Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Barna og jeg hadde grartinerte kjøttpølser og potetstappe. Så blir den en liten øl og en sjokoladebit til kveldsmat
Takk, det går nok bra. Brunt brennevin er ikke noe jeg drikker meg full på, men en god whisky en gang i blant er noe jeg setter pris på. Det kan være etter en god middag utpå kvelden, eller en knert ved elven på fisketur, eller bare foran peisen på hytta. Nå fikk jeg faktisk lyst på en.
Blir en slags bønnestuing i dag med tomater. Noe ala dette. Alt laget fra bunnen av, ikke bønnene da, de kom ferdig i boksen. Og mye spice og hvitløk.
Veldig næringsrikt og sunt.
Veldig næringsrikt og sunt.
I aften blir det hjemmelaget pizza.
Sausen blir en kombinasjon av tomatsaus og BBQ-saus. Fyllet denne gangen blir følgende:
Hvitløksmarinert karbonadedeig, pepperoni, thai-krydret kylling, mais, løk, soltørkede tomater og ost.
Rømmedressing som prikken over i'en.
Sausen blir en kombinasjon av tomatsaus og BBQ-saus. Fyllet denne gangen blir følgende:
Hvitløksmarinert karbonadedeig, pepperoni, thai-krydret kylling, mais, løk, soltørkede tomater og ost.
Rømmedressing som prikken over i'en.
Etter masing siden sommerferien endte jeg med å ta med barna på "Den kongelige karbonade" for fast food i dag. Dog har jeg en muggen ost til å kose meg med alene i kveld
Nice! Hørtes ut som en deilig smaksbombe.SirJames skrev: ↑fre sep 23, 2022 5:06 pm I aften blir det hjemmelaget pizza.
Sausen blir en kombinasjon av tomatsaus og BBQ-saus. Fyllet denne gangen blir følgende:
Hvitløksmarinert karbonadedeig, pepperoni, thai-krydret kylling, mais, løk, soltørkede tomater og ost.
Rømmedressing som prikken over i'en.
Her ble det wraps med lammekjøtt, guacamole, syltet rødløk, blandet salat og hvitløksrømme.
Biff med fries, sopp og hjemmemekka peppersaus.
Er alt for sjelden jeg spiser biff for tiden. Så nå skal det fråtses.
Er alt for sjelden jeg spiser biff for tiden. Så nå skal det fråtses.
Ble litt att og fram med besøk i byen her i dag, så ender på The Dubliner. Håper at de har Bagers & Mash på menyen, for den har jeg spist før der, faktisk, og det var ganske godt....
Fikk fryktelig lyst på fårikål - ettersom det er så mange som skriver om det her og andre steder, så hadde faktisk blitt det om jeg hadde blitt hjemme i kveld. Men nå har jeg tilfanget, så det kan bli i morgen, om formen er bra...
.... men det kan jo være en viss fare for at det frister med både øl og whisky, når man først tar seg en tur ut. Det er desstuen veldig lenge siden jeg har drukket og spist i Oslo sentrum, så en liten begivenhet i seg selv.
Fikk fryktelig lyst på fårikål - ettersom det er så mange som skriver om det her og andre steder, så hadde faktisk blitt det om jeg hadde blitt hjemme i kveld. Men nå har jeg tilfanget, så det kan bli i morgen, om formen er bra...
.... men det kan jo være en viss fare for at det frister med både øl og whisky, når man først tar seg en tur ut. Det er desstuen veldig lenge siden jeg har drukket og spist i Oslo sentrum, så en liten begivenhet i seg selv.
-
- Innlegg: 2589
Bangers & Mash er digg pubmat, lager det en gang i blant, minner meg på at det er fire år siden sist jeg var i London, på tide snart igjen.DoktorS skrev: ↑lør sep 24, 2022 3:35 pm Ble litt att og fram med besøk i byen her i dag, så ender på The Dubliner. Håper at de har Bagers & Mash på menyen, for den har jeg spist før der, faktisk, og det var ganske godt....
Fikk fryktelig lyst på fårikål - ettersom det er så mange som skriver om det her og andre steder, så hadde faktisk blitt det om jeg hadde blitt hjemme i kveld. Men nå har jeg tilfanget, så det kan bli i morgen, om formen er bra...
.... men det kan jo være en viss fare for at det frister med både øl og whisky, når man først tar seg en tur ut. Det er desstuen veldig lenge siden jeg har drukket og spist i Oslo sentrum, så en liten begivenhet i seg selv.
Her blir det ikke pølser, men mash. Og sammen med kanskje den beste biten på hele lammet - skanken. Ikke spist siden påsketider, hører den kalde årstiden til dette. Og en Faustino I fra 2010 i glasset, det blir nok bra.
Ha en trivelig aften, husk på morgendagen. Sjøl skal jeg på langtur i marka, 21 km til fots, så det blir ikke noe brennevin her.
Lam korma etter en oppskrift som lå på matprat. Hadde ris og hjemmelaget nanbrød til dette.
Ble en Txogitxu entrecote fra Strøm-Larsen i går. Forvillet meg inn på gamle trakter i Oslo, så benyttet muligheten gå innom min gamle hoffleverandør. Nydelig smak og stykke, og langt bedre enn da jeg i fjor kjøpte samme cut på Meny. Så det er forskjell hvor det kjøpes. Peppersaus og røstipoteter ved siden av og en 20 åring fra Bordeaux i glasset
Kan hjemmelaget nan sammenlignes med de man får på indisk restaurant?Glycinello skrev: ↑lør sep 24, 2022 7:46 pm Lam korma etter en oppskrift som lå på matprat. Hadde ris og hjemmelaget nanbrød til dette.
Hvorfor ikke? Det er bare hvetemel og gjær, og eventuelt melk eller yoghurt.Queenie skrev: ↑søn sep 25, 2022 12:56 pmKan hjemmelaget nan sammenlignes med de man får på indisk restaurant?Glycinello skrev: ↑lør sep 24, 2022 7:46 pm Lam korma etter en oppskrift som lå på matprat. Hadde ris og hjemmelaget nanbrød til dette.
De stekes normalt i en tandoriovn. Men jeg skal gi det et forsøk.B.E. skrev: ↑søn sep 25, 2022 1:05 pmHvorfor ikke? Det er bare hvetemel og gjær, og eventuelt melk eller yoghurt.Queenie skrev: ↑søn sep 25, 2022 12:56 pmKan hjemmelaget nan sammenlignes med de man får på indisk restaurant?Glycinello skrev: ↑lør sep 24, 2022 7:46 pm Lam korma etter en oppskrift som lå på matprat. Hadde ris og hjemmelaget nanbrød til dette.
Du får hive det på bålpanna eller grillen om du ikke er fornøyd med stekeovnen...
Eller besøke eldhuset: https://no.wikipedia.org/wiki/Eldhus
Kan prøve bålpanna, godt poengB.E. skrev: ↑søn sep 25, 2022 1:32 pmDu får hive det på bålpanna eller grillen om du ikke er fornøyd med stekeovnen...
Eller besøke eldhuset: https://no.wikipedia.org/wiki/Eldhus
-
- Innlegg: 2589
Det er verdt innsatsen. Veldig mye bedre ende du kjøper i butikken.Queenie skrev: ↑søn sep 25, 2022 12:56 pmKan hjemmelaget nan sammenlignes med de man får på indisk restaurant?Glycinello skrev: ↑lør sep 24, 2022 7:46 pm Lam korma etter en oppskrift som lå på matprat. Hadde ris og hjemmelaget nanbrød til dette.
Utfordringen er varme, som med napolitansk pizza. Har du pizzastein og bruker grillelementet får du anstendige naan.
Noen av Meny's ferske burgere ble slengt på grillen. Dog ble osten noe så spennende som Jarlsberg
Akkurat nå spiser jeg 5 Dumlekarameller som jeg fant i skapet. Finnes det noe som er bedre?
Nei, mine blir nok noe fornorsket:) De blir ganske myke og er mer fluffy og tykke enn de autentiske (om det gav mening). Ellers ble det rester av gårsdagens middag.Queenie skrev: ↑søn sep 25, 2022 12:56 pmKan hjemmelaget nan sammenlignes med de man får på indisk restaurant?Glycinello skrev: ↑lør sep 24, 2022 7:46 pm Lam korma etter en oppskrift som lå på matprat. Hadde ris og hjemmelaget nanbrød til dette.
Eller klistre de fast på veggen inni vedovnen eller peisen.Queenie skrev: ↑søn sep 25, 2022 1:35 pmKan prøve bålpanna, godt poengB.E. skrev: ↑søn sep 25, 2022 1:32 pmDu får hive det på bålpanna eller grillen om du ikke er fornøyd med stekeovnen...
Eller besøke eldhuset: https://no.wikipedia.org/wiki/Eldhus
Koster den ikke rundt 60-70 kr?startelver skrev: ↑man sep 26, 2022 4:29 pmOBS har tilbud denne uken på 4 Grandis alle typer til 120. Det er 30 kr pizzaen........
Fra 50 til 80 kroner er normalpris pr stk.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute