Spiser ikke taco hver fredag, påsan
Hva spiser og drikker du i kveld?
-
- Innlegg: 2589
Så taco 2-3 ganger pr mnd = tacokonge?KingKongHalvor skrev: ↑fre des 02, 2022 6:02 pmHaha, du og Ale, tacokongene.
Okay, Toro-kongen.
I hovedsak rester fra i går:
Oppvarmet brun saus, kokte poteter og surkål der det i kveld suppleres med hardstekte, skinnfrie kjøttpølser som proteinkilde.
Oppvarmet brun saus, kokte poteter og surkål der det i kveld suppleres med hardstekte, skinnfrie kjøttpølser som proteinkilde.
Ble bare stekte egg og stekte poteter i dag med sweet chilisaus og friterte tomater. Man tar det man har i kjøleskapet.
-
- Innlegg: 2589
Det holder til kongetittelen her.
Jada, Toro er en god hjelper innimellom, jeg er ikke Hellstrøm
Pizza i kveld. Med skinke, bacon, rødløk, cherrytomater, tomatsaus og en mix av jarlsberg og mozzarella. Salat ved siden og fanta zero i glasset.
Kom det fra den kantenKingKongHalvor skrev: ↑fre des 02, 2022 7:11 pm
Jada, Toro er en god hjelper innimellom, jeg er ikke Hellstrøm
-
- Innlegg: 2589
Sånn er det her, ikke noe midt i mellom - enten Hellstrøm eller Torokongen.Chromeback skrev: ↑fre des 02, 2022 8:04 pmKom det fra den kantenKingKongHalvor skrev: ↑fre des 02, 2022 7:11 pm
Jada, Toro er en god hjelper innimellom, jeg er ikke Hellstrøm
Og jeg er litt usikker på hva som er best og verst.
Jeg ender opp som Hellstrøm. Siden jeg vokser opp med online-løsninger til forskjell fra Øyvind.
I dag stiller jeg med løvstek, hollandaisesaus og Eldorado potetmos. Nå har jeg gitt den eldoradoen nok forsøk, så blir stopp med den.
I dag stiller jeg med løvstek, hollandaisesaus og Eldorado potetmos. Nå har jeg gitt den eldoradoen nok forsøk, så blir stopp med den.
-
- Innlegg: 2589
Lag din egen, det er veldig lite krevende, og mye bedre.
Jepp. Noe forslag til hva en bør/ikke bør ha i? Vann f.eksKingKongHalvor skrev: ↑fre des 02, 2022 9:12 pmLag din egen, det er veldig lite krevende, og mye bedre.
-
- Innlegg: 2589
Du koker potetene i vann, skrell og skjær i terninger, da er de ferdigkokt på 15 min. Kok uten salt. Så moser du, blander med smør og melk eller fløte. Smak til med salt og pepper. Gjerne litt gressløk.Feelsocl skrev: ↑fre des 02, 2022 9:21 pmJepp. Noe forslag til hva en bør/ikke bør ha i? Vann f.eksKingKongHalvor skrev: ↑fre des 02, 2022 9:12 pmLag din egen, det er veldig lite krevende, og mye bedre.
Hadde i grunnen tenkt meg på Bondens Marked i dag, men det fristet mer med en kortere tur og å tilbringe dagen i sofaen. Og veldig mye matlaging, type vilt av noe slag, fristet heller ikke. Julemat er det litt for sent å bestemme seg for (utvanning av pinnekjøtt/salting av ribbe)... så da blir det rett og slett storfekjøtt for tredje helg på rad. Denne gangen et fint passe stykke Xtra, 800 grams entrecote, som ser fint ut. Blir helt enkelt tilbehør - tenker kryddersmør, råstekte poteter og harry cuvert. En grei Bordeaux til dette sikrer kvelden.
Ønsker man å være litt frekk, så er det mulig å smelte inn litt ost i mosen også.KingKongHalvor skrev: ↑fre des 02, 2022 9:29 pmDu koker potetene i vann, skrell og skjær i terninger, da er de ferdigkokt på 15 min. Kok uten salt. Så moser du, blander med smør og melk eller fløte. Smak til med salt og pepper. Gjerne litt gressløk.Feelsocl skrev: ↑fre des 02, 2022 9:21 pmJepp. Noe forslag til hva en bør/ikke bør ha i? Vann f.eksKingKongHalvor skrev: ↑fre des 02, 2022 9:12 pm
Lag din egen, det er veldig lite krevende, og mye bedre.
Personlig har jeg litt hvitløkspasta i vannet når jeg koker potetene. Synes det setter en liten spiss på.Chromeback skrev: ↑lør des 03, 2022 1:56 pmØnsker man å være litt frekk, så er det mulig å smelte inn litt ost i mosen også.KingKongHalvor skrev: ↑fre des 02, 2022 9:29 pmDu koker potetene i vann, skrell og skjær i terninger, da er de ferdigkokt på 15 min. Kok uten salt. Så moser du, blander med smør og melk eller fløte. Smak til med salt og pepper. Gjerne litt gressløk.
Jeg skal ut på den daglige treningsøkta på jernhesten, og kommer til å stikke innom rema og kjøpe Toro muyzaka, ost og kjøttdeig.
Da sier det seg selv hva vi spiser i kveld. Lettvint og godt.
Da sier det seg selv hva vi spiser i kveld. Lettvint og godt.
Det er deilig frekt;) Har prøvd meg med hvitløk/soltørket tomat/pesto i potetmosen også.Chromeback skrev: ↑lør des 03, 2022 1:56 pmØnsker man å være litt frekk, så er det mulig å smelte inn litt ost i mosen også.KingKongHalvor skrev: ↑fre des 02, 2022 9:29 pmDu koker potetene i vann, skrell og skjær i terninger, da er de ferdigkokt på 15 min. Kok uten salt. Så moser du, blander med smør og melk eller fløte. Smak til med salt og pepper. Gjerne litt gressløk.
Spørs om det ikke blir potetmos senere eller i morgen...
Blir kylling igjen, men har gått tom for pastacurry til sataysausen så blir en mere norsk kylling i dag.
-
- Innlegg: 2589
Den litt mer avanserte varianten er å bake potetene i stedet for å koke. Tar seff mye mer tid, men smaken blir annerledes. Smør og rømme/creme fraîche, og iblandet sprøstekt bacon med fettet.Chromeback skrev: ↑lør des 03, 2022 1:56 pmØnsker man å være litt frekk, så er det mulig å smelte inn litt ost i mosen også.KingKongHalvor skrev: ↑fre des 02, 2022 9:29 pmDu koker potetene i vann, skrell og skjær i terninger, da er de ferdigkokt på 15 min. Kok uten salt. Så moser du, blander med smør og melk eller fløte. Smak til med salt og pepper. Gjerne litt gressløk.
-
- Innlegg: 2589
Det blir panert hysefilet med karristuede grønnsaker i kveld. Og en god rødvin til.
Holder på med søndagsmiddag også, koker en røkt svineknoke, skal bli til god, gammeldags ertesuppe i morgen. Det er godt en gang i året.
Holder på med søndagsmiddag også, koker en røkt svineknoke, skal bli til god, gammeldags ertesuppe i morgen. Det er godt en gang i året.
Hm, tenkte jeg det ikke - var egentlig litt "matlei", og selv om entrecoten smakte bra, føltes det litt som et pliktløp dette måltidet. Slik er det bare av og til. Dog - kryddersmøret var nydelig - mye hvitløk, Ras el hanout, litt sennepspulver etc etc....
... rødvinen smakte utmerket.
... rødvinen smakte utmerket.
Første gang jeg spiste ungarsk gulasjsuppe, var på et hotel i Dubai. Den spiste jeg der igjen ved senere besøk. Da jeg kom hjem Norge, måtte jeg bare kjøpe og smake på den norske varianten. Og selv om jeg på ingen måte er noen gourmatisk feinschmecher, så ble jeg ikke overbevist av smaken. Det hender rett som det er, at den originale retten smaker best. Men for all del. Andre retter, andre ganer, og andre smaker. I dagens Norge, tror jeg majoriteten, har vent seg til et stadig sterkere og mervariert krydderinnhold, i selv tradisjonelle norske middagsretter.
Lenge siden jeg har laget mat selv nå, i går ble det indisk take-away fra Haveli her i Asker. Dagen før var middagen (eller nattmaten) en "beef ragu" inntatt på et fly mellom Singapore og København
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute