Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Bestilte Kinamat til kvelds, biffkjøtt og grønnsaker med peppersaus. Fullførte med Hansa.
Er passe tilfreds.
Er passe tilfreds.
Lager det fra bunnen av her, bortsett fra at jeg kjøper ferdig bechamelsaus.PapaSmurf skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:00 pmHvis dere ikke har forsøkt å lage fra bunnen av så anbefaler jeg det. Langt fra vanskelig og bare litt mer jobb.
Lage en kjøttsaus som man krydrer etter smak, lage en tjukk hvitsaus, koke lasagneplatene et par minutter i en kasserolle og så er det bare å begynne å legge det lagvis i forma før man topper med ønsket ost.
But why koker du lasagneplatene?
Tror det er pga konsistensen på platene, men det er ikke noe man trenger å gjøre.SirJames skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:07 pmLager det fra bunnen av her, bortsett fra at jeg kjøper ferdig bechamelsaus.PapaSmurf skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:00 pmHvis dere ikke har forsøkt å lage fra bunnen av så anbefaler jeg det. Langt fra vanskelig og bare litt mer jobb.
Lage en kjøttsaus som man krydrer etter smak, lage en tjukk hvitsaus, koke lasagneplatene et par minutter i en kasserolle og så er det bare å begynne å legge det lagvis i forma før man topper med ønsket ost.
But why koker du lasagneplatene?
Selv kvernet 2.3 kg mørbrad i dag, så tenkte lasagne selv i morgen, tydeligvis dagen for det.
Koker heller ikke platene.Chromeback skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:12 pmTror det er pga konsistensen på platene, men det er ikke noe man trenger å gjøre.SirJames skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:07 pmLager det fra bunnen av her, bortsett fra at jeg kjøper ferdig bechamelsaus.PapaSmurf skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:00 pm
Hvis dere ikke har forsøkt å lage fra bunnen av så anbefaler jeg det. Langt fra vanskelig og bare litt mer jobb.
Lage en kjøttsaus som man krydrer etter smak, lage en tjukk hvitsaus, koke lasagneplatene et par minutter i en kasserolle og så er det bare å begynne å legge det lagvis i forma før man topper med ønsket ost.
But why koker du lasagneplatene?
Selv kvernet 2.3 kg mørbrad i dag, så tenkte lasagne selv i morgen, tydeligvis dagen for det.
2.3 kg? Blir lasagne de neste tre ukene, da
Er du beruset ennå, forresten? Ref inntaket av Staropramen
Haha, ja man skulle jo nesten tro detSirJames skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:18 pmKoker heller ikke platene.Chromeback skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:12 pmTror det er pga konsistensen på platene, men det er ikke noe man trenger å gjøre.
Selv kvernet 2.3 kg mørbrad i dag, så tenkte lasagne selv i morgen, tydeligvis dagen for det.
2.3 kg? Blir lasagne de neste tre ukene, da
Er du beruset ennå, forresten? Ref inntaket av Staropramen
Nei, noe av det havner nok i fryseren, og noe av lasagnen skal nok gis bort. Er jo nesten en kilo svin som skal oppi også
Neida, i dag nytes det bare
Kan bli full av for mange "alkoholfrie" øl også:
https://casknorway.no/staropramen/staro ... -alcoholic
Skal passe på, stopper etter to!SirJames skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:38 pmKan bli full av for mange "alkoholfrie" øl også:
https://casknorway.no/staropramen/staro ... -alcoholic
Fordi Hellstrøm kjefta når Truls ikke gjorde det.SirJames skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:07 pmLager det fra bunnen av her, bortsett fra at jeg kjøper ferdig bechamelsaus.PapaSmurf skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:00 pmHvis dere ikke har forsøkt å lage fra bunnen av så anbefaler jeg det. Langt fra vanskelig og bare litt mer jobb.
Lage en kjøttsaus som man krydrer etter smak, lage en tjukk hvitsaus, koke lasagneplatene et par minutter i en kasserolle og så er det bare å begynne å legge det lagvis i forma før man topper med ønsket ost.
But why koker du lasagneplatene?
Jeg er litt usikker på om du faktisk klarer det, da du skal drikke enorme mengderSirJames skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:38 pmKan bli full av for mange "alkoholfrie" øl også:
https://casknorway.no/staropramen/staro ... -alcoholic
Eller er difinisjonen på alkoholfritt øl opp til 0,7%
Da har raguen til lasagnen stått halvannen time allerede, gi den fire-fem timer til nå så er vi der
Har aldri kokt lasagneplater, de blir jo kokt i stekeprosessen.
Eneste grunnen må være at det blir mulig å dele opp platene, uten at de går i tusen knas.
Den som fant opp en knekkbar lasagneplate, hadde blitt rik.
Forøvrig har jeg aldri klart å finne ut hva som egentlig er den riktige rekkefølgen på plater, bechamel og ragu.
Og for å svare på trådens tittel: Jambalaya.
Det skal vel være ragu —> bechamel —> plater. Usikker på det siste laget riktignok, om det skal være ragu, bechamel og så ost eller om det bare er ragu og ost.
Jeg bruker alltid bechamel under osten på topplaget.Chromeback skrev: ↑søn jan 15, 2023 11:40 amDet skal vel være ragu —> bechamel —> plater. Usikker på det siste laget riktignok, om det skal være ragu, bechamel og så ost eller om det bare er ragu og ost.
Jeg pleier å legge ragu, så plate, så bechamel - for synes det er logisk at det skal være lag, men men - blir nok ufattelig godt åkkesom. Lasagne er vel egentlig noe av det beste som finnes. Hadde en kollega som sa han var lite interessert i mat - og de hadde for ham ikke vært noen katastrofe hvis noe sa at hver eneste middag resten av livet for hans del kom til å bli lasagne..
Nuvel. Her er det enkelt. Restemat - det er kalkunen - bryst og lårstykker. Går i en kurry - ferdig glass, så enkelt og greit. Og ettersom de to vanlige helgetelefonene ble gjort unna i går, det ikke er søndagsavis og Dag og Tid er lest - så blir det å gå løs på bokstabelen - der jeg leser litt av hvert, blant annet om verdens krydder og Russland.
Nuvel. Her er det enkelt. Restemat - det er kalkunen - bryst og lårstykker. Går i en kurry - ferdig glass, så enkelt og greit. Og ettersom de to vanlige helgetelefonene ble gjort unna i går, det ikke er søndagsavis og Dag og Tid er lest - så blir det å gå løs på bokstabelen - der jeg leser litt av hvert, blant annet om verdens krydder og Russland.
-
- Innlegg: 2589
Lager man Toro eller Knorr trenger man ikke å koke pastaplater først, da er jo «raguen» en særdeles tyntflytende suppe. Lager man fra bunnen av liker jeg å bruke hjemmelaget pasta, om ikke så koker jeg ferdigkjøpte noen minutter først for at den ikke skal bli for tørr.
Her er det ragu -> plater -> bechamel, and then repeat three times. Dvs, siste laget er ragu toppet med ost.Chromeback skrev: ↑søn jan 15, 2023 11:40 amDet skal vel være ragu —> bechamel —> plater. Usikker på det siste laget riktignok, om det skal være ragu, bechamel og så ost eller om det bare er ragu og ost.
Feil eller ikke, smaken blir uansett herlig
Haha, fasiten på dette har jeg nok ikke, men alle italienske oppskrifter jeg har sett er i den rekkefølgen. I det store og det hele har det ikke så mye mer å si enn på presentasjonen av retten.
Ser også at det er en del som har ost i mellom alle lagene også. Så spørs det om man bruker bechamel eller ricotta-saus også.
Ser også at det kommer an på hva slags type lasagne man lager, man har Lasagna Napoletana, Lasagna all’Emiliana, Lasagna alla Bolognese al Forno osv.
Blir litt som pizza, man kan egentlig gjøre hva man vil, gøtt blir det uansett.
Ser også at det er en del som har ost i mellom alle lagene også. Så spørs det om man bruker bechamel eller ricotta-saus også.
Ser også at det kommer an på hva slags type lasagne man lager, man har Lasagna Napoletana, Lasagna all’Emiliana, Lasagna alla Bolognese al Forno osv.
Blir litt som pizza, man kan egentlig gjøre hva man vil, gøtt blir det uansett.
Satt og funderte på hvilken burgervariant jeg skulle kjøre i dag, da det dukket opp en tekstmelding om at jeg var invitert til potetball. Fan-tastisk. Horisontal i sofaen resten av kvelden.
Ajajajaj. Komle er perfekt som søndagsmiddag. Så er man mett så lenge etterpå også, så det er helt perfekt å bare ligge å sløve på sofaen i etterkant.Glycinello skrev: ↑søn jan 15, 2023 6:41 pm Satt og funderte på hvilken burgervariant jeg skulle kjøre i dag, da det dukket opp en tekstmelding om at jeg var invitert til potetball. Fan-tastisk. Horisontal i sofaen resten av kvelden.
Hadde potetball her også. Trukket med pinnekjøtt i gryta.
Så nå sitter jeg her som en redneck med oppkneppa bukse og uffer meg bare jeg må strekke meg etter fjernkontrollen.
Så nå sitter jeg her som en redneck med oppkneppa bukse og uffer meg bare jeg må strekke meg etter fjernkontrollen.
Jeg føler de i praksis mer eller mindre "smelter sammen" i stekeprosessenSulfat skrev: ↑søn jan 15, 2023 11:36 am
Eneste grunnen må være at det blir mulig å dele opp platene, uten at de går i tusen knas.
Den som fant opp en knekkbar lasagneplate, hadde blitt rik.
Forøvrig har jeg aldri klart å finne ut hva som egentlig er den riktige rekkefølgen på plater, bechamel og ragu.
Ellers er min kjepphest å kutte opp grønnsakene i små nok biter
Her ble det så mye kake, gjærbakst og pizza i en bursdag i ettermiddag, at selv 10km med løpeskoene på ikke frembrakte noe mer appetit enn en kopp te og en kornmo med brunost...
Ble kebabpizza på meg.
Kjørte først ut og handlet inn en pizza, før jeg så fikk svar på et av livets essensielle spørsmål: Hva skjer hvis du mister en eske med en kebabpizza på gulvet? Svar er selvfølgelig at esken åpner seg, og at pizzaen havner med toppingen ned på gulvet.
Fikk så ringt og bestilt en ny pizza, tok en gulvvask, og hentet min pizza nummer to.
Kjørte først ut og handlet inn en pizza, før jeg så fikk svar på et av livets essensielle spørsmål: Hva skjer hvis du mister en eske med en kebabpizza på gulvet? Svar er selvfølgelig at esken åpner seg, og at pizzaen havner med toppingen ned på gulvet.
Fikk så ringt og bestilt en ny pizza, tok en gulvvask, og hentet min pizza nummer to.
En fiskegrateng ble laget i går, så da trenger den bare litt i ovnen. Noen gulerøtter rivet, også er maten klar
-
- Innlegg: 2589
Ble så mye snakk om lasagne i går, så da blir det det. Til hverdags får Toro duge.
- Big George
- Innlegg: 7745
Har kjøpt 400 gram storfe kjøtt-deig. Blir løk og muligens litt ost på i løpet av ettermiddagen.
Mandag.... Valgte varm lunsj på jobbens levering. Angret på det. Chili sin carne var både lunsj og veg lunsj... luringer. Full av søtpotet. Ris med konsens av grøt, som vanlig. Det eneste som var litt godt var en slags salat av rødkål oppi guffa....
... med varm lunsj er det OK med Jegerbrød og pålegg til Dax18, som middag - i dag sild fra Aukra og makrell fra Brattvåg.... hhv Juvik og Gjendemsjø. Grei kost på en mandag.
... med varm lunsj er det OK med Jegerbrød og pålegg til Dax18, som middag - i dag sild fra Aukra og makrell fra Brattvåg.... hhv Juvik og Gjendemsjø. Grei kost på en mandag.
Pasta med kylling, rød pesto, soltørkede tomater, spinat og et aldri så lite dryss parmesan.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute