Eneste unntak er med baconost. Kombinert med smør så smaker det plastikk.
Elsker det og bruker det på bortimot alle typer pålegg, uten kanskje leverpostei, av pålegg jeg brukes fast. F.eks syltetøy er jo ikke godt under nok meierismør under. Dog på enkelte typer kjøttpålegg, kan det erstattes med majones
Avhengig av pålegget. Bruker smør til pålegg som ost, skinke, salami og lignende. Ellers blir det veldig tørt for min del.
Men skal jeg ha «tyngre» pålegg som f.eks leverpostei eller makrell i tomat så bruker jeg aldri smør.
Men skal jeg ha «tyngre» pålegg som f.eks leverpostei eller makrell i tomat så bruker jeg aldri smør.
Nettopp! Tenker spesielt på syltetøy - smøret gjør at sytetøyet ikke trekker ned i brødet og ødelegger konstistensen. I tillegg gir det en kontrast til det søte, ettersom smør er litt salt, og også fett.... Tenkte nettopp på at de så trist ut da en i reisefølget smurte et tynt lag marmelade på et dårlig skosk toastbrød, som ikke en gang var toastet.
Frokosten min for tiden er skive med rørte tyttebær. Den smakseksplosjonen det er når bærene knuses i munnen, oppleves best med godt meierismør. Helst det italienske burro salato. Men det har jeg altfor skjelden, så nå er det tine smør, og et lett dryss salt på toppen av bærene.
Alltid, bortsett fra når det er smøreost og peanøttsmør på brødskiven.DoktorS skrev: ↑tir sep 20, 2022 12:39 pm Har folk helt slutta å ha smør på brødskiva? Nå har jeg vært på turer og spist frokost/lunsj med brødmat. Og 4 av 4 har ikke hatt smør på brødskiva...
.. så er dette blitt en ny standard? Selv bruker jeg det stort sett alltid. Til enkelte typer pålegg synes jeg det er et must - slik som syltetøy, sild og egg. Her spiller jo smaken inn.
Kun på ristet brød. Jeg har vel egentlig aldri vært noen stor fan av hverken brød eller smør.
Det eneste jeg bruker noe på må være fersk loff, og da er det i kategorien vita og kun det. Ekstremt sjeldent
Syltetøy, kjøttpålegg, leverpostei: uansett hva slags pålegg- smør finnes ikke på mine brødskiver!
Hadde det som barn som et slags tilbehør- men har ikke hatt det på over 20 år nå da jeg ikke liker smaken (intet er f.eks verre enn når man har fått på for mye smør)
Har det heller ikke midt på sommeren når jeg har jordbærskive uten sukker på
Hadde det som barn som et slags tilbehør- men har ikke hatt det på over 20 år nå da jeg ikke liker smaken (intet er f.eks verre enn når man har fått på for mye smør)
Har det heller ikke midt på sommeren når jeg har jordbærskive uten sukker på
Det er psykopater det!AlexandrsJelisejevs skrev: ↑tir sep 20, 2022 12:50 pm Ja, av og til skal man jo det. Men folk som har på smør under smørbart pålegg...
Tipper de har smør på brødskiva om de skal lage en toast i toastjern.
Da er jeg en psykopat.stc887 skrev: ↑tir sep 20, 2022 4:19 pmDet er psykopater det!AlexandrsJelisejevs skrev: ↑tir sep 20, 2022 12:50 pm Ja, av og til skal man jo det. Men folk som har på smør under smørbart pålegg...
Tipper de har smør på brødskiva om de skal lage en toast i toastjern.
Alltid. Uansett pålegg. Skjønner ikke at folk klarer seg uten, blir jo bare tørt uten.
Men du er flink på forum for det4pLaY skrev: ↑tir sep 20, 2022 4:23 pmDa er jeg en psykopat.stc887 skrev: ↑tir sep 20, 2022 4:19 pmDet er psykopater det!AlexandrsJelisejevs skrev: ↑tir sep 20, 2022 12:50 pm Ja, av og til skal man jo det. Men folk som har på smør under smørbart pålegg...
Tipper de har smør på brødskiva om de skal lage en toast i toastjern.
Du vet, selv psykopater kan få til normale ting når de vil =).
Så enig. Brød er som svamp som tiltrekker seg fuktighet. Da trengs rikelig med åretettende smør slik at brødet glir motstandsløst ned halsen. Helst ekte smør som meierismør eller setersmør.
Og på kaviar. Komboen salt, røyk og fett....DoktorS skrev: ↑tir sep 20, 2022 1:08 pmNettopp! Tenker spesielt på syltetøy - smøret gjør at sytetøyet ikke trekker ned i brødet og ødelegger konstistensen. I tillegg gir det en kontrast til det søte, ettersom smør er litt salt, og også fett.... Tenkte nettopp på at de så trist ut da en i reisefølget smurte et tynt lag marmelade på et dårlig skosk toastbrød, som ikke en gang var toastet.
Men det skal være skikkelig smør, og gjerne kjøleskapskaldt, så jeg nærmest må filetrere det :p
Jeg bruker aldri smør på brødskiven, med mindre smør er det eneste jeg bruker på brødskiven.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute