Hva spiser og drikker du i kveld?

Svar
Tormund

Re: Hva spiser og drikker du i kveld?

Legg inn av Tormund »

Fortsetter i det sunne hjørnet med tunfisksalat, en boks vanlig, en boks med thai chili, blandet med crispysalat, paprika, tomater, agurk.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Trekt torsk. Servert med søtpotetmos og woket brokkoli, gulrot, løk, sjampinjong og paprika. Pluss en dæsj rømme med salt, pepper og en sitronskvis. En boks Pepsi Max til å skylle det ned med.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

SirJames skrev: ons jan 11, 2023 3:55 pm
KingKongHalvor skrev: ons jan 11, 2023 3:22 pm Fiskeboller i hvit saus m/karri. Potet og gulrot til. Vesterålens selvfølgelig. Fruktsalat til dessert og boller til kvelds. M/rosin.
Flink gutt
Fysjom!

fargerik

Legg inn av fargerik »

Glycinello skrev: ons jan 11, 2023 7:16 pm
SirJames skrev: ons jan 11, 2023 3:55 pm
KingKongHalvor skrev: ons jan 11, 2023 3:22 pm Fiskeboller i hvit saus m/karri. Potet og gulrot til. Vesterålens selvfølgelig. Fruktsalat til dessert og boller til kvelds. M/rosin.
Flink gutt
Fysjom!
Boller med rosiner er fandens verk.
Desserten her viste seg å være friterte grønne bananer og friterte søtpoteter.
Yum!
Det som gjør dette godt er det de vendes i før de blir fritert.

SirJames

Legg inn av SirJames »

fargerik skrev: ons jan 11, 2023 7:57 pm
Glycinello skrev: ons jan 11, 2023 7:16 pm
SirJames skrev: ons jan 11, 2023 3:55 pm

Flink gutt
Fysjom!
Boller med rosiner er fandens verk.
Desserten her viste seg å være friterte grønne bananer og friterte søtpoteter.
Yum!
Det som gjør dette godt er det de vendes i før de blir fritert.
Vendes i hva? Rosiner?

fargerik

Legg inn av fargerik »

SirJames skrev: tor jan 12, 2023 10:20 am
fargerik skrev: ons jan 11, 2023 7:57 pm
Glycinello skrev: ons jan 11, 2023 7:16 pm

Fysjom!
Boller med rosiner er fandens verk.
Desserten her viste seg å være friterte grønne bananer og friterte søtpoteter.
Yum!
Det som gjør dette godt er det de vendes i før de blir fritert.
Vendes i hva? Rosiner?
hehehe....skal spørre kona om det er verd å teste :-)
Rosiner er jo godt til sitt, men i boller vil jeg ikke ha dem.
Jeg vet ikke oppskriften på det disse godsakene vendes i, men rismel er jaffal en ingrediens, pluss litt hemmelig krydder og et snev sesamfrø.

Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7842

Legg inn av Big George »

Vet ikke, må være noe Gunhild Stordalen har anbefalt. Kanskje jeg til og med blir høy på meg selv av det.

fargerik

Legg inn av fargerik »

Big George skrev: tor jan 12, 2023 10:37 am Vet ikke, må være noe Gunhild Stordalen har anbefalt. Kanskje jeg til og med blir høy på meg selv av det.
Friterte bananer og søtpoteter?
Tror ikke Gunhild ville gå god for det. Det er jo fra det rike thailandske gatemat-universet, dette...

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

One pot pasta med salsiccia i kveld.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Rester skal spises opp i dag, nærmere bestemt pastaretten med marinert kalkun

Someone

Legg inn av Someone »

Ørretfilet stekt i pannen, men en slags kremet saus (fløte, melk, maizena, purre, røyklaks, parmesan, sitron og dill). Med brokkoli og pasta

fargerik

Legg inn av fargerik »

Ikke restemat av gårsdagens thaimat på meg.
Det kan MLE spise. Jeg koker poteter, gulrot, fiskepinner er hentet fra fryseren, og hvit saus fra pose kommer til.
Noen maiskorn fullbydrer retten.

Tormund

Legg inn av Tormund »

Mekker pasta bolognese i dag, godkjent av det italienske pastemakerlauget.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:36 pm Mekker pasta bolognese i dag, godkjent av det italienske pastemakerlauget.
Så hjemmelaget pasta også?😉

Tormund

Legg inn av Tormund »

KingKongHalvor skrev: tor jan 12, 2023 4:38 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:36 pm Mekker pasta bolognese i dag, godkjent av det italienske pastemakerlauget.
Så hjemmelaget pasta også?😉
Nei, men fersk sådan. Så da er den kun godkjent av det italienske bolognesesauslauget.

My mistake.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:41 pm
KingKongHalvor skrev: tor jan 12, 2023 4:38 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:36 pm Mekker pasta bolognese i dag, godkjent av det italienske pastemakerlauget.
Så hjemmelaget pasta også?😉
Nei, men fersk sådan. Så da er den kun godkjent av det italienske bolognesesauslauget.

My mistake.
Hva slags kjøtt bruker Demses i bolognesen?

fargerik

Legg inn av fargerik »

SirJames skrev: tor jan 12, 2023 5:26 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:41 pm
KingKongHalvor skrev: tor jan 12, 2023 4:38 pm

Så hjemmelaget pasta også?😉
Nei, men fersk sådan. Så da er den kun godkjent av det italienske bolognesesauslauget.

My mistake.
Hva slags kjøtt bruker Demses i bolognesen?
Jeg spiste en slik forleden dag. Innholdsfortegnelsen står på emballasjen, Fjordland har sjekk på slikt.
Hvorfor er det nedtur hver gang jeg spiser Fjordland???
Jeg spiste det i fjor eller året før det, og val heller ikke da spesielt begeistret.
Men nå har jeg kløpt Joika. Det er også lenge siden. Så lenge at retten har fått et nytt navn, som jeg ikke husker i farta.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Blir stekt torskefilet her - kjøpte på Rema. Det er jo litt upassende størrelser for enestående husholdninger - 420 gram - halvparten for lite, hele for mye... Men det mest latterlige her var at det var to flotte stykker og så lå det i midten en liten klatt - den ene fileten var på ca 200 gram, den andre 180 - og så var den tredje på knappe 40 gram.. :-D

... steker fisken. Surrer forvella purre i creme fraiche og så har jeg kokte mandelpotetes til. Det blir nok greit.

Tormund

Legg inn av Tormund »

SirJames skrev: tor jan 12, 2023 5:26 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:41 pm
KingKongHalvor skrev: tor jan 12, 2023 4:38 pm

Så hjemmelaget pasta også?😉
Nei, men fersk sådan. Så da er den kun godkjent av det italienske bolognesesauslauget.

My mistake.
Hva slags kjøtt bruker Demses i bolognesen?
Karbonadedeig, hverdagsluksus :)

SirJames

Legg inn av SirJames »

Tormund skrev: tor jan 12, 2023 5:43 pm
SirJames skrev: tor jan 12, 2023 5:26 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:41 pm

Nei, men fersk sådan. Så da er den kun godkjent av det italienske bolognesesauslauget.

My mistake.
Hva slags kjøtt bruker Demses i bolognesen?
Karbonadedeig, hverdagsluksus :)
Håper Demses forsikret Demses om at dyret ikke var blitt tvangsfóret 8-)

Tormund

Legg inn av Tormund »

SirJames skrev: tor jan 12, 2023 5:48 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 5:43 pm
SirJames skrev: tor jan 12, 2023 5:26 pm

Hva slags kjøtt bruker Demses i bolognesen?
Karbonadedeig, hverdagsluksus :)
Håper Demses forsikret Demses om at dyret ikke var blitt tvangsfóret 8-)
Dyret ble derimot slowcooked :)

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

fargerik skrev: tor jan 12, 2023 5:30 pm
SirJames skrev: tor jan 12, 2023 5:26 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:41 pm

Nei, men fersk sådan. Så da er den kun godkjent av det italienske bolognesesauslauget.

My mistake.
Hva slags kjøtt bruker Demses i bolognesen?
Jeg spiste en slik forleden dag. Innholdsfortegnelsen står på emballasjen, Fjordland har sjekk på slikt.
Hvorfor er det nedtur hver gang jeg spiser Fjordland???
Jeg spiste det i fjor eller året før det, og val heller ikke da spesielt begeistret.
Men nå har jeg kløpt Joika. Det er også lenge siden. Så lenge at retten har fått et nytt navn, som jeg ikke husker i farta.
Prøv å lage sjøl, det er hundre ganger bedre enn Fjordland og hermetikk. Tid har du vel nok av.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Tormund skrev: tor jan 12, 2023 5:43 pm
SirJames skrev: tor jan 12, 2023 5:26 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 4:41 pm

Nei, men fersk sådan. Så da er den kun godkjent av det italienske bolognesesauslauget.

My mistake.
Hva slags kjøtt bruker Demses i bolognesen?
Karbonadedeig, hverdagsluksus :)
Og hva slags vin?

SirJames

Legg inn av SirJames »

KingKongHalvor skrev: tor jan 12, 2023 5:51 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 5:43 pm
SirJames skrev: tor jan 12, 2023 5:26 pm

Hva slags kjøtt bruker Demses i bolognesen?
Karbonadedeig, hverdagsluksus :)
Og hva slags vin?
Tormelk drikker bare melk

Tormund

Legg inn av Tormund »

KingKongHalvor skrev: tor jan 12, 2023 5:51 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 5:43 pm
SirJames skrev: tor jan 12, 2023 5:26 pm

Hva slags kjøtt bruker Demses i bolognesen?
Karbonadedeig, hverdagsluksus :)
Og hva slags vin?
Brennevin.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Ikke i glasset gutter - i bolognesen. 😝

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Tormund skrev: tor jan 12, 2023 5:53 pm
KingKongHalvor skrev: tor jan 12, 2023 5:51 pm
Tormund skrev: tor jan 12, 2023 5:43 pm

Karbonadedeig, hverdagsluksus :)
Og hva slags vin?
Brennevin.
Tviler på om lauget godkjenner det😉

SirJames

Legg inn av SirJames »

KingKongHalvor skrev: tor jan 12, 2023 5:54 pm Ikke i glasset gutter - i bolognesen. 😝
Har sett noen oppskrifter hvor det brukes hvitvin, men burde det ikke smake bedre med rød?

Tormund

Legg inn av Tormund »

SirJames skrev: tor jan 12, 2023 5:58 pm
KingKongHalvor skrev: tor jan 12, 2023 5:54 pm Ikke i glasset gutter - i bolognesen. 😝
Har sett noen oppskrifter hvor det brukes hvitvin, men burde det ikke smake bedre med rød?
Hvitvin til lyst kjøtt og fisk, rødvin til rødt kjøtt. Det er vel tommelfingerreglen.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

SirJames skrev: tor jan 12, 2023 5:58 pm
KingKongHalvor skrev: tor jan 12, 2023 5:54 pm Ikke i glasset gutter - i bolognesen. 😝
Har sett noen oppskrifter hvor det brukes hvitvin, men burde det ikke smake bedre med rød?
Hvitvin i klassisk bolognese. Det er syren man er ute etter.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»