Dagbladet mener: Listhaug er Putins lille hjelper

Svar
Pernille

Re: Dagbladet mener: Listhaug er Putins lille hjelper

Legg inn av Pernille »

Rainmaker skrev: ons sep 21, 2022 5:38 pm
Solvgutt1 skrev: ons sep 21, 2022 5:34 pm
Rainmaker skrev: ons sep 21, 2022 5:14 pm

Putin startet strupingen av gass før han rykket inn i Ukraina...

Ellers er det ganske normalt at dersom et lukket marked åpner opp mot andre marked så vil prisene gå hverandre i møte. Vi var mange som var skeptiske til ACER og andre ting. Det endrer ikke på det at prisnivået vi har nå er hovedsaklig pga Putin...
At Tyskland og andre satte i gang et "grønt skifte" som innebærer nedbygging av kjernekraft, som ikke har klimagassutslipp, at samme land har gjort seg fullstendig avhengig av russisk gass og at Norge har forpliktet seg til å tappe magasinene sine og sende krafta til Europa er dårlig politikk, som ble advart mot og der kritikken møtte hån.
Tyskland har stoppet 3 kjernekraftverk.

Disse, og resten, ble vedtatt at man skulle stanse i etterkant av Fukushima-hendelsen, og har ikke noe med "grønt skifte" å gjøre.
Utfasingen av kjernekraft i Tyskland ble lovfestet i 2002 ("Atomgesetz") under den daværende rød-grønne regjeringen til Gerhard Schröder (SPD + Die Grünen) som gjorde det forbudt å bygge nye atomkraftverk samt satte en øvre levetidsgrense på 32 år for de eksisterende reaktorene. Den siste ville dermed bli faset ut i 2022. Denne loven ble imidlertid utfordret av koallisjonen til Angela Merkel som kom til makten i 2009 og som gjorde noen spede forsøk på å forlenge levetiden ytterligere noen år, men etter Fukushima i 2011 ble det et fullstendig dødfødt prosjekt og noe utfasing av utfasingen ("Ausstieg aus dem Ausstieg") kunne de bare glemme.

Det er mulig du tenker at "energiewende" ikke har noe med det grønne skiftet å gjøre, men det har uansett veldig mye med utfasingen av atomkraft å gjøre.

Siden 2002 har Tyskland stengt ned 16 reaktorer.

Tullekoppen

Legg inn av Tullekoppen »

ulefos skrev: ons sep 21, 2022 7:32 am
B.E. skrev: ons sep 21, 2022 4:51 am Hva mener Sylvi er årsak til de høye strømprisene da? Det sies ingenting om.
hun har innrømmet at FRP har et stort ansvar for dagens strømpriser, men går oftest rundt grøten når sprsmålet kommer
Nei det gjør hun ikke. Hun er klokkeklar i dette spørsmålet.

ulefos

Legg inn av ulefos »

Tullekoppen skrev: ons sep 21, 2022 11:00 pm
Nei det gjør hun ikke. Hun er klokkeklar i dette spørsmålet.
Frp-leder Sylvi Listhaug vil ikke gjøre som finansministeren ber om og beklage den forrige regjeringens strømpolitikk, men sier de ikke burde bygget kabler.
aftenposten

Harduetforslag

Legg inn av Harduetforslag »

Rainmaker skrev: ons sep 21, 2022 4:06 pm

Utfasing av olje og gass må vi ha i bakhodet. Det er udiskutabelt at verden må bort fra fossil energi, og da må Norge være på ballen med å erstatte olje og gassnæringen. Det må vi jobbe med hele tiden, det er ikke noe vi kan begynne med "plutselig" når olje og gass er "ute".

Det er vel forøvrig kun de på ytre høyre og de mest fanatiske MDG'ere som tror at Norge kommer til å legge ned olje og gass dersom det fortsatt er råd å selge det.
Russlands krigføring og påfølgende energikrise illustrerer jo problemstillingen utmerket. I det ene øyblikket skal vi være miljøfyrtårnet som leder verden riktig vei, ved å bruke enorme summer på prosjekter som kanskje lykkes samtidig som vi struper produksjonen i et marked med behov for Norsk olje og gass, i neste øyeblikket er Europa i panic mode og Norge skal være fyrtårnet som garanterer olje og gass.

Så sier det seg selv at vi skal ha utfasing av olje og gass i bakhodet, men litt realisme hadde vært fint.

Uansett hvor mye du ønsker å vri og vende på dette, så er realiteten at dette er hakket mer komplisert enn at Putin er skyld i alt. Han skulle aldri vært i en posisjon hvor Europa, basert på egne politiske valg, er avhengig av russisk gass og at Russland dermed kan bruke det som et brekkjern. Problemstillingen rundt Russlands innflytelse på dette området har vært påpekt i over 10 år nå, mer avhengighet var definitivt ikke løsningen. For vår del så har vi inngått avtaler som i praksis medfører at Sverige har tjent milliardbeløp på å kjøpe rimelig strøm i nord som de igjen selger til Sør Norge. Opplegget er jo smått komisk, for ikke å snakke om at vi ikke kan gjøre all verdens med det, eventuell strømstøtte til bedriftene i landet kan jo ikke gå på tvers av EU heller, komisk nok. Det hele er jo en fantastisk suppe, toppet med at EU ønsker å tvinge gjennom et pristak på produkter de nå er desperat etter i et marked som de selv har skapt og som de i en årrekke har vært så desperat etter å beskytte. Supert, de må gjerne signere en langsiktig avtale til solide rater slik at selskapene har til lands kan ha det som et sikkerhetsnett som garanterer inntektene, men en midlertidig prisreduksjon kan de rulle sammen til en kaktus og kjøre langt oppi toern.

ulefos

Legg inn av ulefos »

Harduetforslag skrev: tor sep 22, 2022 10:22 am
Uansett hvor mye du ønsker å vri og vende på dette, så er realiteten at dette er hakket mer komplisert enn at Putin er skyld i alt.
er noen uenig i det?

hauge23

Legg inn av hauge23 »

seriemester2013 skrev: tir sep 20, 2022 10:47 pm
ulefos skrev: tir sep 20, 2022 10:35 pm
Karatel skrev: tir sep 20, 2022 10:10 pm [
"Når hun fritar Putin for det ansvaret han har for energikrigen i Europa, lar hun seg bruke i hans spill. Hvorfor gjør hun det? Det er ikke lett å se andre forklaringer enn at for Listhaug er det viktigste å nøre oppunder misnøyen med høye strømpriser for å fiske velgere."

https://www.aftenposten.no/meninger/kom ... ar-hvorfor
selv FRPs fremste forsvarere ser nok sannheten i dette
Dette er å koke suppe på spiker, god dag mann økseskaft, samt å stikke hodet i sanden på samme tid.
Lederen i Aftenposten har en agenda å gå etter det tabloide, og fordumme Sylvis budskap.
Nå stemmer ikke jeg FRP, men det må være lov å være eige i at utenlandskablene er hodvedsynden norsk politikere har gjort, og dette ble gjort før krigens utbrudd. Strømprisene steg derfor lenge før krigen. Det er på dette hun ber andre politikere innrømme at det var feil å bygge disse kablene, og at dette er uavhengig av krigen.
Ulvene som skal fordumme og fordømme får det til å skulle se ut som Sylvi frigir Putin for kraftprisene vi ser i dag, men det er faktisk ikke det hun sier, hun sier man skal se på prisene som allerede hadde begynt å stige brått etter siste kabel ble koblet på og aktiv.
Hun benekter ikke at prisene har steget enda mer etter krigen, men vil at man skal se på to side av saken, og den ene er at vi dummet oss ut med disse kablene, og at politikere bør innrømme dette, vi antok feil-
Har aldre stemt FRP, kommer aldri til å gjøre det, men det må gå an å ta en debatt på premisset hun legger frem, uten å skulle bedrive hersketeknikker og fordumme utsagnene hennes
Det foregår en unison og altomfattende fordømmelse, ikke bare av Russland, men av alt og alle som politikere og elite-media har horn i sida til av forskjellige grunner, det er et fjellskred som feier med seg absolutt alt. Om man tusler rundt på gummisåler og ikke lager en lyd, er mulighetene store for at det hagler beskyldninger for å løpe Putins ærend. Det er opplest og vedtatt at Putin har skyld for alt, dersom man samtidig skåner EU- og norske politikere for skyld i rævva-politikken de har drevet med, og som har ført til energikrise i EU/Storbritannia, samt strømpriskrise i Norge.
Politikerne skylder på andre og hele stjernerekka med Aftenposten, VG, NRK, Dagbladet, TV2 i spissen holder hånden over politikerne og hjelper dem med å avlede folks oppmerksomhet bort fra de reelle årsakene til energikrisa i Europa og strømpriskrisa i Norge og former en alternativ sannhet. Å slenge "strømstøtte" til folk og beskylde i hytt og pine om å løpe Putins ærend, er midler som brukes for å avlede oppmerksomhet og å stadfeste den alternative sannheten.

Folk_flesk

Legg inn av Folk_flesk »

ulefos skrev: tor sep 22, 2022 9:16 am
Tullekoppen skrev: ons sep 21, 2022 11:00 pm
Nei det gjør hun ikke. Hun er klokkeklar i dette spørsmålet.
Frp-leder Sylvi Listhaug vil ikke gjøre som finansministeren ber om og beklage den forrige regjeringens strømpolitikk, men sier de ikke burde bygget kabler.
aftenposten
Det var da noe.

Tullekoppen

Legg inn av Tullekoppen »

ulefos skrev: tor sep 22, 2022 9:16 am
Tullekoppen skrev: ons sep 21, 2022 11:00 pm
Nei det gjør hun ikke. Hun er klokkeklar i dette spørsmålet.
Frp-leder Sylvi Listhaug vil ikke gjøre som finansministeren ber om og beklage den forrige regjeringens strømpolitikk, men sier de ikke burde bygget kabler.
aftenposten
Ja? Forstår du ikke hva hun mener om saken?

ulefos

Legg inn av ulefos »

Tullekoppen skrev: tor sep 22, 2022 9:24 pm
Ja? Forstår du ikke hva hun mener om saken?
jo hun sier at FRP ikke burde fremmet forslag om monsterkabler til Sotrbritania og Tyskland

Frode57
Innlegg: 1269

Legg inn av Frode57 »

Dagbladet er ei møkka avis. Så dårlig at de ikke lengre kan tas alvorlig.
Dagbladet er blitt en ekstrem liberalistisk avis lagt fra sine glansdager på 50 - 60btallet.

Neptun
Innlegg: 5550

Legg inn av Neptun »

ulefos skrev: fre sep 23, 2022 8:13 am
Tullekoppen skrev: tor sep 22, 2022 9:24 pm
Ja? Forstår du ikke hva hun mener om saken?
jo hun sier at FRP ikke burde fremmet forslag om monsterkabler til Sotrbritania og Tyskland
I likhet med resten av venstresiden og lyseblå bør du innhente kunnskap. Stikkord SP, Haga og Stoltenbergregjeringen.
.

return_of_drakkar
Innlegg: 4968

Legg inn av return_of_drakkar »

Rainmaker skrev: ons sep 21, 2022 4:03 pm
newsflash skrev: ons sep 21, 2022 3:50 pm
Rainmaker skrev: ons sep 21, 2022 3:31 pm Nei, men det å dra fokuset bort fra det som reelt har utløst krisen og sørget for at den vedvarer; Russlands invasjon av Ukraina, er å løpe Putins ærend.
Det som reelt har utløst krisen er det kraftunderskuddet en har opparbeidet seg igjennom og fase ut stabil atom og kullkraft til fordel for ustabil "grønn" kraft i fra sol og vind.

Det er ingen tvil om at Russlands invasjon har forverret krisen. Men det er ikke det som har skapt den.
Strømprisene var på vei ned igjen frem til Russerne invaderte.
Her er en oversikt per måned for områdene i Norge: https://www.los.no/dagens-strompris/his ... rompriser/

ulefos

Legg inn av ulefos »

Neptun skrev: fre sep 23, 2022 7:48 pm
I likhet med resten av venstresiden og lyseblå bør du innhente kunnskap. Stikkord SP, Haga og Stoltenbergregjeringen.
.
sier du at Listhaug tar feil i at FRP og Høyre inngikk kontrakter og fikk bygget disse kablene?

fargerik

Legg inn av fargerik »

ulefos skrev: lør sep 24, 2022 11:00 am
Neptun skrev: fre sep 23, 2022 7:48 pm
I likhet med resten av venstresiden og lyseblå bør du innhente kunnskap. Stikkord SP, Haga og Stoltenbergregjeringen.
.
sier du at Listhaug tar feil i at FRP og Høyre inngikk kontrakter og fikk bygget disse kablene?
Du vet vel at det er det som skjedde FØR 2013 som har interesse........(sukk)

hauge23

Legg inn av hauge23 »

Neptun skrev: fre sep 23, 2022 7:48 pm
ulefos skrev: fre sep 23, 2022 8:13 am
Tullekoppen skrev: tor sep 22, 2022 9:24 pm
Ja? Forstår du ikke hva hun mener om saken?
jo hun sier at FRP ikke burde fremmet forslag om monsterkabler til Sotrbritania og Tyskland
I likhet med resten av venstresiden og lyseblå bør du innhente kunnskap. Stikkord SP, Haga og Stoltenbergregjeringen.
.
Ved noen anledninger gjør enkelte debattanter SP til styringsparti, jfr. SP har skylden for at antall gårdsbruk har gått ned fra ca. 200000 i 1950 til knappe 40000 nå. Dette oppfattes som negativt av debattanter som ellers ønsker bøndene dit peppern gror :)
SP får skylden for EU-direktivene fordi partiet har sittet i regjeringer mens EU-direktivene har fosset inn i Norge.
Når det gjelder skylden for energipolitikken, trekkes SP fram med Reiten og Haga.
Det er flertallet på stortinget som vedtar norsk politikk, ikke en enkelt statsråd eller et lite parti. Hvordan står det så til med SPs makt til å styre Norge. Da må vi se på valgresultatene, da finner vi ut hvilken makt velgerne har tildelt SP: 1945-2013 fra 4,7 % til 9,0 % (unntak protestvalget i 1993 da SP fikk 16,7 %). 2017 10, 3 %, 2021 13,5 %.

Som du ser, SP har vært svært langt fra flertall for å kunne bestemme politikken i Norge etter krigen.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Politikk - Norsk»