Boller med div pålegg er DIGGGlycinello skrev: ↑lør feb 04, 2023 7:58 pm
Tidligere i dag; Seks nybakte boller med brunost (selvsagt med smør under), nugatti, peanøttsmør og jordbærsyltetøy. Tror jeg kunne spist seks til, men fornuften slo inn (til slutt).
Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
-
- Innlegg: 2589
Bare si at champagne og amarone funker helt fint på samme dag.
Skalldyrene smakte godt, bonusen kommer senere, i morgen koker jeg kraft, det blir 4-5 supre porsjoner til saus, risotto ol.
Skalldyrene smakte godt, bonusen kommer senere, i morgen koker jeg kraft, det blir 4-5 supre porsjoner til saus, risotto ol.
Når de i tillegg er verdens beste (diskusjon slutt) og rykende ferske så er det vanskelig å stoppe ja;)SirJames skrev: ↑lør feb 04, 2023 9:47 pmBoller med div pålegg er DIGGGlycinello skrev: ↑lør feb 04, 2023 7:58 pm
Tidligere i dag; Seks nybakte boller med brunost (selvsagt med smør under), nugatti, peanøttsmør og jordbærsyltetøy. Tror jeg kunne spist seks til, men fornuften slo inn (til slutt).
-
- Innlegg: 2589
Tangzhong da formoder jeg? Hvis ikke må jeg nok utfordre deg på «verdens beste»Glycinello skrev: ↑lør feb 04, 2023 11:10 pmNår de i tillegg er verdens beste (diskusjon slutt) og rykende ferske så er det vanskelig å stoppe ja;)SirJames skrev: ↑lør feb 04, 2023 9:47 pmBoller med div pålegg er DIGGGlycinello skrev: ↑lør feb 04, 2023 7:58 pm
Tidligere i dag; Seks nybakte boller med brunost (selvsagt med smør under), nugatti, peanøttsmør og jordbærsyltetøy. Tror jeg kunne spist seks til, men fornuften slo inn (til slutt).
Mammas hjemmebakte boller gruser Tangzhong. LETT. Selv om jeg aldri har smakt boller bakt på Tangzhong-metoden;)KingKongHalvor skrev: ↑lør feb 04, 2023 11:14 pmTangzhong da formoder jeg? Hvis ikke må jeg nok utfordre deg på «verdens beste»Glycinello skrev: ↑lør feb 04, 2023 11:10 pmNår de i tillegg er verdens beste (diskusjon slutt) og rykende ferske så er det vanskelig å stoppe ja;)
-
- Innlegg: 2589
Da bør du prøve, det er faktisk ikke tomt skryt. Jeg ble svært overrasket, var veldig skeptisk.Glycinello skrev: ↑lør feb 04, 2023 11:22 pmMammas hjemmebakte boller gruser Tangzhong. LETT. Selv om jeg aldri har smakt boller bakt på Tangzhong-metoden;)KingKongHalvor skrev: ↑lør feb 04, 2023 11:14 pmTangzhong da formoder jeg? Hvis ikke må jeg nok utfordre deg på «verdens beste»Glycinello skrev: ↑lør feb 04, 2023 11:10 pm
Når de i tillegg er verdens beste (diskusjon slutt) og rykende ferske så er det vanskelig å stoppe ja;)
Will do:)KingKongHalvor skrev: ↑lør feb 04, 2023 11:25 pmDa bør du prøve, det er faktisk ikke tomt skryt. Jeg ble svært overrasket, var veldig skeptisk.Glycinello skrev: ↑lør feb 04, 2023 11:22 pmMammas hjemmebakte boller gruser Tangzhong. LETT. Selv om jeg aldri har smakt boller bakt på Tangzhong-metoden;)KingKongHalvor skrev: ↑lør feb 04, 2023 11:14 pm
Tangzhong da formoder jeg? Hvis ikke må jeg nok utfordre deg på «verdens beste»
Noen som har hevdet noe annet?KingKongHalvor skrev: ↑lør feb 04, 2023 10:19 pm Bare si at champagne og amarone funker helt fint på samme dag.
Er du på safaritur?DoktorS skrev: ↑lør feb 04, 2023 7:23 pm Det ble en tur nede på hjørnet av hotellet her i Cape Town. Hentet meg en McFeast med tilbehør. Hadde tenkt meg ut å spise i kveld igjen, men så ble jeg bare veldig trøtt og orka ikke manne meg opp til å finne restaurant. Og uansett hadde det blitt en kort kveld. Har blitt en del å drikke de første dagene... Synes burgeren var litt soggy, på sett og vis, men men - det er jo det det er.
-
- Innlegg: 2589
Fråtser litt i helgen, blir sliders til lunsj.
Middag blir stekt Frøyalaks, tenker det blir med wok og ris. Og jaggu er det et par glass champagne igjen, livet er herlig.
Middag blir stekt Frøyalaks, tenker det blir med wok og ris. Og jaggu er det et par glass champagne igjen, livet er herlig.
Lasagne, i form av Gladkokkens oppskrift, dog med å kutte noen få hjørnet og bytte ut som småting. Men ferdige pastaplater, rett fra pakken, merket Barilla
Drikke til ble Santa Claustaler
Drikke til ble Santa Claustaler
-
- Innlegg: 2589
Det er nok min favorittoppskrift, nærmest en perfekt lasagne. Jeg legger nok til litt mer krydder og ikke minst soltørket tomat. En egen personlig vri må jo til.
Jeg byttet ut gul med rød løk. La til litt stjerneanis, men droppet mozzarellaen på toppen og hadde kun Jarlsberg. Eller så føler jeg at jeg uansett oppskrift, lager for lite bechamelKingKongHalvor skrev: ↑søn feb 05, 2023 7:22 pmDet er nok min favorittoppskrift, nærmest en perfekt lasagne. Jeg legger nok til litt mer krydder og ikke minst soltørket tomat. En egen personlig vri må jo til.
Nei, dyrene i Afrika skal få være i fred for min del. Men Sør-Afrika har så mye annet. Her i Cape Town er det mye å se og gjøre... Maten er veldig god og veldig billig...startelver skrev: ↑søn feb 05, 2023 2:04 pmEr du på safaritur?DoktorS skrev: ↑lør feb 04, 2023 7:23 pm Det ble en tur nede på hjørnet av hotellet her i Cape Town. Hentet meg en McFeast med tilbehør. Hadde tenkt meg ut å spise i kveld igjen, men så ble jeg bare veldig trøtt og orka ikke manne meg opp til å finne restaurant. Og uansett hadde det blitt en kort kveld. Har blitt en del å drikke de første dagene... Synes burgeren var litt soggy, på sett og vis, men men - det er jo det det er.
Prøvde også gladkokken sin oppskrift sist gang jeg lagde lasagne, må være så beskjeden å innrømme at min egen er bedre.KingKongHalvor skrev: ↑søn feb 05, 2023 7:22 pmDet er nok min favorittoppskrift, nærmest en perfekt lasagne. Jeg legger nok til litt mer krydder og ikke minst soltørket tomat. En egen personlig vri må jo til.
-
- Innlegg: 2589
Kunne du tenke deg å dele oppskriften?Tormund skrev: ↑søn feb 05, 2023 10:02 pmPrøvde også gladkokken sin oppskrift sist gang jeg lagde lasagne, må være så beskjeden å innrømme at min egen er bedre.KingKongHalvor skrev: ↑søn feb 05, 2023 7:22 pmDet er nok min favorittoppskrift, nærmest en perfekt lasagne. Jeg legger nok til litt mer krydder og ikke minst soltørket tomat. En egen personlig vri må jo til.
Konas lasagne kommer fra en oppskrift fra et ukeblad fra 80-tallet. Den er dritgod. Hun har jo tweaket den litt opp gjennom årene, men svigermors ringpermer med oppskriftsutklipp har flere ganger levert overraskende bra
Noen har hvit måned uten alkohol i januar. Det gidder ikke jeg. Jeg drikker ikke så mye at jeg føler et behov for å ta en «tvunget» pause.
Min hvite måned gjelder brunsausmiddag. Jeg blir så lei av tunge retter i jula at jeg tar en pause.
Men i dag ble det småsteik/sosakjøtt/kjøtt i mørke. Og det var den beste jeg har laga. Sausen ble passe tjukk, poteten var kokt til perfeksjon, grønnsakene var perfekt al dente, kjøttet kunne man spist med skje og hjemmerørt tyttebærsyltetøy er digg.
Jeg ga meg selv terningkast 6.
Og jeg laga såpass mye at det blir en hurtigvariant av brun lapskaus i morra.
Min hvite måned gjelder brunsausmiddag. Jeg blir så lei av tunge retter i jula at jeg tar en pause.
Men i dag ble det småsteik/sosakjøtt/kjøtt i mørke. Og det var den beste jeg har laga. Sausen ble passe tjukk, poteten var kokt til perfeksjon, grønnsakene var perfekt al dente, kjøttet kunne man spist med skje og hjemmerørt tyttebærsyltetøy er digg.
Jeg ga meg selv terningkast 6.
Og jeg laga såpass mye at det blir en hurtigvariant av brun lapskaus i morra.
Bruker ikke oppskrift på tomatbaserte retter, det er min spesialitet, enten blir det helt vanvittig bra, eller så blir det bare vanvittig bra. Nok en gang, i all beskjedenhetKingKongHalvor skrev: ↑søn feb 05, 2023 10:13 pmKunne du tenke deg å dele oppskriften?Tormund skrev: ↑søn feb 05, 2023 10:02 pmPrøvde også gladkokken sin oppskrift sist gang jeg lagde lasagne, må være så beskjeden å innrømme at min egen er bedre.KingKongHalvor skrev: ↑søn feb 05, 2023 7:22 pm
Det er nok min favorittoppskrift, nærmest en perfekt lasagne. Jeg legger nok til litt mer krydder og ikke minst soltørket tomat. En egen personlig vri må jo til.
Det er samenes nasjonaldag, så her må vaffelhjenet frem.
Må bare stikke på rema og kjøpe en reinsdyrgjerne.
Må bare stikke på rema og kjøpe en reinsdyrgjerne.
Kyllingkjøttboller ble laget i går så da trengs de bare å varmes i ovnen. Serveres med tagliatelli og en slags spinatsaus. Og masse parmesan. Kanskje noen tomater også til
-
- Innlegg: 845
-
- Innlegg: 2589
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute