Starte transportfirma

Svar
Noen
Innlegg: 749

Starte transportfirma

Legg inn av Noen »

Går det an å ta lappen på lastebil/vogntog og rett og slett starte en transportbedrift? Eller er det umulig å komme inn på markedet?

Er forresten langtransport tatt helt over av utenlandske bedrifter?

Farmer
Innlegg: 1865

Legg inn av Farmer »

Har du løyve og de godkjenninger du treng, så går vel det. Er nok en fordel om du regner anbud og satser på og få deg en kontrakt på kjøring.
Men det er oppdrag og få utenom også, litt avhengig av hvordan type transport du velger og gå inn i. Men lite forutsigbart uten fast kontrakt/ avtale om du har leasing/ finansiering på utstyret.
Det er en rekke transportsentralen rundt om i landet du kan knytte deg opp mot.
Uansett vil det vel være en fordel og starte i bransjen som ansatt sjåfør, slik at du blir litt kjent med bransjen, oppdragsgivere og hvordan ting fungerer.

Noen
Innlegg: 749

Legg inn av Noen »

Farmer skrev: søn aug 29, 2021 10:59 pm Uansett vil det vel være en fordel og starte i bransjen som ansatt sjåfør, slik at du blir litt kjent med bransjen, oppdragsgivere og hvordan ting fungerer.
Takk for bra svar! Er det vanskelig å bli ansatt sjåfør om dagen, eller bør det gå noenlunde greit?

Farmer
Innlegg: 1865

Legg inn av Farmer »

Som helt ny i bransjen kan det vel være litt utfordringer. Man får kanskje ikke velge på øverste hylle. Dette gjelder vel alle bransjer.
Mange blir jo i dag rekruttert som lærling via transportfagene i videregående skole.
På en annen side er det stor mangel på sjåfører mange plasser i landet, så med fleksibilitet på type sjåførjobb og sted jobben er på, så er det nok ganske store kjangser for og få seg jobb.
Innenfor de fleste felt i transportbransjen forventes det nok relativt stor arbeidsvilje og man må påregne mye overnatting både i bilen og ellers borte på arbeid. Det er regler på hvor mange overnatting man kan ha i bilen.

Svar

Gå tilbake til «Lastebil & Vogntog»