Hva spiser og drikker du i kveld?

Svar
Glycinello

Re: Hva spiser og drikker du i kveld?

Legg inn av Glycinello »

SirJames skrev: tor jan 05, 2023 7:44 pm
Glycinello skrev: tor jan 05, 2023 7:31 pm
SirJames skrev: tor jan 05, 2023 2:46 pm

Pannekake med peanøttsmør har jeg heller ikke prøvd, men hørtes DIGG ut.
Kan bekrefte dette:)

Angående diskusjonen når det gjelder bacon og sukker så fungerer det utmerket sammen med pannekaker. Det ble ikke i dag, men pannekaker med bacon, peanøttsmør og lønnesirup er himmelsk.
Hehe, håper du har 113 på speed dial :D
:lol:

Alt med måte vet du;)

Someone

Legg inn av Someone »

Rester fra spagatti bolognesen resten av familien hadde i går

Brukeravatar
Jaauda
Innlegg: 1917

Legg inn av Jaauda »

morrisey skrev: tor jan 05, 2023 6:54 pm
Eneste måten å spise pannekaker på. Ihvertfall som mat, ikke dessert.
Og apropos dessert, så er bacon helt kanon på vaniljeis.
Pannekaker spises selvsagt med blåbærsyltetøy og bacon.

startelver

Legg inn av startelver »

Ble semulegrynspudding til dessert i dag. Skippet den røde sausen.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Feelsocl skrev: tor jan 05, 2023 7:44 pm Bilde


Topp lasagne vi fikk til, forøvrig uten betydning.
Lager lasagne så sjelden som 1 gang hver tredje mnd.
Så ikke veldig fristende ut. Svært tørr, og hvorfor store, rå biter med løk?

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

KingKongHalvor skrev: tor jan 05, 2023 9:34 pm
Feelsocl skrev: tor jan 05, 2023 7:44 pm Bilde


Topp lasagne vi fikk til, forøvrig uten betydning.
Lager lasagne så sjelden som 1 gang hver tredje mnd.
Så ikke veldig fristende ut. Svært tørr, og hvorfor store, rå biter med løk?
Her har jeg også masse spørsmål. Er det pasta OG makaroni inni lasagnen? Hvor er bechemelsausen?

Nei, dette så spesielt ut :lol:

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

DoktorS skrev: tor jan 05, 2023 12:13 pm Pannekaker har jeg aldri forstått. Altså - hvorfor i all verden har man det til middag. Jeg husker naboer spiste dette med bacon, sukker og poteter. Merkelige greier. Ja, jeg vet det er tradisjon, men pannekaker er jo dessert eller snacks i vanlige land.


Pannekaker er middag og ikke dessert. Først tomatsuppe eller ertesuppe, så pannekaker med sukker eller blåbærsyltetøy med bacon til. Dette er middag. Man bruker ikke bacon som dessert. Finn på noe annet som dessert, en appelsin eller noe?

startelver

Legg inn av startelver »

Pannekaker er ofte frokost eller lunsj i USA, mange forskjellige tradisjoner på dette.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Chromeback skrev: tor jan 05, 2023 9:36 pm
KingKongHalvor skrev: tor jan 05, 2023 9:34 pm
Feelsocl skrev: tor jan 05, 2023 7:44 pm Bilde


Topp lasagne vi fikk til, forøvrig uten betydning.
Lager lasagne så sjelden som 1 gang hver tredje mnd.
Så ikke veldig fristende ut. Svært tørr, og hvorfor store, rå biter med løk?
Her har jeg også masse spørsmål. Er det pasta OG makaroni inni lasagnen? Hvor er bechemelsausen?

Nei, dette så spesielt ut :lol:
Bechamelsausen mangler, ja.

Samt at det muligens ser ut som at platene ikke er ferdige (?)

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Det må bli reprise på fiskebollene i dag - en eller annen gang. Men har lyst på noe annet også. Jeg har noe Stilton som skal spises, og dessuten en åpnet flaske meget god portvin. Det blir kanskje i kveld. Har både lyst på noe kjøttmat og for så vidt også reker. Og så lurer jeg på om jeg skal unne meg noen donuts fra Hawker i Grensen - ny sjappe som er åpnet der - fikk en smaksprøve en dag jeg gikk forbi, og virket ok. ....

.. mye jeg har lyst på denne snødagen med tidlig start på arbeidsdagen, etter en ekstrainnsats i går kveld også. Mye man gjør når departementene spør. Bygge landet - heter det! :-)

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

SirJames skrev: fre jan 06, 2023 12:01 am
Chromeback skrev: tor jan 05, 2023 9:36 pm
KingKongHalvor skrev: tor jan 05, 2023 9:34 pm

Så ikke veldig fristende ut. Svært tørr, og hvorfor store, rå biter med løk?
Her har jeg også masse spørsmål. Er det pasta OG makaroni inni lasagnen? Hvor er bechemelsausen?

Nei, dette så spesielt ut :lol:
Bechamelsausen mangler, ja.

Samt at det muligens ser ut som at platene ikke er ferdige (?)
Er det plater der? :lol:

Someone

Legg inn av Someone »

I kveld skal det åpnes en boks andeconfit, så da blir det crispy duck. Spicer opp hoisinsausen litt, ellers er det bare dampe pannekakene og kutte opp agurk, purre og gulrot. Så kan jeg bruke dagen på å bestemme meg om vi skal gå for rødvin, hvitvin eller bobler

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Er det flere som sliter med feilmeldinger når de skal sende inn innlegg? Utrolig irriterende, men får prøve på nytt.

Vanligvis lager jeg culotten på «vanlig» måte, ved å rute opp fettet og så salte og pepre dette.

Tenkte å prøve noe litt annet i dag, så kjører på samme måte som vi lager ribbe her i heimen. Ruter fettet og legger det i vann med natron, salt, pepper og litt diverse urtekrydder.

Spent på resultatet i kveld :D

Bilde

Rexwiller

Legg inn av Rexwiller »

Feelsocl skrev: tor jan 05, 2023 7:44 pm Bilde


Topp lasagne vi fikk til, forøvrig uten betydning.
Lager lasagne så sjelden som 1 gang hver tredje mnd.
Er dette tilpasset "norske ganer"?

Someone

Legg inn av Someone »

Chromeback skrev: fre jan 06, 2023 10:49 am
Spent på resultatet i kveld :D
Satser på en oppsummering av resultatet?

SirJames

Legg inn av SirJames »

Blir vel en kjapp Deluxe etter jobben i aften

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Someone skrev: fre jan 06, 2023 12:56 pm
Chromeback skrev: fre jan 06, 2023 10:49 am
Spent på resultatet i kveld :D
Satser på en oppsummering av resultatet?
Satser på at jeg husker på det ja :D

Nå har den fått ligget ca seks timer i i væsken, og nå har jeg tatt den opp for å rubbe inn salt og pepper på vanlig måte i en times tid.

Bilde

Tormund

Legg inn av Tormund »

SirJames skrev: fre jan 06, 2023 12:57 pm Blir vel en kjapp Deluxe etter jobben i aften
Ta det i sex-forumet.

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Da er middagen servert, og alle koste seg (tror jeg :lol:)

Bilde

Bilde

Fulgte informasjonen om kjernetemperaturen som Google oppga, men den kom litt på vel rå på 58 grader for resten av selskapet, men jeg foretrekker den sånn. Da er culotten ekstremt mør og god, men skjønner at folk kan bli litt skeptiske når den ser såpass rå ut.

Tilbehøret ble ferdigkokte poteter frest i stekepanna med smør, salt og timian, smørstekt asparges, soppstuing og peppersaus. La også til en paprikamiks som jeg har dilla på om dagen, hvor jeg finhakker gul, grønn og rød paprika, sammen med litt hvitløk, olje og salt før det stekes på lav varme i panna. Gir middagen ikke bare en frisk snert, men den gir også måltidet en helt ny dimensjon med alle fargene på tallerkenen.

I glasset ble det skjenket i en Côtes du Rhône.

I morgen blir det mer snadder, da skal vi på fondue-aften her oppe på fjellet🤤🤤

Ohlaien

Legg inn av Ohlaien »

Kyllingfilet i grove pitabrød med grønnsaker og litt ost. Lav fettprosent Kesam til dressing.

I glasset blir det vann.

Feelsocl

Legg inn av Feelsocl »

Rexwiller skrev: fre jan 06, 2023 12:32 pm
Feelsocl skrev: tor jan 05, 2023 7:44 pm Bilde


Topp lasagne vi fikk til, forøvrig uten betydning.
Lager lasagne så sjelden som 1 gang hver tredje mnd.
Er dette tilpasset "norske ganer"?

Tøft med munnen full av og til :P
Løk til lasagne er for meg best når den serveres rå. De større bitene skyldes at jeg har en vei å gå på oppskjæringen.

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Feelsocl skrev: fre jan 06, 2023 7:36 pm
Rexwiller skrev: fre jan 06, 2023 12:32 pm
Feelsocl skrev: tor jan 05, 2023 7:44 pm Bilde


Topp lasagne vi fikk til, forøvrig uten betydning.
Lager lasagne så sjelden som 1 gang hver tredje mnd.
Er dette tilpasset "norske ganer"?

Tøft med munnen full av og til :P
Løk til lasagne er for meg best når den serveres rå. De større bitene skyldes at jeg har en vei å gå på oppskjæringen.

Feelsocl

Legg inn av Feelsocl »

Strålende! Siden jeg aldri ser løkoppkutting inne på Finn.no er saken vanskelig.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Pasta og kjøttboller i dag, liten tid til matlaging. I morgen blir det derimot en 7-8 timers pulled pork av svinenakke. Og den gjør seg selv mens jeg er på skitur.

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

Feelsocl skrev: fre jan 06, 2023 7:44 pm Strålende! Siden jeg aldri ser løkoppkutting inne på Finn.no er saken vanskelig.



Fra Matprat,no

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

Feelsocl skrev: fre jan 06, 2023 7:44 pm Strålende! Siden jeg aldri ser løkoppkutting inne på Finn.no er saken vanskelig.



Fra Matprat,no

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

KingKongHalvor skrev: fre jan 06, 2023 10:07 pm Pasta og kjøttboller i dag, liten tid til matlaging. I morgen blir det derimot en 7-8 timers pulled pork av svinenakke. Og den gjør seg selv mens jeg er på skitur.
Hvor lages denne? Ovn, slowcooker, jerngryte, grill? :D

Guttorm123
Innlegg: 5307

Legg inn av Guttorm123 »

Chromeback skrev: fre jan 06, 2023 7:10 pm

Fulgte informasjonen om kjernetemperaturen som Google oppga, men den kom litt på vel rå på 58 grader for resten av selskapet, men jeg foretrekker den sånn. Da er culotten ekstremt mør og god, men skjønner at folk kan bli litt skeptiske når den ser såpass rå ut.
Det fine med helstekt kjøtt, er at det er minst stekt på midten, og mer stekt jo lenger ut en kommer. Noe for enhver smak, med andre ord.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Chromeback skrev: fre jan 06, 2023 11:29 pm
KingKongHalvor skrev: fre jan 06, 2023 10:07 pm Pasta og kjøttboller i dag, liten tid til matlaging. I morgen blir det derimot en 7-8 timers pulled pork av svinenakke. Og den gjør seg selv mens jeg er på skitur.
Hvor lages denne? Ovn, slowcooker, jerngryte, grill? :D
Det blir nok jerngryte i ovnen. Hadde tenkt å børste støv av leirgryten, men er ikke helt sikker. Og så tenker jeg at jeg skal bruke juleøl.

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

KingKongHalvor skrev: lør jan 07, 2023 12:03 am
Chromeback skrev: fre jan 06, 2023 11:29 pm
KingKongHalvor skrev: fre jan 06, 2023 10:07 pm Pasta og kjøttboller i dag, liten tid til matlaging. I morgen blir det derimot en 7-8 timers pulled pork av svinenakke. Og den gjør seg selv mens jeg er på skitur.
Hvor lages denne? Ovn, slowcooker, jerngryte, grill? :D
Det blir nok jerngryte i ovnen. Hadde tenkt å børste støv av leirgryten, men er ikke helt sikker. Og så tenker jeg at jeg skal bruke juleøl.
Nam, hørtes ut som en god lørdagsmiddag🤤

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»