Krigen i Ukraina og Vestens dobbeltmoral.

Svar
Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6683

Krigen i Ukraina og Vestens dobbeltmoral.

Legg inn av Karatel »

Vi er med rette sjokkert og forferdet over Russlands brutale og hensynsløse krig mot Ukraina, hele Vesten står sammen i støtte til Ukrainas forsvar av sin frihet og uavhengighet, hele Vesten fordømmer ubetinget Russlands aggresjon og imperialisme.

Da er det et stort paradoks å se Vestens dobbeltmoral når det gjelder en annen konflikt som har klare paralleller til krigen i Ukraina, nemlig krigen mellom Israel og palestinerne. To kriger som er til forveksling like, men som blir møtt med vidt forskjellige reaksjoner i Vesten: i det ene tilfellet gir Vesten all hjelp og støtte til offeret for aggresjon, imperialisme, okkupasjon og krigsforbrytelser. I det andre tilfellet gir Vesten all hjelp og støtte til aggressoren, imperialisten, okupanten og krigsforbryteren.

Vi kan se på likhetene mellom disse to konfliktene.

Russland

En ekstrem og fascistoid nasjonalisme som ikke anerkjenner ukrainernes eksistens som et eget folk med rett til frihet, selvbestemmelse og uavhengighet. Ukraina tilhører ikke ukrainerne, de har ingen rett til sitt eget land. Ukraina tilhører Russland, det er russisk jord som må frigjøres fra det folket som faktisk bor der.

Israel.

En ekstrem og fascistoid nasjonalisme som ikke anerkjenner palestinernes eksistens som et eget folk med rett til frihet, selvbestemmelse og uavhengighet. Palestina tilhører ikke palestinerne, de har ingen rett til sitt eget land. Palestina tilhører Israel, det er israelsk land som må frigjøre fra det folket om faktisk bor der.

Israel er en stat som ble avlet, unnfanget og født ved hjelp terror, etnisk renskning og andre brudd på folkeretten og menneskerettighetene. En stat der terrorister, massemordere og krigsforbrytere er blitt valgt til statsledere og som nå i dag helt skamløst blir æret og hyllet og fremstilt som, av alle ting, frihetskjempere.

Russland er en stat der demokrati og menneskerettigheter alltid har vært fremmedord, en stat som nå ser tibake på det bloddryppende despotiet Sovjetunionen og på mange måter har det som sitt idealsamfunn.

Både Russland og Israel bryter genevekonvensjonene og folkeretten og både Russland og Israel trosser helt åpent FNs resolusjoner og begår krigsforbrytelser.

Men Vesten reagerer helt forskjellig på disse forbrytelsene.

Russland har annektert Krim og Israel har annekter Jerusalem. Den ene anneksjonen skiller seg ikke det minste fra den andre, de er begge like ulovlige og i strid med all folkerett.

Men se nå her.

"The foreign secretary, Liz Truss, is playing with fire. On Wednesday night she described Russia’s Vladimir Putin as a “rogue operator” lacking rationality, and with “no interest in international norms”. As a result, she said: “We will keep going further and faster to push Russia out of the whole of Ukraine.” She is clearly revelling in her imagined proxy war on the Russian bear and no one in Whitehall appears able to restrain her.

The use of the word “we” publicly identifies Britain’s interests with Kyiv’s. Truss calls for ever more economic and military aid to be sent to Ukraine, and such aid now teeters on the brink of overt engagement with Russia. She appears to want Russia’s other dissident neighbours, Moldova and Georgia, to join the alliance."

https://www.theguardian.com/commentisfr ... tive-power

Og så.

"Liz Truss vurderer å flytte britenes Israel-ambassade til Jerusalem
Utenriksminister Liz Truss, som kjemper om å bli toryleder og statsminister, sier hun vurderer å flytte britenes Israel-ambassade til Jerusalem.

Løftet står å lese i et brev Truss har skrevet til medlemmer av organisasjonen Conservative Friends of Israel i Storbritannia, skriver avisa The Jewish Chronicle.

Truss lover også å få en slutt på at lokale myndigheter i Storbritannia slutter opp om BDS-bevegelsen, som blant annet oppfordrer til boikott av israelske varer, bedrifter og institusjoner for å presse landet til å etterleve FNs krav om tilbaketrekning fra okkuperte palestinske områder.

– Offentlige instanser bør ikke engasjere seg i en slik diskriminerende politikk som er i strid med regjeringens holdning og sår unødvendig splittelse. Jeg vil sørge for at det blir en slutt på dette, skriver hun.

Truss skriver videre at hun støtter Israels protest mot FN-gransking av overgrep mot palestinere og omtaler det som «institusjonelt partisk og sløsing med penger». "

https://www.dagsavisen.no/nyheter/verde ... jerusalem/

En opprørende dobbeltmoral, den dama må mangle alt som heter normal skamfølelse.

Se så.

"USA anklager Russland for tvangsdeportering av opptil 1,6 millioner ukrainere
USAs utenriksminister Antony Blinken anklager Russland for å ha tvangsflyttet mellom 900 000 og 1,6 millioner ukrainere til Russland.

– Den ulovlige overføringen og deportasjonen av beskyttede mennesker er et grovt brudd på den fjerde Genève-konvensjonen om beskyttelse av sivile, og det er en krigsforbrytelse, sier Blinken i en uttalelse onsdag."

https://www.dagsavisen.no/nyheter/verde ... ukrainere/

Dette er helt riktig, Antony Blinken har hundre prosent rett. Men Israel har plassert 600 000 iraelske borgere på okkupert paestinsk jord, dette er også et grovt brudd på den fjerde Genève-konvensjonen, dette er også en krigsforbrytelse. Men det sier ikke Blinken ett eneste ord om og sjefen selv, president Biden, betenker seg ikke på å besøke krigsforbryterne i det ulovlig annekterte Jerusalem.

Se så på vår hjemlige andedam.

"President Donald Trumps modige og riktige beslutning om å flytte USAs ambassade i Israel fra Tel Aviv opp til hovedstaden Jerusalem, har skapt en helt ny dynamikk.

For det er ofte sånn. Når noen gjør noe modig og tar belastningen som følger med, så får andre frimodighet til å gjøre det samme. USA har gått foran med et godt eksempel i ambassadesaken, og nå er det flere som følger etter.

Andre nasjoner vil også være med på å avslutte den grove uretten som er begått mot Israel i alle de 70 årene staten har eksistert. Som verdens eneste nasjon har Israel ikke fått lov til selv å avgjøre hvor landets hovedstad skal ligge. Men det er det altså stadig flere som nå vil endre på."

https://www.dagen.no/meninger/flytt-amb ... -var-erna/

Og så.

"Dagens redaktør har i en serie oppslag gått hardt ut mot Partiet De Kristnes partileder Erik Selle, som i følge Selbekk er en Putin forsvarer. Selbekk får betydelig støtte i avisen Dagens kommentarfelt på Facebook -selv om enkelte røster også mener likheten mellom Israel overfor Palestina og Putin overfor Ukraina er slående. For dem er tesen at Russland okkuperer ukrainsk jord mens Israel okkuperer palestinsk jord. Både Russland og Israel representerer for disse den samme satan som undertrykker andre land. Imidlertid vil neppe Selbekk og en del kristne Israel-sympatisører være i stand til å se likheten -fordi de ennå har en smule respekt for Bibelens ord,"

https://www.sokelys.com/vebjorn-selbekk ... u-herland/

En helt utrolig dobbeltmoral og prinsippløshet.

NATO-land gir Ukraina massiv våpenhjelp, men hvordan forholder NATO seg til Israel?

"Israel draws closer to NATO
Israel aspires to upgrade its relations with NATO beyond geography, offering technological innovation and intelligence-gathering capabilities as a basis for stronger ties.

Read more: https://www.al-monitor.com/originals/20 ... z7bAEhptVG

https://www.al-monitor.com/originals/20 ... loser-nato

Dobbeltmoral, prinsippløshet og fravær av normal skamfølelse.

Hvorfor denne dobbeltmoralen, dette hykleriet og denne forskjellsbehandlingen?

Noen som har en god forklaring?

Ka9nen

Legg inn av Ka9nen »

Karatel skrev: lør aug 06, 2022 8:52 am
Noen som har en god forklaring?
Tja. Har Ukraina forsøkt å utslette Russland eller skutt raketter inn i russiske byer? Eller er krigen til Russland en "uprovosert angrepskrig" som Jens Stoltenberg kaller det? For isåfall er det jo et hav av forskjell bare der.

Det er jo hundrevis av ting man kunne sagt her, f.eks måten å krige på. Men det at palestinernes president Abbas har tatt side med Putin i krigen i Ukraina forteller vel det meste om de såkalte "likhetene". Og dette er altså det som angivelig skulle være den fornuftige delen av det palestinske lederskapet..

https://www.aftenposten.no/meninger/kom ... om-stoette

Mens Ukraina, som har mottatt milliarder i støtte fra Israel (og Israel har også tatt ut iranske dronefabrikker som indirekte hjelper Ukraina) så er stemningen følgende:

"Olena Zelenska, kona til Ukrainas president Volodymyr Zelensky, sier hennes nasjon ser på Israel som en kilde til inspirasjon. Hun viser til Israel motstandskraft, hvor landet flere ganger har stått imot angrep fra sine naboland.

Det er ingen overdrivelse å si at Israels tidligere erfaringer inspirerer innbyggerne i Ukraina, sier Zelenska i et israelsk TV-intervju.

Zelenska takket også for all støtten Israel har gitt til Ukraina og skrøt spesielt av samarbeidet hvor Israel trener opp ukrainsk helsepersonell til å håndtere psykiske traumer, som landet sannsynligvis vil møte mye av i kjølvannet av Russlands invasjon av landet. De siste månedene har to grupper psykisk helsepersonell, hovedsaklig psykologer og terapeuter, besøkt Israel for å lære av israelske traumeeksperter."

Hvilket effektivt viser at det som er standard norsk holdning om Israel/Palestina ikke nødvendigvis er det samme i andre land.
Ellers hører vel egentlig debatten til på midtøsten-forumet. For det er jo det du ønsker å debattere her, er det ikke? Israel/Palestina?

William_S

Legg inn av William_S »

Nå ligger jo nøkkelen å løse den israelsk-palestinske konfliken hos Israel. Mye av problemet er jo at det israelske politiske klimaet har blit mer og mer høyreekstremt. Og den regjeringen som sitter nå består jo av fryktelig mye hummer og kanari. Eneste som forener dem er vel motstanden mot Benjamin Netyanyahu. I mellomtiden bygger Israel ut flere og flere bosetninger på Vestbredden og forholdene på Gaza forblir uutholdelige. .Mye av problemet er vel at Israel og vesten ikke likte resultatet av valget i 2006 og brøt all kontakt med den da legitime valgte regjeringen.

Folk_flesk

Legg inn av Folk_flesk »

Karatel skrev: lør aug 06, 2022 8:52 am
"Liz Truss vurderer å flytte britenes Israel-ambassade til Jerusalem
Utenriksminister Liz Truss, som kjemper om å bli toryleder og statsminister, sier hun vurderer å flytte britenes Israel-ambassade til Jerusalem.

Løftet står å lese i et brev Truss har skrevet til medlemmer av organisasjonen Conservative Friends of Israel i Storbritannia, skriver avisa The Jewish Chronicle.

Lizz Truss kommer til å bli noe av det verste Storbritannia har hatt som statsminister. Omtrent like troverdig som Boris Johnson og her har hun tydeligvis hentet en ide fra Donald Trump i tillegg. Heldigvis vil hun ikke kunne bli sittende i årevis uten å kalle inn til nyvalg.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6683

Legg inn av Karatel »

William_S skrev: man aug 08, 2022 10:54 am Nå ligger jo nøkkelen å løse den israelsk-palestinske konfliken hos Israel. Mye av problemet er jo at det israelske politiske klimaet har blit mer og mer høyreekstremt. Og den regjeringen som sitter nå består jo av fryktelig mye hummer og kanari. Eneste som forener dem er vel motstanden mot Benjamin Netyanyahu. I mellomtiden bygger Israel ut flere og flere bosetninger på Vestbredden og forholdene på Gaza forblir uutholdelige. .Mye av problemet er vel at Israel og vesten ikke likte resultatet av valget i 2006 og brøt all kontakt med den da legitime valgte regjeringen.
Enig med deg i dette, men det er ikke konflikten mellom Israel og palestinerne jeg ville diskutere. Det jeg vil ha, er forklaringen på at Vesten behandler den konflikten så vidt forskjellig fra konflikten mellom Ukraina og Russland.

I det ene tilfelle gir man full støtte og hjelp til krigsforbyterne i deres undertrykkelse av ofrene.

I det andre tilfelle gir man ofrene full støtte og hjelp i deres kamp mot krigsforbryterne som vil undertrykke dem.

Valget i 2006 er ellers et kroneksempel på vestlig dobbeltmoral og hykleri.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6683

Legg inn av Karatel »

kytec skrev: man aug 08, 2022 11:31 am Hva er dette for en homsetråd?
Men om tema har du ingen mening?

Sharpix

Legg inn av Sharpix »

Karatel skrev: lør aug 06, 2022 8:52 am
Noen som har en god forklaring?
Tja ... Kan det være fordi vestlige ledere har begynte å få øynene opp for hva som er den egentlige kjernen i Israel-Palestina konflikten?

Etter ti-år der f.eks. amerikanske presidenter har forsøkt å skaffe seg et ettermæle ved å forhandle frem en løsning i denne konflikten, har de nok begynt å innse at dette ikke er oppnåelig så fremst det ikke skjer en radikal endring i tankesett hos partene. Denne konflikten er gjennomsyret av symbolsk minne- og identitetspolitikk fundert i offermentalitet og en iboende sta motstand mot alt som handler om å kunne gi slipp, komme seg videre, og å tilgi den andre parten for fortidens urett. Med dette som utgangspunkt er det ganske håpløst å skulle forhandle frem en løsning som begge parter kan si seg villig til å leve med.

Jeg synes ikke en sammenligning med krigen i Ukraina har noe for seg.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6683

Legg inn av Karatel »

Sharpix skrev: tir aug 09, 2022 5:27 pm
Karatel skrev: lør aug 06, 2022 8:52 am
Noen som har en god forklaring?
Tja ... Kan det være fordi vestlige ledere har begynte å få øynene opp for hva som er den egentlige kjernen i Israel-Palestina konflikten?

Etter ti-år der f.eks. amerikanske presidenter har forsøkt å skaffe seg et ettermæle ved å forhandle frem en løsning i denne konflikten, har de nok begynt å innse at dette ikke er oppnåelig så fremst det ikke skjer en radikal endring i tankesett hos partene. Denne konflikten er gjennomsyret av symbolsk minne- og identitetspolitikk fundert i offermentalitet og en iboende sta motstand mot alt som handler om å kunne gi slipp, komme seg videre, og å tilgi den andre parten for fortidens urett. Med dette som utgangspunkt er det ganske håpløst å skulle forhandle frem en løsning som begge parter kan si seg villig til å leve med.

Jeg synes ikke en sammenligning med krigen i Ukraina har noe for seg.
Det er ikke konflikten som sådan og mulige fredsløsninger jeg vil ha fram. Det som er poenget, er at Vesten reagere så vidt forskjellig på Israels og Russlands krigsforbrytelser og brudd på folkeretten og genevekonvensjonene.

Russland har annektert Krim og vil nå ta hele Ukraina eller i det minste Donbas, og Vesten med USA i spissen pøser på med våpen til Ukraina for å stanse russerne.

Saddam Hussein angrep og annekterte Quwait, og USA gikk straks til krig mot Irak for å befri Quwait.

Israel har annektert Jerusalem og Golan og har planer om å annektere store deler av Vestbredden.

Hvorfor går ikke USA og Vesten til en militær invasjon i Israel og bomber og skyter israelerne ut av Jerusalem, Golan og Vestbredden?

Hvorfor denne dobbeltmoralen?

rubberbandman

Legg inn av rubberbandman »

Karatel skrev: ons aug 10, 2022 8:58 am
Sharpix skrev: tir aug 09, 2022 5:27 pm
Karatel skrev: lør aug 06, 2022 8:52 am
Noen som har en god forklaring?
Tja ... Kan det være fordi vestlige ledere har begynte å få øynene opp for hva som er den egentlige kjernen i Israel-Palestina konflikten?

Etter ti-år der f.eks. amerikanske presidenter har forsøkt å skaffe seg et ettermæle ved å forhandle frem en løsning i denne konflikten, har de nok begynt å innse at dette ikke er oppnåelig så fremst det ikke skjer en radikal endring i tankesett hos partene. Denne konflikten er gjennomsyret av symbolsk minne- og identitetspolitikk fundert i offermentalitet og en iboende sta motstand mot alt som handler om å kunne gi slipp, komme seg videre, og å tilgi den andre parten for fortidens urett. Med dette som utgangspunkt er det ganske håpløst å skulle forhandle frem en løsning som begge parter kan si seg villig til å leve med.

Jeg synes ikke en sammenligning med krigen i Ukraina har noe for seg.
Det er ikke konflikten som sådan og mulige fredsløsninger jeg vil ha fram. Det som er poenget, er at Vesten reagere så vidt forskjellig på Israels og Russlands krigsforbrytelser og brudd på folkeretten og genevekonvensjonene.

Russland har annektert Krim og vil nå ta hele Ukraina eller i det minste Donbas, og Vesten med USA i spissen pøser på med våpen til Ukraina for å stanse russerne.

Saddam Hussein angrep og annekterte Quwait, og USA gikk straks til krig mot Irak for å befri Quwait.

Israel har annektert Jerusalem og Golan og har planer om å annektere store deler av Vestbredden.

Hvorfor går ikke USA og Vesten til en militær invasjon i Israel og bomber og skyter israelerne ut av Jerusalem, Golan og Vestbredden?

Hvorfor denne dobbeltmoralen?
Hadde Israel vært Russland så hadde Gaza sett ut som Mariupol nå.
Det er en viss forskjell på framgangsmåte her.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6683

Legg inn av Karatel »

rubberbandman skrev: ons aug 10, 2022 10:56 am
Karatel skrev: ons aug 10, 2022 8:58 am
Sharpix skrev: tir aug 09, 2022 5:27 pm

Tja ... Kan det være fordi vestlige ledere har begynte å få øynene opp for hva som er den egentlige kjernen i Israel-Palestina konflikten?

Etter ti-år der f.eks. amerikanske presidenter har forsøkt å skaffe seg et ettermæle ved å forhandle frem en løsning i denne konflikten, har de nok begynt å innse at dette ikke er oppnåelig så fremst det ikke skjer en radikal endring i tankesett hos partene. Denne konflikten er gjennomsyret av symbolsk minne- og identitetspolitikk fundert i offermentalitet og en iboende sta motstand mot alt som handler om å kunne gi slipp, komme seg videre, og å tilgi den andre parten for fortidens urett. Med dette som utgangspunkt er det ganske håpløst å skulle forhandle frem en løsning som begge parter kan si seg villig til å leve med.

Jeg synes ikke en sammenligning med krigen i Ukraina har noe for seg.
Det er ikke konflikten som sådan og mulige fredsløsninger jeg vil ha fram. Det som er poenget, er at Vesten reagere så vidt forskjellig på Israels og Russlands krigsforbrytelser og brudd på folkeretten og genevekonvensjonene.

Russland har annektert Krim og vil nå ta hele Ukraina eller i det minste Donbas, og Vesten med USA i spissen pøser på med våpen til Ukraina for å stanse russerne.

Saddam Hussein angrep og annekterte Quwait, og USA gikk straks til krig mot Irak for å befri Quwait.

Israel har annektert Jerusalem og Golan og har planer om å annektere store deler av Vestbredden.

Hvorfor går ikke USA og Vesten til en militær invasjon i Israel og bomber og skyter israelerne ut av Jerusalem, Golan og Vestbredden?

Hvorfor denne dobbeltmoralen?
Hadde Israel vært Russland så hadde Gaza sett ut som Mariupol nå.
Det er en viss forskjell på framgangsmåte her.
Det er sikkert riktig, men det foranderer ikke det minste på det faktum at Israels anneksjon av Jerusalem og Golan og bosettingspolitikken på Vestbredden er like forbrytersk som Russlands anneksjon av Krim og angrep på Ukraina.

MoldeMoldeMolde

Legg inn av MoldeMoldeMolde »

Karatel skrev: ons aug 10, 2022 8:58 am
Det er ikke konflikten som sådan og mulige fredsløsninger jeg vil ha fram. Det som er poenget, er at Vesten reagere så vidt forskjellig på Israels og Russlands krigsforbrytelser og brudd på folkeretten og genevekonvensjonene.

Hvorfor denne dobbeltmoralen?
Her er det i alle fall et hav av forskjell. Det kan godt være at mye av det Israel gjør ikke er greit, men de har så vidt jeg vet ikke distribuert video av kastrering med bokskniv av bundet krigsfange, skutt hundrevis av bundne sivile, holdt massevis av kvinner fanget i måneder for gruppevoldtekt eller festet avskåret hode fra krigsfange på påle.

MoldeMoldeMolde

Legg inn av MoldeMoldeMolde »


Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6683

Legg inn av Karatel »

MoldeMoldeMolde skrev: ons aug 10, 2022 11:30 am
Karatel skrev: ons aug 10, 2022 8:58 am
Det er ikke konflikten som sådan og mulige fredsløsninger jeg vil ha fram. Det som er poenget, er at Vesten reagere så vidt forskjellig på Israels og Russlands krigsforbrytelser og brudd på folkeretten og genevekonvensjonene.

Hvorfor denne dobbeltmoralen?
Her er det i alle fall et hav av forskjell. Det kan godt være at mye av det Israel gjør ikke er greit, men de har så vidt jeg vet ikke distribuert video av kastrering med bokskniv av bundet krigsfange, skutt hundrevis av bundne sivile, holdt massevis av kvinner fanget i måneder for gruppevoldtekt eller festet avskåret hode fra krigsfange på påle.
Er det noe av dette som forandrer på det faktum at anneksjonen av Jerusalem og Golan og bosettingene på Vestbredden etter folkeretten og genevekonvensjonene er en krigsforbrytelse?

Er det noe av dette som gjør anneksjonen av Jerusalem og Golan mer lovlig enn anneksjonen av Krim og en eventuell anneksjon av andre deler av Ukraina?

Sharpix

Legg inn av Sharpix »

Karatel skrev: ons aug 10, 2022 8:58 am
Sharpix skrev: tir aug 09, 2022 5:27 pm
Karatel skrev: lør aug 06, 2022 8:52 am
Noen som har en god forklaring?
Tja ... Kan det være fordi vestlige ledere har begynte å få øynene opp for hva som er den egentlige kjernen i Israel-Palestina konflikten?

Etter ti-år der f.eks. amerikanske presidenter har forsøkt å skaffe seg et ettermæle ved å forhandle frem en løsning i denne konflikten, har de nok begynt å innse at dette ikke er oppnåelig så fremst det ikke skjer en radikal endring i tankesett hos partene. Denne konflikten er gjennomsyret av symbolsk minne- og identitetspolitikk fundert i offermentalitet og en iboende sta motstand mot alt som handler om å kunne gi slipp, komme seg videre, og å tilgi den andre parten for fortidens urett. Med dette som utgangspunkt er det ganske håpløst å skulle forhandle frem en løsning som begge parter kan si seg villig til å leve med.

Jeg synes ikke en sammenligning med krigen i Ukraina har noe for seg.
Det er ikke konflikten som sådan og mulige fredsløsninger jeg vil ha fram. Det som er poenget, er at Vesten reagere så vidt forskjellig på Israels og Russlands krigsforbrytelser og brudd på folkeretten og genevekonvensjonene.

Russland har annektert Krim og vil nå ta hele Ukraina eller i det minste Donbas, og Vesten med USA i spissen pøser på med våpen til Ukraina for å stanse russerne.

Saddam Hussein angrep og annekterte Quwait, og USA gikk straks til krig mot Irak for å befri Quwait.

Israel har annektert Jerusalem og Golan og har planer om å annektere store deler av Vestbredden.

Hvorfor går ikke USA og Vesten til en militær invasjon i Israel og bomber og skyter israelerne ut av Jerusalem, Golan og Vestbredden?

Hvorfor denne dobbeltmoralen?

Beklager, jeg ser ikke denne dobbeltmoralen du forfekter i måten Vesten forholder seg til disse to konfliktene, bare overdrevne sammenligner farget av et ensidig bilde på Israel-Palestina konflikten.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6683

Legg inn av Karatel »

Sharpix skrev: ons aug 10, 2022 6:28 pm
Karatel skrev: ons aug 10, 2022 8:58 am
Sharpix skrev: tir aug 09, 2022 5:27 pm

Tja ... Kan det være fordi vestlige ledere har begynte å få øynene opp for hva som er den egentlige kjernen i Israel-Palestina konflikten?

Etter ti-år der f.eks. amerikanske presidenter har forsøkt å skaffe seg et ettermæle ved å forhandle frem en løsning i denne konflikten, har de nok begynt å innse at dette ikke er oppnåelig så fremst det ikke skjer en radikal endring i tankesett hos partene. Denne konflikten er gjennomsyret av symbolsk minne- og identitetspolitikk fundert i offermentalitet og en iboende sta motstand mot alt som handler om å kunne gi slipp, komme seg videre, og å tilgi den andre parten for fortidens urett. Med dette som utgangspunkt er det ganske håpløst å skulle forhandle frem en løsning som begge parter kan si seg villig til å leve med.

Jeg synes ikke en sammenligning med krigen i Ukraina har noe for seg.
Det er ikke konflikten som sådan og mulige fredsløsninger jeg vil ha fram. Det som er poenget, er at Vesten reagere så vidt forskjellig på Israels og Russlands krigsforbrytelser og brudd på folkeretten og genevekonvensjonene.

Russland har annektert Krim og vil nå ta hele Ukraina eller i det minste Donbas, og Vesten med USA i spissen pøser på med våpen til Ukraina for å stanse russerne.

Saddam Hussein angrep og annekterte Quwait, og USA gikk straks til krig mot Irak for å befri Quwait.

Israel har annektert Jerusalem og Golan og har planer om å annektere store deler av Vestbredden.

Hvorfor går ikke USA og Vesten til en militær invasjon i Israel og bomber og skyter israelerne ut av Jerusalem, Golan og Vestbredden?

Hvorfor denne dobbeltmoralen?

Beklager, jeg ser ikke denne dobbeltmoralen du forfekter i måten Vesten forholder seg til disse to konfliktene, bare overdrevne sammenligner farget av et ensidig bilde på Israel-Palestina konflikten.
Det må jeg si. Her er det to forbrytere som begår nøyaktig den samme forbrytelsen. Jeg spør hvorfor den ene forbryteren får hjelp til å fortsette å begå forbrytelser, mens den andre forbryteren blir staffet for sine forbrytelser.

Og du mener jeg har et ensidig syn på den forbryteren som får ros og klapp på skulderen for sin forbrytelse.

Det faller deg ikke inn at det er du selv som har et ensidig syn? Du ser jo ut til å ta som en selvfølge at når to ugjerningsmenn begår den samme forbrytelsen, skal den ene straffes og den andre belønnes.

OrmenLange
Innlegg: 1751

Legg inn av OrmenLange »

Forklaringen er sannsynligvis temmelig enkel: USA gjør det som gagner dem best.

Ord som "menneskerettigheter", "demokrati", "diktatur" og "terror" blir sydd inn i et narrativ som tåkelegger de egentlige grunnene til at onkel Sam herjer rundt over hele kloden.

Grunnen til at USA hjelper Ukraina er at de er ute etter å svekke Russland. Russland kan ikke få bli for mektig. Dette har Blinken åpent innrømt. I tillegg har jo Putin skremt hele Europa tilbake inn i USAs trygge NATO-favn. At USA er i Ukraina for å beskytte demokratiet er en absurd påstand.

Støtten til Israel tror jeg i stor grad skyldes sterke kristenkonservative røtter og en mektig jødisk lobby, samt at det har vært geostrategisk viktig å ha en utpost i regionen.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6683

Legg inn av Karatel »

OrmenLange skrev: tir aug 16, 2022 9:02 am Forklaringen er sannsynligvis temmelig enkel: USA gjør det som gagner dem best.

Ord som "menneskerettigheter", "demokrati", "diktatur" og "terror" blir sydd inn i et narrativ som tåkelegger de egentlige grunnene til at onkel Sam herjer rundt over hele kloden.

Grunnen til at USA hjelper Ukraina er at de er ute etter å svekke Russland. Russland kan ikke få bli for mektig. Dette har Blinken åpent innrømt. I tillegg har jo Putin skremt hele Europa tilbake inn i USAs trygge NATO-favn. At USA er i Ukraina for å beskytte demokratiet er en absurd påstand.

Støtten til Israel tror jeg i stor grad skyldes sterke kristenkonservative røtter og en mektig jødisk lobby, samt at det har vært geostrategisk viktig å ha en utpost i regionen.
Du glemmer en viktig grunn: islam. Israels krig oppfattes som en krig for Vesten mot islam. Da gjør «alle» som ikke liker islam straks felles sak med Israel mot den felles fiende.

Falcon
Innlegg: 2482

Legg inn av Falcon »

OrmenLange skrev: tir aug 16, 2022 9:02 am Forklaringen er sannsynligvis temmelig enkel: USA gjør det som gagner dem best.

Ord som "menneskerettigheter", "demokrati", "diktatur" og "terror" blir sydd inn i et narrativ som tåkelegger de egentlige grunnene til at onkel Sam herjer rundt over hele kloden.

Grunnen til at USA hjelper Ukraina er at de er ute etter å svekke Russland. Russland kan ikke få bli for mektig. Dette har Blinken åpent innrømt. I tillegg har jo Putin skremt hele Europa tilbake inn i USAs trygge NATO-favn. At USA er i Ukraina for å beskytte demokratiet er en absurd påstand.

Støtten til Israel tror jeg i stor grad skyldes sterke kristenkonservative røtter og en mektig jødisk lobby, samt at det har vært geostrategisk viktig å ha en utpost i regionen.
Putin har gjort NATO sterkere, utvilsomt. Hadde russland vært et demokrati, så kunne jo velgerne straffet putin ved neste valg.

MRSA
Innlegg: 2168

Legg inn av MRSA »

OrmenLange skrev: tir aug 16, 2022 9:02 am Forklaringen er sannsynligvis temmelig enkel: USA gjør det som gagner dem best.

Ord som "menneskerettigheter", "demokrati", "diktatur" og "terror" blir sydd inn i et narrativ som tåkelegger de egentlige grunnene til at onkel Sam herjer rundt over hele kloden.

Grunnen til at USA hjelper Ukraina er at de er ute etter å svekke Russland. Russland kan ikke få bli for mektig. Dette har Blinken åpent innrømt. I tillegg har jo Putin skremt hele Europa tilbake inn i USAs trygge NATO-favn. At USA er i Ukraina for å beskytte demokratiet er en absurd påstand.

Støtten til Israel tror jeg i stor grad skyldes sterke kristenkonservative røtter og en mektig jødisk lobby, samt at det har vært geostrategisk viktig å ha en utpost i regionen.
Grunnen til at USA støtter Ukraina er at viss Russland vinn så vil Russland gå til krig mot fleire av sine naboland. Slik som Moldova, Georgia, Kazastan osv. Og når Russland føle seg sterke nok og ser at USA og NATO ikkje reagerer vil Estland, Litauen og Latvia stå på lista. Og då har vi det gåande.

Ka9nen

Legg inn av Ka9nen »

William_S skrev: man aug 08, 2022 10:54 am Mye av problemet er vel at Israel og vesten ikke likte resultatet av valget i 2006 og brøt all kontakt med den da legitime valgte regjeringen.
Bortsett fra Støre da..

Må man ha kontakt med legitimt valgte regjeringer uansett? (hvis de var det) Selv simple islamistiske terrororganisasjoner som Hamas?

Hvorfor?

Brukeravatar
greyserpent
Innlegg: 7240

Legg inn av greyserpent »

Ka9nen skrev: tir aug 16, 2022 3:23 pm
William_S skrev: man aug 08, 2022 10:54 am Mye av problemet er vel at Israel og vesten ikke likte resultatet av valget i 2006 og brøt all kontakt med den da legitime valgte regjeringen.
Bortsett fra Støre da..

Må man ha kontakt med legitimt valgte regjeringer uansett? (hvis de var det) Selv simple islamistiske terrororganisasjoner som Hamas?

Hvorfor?
Tror du man skaper fred ved å kun samtale med den ene parten?
Og du vet at Høyre også har samtalet med Hamas?

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6683

Legg inn av Karatel »

greyserpent skrev: lør aug 27, 2022 1:59 am
Ka9nen skrev: tir aug 16, 2022 3:23 pm
William_S skrev: man aug 08, 2022 10:54 am Mye av problemet er vel at Israel og vesten ikke likte resultatet av valget i 2006 og brøt all kontakt med den da legitime valgte regjeringen.
Bortsett fra Støre da..

Må man ha kontakt med legitimt valgte regjeringer uansett? (hvis de var det) Selv simple islamistiske terrororganisasjoner som Hamas?

Hvorfor?
Tror du man skaper fred ved å kun samtale med den ene parten?
Og du vet at Høyre også har samtalet med Hamas?

Har du lagt merke til at Ukraina, Zelensky, Vesten og Hamas sier nøyaktig det samme og har det samme målet?

Ukraina, Zelensky og Vesten:

Ukraina skal aldri gi opp. Ikke den minste lille bit ukrainsk lands skal gis bort til russerne. Alt land russerne har tatt skal gjenerobres. Krim skal igjen bli ukrainsk. De selverklærte folkerepublikkene Donetsk og Lugansk har ingen rett til å eksistere, de skal aldri anerkjennes, de skal for alltid være en del av Ukraina. Russerne skal kriges, bombes og skytes ut av hele Ukraina. Hele Ukraina skal være fritt.

Dette er som å høre Hamas som ord for ord sier nøyaktig det samme:

Palestina skal aldri gi opp. Ikke den minste lille bit palestinsk land skal gis bort til sionistene. Alt land sionistene har tatt skal gjenerobre. Jerusalem skal igjen bli palestinsk. Den selverklærte staten Israel har ingen rett til å eksistere, den skal aldri anerkjennes, den skal for alltid være en del av Palestina. Sionistene skal kriges, bombes og skytes ut av hele Palestina. Hele Palestina skal være fritt.


Nøyaktig de samme ordene og det samme målet, likevel reagerer vi så vidt forskjellig på dem.

Finnes det noen annen forklaring enn dobbeltmoral og hykleri?

Brukeravatar
Foucault
Innlegg: 781

Legg inn av Foucault »

Denne er, i tillegg til å være morsom, veldig beskrivende for trådens tema; dobbeltmoral.


Scuderia

Legg inn av Scuderia »

William_S skrev: man aug 08, 2022 10:54 am Nå ligger jo nøkkelen å løse den israelsk-palestinske konfliken hos Israel. Mye av problemet er jo at det israelske politiske klimaet har blit mer og mer høyreekstremt. Og den regjeringen som sitter nå består jo av fryktelig mye hummer og kanari. Eneste som forener dem er vel motstanden mot Benjamin Netyanyahu. I mellomtiden bygger Israel ut flere og flere bosetninger på Vestbredden og forholdene på Gaza forblir uutholdelige. .Mye av problemet er vel at Israel og vesten ikke likte resultatet av valget i 2006 og brøt all kontakt med den da legitime valgte regjeringen.
Tenker du på da palestinerne gikk å valgte et terror-organisasjon til å lede landet. Og hvor mange flere valg har det vært siden Hamas tok makten?

Grunnen til at det ikke blir løsning er fordi begge parter ser seg tjent på konflikt. Israelerne og palestinerne har forskjellige grunner til å fortsette konflikten og de kommer ingen vei før minst en av partene ser seg tjent på å avslutte galskapen.

Tojuling

Legg inn av Tojuling »

Det må jeg si. Her er det to forbrytere som begår nøyaktig den samme forbrytelsen. Jeg spør hvorfor den ene forbryteren får hjelp til å fortsette å begå forbrytelser, mens den andre forbryteren blir staffet for sine forbrytelser.

Og du mener jeg har et ensidig syn på den forbryteren som får ros og klapp på skulderen for sin forbrytelse.

Det faller deg ikke inn at det er du selv som har et ensidig syn? Du ser jo ut til å ta som en selvfølge at når to ugjerningsmenn begår den samme forbrytelsen, skal den ene straffes og den andre belønnes.
[/quote]



Her er det vel en fullstendig kortslutning som er ute å går.

Ukraina ble angrepet av Russland.
Israel ble angrepet av Syria.

Det er den store likheten.

Så i begge tilfellene er Israel og Ukraina ofrene.
Utfallet av Russlands angrep på sitt naboland er fremdeles uvist.
Syrias angrep på Israel endte til slutt med et nederlag for Syria, der de også tapte landområder i tapet. Slik mange land i krig har tapt landområder etter å ha startet en angrepskrig mot sine naboer, eks Tyskland.

Så slik sett er Ukraina og Israel utsatt for det samme.
Men jeg skjønner jo at du ikke har fått med deg at det var Syria og Russland som var de angripende parter.

Hvis Ukraina skulle vinne krigen og okupere og senere anektere Russiske områder vet vi ikke ennå.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6683

Legg inn av Karatel »

Tojuling skrev: søn okt 02, 2022 12:53 am Det må jeg si. Her er det to forbrytere som begår nøyaktig den samme forbrytelsen. Jeg spør hvorfor den ene forbryteren får hjelp til å fortsette å begå forbrytelser, mens den andre forbryteren blir staffet for sine forbrytelser.

Og du mener jeg har et ensidig syn på den forbryteren som får ros og klapp på skulderen for sin forbrytelse.

Det faller deg ikke inn at det er du selv som har et ensidig syn? Du ser jo ut til å ta som en selvfølge at når to ugjerningsmenn begår den samme forbrytelsen, skal den ene straffes og den andre belønnes.


Her er det vel en fullstendig kortslutning som er ute å går.

Ukraina ble angrepet av Russland.
Israel ble angrepet av Syria.

Det er den store likheten.

Så i begge tilfellene er Israel og Ukraina ofrene.
Utfallet av Russlands angrep på sitt naboland er fremdeles uvist.
Syrias angrep på Israel endte til slutt med et nederlag for Syria, der de også tapte landområder i tapet. Slik mange land i krig har tapt landområder etter å ha startet en angrepskrig mot sine naboer, eks Tyskland.

Så slik sett er Ukraina og Israel utsatt for det samme.
Men jeg skjønner jo at du ikke har fått med deg at det var Syria og Russland som var de angripende parter.

Hvis Ukraina skulle vinne krigen og okupere og senere anektere Russiske områder vet vi ikke ennå.
[/quote]

Her er det du selv som kortslutter, din sammenligning er så feil som den kan bli.

Den rette sammenligningen er en sammenligning Israel, Krim, Donetsk,Luhansk på den ene siden og araberlandene og Ukraina på den andre siden.

Palestina ble invadert av sionister fra Europa, disse europeiske sionistene hadde som sitt klart uttalte mål at de skulle erobre og underlegge seg Palestina og skape en jødisk stat der på den innfødte befolkningens bekostning. Den innfødte befolkningen, landets rette eiere, hadde ingenting å si, de skulle jages vekk. Dette var og er klassisk imperialisme, en fascistoid og rasistisk idelologi.

I 1948 hadde sionistene ved hjelp av terror og massedrap greid å få britene til å gi opp og trekke seg ut av området, et eksempel på at terror virker og at terroristene får det de vil ha. Disse terroristene og massemorderne blir forresten æret og hyllet som frigjøringhelter i dagens Israel.

14. mai 1948 erklærte så sionistene uten å spørre noen om tillatelse sin stat Israel, da hadde de allerede i flere måneder holdt på med sin ulovlige og fordrivelse av den innfødte befolkningen. Opprettelsen av Israel var et ulovlig kupp.

Både palestinene og de arabiske nabolandene motsatte seg naturlig nok denne selvtekten og prøvde å hindre ulovlighetene.

I 2014 gjorde så den russiske befolkningen på Krim, i Donetsk og Luhansk opprør og erklærte seg som selvstendige stater. Dette var nøyaktig det samme som Israel hadde gjort i 1948. Ukraina motsatte seg naturlig nok denne selvtekten og prøvde å hindre ulovlighetene. Dette var nøyaktig det samme som araberlandene hadde prøvd da Israel opprettet seg selv i 1948.

Israel, Krim, Donetsk og Luhansk har gjort nøyaktig det samme: de har alle helt på egen hånd erklært seg som selvstendige stater.

Ukraina og araberlandene har gjort og gjør nøyaktig det samme: de nekter å godta og anerkjenne denne selvtekten og disse selvopprettede statene.

Hamas vil ikke gi fra seg den aller minste bit av Palestina til sionistene, de vil krige til de har tatt tilbake hele Palestina.

Dette er nøyaktig det samme som Ukraina vil: Ukraina vil ikke gi fra seg den aller minste bit av Ukraina til russerne, de vil krige til de har tatt tilbake hele Ukraina.

Israel har annektert Jerusalem og Golanhøydene, denne anneksjonen er nøyaktig like ulovlig som Russlands anneksjon av Krim, Donetsk, Kuhansk og Zaporizzja. Det er ingen som helst forskjell.

Israel har plassert 600 000 israelske bosettere i de palestinske områdene. Dette er nøyaktig like ulovlig som en eventuell russisk kolonisering av Ukraina.

Russland har støttet og hjulpet opprørerne i Donetsk og Luhansk. Dette skiller seg ikke det aller minste fra Vestens hjelp til Israel.

Det er slik du må sammenligne. Da er spørsmålet: hvorfor reagerer Vesten så helt forskjellig på sionistenes og de russiskvennlige opprørernes handlinger, når sionistene og de russiskvennlige opprørerne gjør nøyaktig det samme?

Eller du kan se på Iraks anneksjon av Kuwait i 1990. USA og en koalisjonstyrke gikk straks til krig mot Irak for å frigjøre Kuwait og Irak ble drevet ut av Kuwait.

Israel har annektert Jerusalem og Golan. Hvorfor går ikke USA straks til krig mot Israel for å frigjøre Jerusalem og Golan?

Ser du fremdeles ikke dobbeltmoralen og hykleriet?

Ka9nen

Legg inn av Ka9nen »

Karatel skrev: søn okt 02, 2022 6:45 pm
Israel, Krim, Donetsk og Luhansk har gjort nøyaktig det samme: de har alle helt på egen hånd erklært seg som selvstendige stater.
Land som anerkjenner Israel farget i grønt:

Bilde

De eneste som anerkjenner Krim, Donetsk og Luhansk som russiske:

Bilde

Israel ble til etter en faktisk avstemming i FN med flertall. Det var ingen nasjon der fra før, kanskje en ikke ubetydelig detalj verdt å nevne. Nå er den der, den debatten er død og man må klare å gå videre.

vavavoom82

Legg inn av vavavoom82 »

Den store forskjellen mellom Russland og Israel slik jeg ser det er vel at Russland truer verdenssikkerheten, åpent prater om imperialisme og at de ønsker Sovjet gjenopprettet, og sånn sett truer landområder som grenser nærmere til "Vesten", så det treffer oss mer enn det som skjer i Israel, selv om det selvsagt er grusomt det som Israel holder på med og absolutt bør fordømmes av andre land.

Cochise
Innlegg: 343

Legg inn av Cochise »

"Israel ble til etter en faktisk avstemming i FN med flertall. Det var ingen nasjon der fra før, kanskje en ikke ubetydelig detalj verdt å nevne. Nå er den der, den debatten er død og man må klare å gå videre."

Nåja - det var ingen stat der, om det var en nasjon er avhengig av definisjonen.
Folketomt var det vel ikke.
At FN "godkjente" den massive sionistiske invasjonen med en slags delingsplan av denne britiske kolonien
er nå så - sionistene tok seg til rette både da og siden, og proklamerte sin stat utover de grenser tiltenkt i FNs "delingsplan",
Men ja - Israel eksisterer, det må man godta. Men å anerkjenne Israels eksistens betyr ikke å godta deres politikk og handlinger.

cochise-

Tojuling

Legg inn av Tojuling »

Her er det du selv som kortslutter, din sammenligning er så feil som den kan bli.

Den rette sammenligningen er en sammenligning Israel, Krim, Donetsk,Luhansk på den ene siden og araberlandene og Ukraina på den andre siden.


For å hevde dette så må du nedjustere Israel til en ikke eksisterende stat. Og det vil vel være et svært kontroversiel påstand.

Spørsmål til deg:
Hvor lenge må noen bo i et område for å kunne regnes som innbyggere i det området de bor i?

Hvorfor jeg spør er selvsagt for å kunne slå fast om en person har tilhørighet til det sted som denne personen bor på.




Palestina ble invadert av sionister fra Europa, disse europeiske sionistene hadde som sitt klart uttalte mål at de skulle erobre og underlegge seg Palestina og skape en jødisk stat der på den innfødte befolkningens bekostning. Den innfødte befolkningen, landets rette eiere, hadde ingenting å si, de skulle jages vekk. Dette var og er klassisk imperialisme, en fascistoid og rasistisk idelologi.


Så de jøder som hadde bodd i området i lang tid hadde ingen rett til å være der, forstår jeg deg rett?



I 1948 hadde sionistene ved hjelp av terror og massedrap greid å få britene til å gi opp og trekke seg ut av området, et eksempel på at terror virker og at terroristene får det de vil ha. Disse terroristene og massemorderne blir forresten æret og hyllet som frigjøringhelter i dagens Israel.

Hvilke massedrap hadde sinistene begått? Kan du vise til noen konkrete hedelser?

Så vidt jeg vet så var de første massedrapene utført av muslimer mot jødiske landsbyer og da på begynnelsen av 20-tallet. Går ut fra at du kjenner til disse og ikke trenger å utdype de nærmere. Men kom gjerne med eksempler på at sionister eller jøder hadde utført liknende saker før dette om du har noen.



14. mai 1948 erklærte så sionistene uten å spørre noen om tillatelse sin stat Israel.


Ja er det ikke fælt at noen oppretter stater uten å spørre om lov først. Kan du forresten fortelle meg om noen stater som er opprettet, der grunnleggerne spurte om lov først?
Jeg kan ikke komme på noen slike stater, så hvorfor skal Israel behandles annerledes av deg enn andre stater?





Både palestinene og de arabiske nabolandene motsatte seg naturlig nok denne selvtekten og prøvde å hindre ulovlighetene.

I 2014 gjorde så den russiske befolkningen på Krim, i Donetsk og Luhansk opprør og erklærte seg som selvstendige stater. Dette var nøyaktig det samme som Israel hadde gjort i 1948. Ukraina motsatte seg naturlig nok denne selvtekten og prøvde å hindre ulovlighetene. Dette var nøyaktig det samme som araberlandene hadde prøvd da Israel opprettet seg selv i 1948.



Så det var den russiske befolkning på Krim som gjorde opprør mot Ukraina, og jeg og resten av verden trodde det var militære styrker, dog uten noen emblemer som viste hvor de kom fra, men som Putin senere har innrømmet var russere og tilhørende den russiske hær.

Din nye opplysninger bør du snarest bringe til torgs, slik at verden og Ukraina kan forandre sitt syn på konflikten, i henhold til dine sannheter. De andre områdene ble vel krigen startet med stor støtte fra Russland og ekstremister.



Israel, Krim, Donetsk og Luhansk har gjort nøyaktig det samme: de har alle helt på egen hånd erklært seg som selvstendige stater.

Det er vel ikke helt sant?





Hamas vil ikke gi fra seg den aller minste bit av Palestina til sionistene, de vil krige til de har tatt tilbake hele Palestina.


For å ta litt historiske fakta inn i din historiefortelling.
Det området som jødene/sionistene erklærte som staten Israel var befolket av et flertall som ikke var muslimer. Dette er jeg sikker på at du vet, kanskje. Så at representantene for området erklærer seg som egen stat er ikke noe nytt. Denne staten ble da også anerkjent av FN som en legitim og selvstendig stat, til rasistenes store fortvilelse.
At noen mennesker ikke liker at staten ble anerkjent og er en selvstendig stat godkjent av FN er jo et problem for disse menneskene. Og jeg synes så synd på de...........

At Palestinerne også bør ha sin egen stat er jeg veldig for og synes at palestinernes støttespillere er deres verste fiender i denne kampen. De spiller kun sitt eget spill og mange palestinere har etter hvert innsett at de bare blir kynisk brukt i kampen mot Israel eller veldig ofte mot jøder.
De ble ikke tatt hensyn til da nabolandene gikk til krig mot staten og de har blitt behandlet som paria av alle sine naboer.
At du trekker frem hamas er litt avslørende.




Dette er nøyaktig det samme som Ukraina vil: Ukraina vil ikke gi fra seg den aller minste bit av Ukraina til russerne, de vil krige til de har tatt tilbake hele Ukraina.


Har ikke du snakket om at Ukraina må gi fra seg landområder for å få til varig fred?





Israel har annektert Jerusalem og Golanhøydene, denne anneksjonen er nøyaktig like ulovlig som Russlands anneksjon av Krim, Donetsk, Kuhansk og Zaporizzja. Det er ingen som helst forskjell.

Unnskyld meg, men påstod du ikke lenger opp at Russland ikke hadde noe som helst med Krim og de andre områdene å gjøre, men at det var et lokalt opprør mot Ukraina.....................................





Israel har plassert 600 000 israelske bosettere i de palestinske områdene. Dette er nøyaktig like ulovlig som en eventuell russisk kolonisering av Ukraina.

Som en eventuell.......
Jeg kan vel få lov til å opplyse deg om at Russland har gjort nettopp dette.
Når det gjelder Israels bosetninger på vestbredden, så er jeg helt enig med deg. Dette er ikke bra, men slik de forlot sine bosetninger på Gaza, så tror jeg nok også det vil finnes muligheter på løsninger i konflikten mellom Israel og Palestina.





Det er slik du må sammenligne. Da er spørsmålet: hvorfor reagerer Vesten så helt forskjellig på sionistenes og de russiskvennlige opprørernes handlinger, når sionistene og de russiskvennlige opprørerne gjør nøyaktig det samme?

Nei der tar du feil.
Palestina som stat eksisterte ikke i 1948, ingen araberland anerkjente en slik stat og ingen slik stat ble forsøkt etablert. Tvert om, nabolandene var bare interessert i å fjerne jødene fra området.




Eller du kan se på Iraks anneksjon av Kuwait i 1990. USA og en koalisjonstyrke gikk straks til krig mot Irak for å frigjøre Kuwait og Irak ble drevet ut av Kuwait.

Jeg så en stat som angrep og okkuperte en annen stat. Israel okkuperte ikke en annen stat.






Ingen problemer med å se dobbeltmoralen din.............

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Konflikten i Ukraina»