Hva spiser og drikker du i kveld?

Svar
KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Re: Hva spiser og drikker du i kveld?

Legg inn av KingKongHalvor »

Tormund skrev: tir jan 10, 2023 8:00 pm
KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 7:54 pm
Tormund skrev: tir jan 10, 2023 7:04 pm Sesongens første skreimølje. Skrei, lever, rogn og mandelpotet. Så enkelt, men så luksus.

Med multekrem, og siste rest av kromkaker fra jula til dessert.
Så det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.

Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå. 😋
Lever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg :) Det er det jeg er vokst opp med.
Jeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.

Tormund

Legg inn av Tormund »

KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 8:06 pm
Tormund skrev: tir jan 10, 2023 8:00 pm
KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 7:54 pm

Så det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.

Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå. 😋
Lever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg :) Det er det jeg er vokst opp med.
Jeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.
Det har litt spesiell smak, det er nok enklere når man har fått det inn med morsmelka.

Har du prøvd deg på kobbekjøtt når du har vært i nordnorge?

Queenie

Legg inn av Queenie »

KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 8:06 pm
Tormund skrev: tir jan 10, 2023 8:00 pm
KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 7:54 pm

Så det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.

Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå. 😋
Lever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg :) Det er det jeg er vokst opp med.
Jeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.
Mølje er for spesielt interesserte ass...

Queenie

Legg inn av Queenie »

Rogn er digg ja, men jeg må maskere lukta som kommer ved tilberedning 😜 lærte å sette pris på det i tyveårene

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Tormund skrev: tir jan 10, 2023 8:10 pm
KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 8:06 pm
Tormund skrev: tir jan 10, 2023 8:00 pm

Lever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg :) Det er det jeg er vokst opp med.
Jeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.
Det har litt spesiell smak, det er nok enklere når man har fått det inn med morsmelka.

Har du prøvd deg på kobbekjøtt når du har vært i nordnorge?
Sel? Det har jeg ikke fått tak i, hadde gjerne prøvd.

Tormund

Legg inn av Tormund »

KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 9:43 pm
Tormund skrev: tir jan 10, 2023 8:10 pm
KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 8:06 pm

Jeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.
Det har litt spesiell smak, det er nok enklere når man har fått det inn med morsmelka.

Har du prøvd deg på kobbekjøtt når du har vært i nordnorge?
Sel? Det har jeg ikke fått tak i, hadde gjerne prøvd.
Når man snakker om selkjøtt, så er det som regel biffstykker, som er perfekt til steking og grilling.
Kobbesveiver er loffene til selene, det er kokekjøtt. De fleste som tilbereder det gjør det utendørs, fordi lukta er ganske så jævlig, men når det kommer på fatet er det en delikatesse.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Fiskeboller i hvit saus m/karri. Potet og gulrot til. Vesterålens selvfølgelig. Fruktsalat til dessert og boller til kvelds. M/rosin.

SirJames

Legg inn av SirJames »

KingKongHalvor skrev: ons jan 11, 2023 3:22 pm Fiskeboller i hvit saus m/karri. Potet og gulrot til. Vesterålens selvfølgelig. Fruktsalat til dessert og boller til kvelds. M/rosin.
Flink gutt

fargerik

Legg inn av fargerik »

Det er thaimat igjen.
Jeg blander meg ikke mye opp i dette, kona ruler på det feltet.
Ris, grønt og ytrefilet med noe hot saus og tilbehør jeg ikke vet hva heter.
Vi får middagsgjester. De kommer til å gnafse.
(jeg har tyvsmakt......dette blir sterke saker)

Someone

Legg inn av Someone »

Her hadde jeg klart å bestille matlevering på feil dag, så begynte blir litt skrapet i kjøleskapet. Men med noen kyllingfileter og sopp tatt med på farten hjem fra jobb ble det å finne frem noe ris, ymse grønnsaker, steke noen tomater og ta frem en pose Toro Bretagnesaus fra skuffen

Så blir det vel noe kvelsmat senere, men en ting er sikkert: det blir ikke noe med rosin :p

Tormund

Legg inn av Tormund »

Fortsetter i det sunne hjørnet med tunfisksalat, en boks vanlig, en boks med thai chili, blandet med crispysalat, paprika, tomater, agurk.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Trekt torsk. Servert med søtpotetmos og woket brokkoli, gulrot, løk, sjampinjong og paprika. Pluss en dæsj rømme med salt, pepper og en sitronskvis. En boks Pepsi Max til å skylle det ned med.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

SirJames skrev: ons jan 11, 2023 3:55 pm
KingKongHalvor skrev: ons jan 11, 2023 3:22 pm Fiskeboller i hvit saus m/karri. Potet og gulrot til. Vesterålens selvfølgelig. Fruktsalat til dessert og boller til kvelds. M/rosin.
Flink gutt
Fysjom!

fargerik

Legg inn av fargerik »

Glycinello skrev: ons jan 11, 2023 7:16 pm
SirJames skrev: ons jan 11, 2023 3:55 pm
KingKongHalvor skrev: ons jan 11, 2023 3:22 pm Fiskeboller i hvit saus m/karri. Potet og gulrot til. Vesterålens selvfølgelig. Fruktsalat til dessert og boller til kvelds. M/rosin.
Flink gutt
Fysjom!
Boller med rosiner er fandens verk.
Desserten her viste seg å være friterte grønne bananer og friterte søtpoteter.
Yum!
Det som gjør dette godt er det de vendes i før de blir fritert.

SirJames

Legg inn av SirJames »

fargerik skrev: ons jan 11, 2023 7:57 pm
Glycinello skrev: ons jan 11, 2023 7:16 pm
SirJames skrev: ons jan 11, 2023 3:55 pm

Flink gutt
Fysjom!
Boller med rosiner er fandens verk.
Desserten her viste seg å være friterte grønne bananer og friterte søtpoteter.
Yum!
Det som gjør dette godt er det de vendes i før de blir fritert.
Vendes i hva? Rosiner?

fargerik

Legg inn av fargerik »

SirJames skrev: tor jan 12, 2023 10:20 am
fargerik skrev: ons jan 11, 2023 7:57 pm
Glycinello skrev: ons jan 11, 2023 7:16 pm

Fysjom!
Boller med rosiner er fandens verk.
Desserten her viste seg å være friterte grønne bananer og friterte søtpoteter.
Yum!
Det som gjør dette godt er det de vendes i før de blir fritert.
Vendes i hva? Rosiner?
hehehe....skal spørre kona om det er verd å teste :-)
Rosiner er jo godt til sitt, men i boller vil jeg ikke ha dem.
Jeg vet ikke oppskriften på det disse godsakene vendes i, men rismel er jaffal en ingrediens, pluss litt hemmelig krydder og et snev sesamfrø.

Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7834

Legg inn av Big George »

Vet ikke, må være noe Gunhild Stordalen har anbefalt. Kanskje jeg til og med blir høy på meg selv av det.

fargerik

Legg inn av fargerik »

Big George skrev: tor jan 12, 2023 10:37 am Vet ikke, må være noe Gunhild Stordalen har anbefalt. Kanskje jeg til og med blir høy på meg selv av det.
Friterte bananer og søtpoteter?
Tror ikke Gunhild ville gå god for det. Det er jo fra det rike thailandske gatemat-universet, dette...

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

One pot pasta med salsiccia i kveld.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Rester skal spises opp i dag, nærmere bestemt pastaretten med marinert kalkun

Someone

Legg inn av Someone »

Ørretfilet stekt i pannen, men en slags kremet saus (fløte, melk, maizena, purre, røyklaks, parmesan, sitron og dill). Med brokkoli og pasta

fargerik

Legg inn av fargerik »

Ikke restemat av gårsdagens thaimat på meg.
Det kan MLE spise. Jeg koker poteter, gulrot, fiskepinner er hentet fra fryseren, og hvit saus fra pose kommer til.
Noen maiskorn fullbydrer retten.

Tormund

Legg inn av Tormund »

Mekker pasta bolognese i dag, godkjent av det italienske pastemakerlauget.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:36 pm Mekker pasta bolognese i dag, godkjent av det italienske pastemakerlauget.
Så hjemmelaget pasta også?😉

Tormund

Legg inn av Tormund »

KingKongHalvor skrev: tor jan 12, 2023 4:38 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:36 pm Mekker pasta bolognese i dag, godkjent av det italienske pastemakerlauget.
Så hjemmelaget pasta også?😉
Nei, men fersk sådan. Så da er den kun godkjent av det italienske bolognesesauslauget.

My mistake.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:41 pm
KingKongHalvor skrev: tor jan 12, 2023 4:38 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:36 pm Mekker pasta bolognese i dag, godkjent av det italienske pastemakerlauget.
Så hjemmelaget pasta også?😉
Nei, men fersk sådan. Så da er den kun godkjent av det italienske bolognesesauslauget.

My mistake.
Hva slags kjøtt bruker Demses i bolognesen?

fargerik

Legg inn av fargerik »

SirJames skrev: tor jan 12, 2023 5:26 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:41 pm
KingKongHalvor skrev: tor jan 12, 2023 4:38 pm

Så hjemmelaget pasta også?😉
Nei, men fersk sådan. Så da er den kun godkjent av det italienske bolognesesauslauget.

My mistake.
Hva slags kjøtt bruker Demses i bolognesen?
Jeg spiste en slik forleden dag. Innholdsfortegnelsen står på emballasjen, Fjordland har sjekk på slikt.
Hvorfor er det nedtur hver gang jeg spiser Fjordland???
Jeg spiste det i fjor eller året før det, og val heller ikke da spesielt begeistret.
Men nå har jeg kløpt Joika. Det er også lenge siden. Så lenge at retten har fått et nytt navn, som jeg ikke husker i farta.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Blir stekt torskefilet her - kjøpte på Rema. Det er jo litt upassende størrelser for enestående husholdninger - 420 gram - halvparten for lite, hele for mye... Men det mest latterlige her var at det var to flotte stykker og så lå det i midten en liten klatt - den ene fileten var på ca 200 gram, den andre 180 - og så var den tredje på knappe 40 gram.. :-D

... steker fisken. Surrer forvella purre i creme fraiche og så har jeg kokte mandelpotetes til. Det blir nok greit.

Tormund

Legg inn av Tormund »

SirJames skrev: tor jan 12, 2023 5:26 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:41 pm
KingKongHalvor skrev: tor jan 12, 2023 4:38 pm

Så hjemmelaget pasta også?😉
Nei, men fersk sådan. Så da er den kun godkjent av det italienske bolognesesauslauget.

My mistake.
Hva slags kjøtt bruker Demses i bolognesen?
Karbonadedeig, hverdagsluksus :)

SirJames

Legg inn av SirJames »

Tormund skrev: tor jan 12, 2023 5:43 pm
SirJames skrev: tor jan 12, 2023 5:26 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:41 pm

Nei, men fersk sådan. Så da er den kun godkjent av det italienske bolognesesauslauget.

My mistake.
Hva slags kjøtt bruker Demses i bolognesen?
Karbonadedeig, hverdagsluksus :)
Håper Demses forsikret Demses om at dyret ikke var blitt tvangsfóret 8-)

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»