Machine_Head skrev: ↑tor des 09, 2021 11:37 pm Knekkebrød med servelat og melk.
Tenkte jeg skulle kline til med noe skikkelig vågalt som første post i denne tråden.
Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Pecorino blir litt for stramt for meg. Lukter hest hvis du velger en skarp enSomeone skrev: ↑fre des 10, 2021 7:16 amJa, kun 5 ingredienser:KingKongHalvor skrev: ↑tor des 09, 2021 5:05 pmDa snakker vi autentisk, og da spør jeg ikke om fløte engang, altså norsk carbonara.
Var noen ganger på Radioresepsjonen hvor de snakket om middagen dagen før, Tore laget innimellom carbonara, og standardspm var alltid om det var laget fra bunnen av, noe som i dette tilfellet er enklere enn å sette sin lit til Toro.
Pasta, Guanciale, Pecorino, egg og pepper. Og litt italiensk rødvin vi glasset
Det er jo ikke det at det er vondt med fløte, sopp, bacon etc. Men som andre er inne på, da bør det kalles noe annet
-
- Innlegg: 2589
Rakfisk til middag. Aldri prøvd det som middag, blir spennende. Har plenty øl og akevitt.
-
- Innlegg: 2589
Men først en smørstekt toast med litt asiatiskinspirert salat med reker, og et glass champagne til.
Tilbud på pizza 20 kr pr stk, førpris 40 kr. hos Meny
Er denne like dårlig som Grandis? Vel det finner jeg ut nå.
Er denne like dårlig som Grandis? Vel det finner jeg ut nå.
Her går du Tormund i næringen.Machine_Head skrev: ↑tor des 09, 2021 11:37 pm Knekkebrød med servelat og melk.
Tenkte jeg skulle kline til med noe skikkelig vågalt som første post i denne tråden.
Det absolutt viktigste på bordet når man skal få i seg rakfisk.
Pizza. Hjemmelaget bunn, men resten var ferdigkjøpt. Mutti pizzasaus(iblandet litt tomatpurè, chili og hvitløk), pepperoni, rødløk, ananas, jalapenos, paprika og blanding av revet cheddar og mozzarella.
Hvalbiffgryte.
Hvorfor spiser man ikke mer hvalbiff? Megasunt og godt (når du steker den riktig).
Hvorfor spiser man ikke mer hvalbiff? Megasunt og godt (når du steker den riktig).
Ærlig talt? Hva er strømprisen i Trøndelag??! En komfyr som brukes 7 timer i uken koster under 2 kroner dagen ved normale priser. Med høye priser koster det i høyden 5 kroner å bruke den en hel time, og du trenger vel ikke det - kanskje en halvtime, eller 2 kroner og 50 øre i verste fall..Gårdsdattra skrev: ↑ons des 08, 2021 11:03 pm I dag ble det strømsparing, dvs brødskiver til middag. I morgen skal jeg lage meg stekt torsk med tilbehør. I disse tider blir det brødskiver til middag annenhver dag.
KingKongHalvor skrev: ↑fre des 10, 2021 3:35 pm Rakfisk til middag. Aldri prøvd det som middag, blir spennende. Har plenty øl og akevitt.
Med poteter og sånt? Jeg bruker musserende, men da tenker jeg på lefsevarianten.
Jeg gikk selv for rakfiskøl og akevit da jeg hadde det for 2 uker siden. Dog funker jo musserende til det mesteDoktorS skrev: ↑lør des 11, 2021 8:02 amKingKongHalvor skrev: ↑fre des 10, 2021 3:35 pm Rakfisk til middag. Aldri prøvd det som middag, blir spennende. Har plenty øl og akevitt.
Med poteter og sånt? Jeg bruker musserende, men da tenker jeg på lefsevarianten.
Selv med det Crispy Duck med champagne til her i går
Meget svak matuke hos meg. Litt stressende uke på jobben og ellers, så bare laget med en Toro lasagne på onsdag og da ble det middag tre dager på rad... Føles ikke helt bra, men det var greit nok. Måtte også jobbe fredag kveld, og da passet det å bare varme opp etter ferdig økt...
I dag tenker jeg en kombo - har noe rakfisk i et ganske lite stykkes om går som forrett. Så kjøpte jeg et stykke ytrefilet til halv pris på Rema. De har fått inn vakuumpakkede stykker fra Strøm-Larsen som de selger til relativt høy pris. Jeg forstår det ikke - hvorfor skulle kjøtttet være bedre fordi det står Strøm-Larsen på pakken enn om det står Nordfjord, Gilde eller noe annet? Kjøper man utvalgte varer i selve butikken, ja, la gå, da er muligens kvaliteten bedre. Men når de da åpenbart har en fabrikkmessig produksjon/slakteri og bare setter navnet sitt på det, så virker det som det har gått inflasjon i hele greiene. Ser også restauranter jåler seg med dette på menyene "burger fra Strøm-Larsen" akkurat som det skulle være noe bedre enn f.eks. noe kjøkkenet selv lager....
.. nuvel. Er litt usikker på hvordan måltidet ellers skal håndteres. Kan jo nesten ikke gå for både musserende og rødvin. Samtidig har jeg lyst på begge deler...
I dag tenker jeg en kombo - har noe rakfisk i et ganske lite stykkes om går som forrett. Så kjøpte jeg et stykke ytrefilet til halv pris på Rema. De har fått inn vakuumpakkede stykker fra Strøm-Larsen som de selger til relativt høy pris. Jeg forstår det ikke - hvorfor skulle kjøtttet være bedre fordi det står Strøm-Larsen på pakken enn om det står Nordfjord, Gilde eller noe annet? Kjøper man utvalgte varer i selve butikken, ja, la gå, da er muligens kvaliteten bedre. Men når de da åpenbart har en fabrikkmessig produksjon/slakteri og bare setter navnet sitt på det, så virker det som det har gått inflasjon i hele greiene. Ser også restauranter jåler seg med dette på menyene "burger fra Strøm-Larsen" akkurat som det skulle være noe bedre enn f.eks. noe kjøkkenet selv lager....
.. nuvel. Er litt usikker på hvordan måltidet ellers skal håndteres. Kan jo nesten ikke gå for både musserende og rødvin. Samtidig har jeg lyst på begge deler...
Entrecôte av hjort er kjøpt inn. Bjørnebærsaus, sopp, rotgrønnsaker og brokkolini er planlagt. Vurderer gå for en moden Bordeaux til
-
- Innlegg: 2589
Det ble en nedtur. De potetene hadde ingen funksjon. Endte opp med å spise lefse med fisk, purre og rømme, akkurat som jeg pleier til forrett eller lunsj. Fisken var framifrå, meget god kvalitet. Og neste gang blir det champagne til igjen, syns øl og akevitt ble for tungt tilbehør til dette.DoktorS skrev: ↑lør des 11, 2021 8:02 amKingKongHalvor skrev: ↑fre des 10, 2021 3:35 pm Rakfisk til middag. Aldri prøvd det som middag, blir spennende. Har plenty øl og akevitt.
Med poteter og sånt? Jeg bruker musserende, men da tenker jeg på lefsevarianten.
-
- Innlegg: 2589
I dag blir det bolinhos til forrett, ferdig laget fra Dybvik, blir fort et glass champagne til det.
Hovedrett blir lammeskank med rotgrønnsaker og potetmos på bakt potet og creme fraiche. Chateauneuf de pape skal få lov til å ledsage maten og gjøre dette til den beste middagen.
Hovedrett blir lammeskank med rotgrønnsaker og potetmos på bakt potet og creme fraiche. Chateauneuf de pape skal få lov til å ledsage maten og gjøre dette til den beste middagen.
Øl og akevitt er jo for tungt for det meste av mat, i grunnen - men det er vel noe med tradisjonen. Skjønt - til lutefisk synes jeg øl og akevitt er ganske passende, for fisken er jo ikke så kraftig. Til pinnekjøtt drikker jeg det fordi det passer rimelig greit til salt mat, og det er litt tradisjon i Norge med øl til jul... Men ellers - lite glad i øl til måltider.
Men blir en liten boks med øl fra Moss til en lefse med rakfisk, rødløk, rømme, smør og rødbeter om litt. Så venter jeg litt til det blir biff til middag. Og en flaske rødvin. 200 grams ytrefilet med ordinær pris 100 kroner "fra Strøm-Larsen" (slaktet og pakket av Stange) skal opp mot 150 gram entrecote til 25 kroner
Men blir en liten boks med øl fra Moss til en lefse med rakfisk, rødløk, rømme, smør og rødbeter om litt. Så venter jeg litt til det blir biff til middag. Og en flaske rødvin. 200 grams ytrefilet med ordinær pris 100 kroner "fra Strøm-Larsen" (slaktet og pakket av Stange) skal opp mot 150 gram entrecote til 25 kroner
DoktorS skrev: ↑lør des 11, 2021 8:01 amÆrlig talt? Hva er strømprisen i Trøndelag??! En komfyr som brukes 7 timer i uken koster under 2 kroner dagen ved normale priser. Med høye priser koster det i høyden 5 kroner å bruke den en hel time, og du trenger vel ikke det - kanskje en halvtime, eller 2 kroner og 50 øre i verste fall..Gårdsdattra skrev: ↑ons des 08, 2021 11:03 pm I dag ble det strømsparing, dvs brødskiver til middag. I morgen skal jeg lage meg stekt torsk med tilbehør. I disse tider blir det brødskiver til middag annenhver dag.
Vi har høye strømpriser i Trøndelag også, og gjennom året må vi bruke langt mer strøm enn dere sørpå. I sommer kunne vi skru av varmen i hele tre uker!!!
Så jeg tenker jeg fortsetter å spare der jeg kan, enten jeg sparer her eller der.
[/quote]
Vi har høye strømpriser i Trøndelag også, og gjennom året må vi bruke langt mer strøm enn dere sørpå. I sommer kunne vi skru av varmen i hele tre uker!!!
Så jeg tenker jeg fortsetter å spare der jeg kan, enten jeg sparer her eller der.
[/quote]
Ja, vel bekomme - om det for deg er bedre å spise kalde brødskiver i stedet for varmmat som koster deg maksimalt 2-3 kroner å varme opp, i aller verste ekstreme fall, så vel bekomme.... Selv foretrekker jeg å spise varmmat til middag.
Vi har høye strømpriser i Trøndelag også, og gjennom året må vi bruke langt mer strøm enn dere sørpå. I sommer kunne vi skru av varmen i hele tre uker!!!
Så jeg tenker jeg fortsetter å spare der jeg kan, enten jeg sparer her eller der.
[/quote]
Ja, vel bekomme - om det for deg er bedre å spise kalde brødskiver i stedet for varmmat som koster deg maksimalt 2-3 kroner å varme opp, i aller verste ekstreme fall, så vel bekomme.... Selv foretrekker jeg å spise varmmat til middag.
Grønn pepper - sånn sylta på glass, det er bare fantastisk godt. Ytrefileten fra Strøm-Larsen var smakfull. Entrecoten til en fjerdedel av prisen (sett i forhold til ordinærpris på den første) var også bra - saftig. Ville vel gitt best skår til den dyreste, men i forhold til prisen så ville det nok blitt høyere terningkast på den billigste...
-
- Innlegg: 2589
Poenget står fortsatt, du har da absolutt råd til å lage varm mat hver dag, mediene har markedsført noe skikkelig piss som folk ser ut til å gå på. Den beste var vel pensjonistene som sto opp midt på natta for å koke kaffevann. Det koster 17 øre å koke opp en liter vann, så jævlig dårlig råd har ikke folk.Gårdsdattra skrev: ↑lør des 11, 2021 8:29 pmDoktorS skrev: ↑lør des 11, 2021 8:01 amÆrlig talt? Hva er strømprisen i Trøndelag??! En komfyr som brukes 7 timer i uken koster under 2 kroner dagen ved normale priser. Med høye priser koster det i høyden 5 kroner å bruke den en hel time, og du trenger vel ikke det - kanskje en halvtime, eller 2 kroner og 50 øre i verste fall..Gårdsdattra skrev: ↑ons des 08, 2021 11:03 pm I dag ble det strømsparing, dvs brødskiver til middag. I morgen skal jeg lage meg stekt torsk med tilbehør. I disse tider blir det brødskiver til middag annenhver dag.
Vi har høye strømpriser i Trøndelag også, og gjennom året må vi bruke langt mer strøm enn dere sørpå. I sommer kunne vi skru av varmen i hele tre uker!!!
Så jeg tenker jeg fortsetter å spare der jeg kan, enten jeg sparer her eller der.
Hva slags pepper er dette? Eller tenker du på paprika (green peppers)...?DoktorS skrev: ↑lør des 11, 2021 8:49 pm Grønn pepper - sånn sylta på glass, det er bare fantastisk godt. Ytrefileten fra Strøm-Larsen var smakfull. Entrecoten til en fjerdedel av prisen (sett i forhold til ordinærpris på den første) var også bra - saftig. Ville vel gitt best skår til den dyreste, men i forhold til prisen så ville det nok blitt høyere terningkast på den billigste...
https://www.santamariaworld.com/no/prod ... nn-pepper/SirJames skrev: ↑lør des 11, 2021 9:22 pmHva slags pepper er dette? Eller tenker du på paprika (green peppers)...?DoktorS skrev: ↑lør des 11, 2021 8:49 pm Grønn pepper - sånn sylta på glass, det er bare fantastisk godt. Ytrefileten fra Strøm-Larsen var smakfull. Entrecoten til en fjerdedel av prisen (sett i forhold til ordinærpris på den første) var også bra - saftig. Ville vel gitt best skår til den dyreste, men i forhold til prisen så ville det nok blitt høyere terningkast på den billigste...
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute