Prøver å lære av Dem beste!
Hva spiser og drikker du i kveld?
I dag ble det stekt kveite med spekeskinke, pasta, fløtesaus, aspargesbønner, cherrytomater, rødløk og hvitløk.
Ble et brødmåltid i dag. Hjemmebakt brød, eggerøre med gressløk fra egen hage, bacon og skagenrøre.
Perfekt. Og selv om det så mørkt værmessig ut da vi kokkelerte ble det sol og 27° mens vi spiste.
Alkoholfri øl i dag. Becks Blue. Den var ikke mer enn OK til alkoholfri øl å være.
Perfekt. Og selv om det så mørkt værmessig ut da vi kokkelerte ble det sol og 27° mens vi spiste.
Alkoholfri øl i dag. Becks Blue. Den var ikke mer enn OK til alkoholfri øl å være.
Nå vil alkoholfritt øl aldri bli like godt som vanlig øl, men jeg har 3 forslag du kan prøve om du har lyst på øl, men må unngå promille.Glycinello skrev: ↑ons jul 28, 2021 10:10 pmHar fortsatt til gode å finne en alkoholfri øl som er god. Har du en anbefaling eller to?
Fripa fra Klokk & Co.
Erdinger Alcoholfrei
Kjørepils fra Sagene bryggeri
Er ikke 1664 Blanc ganske ålreit som alternativ til alkoholfritt øl?
Må si at det er ett felt jeg er ganske så blank på.
Må si at det er ett felt jeg er ganske så blank på.
Takk for svar. Imaginær tommel gitt.PapaSmurf skrev: ↑ons jul 28, 2021 10:52 pmNå vil alkoholfritt øl aldri bli like godt som vanlig øl, men jeg har 3 forslag du kan prøve om du har lyst på øl, men må unngå promille.Glycinello skrev: ↑ons jul 28, 2021 10:10 pmHar fortsatt til gode å finne en alkoholfri øl som er god. Har du en anbefaling eller to?
Fripa fra Klokk & Co.
Erdinger Alcoholfrei
Kjørepils fra Sagene bryggeri
Det er jo et øl med alkohol. Smaker blomster. Ikke min greie.Chromeback skrev: ↑ons jul 28, 2021 10:55 pm Er ikke 1664 Blanc ganske ålreit som alternativ til alkoholfritt øl?
Må si at det er ett felt jeg er ganske så blank på.
1664 har en alkoholfri pilsner, men den er ikke god. Faktisk blant de verre jeg har smakt sammen med Heineken sin.
Istemmer både på Fripa og Kjørepils.PapaSmurf skrev: ↑ons jul 28, 2021 10:52 pmNå vil alkoholfritt øl aldri bli like godt som vanlig øl, men jeg har 3 forslag du kan prøve om du har lyst på øl, men må unngå promille.Glycinello skrev: ↑ons jul 28, 2021 10:10 pmHar fortsatt til gode å finne en alkoholfri øl som er god. Har du en anbefaling eller to?
Fripa fra Klokk & Co.
Erdinger Alcoholfrei
Kjørepils fra Sagene bryggeri
Sagene leverer bra både med og uten.
I tillegg liker jeg godt Estrella sin alkoholfrie som en tørsteslukker i varmen.
Lett, og i nærheten av å smake øl.
1664 Blanc finnes også som alkoholfri. Jeg synes den er god men det synes jeg om Heineken også som du tydeligvis heller ikke liker. Ellers enig i Sagene Kjørepils.PapaSmurf skrev: ↑tor jul 29, 2021 1:08 amDet er jo et øl med alkohol. Smaker blomster. Ikke min greie.Chromeback skrev: ↑ons jul 28, 2021 10:55 pm Er ikke 1664 Blanc ganske ålreit som alternativ til alkoholfritt øl?
Må si at det er ett felt jeg er ganske så blank på.
1664 har en alkoholfri pilsner, men den er ikke god. Faktisk blant de verre jeg har smakt sammen med Heineken sin.
I kveld skal jeg på restaurant. Men i går spiste jeg det årlige sommerlammet hos naboen her på hytta. Den kvinnen kan lage mat. Lammet var mørt og smakte nydelig. Men tilbehøret var magisk. Enkle ovnsbakte grønnsaker lokalt fra Hvaler. Poteter, squash, gulrøtter som smakte himmelsk. I tillegg dadler og en salat med rosiner og valnøtter. Skysaus og tzasiki? Og noen flasker med gresk rødvin med et veldig vanskelig navn.
Lader opp til helgen med en kyllingsalat i pitabrød. Enkel dressing av lettrømme, hvitløk, sweet chilisaus, salt og pepper.
Begynner å planlegge mat til i morra kveld. Har så lyst på spekemat. Med min egen potetsalat til. Så jeg tenker det blir å handle litt spekemat til to. Dyrt? Nei burde holde med gode tre lapper totalt.
-
- Innlegg: 2589
Deilig asiatisk crossover på restaurant Farang i Stockholm, deilig å bli servert noen ganger også.
Har en stor side varmrøkt fjellrøye liggende. Kjøpt for lenge siden, og må spises nå. Har Røros flatbrød, rømme og pepperrot. Til dette tar jeg en rosévin i dag, tenker jeg. På balkongen. Et enkelt herremåltid. Litt sliten etter en uke hos opphavet med jobbing med innlagt tidlig oppstandelse, så turen ut på byen får vente, tross fint vær...
I dag ble det grillede paprika med mozzarella, pinjekjerner, finhakket mynte og en saus av balsamico og honning.
Overraskende digg, veldig mye smak.
Overraskende digg, veldig mye smak.
Osteburger med bacon i aften. Tomat, sylteagurk, rødløk og isbergsalat som garnityr. Ved siden ble det noen ovnsbakte potetbåter og løkringer.
I kveld blir det lammekoteletter. Kjøpte Hverdagslam på Coop. Har god erfaring med dette. En fordel er også at kotelettene er enkle, altså hver kotelett er delt i to, så det er enklere å spise. Det er bra med fett på dem, så det blir bra saker, vil jeg tro. Nesten ikke tilbehør til disse - litt poteter, løk og noe grilla paprika får holde. Og en flaske portugisisk rødvin til denne.
Til dessert: Stikkelsbær smuldrepai. Med stikkelsbær fra mors hage.
Til dessert: Stikkelsbær smuldrepai. Med stikkelsbær fra mors hage.
Lagde Pad See Ew(?) i dag og fulgte slavisk en oppskrift jeg fant på nettet.
Dette var en planlagt middag og hadde gått til innkjøp av MSG (Natriumglutamat) for anledningen.
Smakte meeget godt, men lest litt av hvert om MSG.
Har dere noen erfaringer med dette "vidunderpulveret"?
Dette var en planlagt middag og hadde gått til innkjøp av MSG (Natriumglutamat) for anledningen.
Smakte meeget godt, men lest litt av hvert om MSG.
Har dere noen erfaringer med dette "vidunderpulveret"?
Gårsdagens koteletter var fin-fine. God smak av lam. I dag er det en latskapsmiddag som jeg lager i ny og ne. Rett og slett så bruker jeg Toro Lasagne. Det er en rett jeg lager ofte når jeg er småsyk. Er ikke det i dag, men det er litt sånn trøstemat på en regnværsdag og det er jo det i dag. Så kan jeg heller bruke resten av dagen til å rydde, noe som absolutt er nødvendig. Cola Zero og litt salat til Toro-retten.
Har sett det blir solgt i pulverform uten at eg har prøvd det.Arsène Wenger skrev: ↑lør jul 31, 2021 11:56 pm Lagde Pad See Ew(?) i dag og fulgte slavisk en oppskrift jeg fant på nettet.
Dette var en planlagt middag og hadde gått til innkjøp av MSG (Natriumglutamat) for anledningen.
Smakte meeget godt, men lest litt av hvert om MSG.
Har dere noen erfaringer med dette "vidunderpulveret"?
Norske produsenter er nok litt smartere og bruker smaksforsterker istedenfor MSG i innholdsfortegnelsen. Er nok i en god del produkter, bla Gastromat.
joplina skrev: ↑tir jul 20, 2021 9:17 am I dag skal jeg servere "Ferskkjøtt og løksaus"...med potet og rotgrønnsaker.
Har ikke spist den retten siden jeg seilte med nordmenn sist i 1985. Kan ikke huske jeg noen gang har vært borti retten på land heller? Kanskje det ble servert som dagens rett på forskjellige kroer? Uansett en tradisjon på norske skip.
Baconsurret kyllinglår, ris og en enkel salat.
Kyllingen tilberedt i den fantaktiske oppfinnelsen: airfryer.
Kyllingen tilberedt i den fantaktiske oppfinnelsen: airfryer.
-
- Innlegg: 2589
Jaggu blir det norsk taco i kveld. Trenger noe vanlig hverdagsmat nå når ferien er over.
****************
Nå vet ikke jeg vare seg hvor du har vokst opp eller etablert deg - men det er en tradisjonell rett omtrent midt i landet...også over grensa. Men den har mange navn...ferskkjøtt & løksaus, Storsodd m. løksaus, Kött & løksås men kanskje bedre kjent med pepperrotssaus i Sverige ; Pepparrotskött
https://receptfavoriter.se/recept/pepparrotskoett.html
Kjært barn har mange navn og mange små "vrier" selv om det stort sett går ut på det samme ; langtidskokt mørt kjøtt...grønnsakene kokt i buljongen, potet og en deilig saus
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute