Sionismen må forkastes.

Svar
FROG

Re: Sionismen må forkastes.

Legg inn av FROG »

FROG skrev: tor aug 11, 2022 5:46 pm
aicat skrev: fre okt 29, 2021 4:56 pm I dagens Klassekampen får MIFF og Conrad Myrland svar fra en jøde som jeg gjerne deler med dere:
I Debatt Israel: skriver Zach Nelkin, ingeniør:

"SI UNNSKYLD, DU: Conrad Myrland i Med Israel for fred.
MIFFs Conrad Myrland kritiserer den palestinske retten til å returnere i Klassekampen 25. oktober på en måte som jeg synes er kraftig provoserende. Han sier at det ville være enden på staten Israel hvis palestinere flytter tilbake til sine hjem. Men hvis sionisme bare er mulig ved å stenge sju millioner av palestinske flyktninger ute av sitt eget land og sine hjem, da er det ikke palestineres rettigheter vi burde forkaste, men sionismen som ideologi.
Det er djupt umoralsk og hjerteløst å si, som Myrland gjør, at det er ok med den nåværende tilstanden av vedvarende fordrivelse og apartheid i Israel og Palestina, fordi det finnes andre arabiske og muslimske land. Man kunne like gjerne si at Norge ikke trengs fordi det finnes andre skandinaviske land, eller fordi man kan bosette seg i et annet kristent land med en konge. Palestineres menneskerettigheter kan ikke avhenge hvor beleilige de er for Israel eller MIFF. Det å støtte disse rettighetene kan heller ikke sammenlignes med antisemittisme, slik Myrland gjør.
Jeg føler at det er mitt ansvar som jøde å kritisere rasisme mot palestinere ovenfor alle som er villige til å forsvare Israels politikk. Men vi jøder er ikke skyldige i det Israels regjeringer har gjort og gjør. Det som egentlig er antisemittisk er å antyde at Israel representer jødedommen, som Myrland gjør. Han burde ta sitt eget råd og be om unnskyldning.»


Hans konklusjon er altså at Israels okkupasjon og undertrykking av palestinerne er begrunnet i sionismen – og derfor bør sionismen forkastes som ideologi. Man kan ikke opprettholde sionismen når denne ideologien forutsetter undertrykking av en annen nasjon og et annet folk!
Godt det finnes jøder som ser uretten og kritiserer CMs bruk av jødedommen som påskudd for å opprettholde et apartheidregime og en anneksjon av et annet folks land.
Kutt for pokker ut pisspratet da! Dette du skriver er bare tullprat og har en jævlig dårlig skjult agenda. Sionismen går enkelt ut på at jødene vil sikre seg sitt hjemland der de kan leve trygt og uten fare for å bli utryddet. Det er hele poenget og kan du et snev av historie så hadde du akseptert det. Araberne og palestinerne i særdeleshet godtar ikke en eneste jøde og langt mindre en stat som jøder styrer. Uansett hvordan du trekker grensene vil den kampen fortsette til siste jøde er borte. Og hvem som har "eier retten" på dette området" er jo også noe du bare fjaser over uten noen kunnskaper. Snakke om at araberne/ palestinerne eier dette landet er helt horribelt. Storbritania styrte det etter 1 verdenskrig, så var det flere hundre år med Tyrkisk styre, før det var det flere hundre år der mamelukkene styrte det. Vi er da tilbake på 1300 tallet!!!! Jødene har alltid vært der i større eller mindre antall, og har historisk like mye rett på dette landområdet som araberne. Når de så ble delt opp i 1948 fikk Israel en liten flik av området, resten har araberne fått. Så kutt ut pisspratet. Etter 1948 måtte nesten 1 million jøder flykte fra alle de arabiske landene uten å få flisa i veggen med seg. De hadde ikke noe valg om de skulle overleve. Ikke syter de over det, de bare aksepterte det og innordnet seg i Israel, eller reiste til andre vestlige land. Araberne stuet sine flyktninger i leire og der har de fått bli.
Uansett debatten er helt meningsløs, situasjonen i dag vil aldri kunne løses. Araberne kan innfinne seg med det, søke fred og leve fredelig sammen med jødene. Over tid vil de da oppleve vekst og velstand.
Israel slik det er i dag kan ikke deles og en sikkert forsvar av staten Israel opprettholdes. Men det er jo innerst inne det dere ønsker! At jødene atter en gang skal måtte bryte opp og spres! Satan jobber aktivt for dette. Men vil aldri lykkes.

Men akkurat du? Holdt på inne på VGD i årtier, så det sier jo litt om hatet som driver enkelte.

Brukeravatar
Keva
Innlegg: 443

Legg inn av Keva »

FROG skrev: tor aug 11, 2022 5:48 pm
Sitat Aicat:
I dagens Klassekampen får MIFF og Conrad Myrland svar fra en jøde som jeg gjerne deler med dere:
I Debatt Israel: skriver Zach Nelkin, ingeniør:
---------------
Den du skjeller ut med religiøse besvergelser og raseri er altså ikke Aicat, men Zach Nelkin. Som er jøde.
Strek i regningen...?

Ka9nen

Legg inn av Ka9nen »

Hvorfor skulle denne Zach Nelkin ha ekstra troverdighet fordi han er jøde? Man har vel 15 millioner jøder i verden (mer idag?) og de stemmer nok alt fra ytre venstre til ytre høyre. Og selv om Israel er et fyrtårn for mange jøder så er det selvsagt også jøder som er like kritiske til Israel som de mest ubalanserte kritikere i vesten.

Kan jo spørre på en annen måte, det finnes ukrainere som kan "bekrefte" russernes verste konspirasjonsteorier og fordommer mot det ukrainske folk der ute. Det finnes ukrainere som kan "bekrefte" at det er nazister som styrer Ukraina. Er dette noe mer sant fordi det er ukrainere selv som sier noe slikt og ikke bare russere?

Til saken: om 7 millioner etterkommere etter flyktninger fra gamle kriger skulle hatt rett til å flytte inn i Israel så vil selvsagt Israel opphøre å eksistere. Hvorfor i alle dager skulle Israel gå med på det? Og hvorfor i alle dager skulle man fremsette krav som fører til staters undergang?

Til spørsmålet fremsatt av trådstarter: Sionismen kan ikke "forkastes", da det helt enkelt betyr at jødene mener at de har rett til å ha sitt hjemland i midtøsten.

Ka9nen

Legg inn av Ka9nen »

FROG skrev: tor aug 11, 2022 5:48 pm
Kutt for pokker ut pisspratet da! Dette du skriver er bare tullprat og har en jævlig dårlig skjult agenda. Sionismen går enkelt ut på at jødene vil sikre seg sitt hjemland der de kan leve trygt og uten fare for å bli utryddet. Det er hele poenget og kan du et snev av historie så hadde du akseptert det. Araberne og palestinerne i særdeleshet godtar ikke en eneste jøde og langt mindre en stat som jøder styrer. Uansett hvordan du trekker grensene vil den kampen fortsette til siste jøde er borte.
Det er korrekt. Så å påstå at sionismen skal "forkastes" er tøvete. For å få det til så må Israel utslettes og alle jøder jages ut fra området (muligens med unntak av de som har "de rette holdningene"), men det er kanskje det TS sikter til at må gjøres? Det finnes nok av slike krefter i midtøsten, Hamas er en av disse. Det understreker egentlig hele problemet, hvordan få til skikkelig langvarig fred og avklarte grenser med en motpart som har på agendaen å få deg utslettet?

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6683

Legg inn av Karatel »

Keva skrev: lør aug 13, 2022 10:45 pm
FROG skrev: tor aug 11, 2022 5:48 pm
Sitat Aicat:
I dagens Klassekampen får MIFF og Conrad Myrland svar fra en jøde som jeg gjerne deler med dere:
I Debatt Israel: skriver Zach Nelkin, ingeniør:
---------------
Den du skjeller ut med religiøse besvergelser og raseri er altså ikke Aicat, men Zach Nelkin. Som er jøde.
Strek i regningen...?
Det er både fascinerende og tankevekkende å se hvordan de som med nebb og klør forsvarer og støtter den fascistoide sionismen og Israels krigsforbrytelser og brudd på folkeretten samtidig med nebb og klør forsvarer og støtter Ukrainas kamp mot den russiske fascistoide politikken og Russlands krigsforbrytelser og angrepskrig mot Ukraina.

"Hvorfor skal det eneste demokratiet i Midtøsten belønnes av andre vestlige demokratier med diplomatisk pariastatus?

Hvorfor fortsetter verdens nasjoner med å ydmyke Israel ved å nekte å plassere sine ambassader i hovedstaden Jerusalem?

Hvorfor skal ikke Israel, som alle andre nasjoner, selv få bestemme hvilken by som skal være landets hovedstad?"

https://www.dagen.no/meninger/tusen-takk-trump/

"Flytt ambassaden vår, Erna
President Donald Trumps modige og riktige beslutning om å flytte USAs ambassade i Israel fra Tel Aviv opp til hovedstaden Jerusalem, har skapt en helt ny dynamikk.

For det er ofte sånn. Når noen gjør noe modig og tar belastningen som følger med, så får andre frimodighet til å gjøre det samme. USA har gått foran med et godt eksempel i ambassadesaken, og nå er det flere som følger etter.

Andre nasjoner vil også være med på å avslutte den grove uretten som er begått mot Israel i alle de 70 årene staten har eksistert. Som verdens eneste nasjon har Israel ikke fått lov til selv å avgjøre hvor landets hovedstad skal ligge. Men det er det altså stadig flere som nå vil endre på."

https://www.dagen.no/meninger/flytt-amb ... -var-erna/

Og så.

"Avisen Dagen og redaktør Vebjørn Selbekk er igjen på valgkampoppdrag for KrF. Dagens redaktør har i en serie oppslag gått hardt ut mot Partiet De Kristnes partileder Erik Selle, som i følge Selbekk er en Putin forsvarer. Selbekk får betydelig støtte i avisen Dagens kommentarfelt på Facebook -selv om enkelte røster også mener likheten mellom Israel overfor Palestina og Putin overfor Ukraina er slående. For dem er tesen at Russland okkuperer ukrainsk jord mens Israel okkuperer palestinsk jord. Både Russland og Israel representerer for disse den samme satan som undertrykker andre land. Imidlertid vil neppe Selbekk og en del kristne Israel-sympatisører være i stand til å se likheten -fordi de ennå har en smule respekt for Bibelens ord, men i stedet smører de sammen ei smørje hvor vaksinemotstandere, konspirasjonsteoretikere, Donald Trump tilhengere og Putin forsvarere puttes i samme boks. Nemlig som noe forkastelig, noe ynkelig -som de politisk og religiøst korrekte må forakte, og partileder Erik Selle er blant de som har uttrykt støtte til Russland i denne militærkonflikten."

https://www.sokelys.com/vebjorn-selbekk ... u-herland/

Totalt fravær av alt som heter normal skamfølelse.

"Blinken: "Russia forcibly deported up to 1.6 million Ukrainians from their homes" The United States calls on Russia to immediately stop its systematic deportations and "filtration" operations in Ukraine. APA reports that US Secretary of State Anthony Blinken said this in a statement. Secretary General Blinken stressed that the illegal displacement and deportation of civilians is a serious violation of the Fourth Geneva Convention on the Protection of Civilians and a war crime."

Blinken har helt rett i dette, han sier som sant er. Men det ser ikke ut til å falle ham inn at de 600 000 israelske bosetterne på Vestbredden og i Jerusalem også er et brudd på den fjerde genevekonvensjon og dermed også en krigsforbrytelse.

https://www.txtreport.com/news/2022-07- ... ML2iq.html

Ka9nen

Legg inn av Ka9nen »

Karatel skrev: søn aug 14, 2022 8:11 am
Det er både fascinerende og tankevekkende å se hvordan de som med nebb og klør forsvarer og støtter den fascistoide sionismen og Israels krigsforbrytelser og brudd på folkeretten samtidig med nebb og klør forsvarer og støtter Ukrainas kamp mot den russiske fascistoide politikken og Russlands krigsforbrytelser og angrepskrig mot Ukraina.
Ikke at din tullete fremstilling er i nærheten av sannheten, men har du spurt deg selv hvorfor ukrainerne selv gjør det samme?

"Olena Zelenska, kona til Ukrainas president Volodymyr Zelensky, sier hennes nasjon ser på Israel som en kilde til inspirasjon. Hun viser til Israel motstandskraft, hvor landet flere ganger har stått imot angrep fra sine naboland.

Det er ingen overdrivelse å si at Israels tidligere erfaringer inspirerer innbyggerne i Ukraina, sier Zelenska i et israelsk TV-intervju.

Zelenska takket også for all støtten Israel har gitt til Ukraina og skrøt spesielt av samarbeidet hvor Israel trener opp ukrainsk helsepersonell til å håndtere psykiske traumer, som landet sannsynligvis vil møte mye av i kjølvannet av Russlands invasjon av landet. De siste månedene har to grupper psykisk helsepersonell, hovedsaklig psykologer og terapeuter, besøkt Israel for å lære av israelske traumeeksperter."

Hvorfor er det så fascinerende for dere? Tankevekkende burde det jo absolutt være, kanskje det går opp et lys for dere en dag. Så den kan jeg være enig i. Zelenska er inne på hvorfor forsvarskriger for retten til egen eksistens ikke kan sammenlignes med uprovoserte angrepskriger fra Putin. Spørsmålet blir hvorfor dere ikke klarer se forskjellen. Hvordan hadde Gaza sett ut hvis det var Russland de drev å sendte 1000vis av raketter mot? Som Mariupol?

Det som også burde være tankevekkende er at palestinernes president Abbas har valgt side med Putin i krigen, hva tenker du og Keva om det? Vil palestinasaken bli den samme igjen?

Brukeravatar
Keva
Innlegg: 443

Legg inn av Keva »

Karatel skrev: søn aug 14, 2022 8:11 am
Keva skrev: lør aug 13, 2022 10:45 pm
FROG skrev: tor aug 11, 2022 5:48 pm
Sitat Aicat:
I dagens Klassekampen får MIFF og Conrad Myrland svar fra en jøde som jeg gjerne deler med dere:
I Debatt Israel: skriver Zach Nelkin, ingeniør:
---------------
Den du skjeller ut med religiøse besvergelser og raseri er altså ikke Aicat, men Zach Nelkin. Som er jøde.
Strek i regningen...?
Det er både fascinerende og tankevekkende å se hvordan de som med nebb og klør forsvarer og støtter den fascistoide sionismen og Israels krigsforbrytelser og brudd på folkeretten samtidig med nebb og klør forsvarer og støtter Ukrainas kamp mot den russiske fascistoide politikken og Russlands krigsforbrytelser og angrepskrig mot Ukraina.

"Hvorfor skal det eneste demokratiet i Midtøsten belønnes av andre vestlige demokratier med diplomatisk pariastatus?

Hvorfor fortsetter verdens nasjoner med å ydmyke Israel ved å nekte å plassere sine ambassader i hovedstaden Jerusalem?

Hvorfor skal ikke Israel, som alle andre nasjoner, selv få bestemme hvilken by som skal være landets hovedstad?"

https://www.dagen.no/meninger/tusen-takk-trump/

"Flytt ambassaden vår, Erna
President Donald Trumps modige og riktige beslutning om å flytte USAs ambassade i Israel fra Tel Aviv opp til hovedstaden Jerusalem, har skapt en helt ny dynamikk.

For det er ofte sånn. Når noen gjør noe modig og tar belastningen som følger med, så får andre frimodighet til å gjøre det samme. USA har gått foran med et godt eksempel i ambassadesaken, og nå er det flere som følger etter.

Andre nasjoner vil også være med på å avslutte den grove uretten som er begått mot Israel i alle de 70 årene staten har eksistert. Som verdens eneste nasjon har Israel ikke fått lov til selv å avgjøre hvor landets hovedstad skal ligge. Men det er det altså stadig flere som nå vil endre på."

https://www.dagen.no/meninger/flytt-amb ... -var-erna/

Og så.

"Avisen Dagen og redaktør Vebjørn Selbekk er igjen på valgkampoppdrag for KrF. Dagens redaktør har i en serie oppslag gått hardt ut mot Partiet De Kristnes partileder Erik Selle, som i følge Selbekk er en Putin forsvarer. Selbekk får betydelig støtte i avisen Dagens kommentarfelt på Facebook -selv om enkelte røster også mener likheten mellom Israel overfor Palestina og Putin overfor Ukraina er slående. For dem er tesen at Russland okkuperer ukrainsk jord mens Israel okkuperer palestinsk jord. Både Russland og Israel representerer for disse den samme satan som undertrykker andre land. Imidlertid vil neppe Selbekk og en del kristne Israel-sympatisører være i stand til å se likheten -fordi de ennå har en smule respekt for Bibelens ord, men i stedet smører de sammen ei smørje hvor vaksinemotstandere, konspirasjonsteoretikere, Donald Trump tilhengere og Putin forsvarere puttes i samme boks. Nemlig som noe forkastelig, noe ynkelig -som de politisk og religiøst korrekte må forakte, og partileder Erik Selle er blant de som har uttrykt støtte til Russland i denne militærkonflikten."

https://www.sokelys.com/vebjorn-selbekk ... u-herland/

Totalt fravær av alt som heter normal skamfølelse.

"Blinken: "Russia forcibly deported up to 1.6 million Ukrainians from their homes" The United States calls on Russia to immediately stop its systematic deportations and "filtration" operations in Ukraine. APA reports that US Secretary of State Anthony Blinken said this in a statement. Secretary General Blinken stressed that the illegal displacement and deportation of civilians is a serious violation of the Fourth Geneva Convention on the Protection of Civilians and a war crime."

Blinken har helt rett i dette, han sier som sant er. Men det ser ikke ut til å falle ham inn at de 600 000 israelske bosetterne på Vestbredden og i Jerusalem også er et brudd på den fjerde genevekonvensjon og dermed også en krigsforbrytelse.

https://www.txtreport.com/news/2022-07- ... ML2iq.html
Ja, det er jo denne evige dobbeltmoralen som er så fascinerende å observere. Hvordan klarer ellers relativt anstendige mennesker å støtte den systematiske undertrykkelsen, de lovstridige bosettingene, forskjellsbehandlingen - for ikke å snakke om alle de døde barna!
Og mange av dem har ikke en gang religion som unnskyldning, kun denne fanatiske og énøyde holdningen Israels aggressive, nådeløse og - som du skriver - fascistoide sionist-ideologi.

Jeg har spurt mange av dem - men ikke fått svar: Hvis nå palestinerne hadde gitt opp, og Israel hadde tilegnet seg hele området "from the river to the sea" (som vi vet er målet deres). Hva slags samfunn vil de lage da?

- Demokrati med like rettigheter for alle - én person, én stemme?
- Åpenlys apartheid-politikk der man må være jøde for å oppnå visse rettigheter?
- Tvangsflytte uønskede borgere for å få sin "rene, jødiske" stat?
- Andre alternativer, som de flaste av oss ikke har fantasi til å forestille oss?

Dette har jeg spurt dem om siden jeg begynte å debattere på VGD for over 20 år siden. Det har vært dårlig med svar, for å si det forsiktig.

Ka9nen

Legg inn av Ka9nen »

Keva skrev: søn aug 14, 2022 2:58 pm
Jeg har spurt mange av dem - men ikke fått svar: Hvis nå palestinerne hadde gitt opp, og Israel hadde tilegnet seg hele området "from the river to the sea" (som vi vet er målet deres). Hva slags samfunn vil de lage da?
Hvis Israel ønsker dette så kan de få til det imorgen eller ihvertfall iløpet av kort tid da de er så militært overlegne, så det er ingen forskjell på om palestinerne "gir opp" eller ikke. Israel kan gjøre som de vi og da vil de tydeligvis ikke tilegne seg hele området siden de ikke gjør det. Israel ønsker kun å leve i fred med sine naboer og fortsette å være en innovativ, teknologisk supermakt. Så om palestinerne (først og fremst Hamas og Islamsk Jihad nå, det skjer fint lite angrep fra PLO på vestbredden) hadde gitt opp kampen ville dette ført til mer fred for begge parter. Palestinerne på vestbredden har mer eller mindre "gitt opp" kampen (selv om man muligens sier noe annet i taler så har det vært lite angrep), dette har ført til mer samarbeid (som er fruktbart spesielt for palestinerne), veldig lite drap og middels levestandard ifølge FN. Det er palestinerne som bruker begrepet "liberation from the river to the sea".

I punkt 20 av charteret, skriver Hamas at det ikke finnes noe annet alternativ enn en fullstendig frigjøring av “Palestina”, fra elva til havet. Det innebærer med andre ord at det ikke er plass til noe Israel. «From the river to the sea» er et uttrykk for at araberne skal gjenerobre hele området fra Middelhavet til Jordanelven.

Så der fikk du svaret på dette spørsmålet du har lurt på i 20 år 8-) (som jeg dog aldri har sett deg stille før, merkelig nok)

Brukeravatar
lima
Innlegg: 38

Legg inn av lima »

aicat skrev: fre okt 29, 2021 4:56 pm I dagens Klassekampen får MIFF og Conrad Myrland svar fra en jøde som jeg gjerne deler med dere:
I Debatt Israel: skriver Zach Nelkin, ingeniør:

"SI UNNSKYLD, DU: Conrad Myrland i Med Israel for fred.
MIFFs Conrad Myrland kritiserer den palestinske retten til å returnere i Klassekampen 25. oktober på en måte som jeg synes er kraftig provoserende. Han sier at det ville være enden på staten Israel hvis palestinere flytter tilbake til sine hjem. Men hvis sionisme bare er mulig ved å stenge sju millioner av palestinske flyktninger ute av sitt eget land og sine hjem, da er det ikke palestineres rettigheter vi burde forkaste, men sionismen som ideologi.
Det er djupt umoralsk og hjerteløst å si, som Myrland gjør, at det er ok med den nåværende tilstanden av vedvarende fordrivelse og apartheid i Israel og Palestina, fordi det finnes andre arabiske og muslimske land. Man kunne like gjerne si at Norge ikke trengs fordi det finnes andre skandinaviske land, eller fordi man kan bosette seg i et annet kristent land med en konge. Palestineres menneskerettigheter kan ikke avhenge hvor beleilige de er for Israel eller MIFF. Det å støtte disse rettighetene kan heller ikke sammenlignes med antisemittisme, slik Myrland gjør.
Jeg føler at det er mitt ansvar som jøde å kritisere rasisme mot palestinere ovenfor alle som er villige til å forsvare Israels politikk. Men vi jøder er ikke skyldige i det Israels regjeringer har gjort og gjør. Det som egentlig er antisemittisk er å antyde at Israel representer jødedommen, som Myrland gjør. Han burde ta sitt eget råd og be om unnskyldning.»

Hans konklusjon er altså at Israels okkupasjon og undertrykking av palestinerne er begrunnet i sionismen – og derfor bør sionismen forkastes som ideologi. Man kan ikke opprettholde sionismen når denne ideologien forutsetter undertrykking av en annen nasjon og et annet folk!
Godt det finnes jøder som ser uretten og kritiserer CMs bruk av jødedommen som påskudd for å opprettholde et apartheidregime og en anneksjon av et annet folks land.
Det kan ikke være mange som tar denne Myrland og hans MIFF på alvor. Bortsett fra noen få tusen medlemmer selvfølgelig.

Folk_flesk

Legg inn av Folk_flesk »

lima skrev: man aug 15, 2022 1:51 pm
aicat skrev: fre okt 29, 2021 4:56 pm I dagens Klassekampen får MIFF og Conrad Myrland svar fra en jøde som jeg gjerne deler med dere:
I Debatt Israel: skriver Zach Nelkin, ingeniør:

"SI UNNSKYLD, DU: Conrad Myrland i Med Israel for fred.
MIFFs Conrad Myrland kritiserer den palestinske retten til å returnere i Klassekampen 25. oktober på en måte som jeg synes er kraftig provoserende. Han sier at det ville være enden på staten Israel hvis palestinere flytter tilbake til sine hjem. Men hvis sionisme bare er mulig ved å stenge sju millioner av palestinske flyktninger ute av sitt eget land og sine hjem, da er det ikke palestineres rettigheter vi burde forkaste, men sionismen som ideologi.
Det er djupt umoralsk og hjerteløst å si, som Myrland gjør, at det er ok med den nåværende tilstanden av vedvarende fordrivelse og apartheid i Israel og Palestina, fordi det finnes andre arabiske og muslimske land. Man kunne like gjerne si at Norge ikke trengs fordi det finnes andre skandinaviske land, eller fordi man kan bosette seg i et annet kristent land med en konge. Palestineres menneskerettigheter kan ikke avhenge hvor beleilige de er for Israel eller MIFF. Det å støtte disse rettighetene kan heller ikke sammenlignes med antisemittisme, slik Myrland gjør.
Jeg føler at det er mitt ansvar som jøde å kritisere rasisme mot palestinere ovenfor alle som er villige til å forsvare Israels politikk. Men vi jøder er ikke skyldige i det Israels regjeringer har gjort og gjør. Det som egentlig er antisemittisk er å antyde at Israel representer jødedommen, som Myrland gjør. Han burde ta sitt eget råd og be om unnskyldning.»

Hans konklusjon er altså at Israels okkupasjon og undertrykking av palestinerne er begrunnet i sionismen – og derfor bør sionismen forkastes som ideologi. Man kan ikke opprettholde sionismen når denne ideologien forutsetter undertrykking av en annen nasjon og et annet folk!
Godt det finnes jøder som ser uretten og kritiserer CMs bruk av jødedommen som påskudd for å opprettholde et apartheidregime og en anneksjon av et annet folks land.
Det kan ikke være mange som tar denne Myrland og hans MIFF på alvor. Bortsett fra noen få tusen medlemmer selvfølgelig.
Er vel ca. 3 stk på FD som tar disse skrullingene på alvor. Mulig de er medlemmer selv, for alt det jeg vet.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6683

Legg inn av Karatel »

Keva skrev: søn aug 14, 2022 2:58 pm
Karatel skrev: søn aug 14, 2022 8:11 am
Keva skrev: lør aug 13, 2022 10:45 pm
---------------
Den du skjeller ut med religiøse besvergelser og raseri er altså ikke Aicat, men Zach Nelkin. Som er jøde.
Strek i regningen...?
Det er både fascinerende og tankevekkende å se hvordan de som med nebb og klør forsvarer og støtter den fascistoide sionismen og Israels krigsforbrytelser og brudd på folkeretten samtidig med nebb og klør forsvarer og støtter Ukrainas kamp mot den russiske fascistoide politikken og Russlands krigsforbrytelser og angrepskrig mot Ukraina.

"Hvorfor skal det eneste demokratiet i Midtøsten belønnes av andre vestlige demokratier med diplomatisk pariastatus?

Hvorfor fortsetter verdens nasjoner med å ydmyke Israel ved å nekte å plassere sine ambassader i hovedstaden Jerusalem?

Hvorfor skal ikke Israel, som alle andre nasjoner, selv få bestemme hvilken by som skal være landets hovedstad?"

https://www.dagen.no/meninger/tusen-takk-trump/

"Flytt ambassaden vår, Erna
President Donald Trumps modige og riktige beslutning om å flytte USAs ambassade i Israel fra Tel Aviv opp til hovedstaden Jerusalem, har skapt en helt ny dynamikk.

For det er ofte sånn. Når noen gjør noe modig og tar belastningen som følger med, så får andre frimodighet til å gjøre det samme. USA har gått foran med et godt eksempel i ambassadesaken, og nå er det flere som følger etter.

Andre nasjoner vil også være med på å avslutte den grove uretten som er begått mot Israel i alle de 70 årene staten har eksistert. Som verdens eneste nasjon har Israel ikke fått lov til selv å avgjøre hvor landets hovedstad skal ligge. Men det er det altså stadig flere som nå vil endre på."

https://www.dagen.no/meninger/flytt-amb ... -var-erna/

Og så.

"Avisen Dagen og redaktør Vebjørn Selbekk er igjen på valgkampoppdrag for KrF. Dagens redaktør har i en serie oppslag gått hardt ut mot Partiet De Kristnes partileder Erik Selle, som i følge Selbekk er en Putin forsvarer. Selbekk får betydelig støtte i avisen Dagens kommentarfelt på Facebook -selv om enkelte røster også mener likheten mellom Israel overfor Palestina og Putin overfor Ukraina er slående. For dem er tesen at Russland okkuperer ukrainsk jord mens Israel okkuperer palestinsk jord. Både Russland og Israel representerer for disse den samme satan som undertrykker andre land. Imidlertid vil neppe Selbekk og en del kristne Israel-sympatisører være i stand til å se likheten -fordi de ennå har en smule respekt for Bibelens ord, men i stedet smører de sammen ei smørje hvor vaksinemotstandere, konspirasjonsteoretikere, Donald Trump tilhengere og Putin forsvarere puttes i samme boks. Nemlig som noe forkastelig, noe ynkelig -som de politisk og religiøst korrekte må forakte, og partileder Erik Selle er blant de som har uttrykt støtte til Russland i denne militærkonflikten."

https://www.sokelys.com/vebjorn-selbekk ... u-herland/

Totalt fravær av alt som heter normal skamfølelse.

"Blinken: "Russia forcibly deported up to 1.6 million Ukrainians from their homes" The United States calls on Russia to immediately stop its systematic deportations and "filtration" operations in Ukraine. APA reports that US Secretary of State Anthony Blinken said this in a statement. Secretary General Blinken stressed that the illegal displacement and deportation of civilians is a serious violation of the Fourth Geneva Convention on the Protection of Civilians and a war crime."

Blinken har helt rett i dette, han sier som sant er. Men det ser ikke ut til å falle ham inn at de 600 000 israelske bosetterne på Vestbredden og i Jerusalem også er et brudd på den fjerde genevekonvensjon og dermed også en krigsforbrytelse.

https://www.txtreport.com/news/2022-07- ... ML2iq.html
Ja, det er jo denne evige dobbeltmoralen som er så fascinerende å observere. Hvordan klarer ellers relativt anstendige mennesker å støtte den systematiske undertrykkelsen, de lovstridige bosettingene, forskjellsbehandlingen - for ikke å snakke om alle de døde barna!
Og mange av dem har ikke en gang religion som unnskyldning, kun denne fanatiske og énøyde holdningen Israels aggressive, nådeløse og - som du skriver - fascistoide sionist-ideologi.

Jeg har spurt mange av dem - men ikke fått svar: Hvis nå palestinerne hadde gitt opp, og Israel hadde tilegnet seg hele området "from the river to the sea" (som vi vet er målet deres). Hva slags samfunn vil de lage da?

- Demokrati med like rettigheter for alle - én person, én stemme?
- Åpenlys apartheid-politikk der man må være jøde for å oppnå visse rettigheter?
- Tvangsflytte uønskede borgere for å få sin "rene, jødiske" stat?
- Andre alternativer, som de flaste av oss ikke har fantasi til å forestille oss?

Dette har jeg spurt dem om siden jeg begynte å debattere på VGD for over 20 år siden. Det har vært dårlig med svar, for å si det forsiktig.
Jeg ser at du fikk svar på innlegget ditt, et svar der dobbeltmoralen og hykleriet tyter ut av hver ord.

Se bare:

"I punkt 20 av charteret, skriver Hamas at det ikke finnes noe annet alternativ enn en fullstendig frigjøring av “Palestina”, fra elva til havet. Det innebærer med andre ord at det ikke er plass til noe Israel. «From the river to the sea» er et uttrykk for at araberne skal gjenerobre hele området fra Middelhavet til Jordanelven."

Dette er jo nøyaktig det samme som Zelensky, ukrainerne og en mengde debattanter her på FD sier.

"Det finnes ikke noe annet alternativ enn en fullstendig frigjøring av hele Ukraina fra vest til øst, fra nord til syd. Det innebærer med andre ord at det ikke er plass til folkerepublikkene Lugansk og Donetsk. Ukrainerne skal gjenerobre hele Ukraina, Krim, Lugansk og Donetsk skal igjen bli ukrainske. Russerne skal skytes og bombes bort."

Hamas, ukrainerne og disse FD-debattantene er helt enige og sier nøyaktig det samme: Hver minste lille bit av hjemlandets jord skal gjenerobres, ikke en eneste liten bit skal gis bort. Det skal kriges, bombes og skytes til alle de fremmede okkupantene er drevet ut og hjemlandet er befridd.

Når Hamas sier dette, er de morderiske fanatikere som må bekjempes av alle krefter, og okkupantene må få all den hjelp og støtte de trenger.

Når Zelensky og ukrainerne ord for ord sier det samme, er de tapre frihetkjempere som må få all den hjelp og støtte de trenger.

Skal man le eller gråte?

Brukeravatar
Keva
Innlegg: 443

Legg inn av Keva »

Ka9nen skrev: søn aug 14, 2022 3:44 pm
Keva skrev: søn aug 14, 2022 2:58 pm
Jeg har spurt mange av dem - men ikke fått svar: Hvis nå palestinerne hadde gitt opp, og Israel hadde tilegnet seg hele området "from the river to the sea" (som vi vet er målet deres). Hva slags samfunn vil de lage da?
Hvis Israel ønsker dette så kan de få til det imorgen eller ihvertfall iløpet av kort tid da de er så militært overlegne, så det er ingen forskjell på om palestinerne "gir opp" eller ikke. Israel kan gjøre som de vi og da vil de tydeligvis ikke tilegne seg hele området siden de ikke gjør det. Israel ønsker kun å leve i fred med sine naboer og fortsette å være en innovativ, teknologisk supermakt. Så om palestinerne (først og fremst Hamas og Islamsk Jihad nå, det skjer fint lite angrep fra PLO på vestbredden) hadde gitt opp kampen ville dette ført til mer fred for begge parter. Palestinerne på vestbredden har mer eller mindre "gitt opp" kampen (selv om man muligens sier noe annet i taler så har det vært lite angrep), dette har ført til mer samarbeid (som er fruktbart spesielt for palestinerne), veldig lite drap og middels levestandard ifølge FN. Det er palestinerne som bruker begrepet "liberation from the river to the sea".

I punkt 20 av charteret, skriver Hamas at det ikke finnes noe annet alternativ enn en fullstendig frigjøring av “Palestina”, fra elva til havet. Det innebærer med andre ord at det ikke er plass til noe Israel. «From the river to the sea» er et uttrykk for at araberne skal gjenerobre hele området fra Middelhavet til Jordanelven.

Så der fikk du svaret på dette spørsmålet du har lurt på i 20 år 8-) (som jeg dog aldri har sett deg stille før, merkelig nok)
Jeg gjør et unntak og svarer deg, fordi du tydeligvis ikke har fått med deg hva det ble spurt om:
Hva slags samfunn vil det bli når Israel har fått makten over hele området?

Brukeravatar
Keva
Innlegg: 443

Legg inn av Keva »

Folk_flesk skrev: man aug 15, 2022 1:59 pm
lima skrev: man aug 15, 2022 1:51 pm
aicat skrev: fre okt 29, 2021 4:56 pm I dagens Klassekampen får MIFF og Conrad Myrland svar fra en jøde som jeg gjerne deler med dere:
I Debatt Israel: skriver Zach Nelkin, ingeniør:

"SI UNNSKYLD, DU: Conrad Myrland i Med Israel for fred.
MIFFs Conrad Myrland kritiserer den palestinske retten til å returnere i Klassekampen 25. oktober på en måte som jeg synes er kraftig provoserende. Han sier at det ville være enden på staten Israel hvis palestinere flytter tilbake til sine hjem. Men hvis sionisme bare er mulig ved å stenge sju millioner av palestinske flyktninger ute av sitt eget land og sine hjem, da er det ikke palestineres rettigheter vi burde forkaste, men sionismen som ideologi.
Det er djupt umoralsk og hjerteløst å si, som Myrland gjør, at det er ok med den nåværende tilstanden av vedvarende fordrivelse og apartheid i Israel og Palestina, fordi det finnes andre arabiske og muslimske land. Man kunne like gjerne si at Norge ikke trengs fordi det finnes andre skandinaviske land, eller fordi man kan bosette seg i et annet kristent land med en konge. Palestineres menneskerettigheter kan ikke avhenge hvor beleilige de er for Israel eller MIFF. Det å støtte disse rettighetene kan heller ikke sammenlignes med antisemittisme, slik Myrland gjør.
Jeg føler at det er mitt ansvar som jøde å kritisere rasisme mot palestinere ovenfor alle som er villige til å forsvare Israels politikk. Men vi jøder er ikke skyldige i det Israels regjeringer har gjort og gjør. Det som egentlig er antisemittisk er å antyde at Israel representer jødedommen, som Myrland gjør. Han burde ta sitt eget råd og be om unnskyldning.»

Hans konklusjon er altså at Israels okkupasjon og undertrykking av palestinerne er begrunnet i sionismen – og derfor bør sionismen forkastes som ideologi. Man kan ikke opprettholde sionismen når denne ideologien forutsetter undertrykking av en annen nasjon og et annet folk!
Godt det finnes jøder som ser uretten og kritiserer CMs bruk av jødedommen som påskudd for å opprettholde et apartheidregime og en anneksjon av et annet folks land.
Det kan ikke være mange som tar denne Myrland og hans MIFF på alvor. Bortsett fra noen få tusen medlemmer selvfølgelig.
Er vel ca. 3 stk på FD som tar disse skrullingene på alvor. Mulig de er medlemmer selv, for alt det jeg vet.
Det var bare noen få på VGD også, men de laget mye støy. Et par av dem har heldigvis ikke funnet veien hit...

FROG

Legg inn av FROG »

Keva skrev: lør aug 13, 2022 10:45 pm
FROG skrev: tor aug 11, 2022 5:48 pm
Sitat Aicat:
I dagens Klassekampen får MIFF og Conrad Myrland svar fra en jøde som jeg gjerne deler med dere:
I Debatt Israel: skriver Zach Nelkin, ingeniør:
---------------
Den du skjeller ut med religiøse besvergelser og raseri er altså ikke Aicat, men Zach Nelkin. Som er jøde.
Strek i regningen...?
Overhodet ikke noe strek i regningen! At det er jøder som ikke liker Israel er like vanlig som det er nordmenn som ikke liker Norge! Quisling og hele den bøtteballetten der eller i dag ? Alle globalistene! Så du har ikke engang et poeng!

Ka9nen

Legg inn av Ka9nen »

At det er ytringsfrihet i vesten og i Israel og at man dermed finner jøder på alle deler av det politiske spekteret er selvsagt ingen strek i regningen. Ytringsfrihet er en god ting som vi verdsetter her, i motsetning til i arabiske land og i palestina.

En større "strek i regningen" (for israelkritikere vel å merke) må det nesten være at sønnen til en av Hamas-toppene går rundt og sier slikt i vesten. Og ikke minst, hvert eneste ord er sant i motsetning til skribenten som TS har funnet:




Brukeravatar
lima
Innlegg: 38

Legg inn av lima »

Ka9nen skrev: søn aug 21, 2022 3:21 pm At det er ytringsfrihet i vesten og i Israel og at man dermed finner jøder på alle deler av det politiske spekteret er selvsagt ingen strek i regningen. Ytringsfrihet er en god ting som vi verdsetter her, i motsetning til i arabiske land og i palestina.

En større "strek i regningen" (for israelkritikere vel å merke) må det nesten være at sønnen til en av Hamas-toppene går rundt og sier slikt i vesten. Og ikke minst, hvert eneste ord er sant i motsetning til skribenten som TS har funnet:



Denne quislingen har vi hørt om tidligere.
Mange ganger. Fra flere debatanter på diverse fora blandt annet,
Jeg blir ikke spesielt imponert av at du trekker fram denne foræderens yttringer enda en gang.

Brukeravatar
Keva
Innlegg: 443

Legg inn av Keva »

FROG skrev: søn aug 21, 2022 3:13 pm
Overhodet ikke noe strek i regningen! At det er jøder som ikke liker Israel er like vanlig som det er nordmenn som ikke liker Norge! Quisling og hele den bøtteballetten der eller i dag ? Alle globalistene! Så du har ikke engang et poeng!
Det du sier, er altså at jøder som misliker Israels apartheid-politikk og undertrykking av palestinere, er quislinger.
Da er jeg redd du vil finne stadig flere du vil skjemme deg ut med å kalle opp på den måten, ettersom stadig flere av verdens jøder - i og utenfor Israel - motsetter seg okkupasjonspolitikken og Israels fremferd.
Men du om det.

Kanskje du vil svare på spørsmålet jeg stilte, men som ingen sionistvenner vil svare på:

Hvordan vil Israel organisere et samfunn der de har fått makten?
------------------------------------------------------------------------
- et demokrati med én person, én stemme?
- apartheid med ulike rettigheter for ulike etnisiteter/religioner?
- folkefordrivelse/etnisk rensning for å få en "ren" befolkning?
------------------------------------------------------------------------

Dette er nemlig de eneste realistiske alternativene.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6683

Legg inn av Karatel »

Keva skrev: fre aug 26, 2022 1:57 pm
FROG skrev: søn aug 21, 2022 3:13 pm
Overhodet ikke noe strek i regningen! At det er jøder som ikke liker Israel er like vanlig som det er nordmenn som ikke liker Norge! Quisling og hele den bøtteballetten der eller i dag ? Alle globalistene! Så du har ikke engang et poeng!
Det du sier, er altså at jøder som misliker Israels apartheid-politikk og undertrykking av palestinere, er quislinger.
Da er jeg redd du vil finne stadig flere du vil skjemme deg ut med å kalle opp på den måten, ettersom stadig flere av verdens jøder - i og utenfor Israel - motsetter seg okkupasjonspolitikken og Israels fremferd.
Men du om det.

Kanskje du vil svare på spørsmålet jeg stilte, men som ingen sionistvenner vil svare på:

Hvordan vil Israel organisere et samfunn der de har fått makten?
------------------------------------------------------------------------
- et demokrati med én person, én stemme?
- apartheid med ulike rettigheter for ulike etnisiteter/religioner?
- folkefordrivelse/etnisk rensning for å få en "ren" befolkning?
------------------------------------------------------------------------

Dette er nemlig de eneste realistiske alternativene.
En påstand om at jøder som ikke liker Israel er quislinger, er en tvers gjennom antisemittisk ytring. I denne påstanden sies det rett ut at alle jøder, uansett hvor i verden de bor, skylder å være lojale mot Israel, ikke mot det landet der de bor og der de er statsborgere.

Det den gamle antisemittiske konspirasjonsteorien om den verdensomspennende jødedommen som alle jøder er lojale mot. Jødene har ikke noe fedreland , de er fremmede overalt, man kan ikke stole på dem. De har hele sin lojalitet i jødedommen/ Israel.

Tidligere president Trump fikk høre det, da han i et møte med amerikanske jøder kalte Israel «your country» og Netanyahu «your president». De amerikanske jødene ble naturlig nok, og svært forståelig rasende, og kalte Trumps uttalelse antisemittisk.

Brukeravatar
Keva
Innlegg: 443

Legg inn av Keva »

Karatel skrev: lør aug 27, 2022 9:46 am
Keva skrev: fre aug 26, 2022 1:57 pm
Kanskje du vil svare på spørsmålet jeg stilte, men som ingen sionistvenner vil svare på:

Hvordan vil Israel organisere et samfunn der de har fått makten?
------------------------------------------------------------------------
- et demokrati med én person, én stemme?
- apartheid med ulike rettigheter for ulike etnisiteter/religioner?
- folkefordrivelse/etnisk rensning for å få en "ren" befolkning?
------------------------------------------------------------------------

Dette er nemlig de eneste realistiske alternativene.
En påstand om at jøder som ikke liker Israel er quislinger, er en tvers gjennom antisemittisk ytring. I denne påstanden sies det rett ut at alle jøder, uansett hvor i verden de bor, skylder å være lojale mot Israel, ikke mot det landet der de bor og der de er statsborgere.

Det den gamle antisemittiske konspirasjonsteorien om den verdensomspennende jødedommen som alle jøder er lojale mot. Jødene har ikke noe fedreland , de er fremmede overalt, man kan ikke stole på dem. De har hele sin lojalitet i jødedommen/ Israel.

Tidligere president Trump fikk høre det, da han i et møte med amerikanske jøder kalte Israel «your country» og Netanyahu «your president». De amerikanske jødene ble naturlig nok, og svært forståelig rasende, og kalte Trumps uttalelse antisemittisk.
Ja, det er underlig - og faktisk skremmende - at de ikke innser dette.
Men de fleste av disse kristensionistene er vel kun opptatt av sin egen "sjels frelse" og bruker "støtte til jødene" som "guds eget folk" til dette formålet, helt uanfektet av at det er flere jøder utenfor Israel enn i Israel, og - som sagt - at stadig flere av dem tar avstand fra Israels aggresjon og apartheid-politikk.

Men mine konkrete spørsmål om den fremtidige staten de ønsker seg, vil de ikke besvare.

return_of_drakkar
Innlegg: 4967

Legg inn av return_of_drakkar »

Sionisme er jo opprinnelig jødenes ønske om å få tilbake sitt eget Eretz Israel
og sin hovedstad Jerusalem. Dette ble født etter ødeleggelsen cirka 600 f.v.t. og igjen
etter år 70 e.v.t.
Den politiske sionismen opprettet i 1897 kan ses på som et initiativ til det ovenfornevnte.
Av ymse grunner er man der man er i dag, altså tilstanden i området.

Abbas (1) og palestinske ledere har sagt at palestinerne er etterkommere etter kanaaneerne.
1.mosebok 12:6:den gangen bodde kanaaneerne i landet.
4.mosebok 21:3:Herren hørte Israels bønn og ga kanaaneerne i deres hender. Og de slo kanaaneerne og byene deres med bann og utslettet dem.

Ja, det er sant at kanaaneerne var der før israellittene (Israel).
Og det er legitimt med bibelsitater, fordi kanaaneerne etterlot seg ikke en eneste bokstav. Alt om dem er fra andre kilder.

Det er bare det at de som kjennes som palestinere sier seg å være stolte arabiske etterkommere av de mest prominente Hejaz-stammene (Irak,Jemen).
Kanaan-familien i Nablus sier seg fra Syria.
Ellers er det klaner med kurdisk og egyptisk herkomst, endog også jødisk (Hebron).

I 2012 linket Hamas Minister of the Interior and National Security, Fathi Hammad,
palestinerne til Egypt og den arabiske halvøy (2).

Selv om kanaaneerne ifølge bibelen skulle utslettes, ble de ikke det.
Dommerne 1:27-33 sier at de ikke ble utslettet, men brukt som slaver.
Dommerne 2 sier at dette ville bli en felle for Israel.

Vi finner i dag det er flust av kanaaneerne i slik som Libanon.
At jøder og arabere har kanaanitt-dna i seg er som normalt.
Domerne 3:5
"Israelittene bodde midt iblant kanaaneerne, hetittene, amorittene, perisittene, hevittene og jebusittene. 6 De tok døtrene deres til koner og ga selv sine døtre til sønnene deres,..". Poeng: man minglet seg med andre...

Det hebraiske Pelesjeth (Filistia) var bare en smal stripe ved kysten hvor filisterne bodde.
Palesjeth til det greske Palaistine ble av Herodit i det 5.århundre f.v.t brukt om Kanaans land eller Israels land.
Senere brukte flere kjente skribenter det greske navnet og det latinske Palaestina om dette området.

For de som ønsker en palestinsk stat for det man kaller palestinere, og det er selvsagt greit, så bør man prise seg lykkelig over at Israel ikke tapte krigen i 1948.
Hvis så, ville en palestinsk stat ha vært over og ut for all tid.
Man gikk nok ikke til krig for palestineres rettigheter, men for å skaffe seg selv mer territorium.
Abdullah ville ha sitt, så kunne Egypt, Libanon og Syria få sitt.
Fluer i én smekk.
Hovedmålet, å fjerne Israel, den nyeopprettede staten, ville da blitt nådd.

Om man får løst problemene der eller ikke skal ikke jeg konkludere noe om.
Men enkle forslag som vi ofte ser lansert, vil neppe føre fram.
Man må ha dyptgående kjennskap til historie og tradisjoner for å forstå alle parter.

Corvus

Legg inn av Corvus »

Keva skrev: fre aug 26, 2022 1:57 pm

Hvordan vil Israel organisere et samfunn der de har fått makten?
------------------------------------------------------------------------
- et demokrati med én person, én stemme?
- apartheid med ulike rettigheter for ulike etnisiteter/religioner?
- folkefordrivelse/etnisk rensning for å få en "ren" befolkning?
------------------------------------------------------------------------
Tja, de kan jo ta inspirasjon fra de fleste muslimske land. Da blir det vel alternativ 2 og 3.

Ka9nen

Legg inn av Ka9nen »

Corvus skrev: tir sep 20, 2022 8:39 pm
Tja, de kan jo ta inspirasjon fra de fleste muslimske land. Da blir det vel alternativ 2 og 3.
Det er jo litt fascinerende menyvalg man blir gitt her får en si. Men det er klart, apartheid er jo normalen i midtøsten. Og det er interessant at et av de land som ikke praktiserer apartheid gang på gang blir beskyldt for å gjøre det. Det er visst en arabisk variant av "accuse the other side of that which you are guilty" som av en eller annen grunn har fått gjennomslag for en del ute i venstregrøfta.

Hvilke verdier de forskjellige sidene i konflikten faktisk står for viser seg egentlig hele tiden. Senest nå i krigen i Ukraina så støtter palestinerne opp om Putin og selvsagt Iran som har sendt sine mest avanserte droner til Putin. Spesielt selvmordsdronene har gjort stor skade for ukrainerne.

Israel har svart med å selge anti-drone systemer til Ukraina via Polen. Etter at den nyheten kom ut, som betyr at det er på etterskudd, så er 2 droner skutt ned og ukrainerne har rapportert om at "de har fått kontroll på de iranske dronene". Tilfeldig? De har sendt milliarder i bistand til Ukraina, de har trent opp ukrainsk helsepersonell, i starten av krigen drev de feltsykehus i Ukraina. Når palestinerne stiller seg på russisk side så har de i realiteten også stilt seg opp mot vesten.

Så da blir neste spørsmål, hvorfor skylder vi i vesten palestinerne å ensidig ta deres side i konflikten? Og hvorfor fortsetter vi midt i krigen som Israel hjelper oss med å vinne å fordømme Israel unisont i norsk media, fra fagforeninger, i partiene på venstresiden osv? Jeg synes det er skammelig, i det minste så skylder man Israel at kritikken er fair og objektiv fra nå av.


joplina

Legg inn av joplina »

Ka9nen skrev: ons sep 21, 2022 9:20 pm

Så da blir neste spørsmål, hvorfor skylder vi i vesten palestinerne å ensidig ta deres side i konflikten? Og hvorfor fortsetter vi midt i krigen som Israel hjelper oss med å vinne å fordømme Israel unisont i norsk media, fra fagforeninger, i partiene på venstresiden osv? Jeg synes det er skammelig, i det minste så skylder man Israel at kritikken er fair og objektiv fra nå av.
**********

Fordi vesten VET bedre i dag enn for (f.eks) 30- 40 år siden - og med "vesten" så viser jeg til den alminnelige mann og kvinne som i tiden frem til da kun hadde fått designet propaganda å forholde seg til. Når "grasrota" adresserer opplagte feil og mangler i stort nok omfang så inntrer en forandring i holdning og alminnelig oppfatning.

Ført bak lyset trodde folket i vesten at opprettelsen av israel i de palestinske områder var en god sak. Det var et land til et folk (jødene) i et land uten folk (palestinere). Det ble et mantra.
Hitlers herjinger var ferskt i alles minner og det var holocaust også. Det ble promotert som en vinn-vinn-situasjon for alle. Den gang fantes ikke internett , håndholdte kameraer eller mobiltelefoner med kamera og internettilgang. IDF's propagandakontor sendte ut nyhetsbulletiner til verdens største nyhetsmedier - og deres (IDF's) ensidige og vinklede "nyheter" var "sannheten" omkring tingenes tilstand i de palestinske områder og dermed også hva grasrota i vesten hadde å forholde seg til.

For vestlig ungdom - ikke minst skandinavisk ungdom - var det kjempepopulært å dra på kibbutz-opphold i israel (typ 1970-åra). Ikke minst for ungdom som var en del av arbeiderbevegelsen. Det var i sosialistisk og demokratisk "ånd" å hjelpe de stakkers jødene å etablere seg "i sitt nye hjemland".
DE var ikke akkurat informerte om den jødiske fordrivelsen av palestinerne (750 000) eller grusleggingen av over 400 palestinske landsbyer, de jødiske terrorgruppene eller Plan Dalet. IDF's nyhetsbulletiner informerte ikke akkurat om slikt....
Ei heller fikk vanntyveriene (grunnvannskilder) noen oppmerksomhet i de gullkantede jødiske løftene om å få ørkenen til å blomstre (fordi de var så fantastisk flinke og arbeidsomme).....ikke aaaante de at de palestinske bøndene som karret seg fast ikke lengre fikk grave brønner for å holde dyr og avlinger i hevd eller at palestinerne ble styrt med israelsk militærlov på den mest ugudelige og rigide måte - og slettest ikke at palestinske liv ikke en gang var verdt å telle. Folket i vesten visste ikke noe om den biten.

MEN...verden den går forover fordi den har ikke noe annet sted å gå. Det betyr at teknologi og kunnskap og tilgang på begge deler gjør folk oppmerksomme på ting/fakta som de tidligere ikke hadde tilgang til. Og DA kan det skje at folk/grasrota opplever at de har blitt ført bak lyset - noe som alltid vil starte engasjement og protester.

Det er dessuten en allmenngyldig regel som sier at skal man først sparke (fordømme/kritisere) så skal man sparke oppover og ikke nedover.;

- Hvem er det som har grafset til seg område for område, fordrevet fastboende, murt og gjerdet dem inne, stjålet tilgangen på grunnvannet i området, militært okkupert med våpen, drept for fote også i våpenfrie demonstrasjoner og bombet de palestinske områder sønder og sammen og tilslutt holdt et par millioner mennesker under en umenneskelig blokade i år etter år etter år.....?

- Er det palestinerne som har terrorisert israel og israel-jødene slik eller er det israel som har perfeksjonert sin statsterror mot den palestinske befolkning og de palestinske områder på en slik måte?

Svaret på spørsmålet forteller hvilken vei ethvert oppegående og redelig menneske bør rette sine spark!

Brukeravatar
Keva
Innlegg: 443

Legg inn av Keva »

Corvus skrev: tir sep 20, 2022 8:39 pm
Keva skrev: fre aug 26, 2022 1:57 pm

Hvordan vil Israel organisere et samfunn der de har fått makten?
------------------------------------------------------------------------
- et demokrati med én person, én stemme?
- apartheid med ulike rettigheter for ulike etnisiteter/religioner?
- folkefordrivelse/etnisk rensning for å få en "ren" befolkning?
------------------------------------------------------------------------
Tja, de kan jo ta inspirasjon fra de fleste muslimske land. Da blir det vel alternativ 2 og 3.
Du klarte heller ikke å svare, nei.
Merkelig at ingen av dere greier å komme med en eneste tanke om hvordan dette landet skal organiseres nå når Israel har ruinert alle muligheter for å få to fungerende stater?
Kanskje dere også frykter for hva sionistene vil gjøre...?

Corvus

Legg inn av Corvus »

Keva skrev: fre sep 30, 2022 5:12 pm
Corvus skrev: tir sep 20, 2022 8:39 pm
Keva skrev: fre aug 26, 2022 1:57 pm

Hvordan vil Israel organisere et samfunn der de har fått makten?
------------------------------------------------------------------------
- et demokrati med én person, én stemme?
- apartheid med ulike rettigheter for ulike etnisiteter/religioner?
- folkefordrivelse/etnisk rensning for å få en "ren" befolkning?
------------------------------------------------------------------------
Tja, de kan jo ta inspirasjon fra de fleste muslimske land. Da blir det vel alternativ 2 og 3.
Du klarte heller ikke å svare, nei.
Merkelig at ingen av dere greier å komme med en eneste tanke om hvordan dette landet skal organiseres nå når Israel har ruinert alle muligheter for å få to fungerende stater?
Kanskje dere også frykter for hva sionistene vil gjøre...?
Svarte da veldig tydelig.

Brukeravatar
kytec
Innlegg: 7953

Legg inn av kytec »

Karatel skrev: lør okt 30, 2021 3:36 pm
joplina skrev: lør okt 30, 2021 10:43 am
Karatel skrev: lør okt 30, 2021 9:34 am
Ifølge tidligere president Donald Trump var det ikke han, Trump, men Netanyahu som var de amerikanske jødenes president.

"US President Donald Trump told a group of American Jews that Benjamin Netanyahu was “your prime minister” Saturday, appearing to conflate Jews and Israelis.

“I stood with your prime minister at the White House to recognize Israeli sovereignty over the Golan Heights,” Trump told a meeting of the Republican Jewish Coalition in Las Vegas Saturday, referring to Netanyahu, who is the prime minister of Israel."
/
**************
Ja herregud hva skvatt gale presidenter kan servere uten å blunke...
- Og jøder det går ut over med økt stigmatisering i kjølvannet bryr de seg ikke om - det tar de derimot som et "bevis" på at (i dette tilfelle) jøder er de evige offer og at andre mennesker er antisemitter eller at jøder ikke hører hjemme andre steder enn i israel og strengt tatt er for utlendinger å regne andre steder...og de burde kjenne sin plass.

Verst av alt er at dette er ønsket og skjer med viten og vilje for å legitimere sionismens undertrykking, vold, militær okkupasjon og lovstridig kolonisering under dekke av "nødvendig forsvar". "vi må forsvare oss mot dere (antisemittene) - og det eneste sted i verden jøder hører hjemme og er trygge er i israel"
Edwin Montague, den eneste jøden i den britiske regjeringen dengang, sa omtrent det samme i august 1917.

" I have always understood that those who indulged in this creed were largely animated by the restrictions upon and refusal of liberty to Jews in Russia. But at the very time when these Jews have been acknowledged as Jewish Russians and given all liberties, it seems to be inconceivable that Zionism should be officially recognised by the British Government, and that Mr. Balfour should be authorized to say that Palestine was to be reconstituted as the “national home of the Jewish people”. I do not know what this involves, but I assume that it means that Mahommedans and Christians are to make way for the Jews and that the Jews should be put in all positions of preference and should be peculiarly associated with Palestine in the same way that England is with the English or France with the French, that Turks and other Mahommedans in Palestine will be regarded as foreigners, just in the same way as Jews will hereafter be treated as foreigners in every country but Palestine. Perhaps also citizenship must be granted only as a result of a religious test."

"But when the Jew has a national home, surely it follows that the impetus to deprive us of the rights of British citizenship must be enormously increased. Palestine will become the world’s Ghetto. Why should the Russian give the Jew equal rights? His national home is Palestine. Why does Lord Rothschild attach so much importance to the difference between British and foreign Jews? All Jews will be foreign Jews, inhabitants of the great country of Palestine.I do not know how the fortunate third will be chosen, but the Jew will have the choice, whatever country he belongs to, whatever country he loves, whatever country he regards himself as an integral part of, between going to live with people who are foreigners to him, but to whom his Christian fellow-countrymen have told him he shall belong, and of remaining as an unwelcome guest in the country that he thought he belonged to."

https://balfourproject.org/edwin-montag ... nism-1917/

Hn tok feil i noe, men svært mye av det han spådde den gangen for 104 år siden har slått til.

"All Jews will be foreign Jews, inhabitants of the great country of Palestine."

Det var jo nøyaktig dette Donald Trump sa, da han fortalte amerikanske jøder at Netanyahu var deres president og Israel deres land.
Du liker å sitere lange innlegg og skrive dem også, kunne bli brukt som sovemedisin på blå resept du.

Ka9nen

Legg inn av Ka9nen »

joplina skrev: man sep 26, 2022 12:56 pm
- Hvem er det som har grafset til seg område for område, fordrevet fastboende, murt og gjerdet dem inne, stjålet tilgangen på grunnvannet i området, militært okkupert med våpen, drept for fote også i våpenfrie demonstrasjoner og bombet de palestinske områder sønder og sammen og tilslutt holdt et par millioner mennesker under en umenneskelig blokade i år etter år etter år.....?
Skal ikke uttale meg om "Kibbutz-turer" og alt mulig rart du kommer med. Aldri vært på det og aldri uttalt meg om det.
'
Ellers anbefaler jeg Sam Harris for et så fjernt og ubalansert syn du har på konflikten: (jada, han har kritikk mot Israel også)



Den er fra 2014, men gjelder jo idag også.

Brukeravatar
Keva
Innlegg: 443

Legg inn av Keva »

Corvus skrev: fre sep 30, 2022 8:56 pm

Tja, de kan jo ta inspirasjon fra de fleste muslimske land. Da blir det vel alternativ 2 og 3.



Det er slik du mener at sionistene vil organisere landet?

Registrert.

aicat

Legg inn av aicat »

Keva skrev: søn okt 02, 2022 4:23 pm
Corvus skrev: fre sep 30, 2022 8:56 pm

Tja, de kan jo ta inspirasjon fra de fleste muslimske land. Da blir det vel alternativ 2 og 3.



Det er slik du mener at sionistene vil organisere landet?

Registrert.
Israel - dvs. dagens apartheidregime i Jerusalem, har allerede både gjennom praksis (jamf. rapportene fra FN, Amnesty, B'Tselem og HRW) og i sitt lovverk (jamf. nasjonalitetsloven) organisert staten Israel etter alternativ 2 og 3.

Brukeravatar
Keva
Innlegg: 443

Legg inn av Keva »

aicat skrev: man okt 03, 2022 6:14 pm
Keva skrev: søn okt 02, 2022 4:23 pm
Corvus skrev: fre sep 30, 2022 8:56 pm

Tja, de kan jo ta inspirasjon fra de fleste muslimske land. Da blir det vel alternativ 2 og 3.



Det er slik du mener at sionistene vil organisere landet?

Registrert.
Israel - dvs. dagens apartheidregime i Jerusalem, har allerede både gjennom praksis (jamf. rapportene fra FN, Amnesty, B'Tselem og HRW) og i sitt lovverk (jamf. nasjonalitetsloven) organisert staten Israel etter alternativ 2 og 3.
Javisst - det er jo en kjent sak.
Jeg var bare litt overrasket over at den jeg svarte, mente at dette er en løsning sionistene ville velge - gitt lovlig makt til det. Israels ukritiske blodfans bruker vanligvis å prøve å bortforklare dette.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Midtøsten»