2022 ATP Tour

Svar
hhem

Re: 2022 ATP Tour

Legg inn av hhem »

Ser ut som om det er veldig åpent om hvem som blir nr. 1 ved utgangen av året. Medvedev har vel svekket sine muligheter og veien opp for Djokovic er også lang selv om han skulle slippe inn i USA. Nadal har gode muligheter hvis han når et godt stykke i US Open.

sexxes
Innlegg: 1925

Legg inn av sexxes »

hhem skrev: man aug 22, 2022 10:37 am Ser ut som om det er veldig åpent om hvem som blir nr. 1 ved utgangen av året. Medvedev har vel svekket sine muligheter og veien opp for Djokovic er også lang selv om han skulle slippe inn i USA. Nadal har gode muligheter hvis han når et godt stykke i US Open.
Er bekreftet at Djokovic ikke stiller i US Open.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Nadal var riktignok klar for sluttspillet allerede for noen uker siden, men nå er også Alcaraz og Tsitsipas kvalifisert. Ruud trenger såpass få poeng at det vel ikke er noen tvil om at han kommer til å kvalifisere seg. Medvedev har, til tross for tidlig exit i US Open, et godt tak på den femte plassen, mens deretter blir det fryktelig spennende om de tre siste plassene.

CFN

Legg inn av CFN »

Djokovic tar vel en av de siste tre plassene. Har vunnet en Slam og dropper nok ikke ut av topp 20. Ellers så kan jo Nadal så godt som avgjøre Year End #1 med å vinne US Open. Jeg tror vel han ender der uansett, men plutselig vinner Alcaraz sin første slam og jeg må tenke nytt :)

Brukeravatar
Sportslig
Innlegg: 1044

Legg inn av Sportslig »

En av historiens beste tennisspillere legger opp. Roger Federer har alltid vært der, og på sitt beste fikk han tennis til å se ut som kunst. Kanskje min favorittutøver uansett idrett. Vemodig dag. Legger ved avskjedsbrevet
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

For meg er Federer den komplette idrettsutøver, en som har absolutt alt og prestert over en så lang periode. I tillegg har han gjort det med klasse og viser at man kan være en vinnerskalle og samtidig ha forbilledlig oppførsel.

KTBFFH

Legg inn av KTBFFH »

Nydeligste tennisen som har blitt spilt noengang. Dessverre ender han opp som 3 i goatt diskusjonen, men herregud hvor nydelig offensiv tennis du spilte. Min klare fav av de tre store. Dessverre er dette starten på slutten for tidenes tennis era som ALDRI vil gjenta seg

Brukeravatar
Mr.Meep
Innlegg: 7887
Sted: Toronto,Ontario,Canada

Legg inn av Mr.Meep »

Nyydelig takketale en av tidenes beste tennisspillere takker for seg!

Utrolig mange gode minner fra Wimbledon med ham også

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Marc-Andrea Hüsler slår Holger Rune 6-4, 7-6 i Sofia. Veldig fin finale, syns jeg, og Hüsler spilte virkelig bra i de avgjørende situasjonene.

Kan ellers nevnes at Nishioka slo Shapovalov i Korea. Nok en gang greier altså ikke kanadieren å levere når det gjelder.

En finale gjenstår denne uka: Djokovic - Cilic i Tel Aviv. Er jo ikke småtteri til å være ATP 250. Tipper arrangørene er rimelig fornøyde med den finalen.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Novak tok seg greit av Cilic i Tel-Aviv og vant med det sin 3. tittel for året og sin 89. totalt. Bare tre bak Nadal nå. Kan muligens greie å tangere spanjolen i løpet av sesongen, selv om det kanskje skal holde hardt. Kan bli spennende å se hvem av dem som ender opp med flest (altså ikke bare GS). Nadal har for øvrig bare to opp til Lendl. Tipper han går forbi neste år og får med seg Djoko der. Hvis de begge står på 95 etter neste sesong, så kan de greie 100 totalt. Kanskje til og med også Federer på 103. Connors på 109 tror jeg ingen av dem greier.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Alcaraz på hue og rævva ut av Astana etter tap for Goffin i 1R.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Medvedev slår Ramos-Vinolas 6-3, 6-1, og spiller sin kanskje beste kamp siden Australian Open. Skal vi se ham få til noe stort igjen, eller var det et blaff?

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Mens det spilles også i Tokyo, så må en jo bare si at feltet i Astana og toppene der leverer greit: Seeda 2, 3, 4 og 5 er i semifinale, så vi får Rublev - Tsitsipas på øvre halvdel og Djokovic - Medvedev på nedre halvdel. Det er jo nesten bare for drøyt.

Djokovic er i knallform, men som jeg har nevnt tidligere her åpna Medvedev meget bra i denne turneringa, og de neste kampene har han bare spilt enda bedre. Mot Bautista Agut i dag var han helt vill. Kan bli et heidundrande oppgjør mellom de to gigantene.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Herlig match mellom Fritz og Shapovalov i Tokyo. Spiller om å møte Tiafoe i finalen. Avgjørende sett nå straks. Anbefaler alle som har mulighet til å skru på skjermen.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Fritz til finale. Kampen svinga veldig, særlig i siste sett, hvor Shapovalov var opp et break. Men kanadieren sliter altså til stadighet mentalt når det drar seg til i turneringene. Samtidig spilte Fritz veldig bra og vant fullt fortjent.

Holder Fritz som knapp favoritt mot Tiafoe. Sistnevnte er i kjempeform, men Fritz har mer erfaring fra finaler og har vunnet tre titler mot Tiafoes ene, og han spilte også veldig bra i dag.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Astana nå.

Tsitsipas slår Rublev i en tett og jevn tresetter, etter å ha ligget under 0-1 i sett. Tsitsipas dermed oppe på flest matchseire i år, selv om det har blitt tynt med titler og vært litt under pari i GS. Syns egentlig dette er det beste han har gjort spillemessig siden grussesongen før Roland Garros.

Straks Djokovic - Medvedev.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Daniil the Dog tar første sett mot Djokovic med 6-4. Med unntak av noe surr midtveis, så var det et meget bra sett av russeren.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Djokovic tar andre sett på tiebreak og får deretter kampen etter at Medvedev trekker seg.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Taylor Fritz tar første sett i Tokyo-finalen på tiebreak. Begge gutta spiller meget bra tennis. Ingen tvil om at det er disse to som er de beste amerikanerne for tida. Fritz er inne i topp ti fra og med neste uke og Tiafoe vil også være på ny karrierebeste.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Samtidig som finalen pågår i Tokyo kan vi gratulere Maria Francisca Perello og Rafael Nadal med å ha blitt foreldre til en liten guttekvalp! Da er det bare å vente ca. 19 år og åtte måneder og se om det kan bli en ny Roland Garros-tittel til familien Nadal.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Taylor Fritz tar seieren med 7-6 (3), 7-6 (2). Fullt fortjent, vant klart flere poeng totalt og var den beste spilleren i begge settene. Klart best fra baseline og ekstremt mye bedre uttelling på 2. serve. Men bra match fra Tiafoe også, for all del, det var bare Fritz som spilte veldig bra i dag.

Da er faktisk Fritz hele oppe på 8. plass på ATP-rankingen f.o.m. neste uke, mens han går opp på 7. plass i ATP-racet.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Straks Djokovic - Tsitsipas fra Astana.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Første sett 6-3 til Djokovic. Var lenge tett og jevnt, men et dårlig servegame fra Tsitsipas var det som skulle til for at serberen tok det. Ingen tvil i siste servegame. Syns grekeren viser litt negativt kroppsspråk og han greide heller ikke å finne verken 1. serven eller timingen på forehanden sin mot slutten av settet.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

6-3, 6-4 og en veldig grei seier til Djokovic alt i alt. Var klart best til slutt. Tsitsipas som ellers i år ikke opp mot sitt beste når det virkelig gjelder. Har jo flest match-seire på touren i år, men det er først og fremst fordi han har spilt mange kamper; han har altså kun to titler på seks finaler. Har også hele sju seire over topp ti-motstandere denne sesongen, men ingen av dem har kommet i finaler og kun en av dem har kommet i Grand Slam.

Djokovic tar sin tittel nr. 90 og beveger seg stadig nærmere Nadal. Spiller sin aller beste tittel om dagen og det er ikke utenkelig at han kan vinne alt han stiller opp i resten av året. Men han var heldig mot Medvedev, og uttalte vel også selv at russeren var klart best i gårdagens kamp. Vi får se om russeren kommer tilbake i toppform, for jeg føler at det er han som må stoppe Djokovic nå.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Djokovic for øvrig med en seier i hver kategori (GS, MS, 500, 250) i år. Hadde jo vært litt moro sånn sett om han tok en tittel til i år og at det var sluttspillet, så blir det enda en kategori der.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

LittleSteven skrev: man okt 10, 2022 2:01 pm Ser at Djoko kvalifiserte seg til ATP Finals i går.

Noen som har oversikt over hvordan resten av sesongen ser ut for Alcaraz, Nadal, Ruud, og Djokovic? Blir det Wien/Basel, Paris, ATP Finals (x 2 for Alcaraz), og Davis Cup? Eller spiller disse fire bare Paris og sluttspillet?
Vet ikke det, nei. Nadal har jo blitt pappa for kort tid siden, så regner med at han ikke spiller før eventuelt Basel i månedsskiftet oktober/november, eller mer sannsynlig ikke før i Paris eller til og med han kanskje bare spiller sluttspillet. Det er jo en gavepakke til Alcaraz med tanke på verdensener ved årsslutt. Men vi får se, kanskje Nadal er keen på å ta den tittelen allikevel.

Ellers gøy å se Dominic Thiem røre på seg igjen. Var jo helt ute av det da han begynte comebacket sitt, men nå har han faktisk begynt å vinne en del kamper. Kvartfinale i Gijon nå og er oppe i 13-13 i kamper denne sesongen. Tapte vel de sju første eller noe.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Thiem til semi.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Rinderknech slår Carreno Busta i Gijon 18-16 i avgjørende tiebreak, etter å ha redda ni (!) matchballer.

Skraevadottir

Legg inn av Skraevadottir »

Det ble seier til Rublev i Gijon, mens det ble seier til Auger-Aliassime i Firenze. For Rublev var det tittel nr. 12, mens det var kun den andre tittelen til Auger-Aliassime; han tapte jo sine åtte første finaler på touren, men har siden vunnet to av de tre siste.

Tre nye ATP 250-turneringer denne uka (Stockholm, Antwerpen, Napoli). Tsitsipas er den eneste spilleren blant de seks fremste på rankingen som er med, og han deltar i Stockholm.

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

Skraevadottir skrev: man okt 17, 2022 8:53 am Tre nye ATP 250-turneringer denne uka (Stockholm, Antwerpen, Napoli). Tsitsipas er den eneste spilleren blant de seks fremste på rankingen som er med, og han deltar i Stockholm.
Forstår at Napoli sliter med banene, de har lagt hardcourt oppå tidligere grusbane og så har det regnet og det har ikke banen tålt av en eller annen grunn. De har flyttet kvalifiseringa, og håper å få i gang hovedturneringa på tirsdag.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Tennis»