Helg.
Hva spiser og drikker du i kveld?
People
jeg kjører oppskjærte svinekoteletter, en pasta jeg måtte bruke opp, løk samt en halv pakke potet fløtegratinert.
Korrekt, derfor deles den opp på 3 måltiderMacanT skrev: ↑fre mar 17, 2023 5:28 pmDa er vel anbefalt daglig inntak av energi i boks og vel så detSirJames skrev: ↑fre mar 17, 2023 12:56 pm Skal lages pizza her også.
Bunnsausen blir en blanding av hvit og rød, samt en dæsj bbq-saus. Fyllet blir i tilfeldig rekkefølge; rødløk, purre, mais, ananas, jalapenos, spicy kjøttboller, pepperoni, thaimarinert kylling og ost. Topping blir Ranchdressing og litt oregano.
Totalt kcal-innhold: 5131
300 gram Arv - indrefilet av rein ligger til tining. Kjøpt inn på "Siste Sjanse" hos Coop Extra, var vel satt ned 40 prosent...
Føler for sellerirotpuré til denne. Lenge siden sist. Frisker opp med litt tyttebærpærer, tenker jeg. Så har jeg litt brokkolini fra forrige helg, så det får være bra nok som det grønne, selv om rosenkål passer hakket bedre. Til saus tenker jeg faktisk rødvinssaus, slik at jeg ikke kremer retten for mye.
Føler for sellerirotpuré til denne. Lenge siden sist. Frisker opp med litt tyttebærpærer, tenker jeg. Så har jeg litt brokkolini fra forrige helg, så det får være bra nok som det grønne, selv om rosenkål passer hakket bedre. Til saus tenker jeg faktisk rødvinssaus, slik at jeg ikke kremer retten for mye.
-
- Innlegg: 2589
Skal lage middag for noen gode venner i dag. Nordlending den ene, så da må det bli skrei.
En liten amuse bouche og litt bobler, reker thaistyle.
En enkel forrett med krispy salat og argentinske villreker. Chardonnay fra Jura.
Stekt skrei med bacon og ertepuré, bakte småpoteter og cherrytomater, rødvinssaus. Le Ronsay i glasset.
Brownie og is til dessert.
Et ganske safe opplegg som jeg kan gjøre i blinde, men disse har aldri hatt tid eller lyst til å utvikle matlagingen, så for dem blir det nærmest festmat, og det er jo litt givende.
En liten amuse bouche og litt bobler, reker thaistyle.
En enkel forrett med krispy salat og argentinske villreker. Chardonnay fra Jura.
Stekt skrei med bacon og ertepuré, bakte småpoteter og cherrytomater, rødvinssaus. Le Ronsay i glasset.
Brownie og is til dessert.
Et ganske safe opplegg som jeg kan gjøre i blinde, men disse har aldri hatt tid eller lyst til å utvikle matlagingen, så for dem blir det nærmest festmat, og det er jo litt givende.
-
- Innlegg: 4967
egg og masse forskjellige grønnsaker, og selvsagt en del forskjellig krydder (dill, koriander, curry, oregano, chili, cumin (spisskarve).
Drikker vann.
Drikker vann.
Spekemat, eggerøre og det som hører med hos svigerfar. Tipper det nok både blir øl og akevit
Prøvde meg på gyros i pita. Ikke helt som jeg husket det fra Hellasferien, men godt likevel.
Klarte å spise opp 300 gram indrefilet av disse vindmølleplagede dyrene..... fint med enkelt tilbehør.
Dessert må man ha - Springbank 10, Redbreast Lustau og Kilkerran 12. Herlige saker. Der Springbanken har kompleksitet, har Redbreast en herlig avslappet stil med tydelig karakter av Oloroso-sherry. Ikke så kompleks, men god. Kilkerran kommer med letthet og litt mer røyk...
.. apropos røyk. Er så lenge siden jeg har røyt sigar at jeg fikk lyst på det også.
Hva gjelder mat og drikke generelt gleder jeg meg over å ha fått en ny kollega som i sitt tidligere liv har jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Matprat. Egentlig har jeg lyst å spise alle måltider i kantina bare med henne og prate om mat.
Dessert må man ha - Springbank 10, Redbreast Lustau og Kilkerran 12. Herlige saker. Der Springbanken har kompleksitet, har Redbreast en herlig avslappet stil med tydelig karakter av Oloroso-sherry. Ikke så kompleks, men god. Kilkerran kommer med letthet og litt mer røyk...
.. apropos røyk. Er så lenge siden jeg har røyt sigar at jeg fikk lyst på det også.
Hva gjelder mat og drikke generelt gleder jeg meg over å ha fått en ny kollega som i sitt tidligere liv har jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Matprat. Egentlig har jeg lyst å spise alle måltider i kantina bare med henne og prate om mat.
Torskegryte i dag, Fant en oppskrift fra det glade kjøkken som kan anbefales. Plusset på litt reker som jeg fant i fryseren for å supplere litt.
-
- Innlegg: 2589
Ønske om god, gammeldags pizza her, og det er heller ikke å forakte, selvom jeg liker napolitansk best. Men da blir det en stor pizza som fyller en hel stekeplate, med masse fyll - kjøttdeig, pepperoni, løk, tomat, sopp og paprika. Og et lass med ost.
Tror jeg må ha et glass rødt til dette, det blir tungt.
Tror jeg må ha et glass rødt til dette, det blir tungt.
Ble en god gammeldags burger, med tomat, salat, sylteagurk, syltet rødløk, cheddar og bacon.
I dag ble det litt hastverk, så endte opp med fiskekaker, ris, men rakk hive inn en hjertesalat i ovnen som ble gratinert
Barnevennelig 64-årslag i dag (ikke for meg). Pizza fra Pizzabakeren i småfrekk kombinasjon med kaffi, kaker, smågodt og iskrem. Med litt mellomrom mellom rettene riktignok. Heftig start på uka.
-
- Innlegg: 2589
Siste middag hjemme på 9-10 dager, da må det jo bare bli fisk.
Stekt skrei med kokte poteter, gulrøtter og brokolini, med en enkel smørsaus.
Stekt skrei med kokte poteter, gulrøtter og brokolini, med en enkel smørsaus.
Brokkolini blir det også her - men ingen fisk, noen grillpølser som ligger over - så lager en tykk ostesaus over det hele og setter i ovnen. ...
... når alt er blitt så dyrt, så er det i alle fall greit å konstatere at man får en pakke grillpølser til 30 kroner og sannelig blir det mange middager av det.
... når alt er blitt så dyrt, så er det i alle fall greit å konstatere at man får en pakke grillpølser til 30 kroner og sannelig blir det mange middager av det.
-
- Innlegg: 2589
Jeg er jo litt heldig stilt sånn sett. Var vant til å handle for 2-3 hver dag, frem til i høst, nå er det stort sett bare til meg selv. Da oppleves det som billigere selvom det meste har blitt dyrere.DoktorS skrev: ↑tir mar 21, 2023 5:18 pm Brokkolini blir det også her - men ingen fisk, noen grillpølser som ligger over - så lager en tykk ostesaus over det hele og setter i ovnen. ...
... når alt er blitt så dyrt, så er det i alle fall greit å konstatere at man får en pakke grillpølser til 30 kroner og sannelig blir det mange middager av det.
Grillpølser ja, det er godt. På grillen.
Etter Rema sin Thaisuppe tilsatt litt kylling og nudler i ettermiddag, ble kveldsmaten en god restefest i form av ostesmørbrød med n'duja
Jeg har et par poser frosne gnocchi som jeg er usikker på hvordan jeg skal bruke.
Noen som har tips?
Jeg har prøvd litt, men syns ikke jeg får noe dreisen på det.
Noen som har tips?
Jeg har prøvd litt, men syns ikke jeg får noe dreisen på det.
Hva med å bruke dem som tilbehør til en middag? Ha dem i stedet for poteter eller pasta, rett og slett.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute