Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Meze på menyen. Foreløpig er det laget hummus, lam ble gjort klart med en rub i går, det er laget tahinisaus og granateplesirup. Så godt i gang
Dessuten er det fylt opp med litt mer vin fra Libanon
Dessuten er det fylt opp med litt mer vin fra Libanon
-
- Innlegg: 2589
-
- Innlegg: 2589
Sjøkrepsrisotto, Bogle Chardonnay i glasset.
Storfe indrefilet, fløtegratinerte poteter, Moulins de Citran til å skylle ned.
Storfe indrefilet, fløtegratinerte poteter, Moulins de Citran til å skylle ned.
Høres godt ut!KingKongHalvor skrev: ↑fre mar 03, 2023 7:16 pm Stekt skrei med linsesalat, bakte småpoteter og rødvinssaus. Torskevinen Le Ronsay i glasset.
Liker også valget av vin, alt for mange tror jo at rødvin ikke kan nytes sammen med fisk
Spaghetti med noe attåt. Blir nok småsulten igjen før kvelden.
Heldigvis har jeg bakt i dag, og tok nettopp ut to røslige grovbrød fra stekeovnen.
Klart de blir noen skiver senere, når de har svalnet litt. Nå er de glovarme.
Heldigvis har jeg bakt i dag, og tok nettopp ut to røslige grovbrød fra stekeovnen.
Klart de blir noen skiver senere, når de har svalnet litt. Nå er de glovarme.
-
- Innlegg: 2589
Rødvin til torsk er det mest normale for meg. Må vel tilbake til 80-tallet hvor «regelen» var hvitvin til fisk og rødvin til kjøtt. Mye har skjedd siden den tid.MacanT skrev: ↑lør mar 04, 2023 5:44 pmHøres godt ut!KingKongHalvor skrev: ↑fre mar 03, 2023 7:16 pm Stekt skrei med linsesalat, bakte småpoteter og rødvinssaus. Torskevinen Le Ronsay i glasset.
Liker også valget av vin, alt for mange tror jo at rødvin ikke kan nytes sammen med fisk
Formen bedre, men ble frossenpizza og cola i kveld.
Pizzaen ble hentet fra Rema og deres egen merkevare, nyheten Pizza Nduja. Wowsh - ja, dette var sterke saker. Muligens jeg er litt var pga forkjølelse, men her burde det kommet advarsel. Omtrent på som nivå "medium" da jeg spiste på Oriental siste... Litt i overkant til å være på pizza. Men god pizza, i bunn og grunn.
Pizzaen ble hentet fra Rema og deres egen merkevare, nyheten Pizza Nduja. Wowsh - ja, dette var sterke saker. Muligens jeg er litt var pga forkjølelse, men her burde det kommet advarsel. Omtrent på som nivå "medium" da jeg spiste på Oriental siste... Litt i overkant til å være på pizza. Men god pizza, i bunn og grunn.
Nei, men en av de vi hadde til var derfra, dog ikke toppmodellen deres da Polet har flere varianter derfraKingKongHalvor skrev: ↑lør mar 04, 2023 1:07 pm
Mye god vin fra Libanon, må ikke være Ch Musar heller.
Hadde denne, som er litt mer billigvarianten deres
https://www.vinmonopolet.no/Land/Libano ... /p/5892201
Ellers var desserten langt fra midtøstsk.....pannekaker fylt med vanlijeis og multer, flambert med Grand Marnier
-
- Innlegg: 2589
En av mine faste favoritterSomeone skrev: ↑søn mar 05, 2023 7:34 amNei, men en av de vi hadde til var derfra, dog ikke toppmodellen deres da Polet har flere varianter derfraKingKongHalvor skrev: ↑lør mar 04, 2023 1:07 pm
Mye god vin fra Libanon, må ikke være Ch Musar heller.
Hadde denne, som er litt mer billigvarianten deres
https://www.vinmonopolet.no/Land/Libano ... /p/5892201
Var lurt på ta med en side med skrei fra Rema i går - for det blir middag i dag - tenker å gjøre en slags enkel variant av fish & chips, dvs stort sett bare panert fisk og en enkel utgave av stekte poteter, servert med remulade. Ganske godt blir det, vil jeg tro.
-
- Innlegg: 2589
Et par ting her; biffen er en av de beste jeg har laget selv, det var billigtypen Prima fra Rema. Tom til halv pris.KingKongHalvor skrev: ↑lør mar 04, 2023 1:15 pm Sjøkrepsrisotto, Bogle Chardonnay i glasset.
Storfe indrefilet, fløtegratinerte poteter, Moulins de Citran til å skylle ned.
Og sjøkrepsen var fantastisk. De hadde rå sjøkreps, smørstekte halene forsiktig, fantastisk smak og konsistens. Så får man bare prøve å glemme at det kostet 180kr for to sjøkreps. Heldigvis blir det mye god kraft av skall og hode.
I dag blir det enkelt, chili con carne. Og i dag blir den sterk, ingen å ta hensyn til.
I dag blei det ferske kamskjell, sjøkreps med de største klørne jeg har sett.
Aioli med fersk chilli
Sitronsaus med chilli, hvitløk
Focaccia.
Aioli med fersk chilli
Sitronsaus med chilli, hvitløk
Focaccia.
-
- Innlegg: 2589
Holder på med min årlige matauk, og hele fileter av skrei fra Rema er veldig anvendelig. Loin blir de flotte stykkene man steker eller baker. Midtdelen til fish & chips, og halvdelen kuttes i småbiter til grateng og suppe. Koster 149kr/kg på Rema i år, Kiwi tar 199, det er jo verdt å merke seg.DoktorS skrev: ↑søn mar 05, 2023 5:06 pm Var lurt på ta med en side med skrei fra Rema i går - for det blir middag i dag - tenker å gjøre en slags enkel variant av fish & chips, dvs stort sett bare panert fisk og en enkel utgave av stekte poteter, servert med remulade. Ganske godt blir det, vil jeg tro.
-
- Innlegg: 2589
Gryterett med karri, kokosmelk, kylling og grønnsaker. Servert med ris, raita og pepsi max med mangosmak.
Oslo har butikken Georg A Nilsen rett ved siden av
-
- Innlegg: 2589
Med penger får man alt.Ambient skrev: ↑søn mar 05, 2023 8:25 pmOslo har butikken Georg A Nilsen rett ved siden av
Blomkålsuppe. Basen ble laget i går, så gjenstår bare koke noen bukketter, og steke litt spekeskinke til å ha i
I dag tenker jeg det blir klassikeren nakkekoteletter med poteter, surkål og gulrot. Lager varianten der kotelettene får stekt seg kjempemøre i ovn. De taper litt saftighet på dette, men smaken blir utmerket og det bli veldig mye deilig sjy. For øvrig har jeg lært meg litt tyttebærsyltetøy setter en spiss på koteletter også, selv om det ikke er en dyd av nødvendighet, som til kjøttkaker. Jeg husker en påske da noen hadde glemt å kjøpe tyttebærsyltetøy til kjøttkakemiddagen, og dette var jo i en tid da alle butikker var stengt i påsken - det ble en traumatisk opplevelse...
-
- Innlegg: 2589
Skreiskiver trukket i vann, gulrot og potet til. Og persillesmør.
Kotelettene i går var ikke gode - verken på smak eller konsistens. Prima fra Rema. Tenkte det var like greit som NK, som jeg pleier å kjøpe... Men de var ikke spesielt møre etter mange timer - det verste var smak, jeg synes ikke det var god svinesmak og konsistensen også litt rar... Blir vel å spise resten onsdag, men får se...
I dag blir det salt uer. Ble kokt mye gulrot i går, så lager en stuing. To striper bacon til. De to andre stripene gikk med til lunsj, som spises i skrivende stund - Jegerbrød med Salat, tomat, bacon og ost.
I dag blir det salt uer. Ble kokt mye gulrot i går, så lager en stuing. To striper bacon til. De to andre stripene gikk med til lunsj, som spises i skrivende stund - Jegerbrød med Salat, tomat, bacon og ost.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute