Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
BLT-sandwich. Salat ved siden og farris bris i glasset.
Stekt sei i rømmesaus. Vel 200 gram seifilet fra fiskedisken på Meny kostet jo knapt over 20 kroner i dag... Og rømme hadde jeg litt mye av... Så med to små kokte poteter og forvella rømme, ble dette et billig herremåltid. Rikelig med svart pepper på.
Og som vanlig når det gjelder sei - her følger jeg alltid muslimenes tradisjon før tilberedning - de pleier jo å vende sei til Mekka.
Og som vanlig når det gjelder sei - her følger jeg alltid muslimenes tradisjon før tilberedning - de pleier jo å vende sei til Mekka.
Høres godt ut. Seibiff må jeg snart ha igjen. Lenge siden. Men godt også slik du spiser. Jeg plusser på med purre. Kokt. Nydelig både til seien og rømmen. Det kalles vel rett nok ikke kokt, men smørdampet. Deler purren i tre fire biter og damer i vann og raust med smør.
Leste forresten litt feil først, da jeg leste stekt sel. Har smakt det også, men det holdt med den ene gangen.
Leste forresten litt feil først, da jeg leste stekt sel. Har smakt det også, men det holdt med den ene gangen.
I aften ble det en slags "tømme kjøleskapet" affære.
Tortilla lefse med finhakket tomat, isbergsalat, vinmarinert roastbeef, mango/curry dressing, bbq-saus, tropical salsa samt revet gräddost på toppen.
Terningkast 5.
Tortilla lefse med finhakket tomat, isbergsalat, vinmarinert roastbeef, mango/curry dressing, bbq-saus, tropical salsa samt revet gräddost på toppen.
Terningkast 5.
Kyllingfilet med litt chili-pulver Sett grill på lavest temperatur og lokket på.
Stek på én side og pensle på bbq-saus og Santa maria all round siste 6-7 minutter på andre siden.
Bruk temperaturmåler og server saftige fileter med salat og mild sennepvinagraitte.
Isberg, agurk, tomater, feta, raddichio rossio og Krutonger
Stek på én side og pensle på bbq-saus og Santa maria all round siste 6-7 minutter på andre siden.
Bruk temperaturmåler og server saftige fileter med salat og mild sennepvinagraitte.
Isberg, agurk, tomater, feta, raddichio rossio og Krutonger
Hørtes ut som en smaksbombe det der ja:) "Spise-seg-ut-av-fryser/kjøleskap-middager" blir etter min erfaring noen interessante måltider.
Ikke noe tømming her(heh...) i kveld, men en ganske kjedelig middag i form av pasta med tomatsaus, grønnsaker og kylling.
Fajitas med rømme, tacosaus, sjampinjong, mais, salat, løk, agurk, revet ost og tacokrydret pølse (har et anstrengt forhold til kjøttdeig så må være pølse),paprika og fetaost. Med PepsiMax +isbiter og sitronskive.
Yummy.
Yummy.
Sist redigert av Winnowill den ons aug 04, 2021 6:38 pm, redigert 1 gang totalt.
Tebrix med sennep, ost og skinke i toastjern. Kombinert med pastarester fra i går.
Hørtes nesten ut som kjøleskapstømming det ogsåGlycinello skrev: ↑ons aug 04, 2021 8:08 pm Tebrix med sennep, ost og skinke i toastjern. Kombinert med pastarester fra i går.
Hørtes godt ut, med unntak av sjampinjongen. Klarer rett og slett ikke konsistensen, får litt sånn "tygge på fingrene til en 90 år gammel bestemor" vibes de få gangene djevelskapen ufrivillig har havnet i kjeften minFringegirl skrev: ↑ons aug 04, 2021 6:32 pm Fajitas med rømme, tacosaus, sjampinjong, mais, salat, løk, agurk, revet ost og tacokrydret pølse (har et anstrengt forhold til kjøttdeig så må være pølse),paprika og fetaost. Med PepsiMax +isbiter og sitronskive.
Yummy.
Dude...SirOwen skrev: ↑ons aug 04, 2021 9:19 pmHørtes godt ut, med unntak av sjampinjongen. Klarer rett og slett ikke konsistensen, får litt sånn "tygge på fingrene til en 90 år gammel bestemor" vibes de få gangene djevelskapen ufrivillig har havnet i kjeften minFringegirl skrev: ↑ons aug 04, 2021 6:32 pm Fajitas med rømme, tacosaus, sjampinjong, mais, salat, løk, agurk, revet ost og tacokrydret pølse (har et anstrengt forhold til kjøttdeig så må være pølse),paprika og fetaost. Med PepsiMax +isbiter og sitronskive.
Yummy.
-
- Innlegg: 2589
Har den følelsen for hermetisk sjampinjong, som jeg vokste opp med. Så vidt jeg husker kjøpte mutter og fatter hele brett av dette i Sverige. Men fersk sopp er noe helt annet, det liker jeg.SirOwen skrev: ↑ons aug 04, 2021 9:19 pmHørtes godt ut, med unntak av sjampinjongen. Klarer rett og slett ikke konsistensen, får litt sånn "tygge på fingrene til en 90 år gammel bestemor" vibes de få gangene djevelskapen ufrivillig har havnet i kjeften minFringegirl skrev: ↑ons aug 04, 2021 6:32 pm Fajitas med rømme, tacosaus, sjampinjong, mais, salat, løk, agurk, revet ost og tacokrydret pølse (har et anstrengt forhold til kjøttdeig så må være pølse),paprika og fetaost. Med PepsiMax +isbiter og sitronskive.
Yummy.
Glycinello skrev: ↑ons aug 04, 2021 9:22 pmDude...SirOwen skrev: ↑ons aug 04, 2021 9:19 pmHørtes godt ut, med unntak av sjampinjongen. Klarer rett og slett ikke konsistensen, får litt sånn "tygge på fingrene til en 90 år gammel bestemor" vibes de få gangene djevelskapen ufrivillig har havnet i kjeften minFringegirl skrev: ↑ons aug 04, 2021 6:32 pm Fajitas med rømme, tacosaus, sjampinjong, mais, salat, løk, agurk, revet ost og tacokrydret pølse (har et anstrengt forhold til kjøttdeig så må være pølse),paprika og fetaost. Med PepsiMax +isbiter og sitronskive.
Yummy.
Hver sin smak, that's for sure. Selv klarer jeg ikke sopp i noen former, fotsopp inkludert.KingKongHalvor skrev: ↑ons aug 04, 2021 9:23 pmHar den følelsen for hermetisk sjampinjong, som jeg vokste opp med. Så vidt jeg husker kjøpte mutter og fatter hele brett av dette i Sverige. Men fersk sopp er noe helt annet, det liker jeg.SirOwen skrev: ↑ons aug 04, 2021 9:19 pmHørtes godt ut, med unntak av sjampinjongen. Klarer rett og slett ikke konsistensen, får litt sånn "tygge på fingrene til en 90 år gammel bestemor" vibes de få gangene djevelskapen ufrivillig har havnet i kjeften minFringegirl skrev: ↑ons aug 04, 2021 6:32 pm Fajitas med rømme, tacosaus, sjampinjong, mais, salat, løk, agurk, revet ost og tacokrydret pølse (har et anstrengt forhold til kjøttdeig så må være pølse),paprika og fetaost. Med PepsiMax +isbiter og sitronskive.
Yummy.
Må være fersk sopp, ellers får jeg samme følelse som SirOwenKingKongHalvor skrev: ↑ons aug 04, 2021 9:23 pmHar den følelsen for hermetisk sjampinjong, som jeg vokste opp med. Så vidt jeg husker kjøpte mutter og fatter hele brett av dette i Sverige. Men fersk sopp er noe helt annet, det liker jeg.SirOwen skrev: ↑ons aug 04, 2021 9:19 pmHørtes godt ut, med unntak av sjampinjongen. Klarer rett og slett ikke konsistensen, får litt sånn "tygge på fingrene til en 90 år gammel bestemor" vibes de få gangene djevelskapen ufrivillig har havnet i kjeften minFringegirl skrev: ↑ons aug 04, 2021 6:32 pm Fajitas med rømme, tacosaus, sjampinjong, mais, salat, løk, agurk, revet ost og tacokrydret pølse (har et anstrengt forhold til kjøttdeig så må være pølse),paprika og fetaost. Med PepsiMax +isbiter og sitronskive.
Yummy.
Bor du nær en skog, kan du allerede nå hente sopp. Foreløpig har det vært kantareller, ganske mye også. Vi bare tørker dem lett i solen, børster støvet av dem og fryser dem ned. Litt senere kommer resten av de lettkjennelige soppene.Fringegirl skrev: ↑ons aug 04, 2021 9:32 pmMå være fersk sopp, ellers får jeg samme følelse som SirOwenKingKongHalvor skrev: ↑ons aug 04, 2021 9:23 pmHar den følelsen for hermetisk sjampinjong, som jeg vokste opp med. Så vidt jeg husker kjøpte mutter og fatter hele brett av dette i Sverige. Men fersk sopp er noe helt annet, det liker jeg.
Værsågod.....fersk sopp helt gratis
Spiser i dag? Vet ikke. Men i går var det thaimat. Grillspyd, nudler sticky ris og diverse....og en ny ingrediens fra egen avling. Gresskar!
Jeg tror MLE har planer om å lage pai i dag, med kylling, gresskar og søtpoteter. Også en thai-oppskrift....
Pastasalat med kylling, kyllingbacon, soltørkede tomater, agurk, paprika, cherrytomater og rødløk. Hjemmelaget rømmedressing og focaccia til.
Det ble kryddersild. Fra Rema. Servert med ganske gode nypoteter, rødløk, rødbeter, kokt egg og rømme. Herlig! Men - skjønt, det kunne være mye herligere om Meny Oslo City hadde at sild fra Juvik, som de hadde før. Nå hadde de ikke fersk kryddersild i det hele tatt. Det hadde forsnyne meg ikke Meny Grønland heller. Hva er dette her da - at man ikke kan få kryddersild/spekesild i anstendige butikker i et land som flommer over av sild?!
Grillet burger med litt penslet bbq saus på. Pommes frites med dillkrydder og frisk feta-salat
DoktorS skrev: ↑tor aug 05, 2021 9:21 pm Det ble kryddersild. Fra Rema. Servert med ganske gode nypoteter, rødløk, rødbeter, kokt egg og rømme. Herlig! Men - skjønt, det kunne være mye herligere om Meny Oslo City hadde at sild fra Juvik, som de hadde før. Nå hadde de ikke fersk kryddersild i det hele tatt. Det hadde forsnyne meg ikke Meny Grønland heller. Hva er dette her da - at man ikke kan få kryddersild/spekesild i anstendige butikker i et land som flommer over av sild?!
Det er lenge siden kundene hadde noe de har å si når det kommer til vareutvalg. Nå handler alt om å ta inn varer som eier av kjeden kan tjene penger på. Og slik er kjedemakta i alle tre kjedene. Om kundene er fornøyde eller ikke det bryr de seg ingenting om, for alle må handle mat og da får kundene nøye seg med det som tilbys.
Kjenner jeg må legge inn en middagsbestilling på boknasild hos resturant mormor.DoktorS skrev: ↑tor aug 05, 2021 9:21 pm Det ble kryddersild. Fra Rema. Servert med ganske gode nypoteter, rødløk, rødbeter, kokt egg og rømme. Herlig! Men - skjønt, det kunne være mye herligere om Meny Oslo City hadde at sild fra Juvik, som de hadde før. Nå hadde de ikke fersk kryddersild i det hele tatt. Det hadde forsnyne meg ikke Meny Grønland heller. Hva er dette her da - at man ikke kan få kryddersild/spekesild i anstendige butikker i et land som flommer over av sild?!
-
- Innlegg: 2589
Kundene har så absolutt noe de skulle ha sagt, men de gjør det på feil sted. De klager på sosiale medier over dårlig vareutvalg, og nevner gjerne fantastiske markeder i Frankrike ol, steder de har vært på ferie og levet 2-ukers drømmen.Gårdsdattra skrev: ↑tor aug 05, 2021 9:28 pmDoktorS skrev: ↑tor aug 05, 2021 9:21 pm Det ble kryddersild. Fra Rema. Servert med ganske gode nypoteter, rødløk, rødbeter, kokt egg og rømme. Herlig! Men - skjønt, det kunne være mye herligere om Meny Oslo City hadde at sild fra Juvik, som de hadde før. Nå hadde de ikke fersk kryddersild i det hele tatt. Det hadde forsnyne meg ikke Meny Grønland heller. Hva er dette her da - at man ikke kan få kryddersild/spekesild i anstendige butikker i et land som flommer over av sild?!
Det er lenge siden kundene hadde noe de har å si når det kommer til vareutvalg. Nå handler alt om å ta inn varer som eier av kjeden kan tjene penger på. Og slik er kjedemakta i alle tre kjedene. Om kundene er fornøyde eller ikke det bryr de seg ingenting om, for alle må handle mat og da får kundene nøye seg med det som tilbys.
Hjemme i Norge er det tilbake til fredagstacoen, kilospakker med Norvegia til 69kr/kg, og gjerne 4 Grandiosa for en hundrings.
Hvis folk gadd å kjøpe kvalitet i hverdagen ville selvfølgelig butikkene vært fulle av det.
-
- Innlegg: 2589
Ble forøvrig stekt kyllingbryst med ris og en god salat til middag i dag. Og litt californisk i glasset.
Soletti saltstenger og cola....
Spent på om det kommer noe mere på bordet.
Bikkja får ei skål med tørrfor om en halvtime, og er bittelitt mer fornøyd enn meg.
Spent på om det kommer noe mere på bordet.
Bikkja får ei skål med tørrfor om en halvtime, og er bittelitt mer fornøyd enn meg.
Min erfaring fra slike burgere er at, ja, de er mer saftige enn standard industriburger fra frysedisken på Rema. Men hvis kjøttet ikke er krydret godt nok fra starten av, og gjerne tilsatt urter og annet snacks, blir det ofte litt smakløst.
Som Ramsay sier; the secret of a good burger lies in the spices.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute