Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Det måtte bli burrito i dag også. Den i går var god, men glemte at det skulle være ris i den. Greit av praktiske grunner også så fikk man spist opp litt rester.
Jaja, det var da voldssomt til tilbehør. Har aldri spist der etter at kafeen ble lagt ned... På en dag som denne hadde det nok smakt med potetball. Siste gang jeg spiste potetball i de lokalene måtte ha vært i 1985. Da sammen med en gammel lærer og lektor, etter at vi hadde representert kommunnen vår i Kommunekampen på NRK Møre og Romsdal... Tror ikke det snødde.
Er du glad i klippfisk er XL definitivt verdt et besøk.DoktorS skrev: ↑tor nov 25, 2021 7:55 pmJaja, det var da voldssomt til tilbehør. Har aldri spist der etter at kafeen ble lagt ned... På en dag som denne hadde det nok smakt med potetball. Siste gang jeg spiste potetball i de lokalene måtte ha vært i 1985. Da sammen med en gammel lærer og lektor, etter at vi hadde representert kommunnen vår i Kommunekampen på NRK Møre og Romsdal... Tror ikke det snødde.
For deg som er glad i lutefisk, så får du naturligvis det på denne tida. Ellers kan det nevnes at de har en kombinasjonsrett med klippfisk og pinnekjøtt.
Nei, jeg har ikke testet den, men kombinasjonen høres faktisk god ut. Muligens skal man prøve å lage det selv en gang.
KongKongKrabbe virker fornøyet.
Klar for julebord i aften. På menyen står det kveite til forret, visstnok både rå og varmebehandlet. Deretter indrefilet. Og så en slags tiramisu-variasjon med bringebær. Synes det høres lovende ut.
Klar for julebord i aften. På menyen står det kveite til forret, visstnok både rå og varmebehandlet. Deretter indrefilet. Og så en slags tiramisu-variasjon med bringebær. Synes det høres lovende ut.
Rå kveite, kan man spise det?
Japsene har spist rå fisk i århundrer, så det går nok bra.
Chili con carne i kveld. Med guacamole, rømme og tortillachips. Slogen lys ale i glasset.
Det ble bare pølser i går, for det det var jo julebord fredag... hjemme halv ett, men sliten... ja.
Men i dag - ja, da blir det ribbe! Det pleier jeg vel å sveive i gang innimellom før jul. Valgte en fra Coop, som kom dårlig ut av en "test" her forrige uke, men disse testene er temmelig meninsløse - her kan man ha flaks eller uflaks...
Enkelt tilbehør med kjøperødkål og poteter. Det fine med dette er at jeg skal ha lutefisklag neste lørdag, og da blir det fint fett fra ribba til å bruke til lutefisken.
Men i dag - ja, da blir det ribbe! Det pleier jeg vel å sveive i gang innimellom før jul. Valgte en fra Coop, som kom dårlig ut av en "test" her forrige uke, men disse testene er temmelig meninsløse - her kan man ha flaks eller uflaks...
Enkelt tilbehør med kjøperødkål og poteter. Det fine med dette er at jeg skal ha lutefisklag neste lørdag, og da blir det fint fett fra ribba til å bruke til lutefisken.
Det er en del snasne rester her, derfor blir det pyttipanne i dag. Indrefilet, skinke, og pottit, gulrot og kanskje litt løk....og andre ting som kan passe.
Rester her også. Chili con carne er ikke det verste å varme opp igjen. Guacamole er definitivt best samme dag som den lages dog;)
Ugg! Den ribba må være den dårligste jeg har laget. Vet ikke om det er forhåndskrydningen som gjør det, men en annen dårlig jeg har hatt av Remas ferdig krydrede.... Denne Coop-ribba var feit, og jeg valgte den fordi jeg da trodde det kunne bli godt med ribbefet... Men hele greien hadde et veldig soggy preg - på enden der det var bein var det ekstra soggy, nærmest som om kjøttet fløt ut... LItt bedre i den enden som egenltig ikke er ribbe - der også med en del mørkt kjøtt med tyggemotstand. Litt oversaltet også, men det er jo kokkens feil... Såpass dårlig denne at jeg nesten frister til å la være å fryse ned rester. Men antar det kan bli bra som restemat om jeg kjører de i en steikepanne, slik at man får skjerpet det hele litt...
Aldri prøvd kimchi før, men var *litt* syltet rødkål på burgern!
Litt sterk, det var godt.
Litt sterk, det var godt.
-
- Innlegg: 2589
Hadde ikke du en oppskrift på asiatisk ribbe, med cola?DoktorS skrev: ↑søn nov 28, 2021 5:55 pm Ugg! Den ribba må være den dårligste jeg har laget. Vet ikke om det er forhåndskrydningen som gjør det, men en annen dårlig jeg har hatt av Remas ferdig krydrede.... Denne Coop-ribba var feit, og jeg valgte den fordi jeg da trodde det kunne bli godt med ribbefet... Men hele greien hadde et veldig soggy preg - på enden der det var bein var det ekstra soggy, nærmest som om kjøttet fløt ut... LItt bedre i den enden som egenltig ikke er ribbe - der også med en del mørkt kjøtt med tyggemotstand. Litt oversaltet også, men det er jo kokkens feil... Såpass dårlig denne at jeg nesten frister til å la være å fryse ned rester. Men antar det kan bli bra som restemat om jeg kjører de i en steikepanne, slik at man får skjerpet det hele litt...
Fikk kjøpt en til halv pros nå, og har lyst til å prøve, om du deler.
Kan vel ikke kalle det Sheperd's pie, men det var i alle fall det som var inspirasjonen. Kjøttdeig, løk, sjampinjong, paprika, soltørkede tomater, spinat, tomat og hvitløk ble surret i panna med litt olje. Så ble det tilsatt hakkede tomater, tomatpurè og worch******saus før det fikk et lokk av potetmos og et dryss av revet ost.
-
- Innlegg: 2589
Flott, takker.DoktorS skrev: ↑man nov 29, 2021 7:00 pm Fant denne, på et glemt nettsted...
https://vgd.no/t/Mat-og-Drikke/1427683- ... svineribbe
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute