Det finnes ikke frozzenpizza, eller knapt noe annen ferdigmat, som ikke er ultraprosessert.
Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Tror nok det meste er Mekanisk Utbeinet Kjøtt (MUK), ja. Greit at hele dyret skal brukes, slik at matsvinnet reduseres, da.
Det er vel unntak, men er det pølse eller kjøttboller består de nok mye av slintrer og rester, beinmarg, bindevev og beinrester.
Pluss smak, farge, krydder og annet snadder
Hadde de brukt kvalitetsvarer, merkevarer, ville det nok stått med store bokstaver på pakningen.
Men åkkesom...jeg smakte altså på den, og syns den var for sterk. Hver sin smak.
Eventuelt Mario
Det blir ihvertfall ikke MUK her i kveld. Det blir Stangekylling. Vet ikke om det er noe særlig, men det er ihvertfall en klump kjøtt.
For to dager siden var det mørbrad fra Botswana. Også et kjøttstykke uten mere dikkedarier. Det var godt!
For to dager siden var det mørbrad fra Botswana. Også et kjøttstykke uten mere dikkedarier. Det var godt!
-
- Innlegg: 2589
Stangekylling er god kvalitet, syns nå jeg. Men kylling må tilberedes riktig uansett kvalitet. Må være gjennomstekt men ikke tørr. Lettere å få til med lår enn med bryst. Det beste er uansett å steke en hel.
180 grader i 40- 50 minutter i stekeovnen?KingKongHalvor skrev: ↑lør mai 13, 2023 4:37 pmStangekylling er god kvalitet, syns nå jeg. Men kylling må tilberedes riktig uansett kvalitet. Må være gjennomstekt men ikke tørr. Lettere å få til med lår enn med bryst. Det beste er uansett å steke en hel.
-
- Innlegg: 2589
Flere måter å steke på, jeg følger ofte produsentens råd, har jo gjerne med størrelse å gjøre. Denne metoden funker alltid for meg:fargerik skrev: ↑lør mai 13, 2023 4:39 pm180 grader i 40- 50 minutter i stekeovnen?KingKongHalvor skrev: ↑lør mai 13, 2023 4:37 pmStangekylling er god kvalitet, syns nå jeg. Men kylling må tilberedes riktig uansett kvalitet. Må være gjennomstekt men ikke tørr. Lettere å få til med lår enn med bryst. Det beste er uansett å steke en hel.
https://www.stangegardsprodukter.no/opp ... kt-kylling
-
- Innlegg: 2589
Her blir det en liten forrett med salat og argentinske villreker, toppet med sweet chili. Fenocchio Rosata igjen fra i går, passer bra til dette også.
Så blir det klassikeren da - stekt torsk med ertepuré, stekt bacon, bakte cherrytomater og noen bakte småpoteter og rødvinssaus. Prøver ikke å finne opp kruttet her heller, en snill beaujolais passer perfekt.
Så blir det klassikeren da - stekt torsk med ertepuré, stekt bacon, bakte cherrytomater og noen bakte småpoteter og rødvinssaus. Prøver ikke å finne opp kruttet her heller, en snill beaujolais passer perfekt.
OK. Jeg følger rådet siden du er den som har peilingKingKongHalvor skrev: ↑lør mai 13, 2023 4:42 pmFlere måter å steke på, jeg følger ofte produsentens råd, har jo gjerne med størrelse å gjøre. Denne metoden funker alltid for meg:fargerik skrev: ↑lør mai 13, 2023 4:39 pm180 grader i 40- 50 minutter i stekeovnen?KingKongHalvor skrev: ↑lør mai 13, 2023 4:37 pm
Stangekylling er god kvalitet, syns nå jeg. Men kylling må tilberedes riktig uansett kvalitet. Må være gjennomstekt men ikke tørr. Lettere å få til med lår enn med bryst. Det beste er uansett å steke en hel.
https://www.stangegardsprodukter.no/opp ... kt-kylling
Tommel er gitt på forhånd.
I dag ble det ganske enkelt skalldyr etter påkjenningen Chesterfield-Notts County.
Kun ferske baguetter og Kviteseidsmør/majones til. Samt ei ørlita flaske Chablis.
Kun ferske baguetter og Kviteseidsmør/majones til. Samt ei ørlita flaske Chablis.
Kylling, pasta og ostepopsaus.
Stekte lårfilet sammen med litt løk, hvitløk og paprika samtidig som jeg kokte pastaskruer.
Saus: kok opp 4 dl. vann tilsett 2 liter ostepop, rør til det løser seg opp(+litt cayennepepper)og småkok til ønsket konsistens.
Ble overrakende godt, terningkast 4+.
Stekte lårfilet sammen med litt løk, hvitløk og paprika samtidig som jeg kokte pastaskruer.
Saus: kok opp 4 dl. vann tilsett 2 liter ostepop, rør til det løser seg opp(+litt cayennepepper)og småkok til ønsket konsistens.
Ble overrakende godt, terningkast 4+.
Salat med marinert kylling, bacon, avokado, paprika, soltørket tomat, tomat, rødløk, agurk, ruccola og isberg. Pakket pent inn i tortillalefser med aioli som smørning. Pepsi Max i glasset for anledningen.
Det blir nok Kasseler med nykål her i dag. I går grillpølser med brød, etter to dager med mye festing/drikking...
Torsdag var det 20-års jubileum for vårt danske eierselskap. Ca 200 til middag. Hovedretten var høgrygg som var veldig bra tilberedt, og tilbehøret også meget bra. En slags rødvinssaus og fine grønnsaker, dessuten "grillet smør" - er vel mer brunet da, men det var godt, smakte litt røkt.
Tar tid å servere 200, men det var egentlig treghet i bordplassering og forsinkelse før dette som var det eneste negative...
... det stod en suppetallerken med reker og litt smått annet, blant annet en slags "krem" på bordet da vi satte oss. Da tiden gikk, begynte mannen ved siden av meg å spise, for han var så sulten - om han hadde sett menyen, så skulle dette altså være suppe... Jeg sa jo fra, og da stoppe han seg selv, og en annen kar på bordet som gjorde det samme...
... enda mer komisk ble det da selveste CEO sa at vi bare måtte begynne å spise rekene! Og den mannen oppgir jo som hobby "fine dining", så han burde kanskje vite bedre...
Nuvel. Skalldyrsuppe ble det etter hvert, og den smakte veldig bra. Leitz Riesling også bra vin til. Og den franske røde også fin. Og vin stod på bordet. Så det holdt.
Torsdag var det 20-års jubileum for vårt danske eierselskap. Ca 200 til middag. Hovedretten var høgrygg som var veldig bra tilberedt, og tilbehøret også meget bra. En slags rødvinssaus og fine grønnsaker, dessuten "grillet smør" - er vel mer brunet da, men det var godt, smakte litt røkt.
Tar tid å servere 200, men det var egentlig treghet i bordplassering og forsinkelse før dette som var det eneste negative...
... det stod en suppetallerken med reker og litt smått annet, blant annet en slags "krem" på bordet da vi satte oss. Da tiden gikk, begynte mannen ved siden av meg å spise, for han var så sulten - om han hadde sett menyen, så skulle dette altså være suppe... Jeg sa jo fra, og da stoppe han seg selv, og en annen kar på bordet som gjorde det samme...
... enda mer komisk ble det da selveste CEO sa at vi bare måtte begynne å spise rekene! Og den mannen oppgir jo som hobby "fine dining", så han burde kanskje vite bedre...
Nuvel. Skalldyrsuppe ble det etter hvert, og den smakte veldig bra. Leitz Riesling også bra vin til. Og den franske røde også fin. Og vin stod på bordet. Så det holdt.
I dag blir det gjester på grilling, så blir en slags "mixed grill": To typer salciccia pølser, lammekoteletter, grillskiver og slider av kjøtt. Så blir dte også noen skiver av søtpotet, squash, paprika og sellerirot på grillen
Pizzarester.
Jeg laget like mye pizza som jeg bruker å lage, men tenkte ikke på at vi bare var to stykker som var tilstede.
Og så måtte jeg ha plass til taffelsticks og krokanrull.
Jeg laget like mye pizza som jeg bruker å lage, men tenkte ikke på at vi bare var to stykker som var tilstede.
Og så måtte jeg ha plass til taffelsticks og krokanrull.
Ble en restepreget søndag her også. Pastasalat med stort sett samme ingredienser som i går. Uten tortillalefser og aioli, men med fetaost, hjemmelaget dressing og rundstykker.
Det ble grillmat i dag, både svin og lam.
Og en egen spesialitet jeg stod for, ramsløksmør! Anbefales å smøre inn kjøttet etter at det er stekt og fortsatt varmt. Smaken blir himmelsk.
Og en egen spesialitet jeg stod for, ramsløksmør! Anbefales å smøre inn kjøttet etter at det er stekt og fortsatt varmt. Smaken blir himmelsk.
Kylling overlår, dog laget på en ny måte. Først 10 min i dampovnen, så på varmluft med litt krydder til skinnet var sprøtt. Servet med ovnbakt søtpotetstaver, sukkererter og brokkoli. Og en modifisert Knorr posebearnaisesaus, laget på blant annet creme fraiche, chili, eple og basilikum
I dag ble det litt frukt, nøtter, twist, et par liter kaffi, lunken Pepsi Max og pizza fra Pizzabakeren. Personalmøte på jobben med andre ord.
I dag ble det DIGG mat på mitt nye go to place.
Appetizer on the house;
Dagens middag;
Dagens dessert;
Appetizer on the house;
► Show Spoiler
► Show Spoiler
► Show Spoiler
16. mai i dag, da blir det til å kose seg med Snøkrabbe og Jean-Marc Brocard Petit Chablis
Coop Mega på Madla Amfi har hatt tilbud på Snøkrabbe i over en måned til 399 kr/kg, det er nesten bare en fjerdedel av prisen på Kongekrabbe. Jeg syns Snøkrabbe smaker minst like godt og dessuten slipper man svindelen med å kjøpe en masse frosset vann, som er tilfelle når man kjøper den svindyre Kongekrabben.
Coop Mega på Madla Amfi har hatt tilbud på Snøkrabbe i over en måned til 399 kr/kg, det er nesten bare en fjerdedel av prisen på Kongekrabbe. Jeg syns Snøkrabbe smaker minst like godt og dessuten slipper man svindelen med å kjøpe en masse frosset vann, som er tilfelle når man kjøper den svindyre Kongekrabben.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute