Hva spiser og drikker du i kveld?

Svar
SirJames

Re: Hva spiser og drikker du i kveld?

Legg inn av SirJames »

KingKongHalvor skrev: fre des 02, 2022 5:29 pm
SirJames skrev: fre des 02, 2022 5:22 pmTaco
Sjokk😂
Spiser ikke taco hver fredag, påsan 8-)

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

SirJames skrev: fre des 02, 2022 5:29 pm
KingKongHalvor skrev: fre des 02, 2022 5:29 pm
SirJames skrev: fre des 02, 2022 5:22 pmTaco
Sjokk😂
Spiser ikke taco hver fredag, påsan 8-)
Haha, du og Ale, tacokongene.

SirJames

Legg inn av SirJames »

KingKongHalvor skrev: fre des 02, 2022 6:02 pm
SirJames skrev: fre des 02, 2022 5:29 pm
KingKongHalvor skrev: fre des 02, 2022 5:29 pm

Sjokk😂
Spiser ikke taco hver fredag, påsan 8-)
Haha, du og Ale, tacokongene.
Så taco 2-3 ganger pr mnd = tacokonge?

Okay, Toro-kongen.

InsVerderben

Legg inn av InsVerderben »

I hovedsak rester fra i går:
Oppvarmet brun saus, kokte poteter og surkål der det i kveld suppleres med hardstekte, skinnfrie kjøttpølser som proteinkilde.

startelver

Legg inn av startelver »

Ble bare stekte egg og stekte poteter i dag med sweet chilisaus og friterte tomater. Man tar det man har i kjøleskapet.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

SirJames skrev: fre des 02, 2022 6:08 pm
KingKongHalvor skrev: fre des 02, 2022 6:02 pm
SirJames skrev: fre des 02, 2022 5:29 pm

Spiser ikke taco hver fredag, påsan 8-)
Haha, du og Ale, tacokongene.
Så taco 2-3 ganger pr mnd = tacokonge?

Okay, Toro-kongen.
Det holder til kongetittelen her.😉

Jada, Toro er en god hjelper innimellom, jeg er ikke Hellstrøm

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Pizza i kveld. Med skinke, bacon, rødløk, cherrytomater, tomatsaus og en mix av jarlsberg og mozzarella. Salat ved siden og fanta zero i glasset.

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

KingKongHalvor skrev: fre des 02, 2022 7:11 pm
Jada, Toro er en god hjelper innimellom, jeg er ikke Hellstrøm
Kom det fra den kanten :D

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Chromeback skrev: fre des 02, 2022 8:04 pm
KingKongHalvor skrev: fre des 02, 2022 7:11 pm
Jada, Toro er en god hjelper innimellom, jeg er ikke Hellstrøm
Kom det fra den kanten :D
Sånn er det her, ikke noe midt i mellom - enten Hellstrøm eller Torokongen.
Og jeg er litt usikker på hva som er best og verst.😅

Feelsocl

Legg inn av Feelsocl »

Jeg ender opp som Hellstrøm. Siden jeg vokser opp med online-løsninger til forskjell fra Øyvind.


I dag stiller jeg med løvstek, hollandaisesaus og Eldorado potetmos. Nå har jeg gitt den eldoradoen nok forsøk, så blir stopp med den.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Feelsocl skrev: fre des 02, 2022 8:23 pm Jeg ender opp som Hellstrøm. Siden jeg vokser opp med online-løsninger til forskjell fra Øyvind.


I dag stiller jeg med løvstek, hollandaisesaus og Eldorado potetmos. Nå har jeg gitt den eldoradoen nok forsøk, så blir stopp med den.
Lag din egen, det er veldig lite krevende, og mye bedre.

Feelsocl

Legg inn av Feelsocl »

KingKongHalvor skrev: fre des 02, 2022 9:12 pm
Feelsocl skrev: fre des 02, 2022 8:23 pm Jeg ender opp som Hellstrøm. Siden jeg vokser opp med online-løsninger til forskjell fra Øyvind.


I dag stiller jeg med løvstek, hollandaisesaus og Eldorado potetmos. Nå har jeg gitt den eldoradoen nok forsøk, så blir stopp med den.
Lag din egen, det er veldig lite krevende, og mye bedre.
Jepp. Noe forslag til hva en bør/ikke bør ha i? Vann f.eks

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Feelsocl skrev: fre des 02, 2022 9:21 pm
KingKongHalvor skrev: fre des 02, 2022 9:12 pm
Feelsocl skrev: fre des 02, 2022 8:23 pm Jeg ender opp som Hellstrøm. Siden jeg vokser opp med online-løsninger til forskjell fra Øyvind.


I dag stiller jeg med løvstek, hollandaisesaus og Eldorado potetmos. Nå har jeg gitt den eldoradoen nok forsøk, så blir stopp med den.
Lag din egen, det er veldig lite krevende, og mye bedre.
Jepp. Noe forslag til hva en bør/ikke bør ha i? Vann f.eks
Du koker potetene i vann, skrell og skjær i terninger, da er de ferdigkokt på 15 min. Kok uten salt. Så moser du, blander med smør og melk eller fløte. Smak til med salt og pepper. Gjerne litt gressløk.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Enig med KingKongToro, potetmos må være hjemmelaget 😎

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Hadde i grunnen tenkt meg på Bondens Marked i dag, men det fristet mer med en kortere tur og å tilbringe dagen i sofaen. Og veldig mye matlaging, type vilt av noe slag, fristet heller ikke. Julemat er det litt for sent å bestemme seg for (utvanning av pinnekjøtt/salting av ribbe)... så da blir det rett og slett storfekjøtt for tredje helg på rad. Denne gangen et fint passe stykke Xtra, 800 grams entrecote, som ser fint ut. Blir helt enkelt tilbehør - tenker kryddersmør, råstekte poteter og harry cuvert. En grei Bordeaux til dette sikrer kvelden.

lsklars

Legg inn av lsklars »

Ribbe.

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

KingKongHalvor skrev: fre des 02, 2022 9:29 pm
Feelsocl skrev: fre des 02, 2022 9:21 pm
KingKongHalvor skrev: fre des 02, 2022 9:12 pm

Lag din egen, det er veldig lite krevende, og mye bedre.
Jepp. Noe forslag til hva en bør/ikke bør ha i? Vann f.eks
Du koker potetene i vann, skrell og skjær i terninger, da er de ferdigkokt på 15 min. Kok uten salt. Så moser du, blander med smør og melk eller fløte. Smak til med salt og pepper. Gjerne litt gressløk.
Ønsker man å være litt frekk, så er det mulig å smelte inn litt ost i mosen også.

morrisey

Legg inn av morrisey »

Chromeback skrev: lør des 03, 2022 1:56 pm
KingKongHalvor skrev: fre des 02, 2022 9:29 pm
Feelsocl skrev: fre des 02, 2022 9:21 pm

Jepp. Noe forslag til hva en bør/ikke bør ha i? Vann f.eks
Du koker potetene i vann, skrell og skjær i terninger, da er de ferdigkokt på 15 min. Kok uten salt. Så moser du, blander med smør og melk eller fløte. Smak til med salt og pepper. Gjerne litt gressløk.
Ønsker man å være litt frekk, så er det mulig å smelte inn litt ost i mosen også.
Personlig har jeg litt hvitløkspasta i vannet når jeg koker potetene. Synes det setter en liten spiss på.

fargerik

Legg inn av fargerik »

Jeg skal ut på den daglige treningsøkta på jernhesten, og kommer til å stikke innom rema og kjøpe Toro muyzaka, ost og kjøttdeig.
Da sier det seg selv hva vi spiser i kveld. Lettvint og godt.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Chromeback skrev: lør des 03, 2022 1:56 pm
KingKongHalvor skrev: fre des 02, 2022 9:29 pm
Feelsocl skrev: fre des 02, 2022 9:21 pm

Jepp. Noe forslag til hva en bør/ikke bør ha i? Vann f.eks
Du koker potetene i vann, skrell og skjær i terninger, da er de ferdigkokt på 15 min. Kok uten salt. Så moser du, blander med smør og melk eller fløte. Smak til med salt og pepper. Gjerne litt gressløk.
Ønsker man å være litt frekk, så er det mulig å smelte inn litt ost i mosen også.
Det er deilig frekt;) Har prøvd meg med hvitløk/soltørket tomat/pesto i potetmosen også.
Spørs om det ikke blir potetmos senere eller i morgen...

TheBaseline

Legg inn av TheBaseline »

Blir frossenpizza i kveld.

startelver

Legg inn av startelver »

Blir kylling igjen, men har gått tom for pastacurry til sataysausen så blir en mere norsk kylling i dag.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Chromeback skrev: lør des 03, 2022 1:56 pm
KingKongHalvor skrev: fre des 02, 2022 9:29 pm
Feelsocl skrev: fre des 02, 2022 9:21 pm

Jepp. Noe forslag til hva en bør/ikke bør ha i? Vann f.eks
Du koker potetene i vann, skrell og skjær i terninger, da er de ferdigkokt på 15 min. Kok uten salt. Så moser du, blander med smør og melk eller fløte. Smak til med salt og pepper. Gjerne litt gressløk.
Ønsker man å være litt frekk, så er det mulig å smelte inn litt ost i mosen også.
Den litt mer avanserte varianten er å bake potetene i stedet for å koke. Tar seff mye mer tid, men smaken blir annerledes. Smør og rømme/creme fraîche, og iblandet sprøstekt bacon med fettet.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Det blir panert hysefilet med karristuede grønnsaker i kveld. Og en god rødvin til.

Holder på med søndagsmiddag også, koker en røkt svineknoke, skal bli til god, gammeldags ertesuppe i morgen. Det er godt en gang i året.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Hm, tenkte jeg det ikke - var egentlig litt "matlei", og selv om entrecoten smakte bra, føltes det litt som et pliktløp dette måltidet. Slik er det bare av og til. Dog - kryddersmøret var nydelig - mye hvitløk, Ras el hanout, litt sennepspulver etc etc....

... rødvinen smakte utmerket.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Wraps med grillet kylling, salat og hvitløksrømme med en touch av sriracha.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Marinert ytrefilét av svin, mandelpoteter, syltet rødløk og peppersaus

morrisey

Legg inn av morrisey »

I dag ble det ungarsk gulasjsuppe. Noe av det beste jeg spiser, faktisk.

Ormen den lange

Legg inn av Ormen den lange »

morrisey skrev: lør des 03, 2022 11:19 pm I dag ble det ungarsk gulasjsuppe. Noe av det beste jeg spiser, faktisk.
Første gang jeg spiste ungarsk gulasjsuppe, var på et hotel i Dubai. Den spiste jeg der igjen ved senere besøk. Da jeg kom hjem Norge, måtte jeg bare kjøpe og smake på den norske varianten. Og selv om jeg på ingen måte er noen gourmatisk feinschmecher, så ble jeg ikke overbevist av smaken. Det hender rett som det er, at den originale retten smaker best. Men for all del. Andre retter, andre ganer, og andre smaker. I dagens Norge, tror jeg majoriteten, har vent seg til et stadig sterkere og mervariert krydderinnhold, i selv tradisjonelle norske middagsretter. :D

Someone

Legg inn av Someone »

Lenge siden jeg har laget mat selv nå, i går ble det indisk take-away fra Haveli her i Asker. Dagen før var middagen (eller nattmaten) en "beef ragu" inntatt på et fly mellom Singapore og København

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»