Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Wienerpølser med Slottssennep, hjemme alene festmat for glade gutter. Øl og et par glass med akevitt setter prikken over i`en.
Finnes det noen røde fisker utenfor havet?fargeblind skrev: ↑fre okt 15, 2021 6:44 pm Barna kom med mat, vi er ferdigspist.
Thaimat. Plah Tap Tim med diverse kruttsterkt tilbehør og jasminris.
Tap Tim er den røde fisken som finnes i havet. Nam!
Innsjøer?Chromeback skrev: ↑fre okt 15, 2021 6:56 pmFinnes det noen røde fisker utenfor havet?fargeblind skrev: ↑fre okt 15, 2021 6:44 pm Barna kom med mat, vi er ferdigspist.
Thaimat. Plah Tap Tim med diverse kruttsterkt tilbehør og jasminris.
Tap Tim er den røde fisken som finnes i havet. Nam!
Jepp:Chromeback skrev: ↑fre okt 15, 2021 6:56 pmFinnes det noen røde fisker utenfor havet?fargeblind skrev: ↑fre okt 15, 2021 6:44 pm Barna kom med mat, vi er ferdigspist.
Thaimat. Plah Tap Tim med diverse kruttsterkt tilbehør og jasminris.
Tap Tim er den røde fisken som finnes i havet. Nam!
Det blir straks pizza. Semi-hjemmelaget. Hjemmelaget bunn, men ferdig tomatsaus. Ellers blir det pepperoni, rødløk, cherrytomater, sjampinjong og paprika. Bunnet(?) og toppet med ost av typen cheddar og mozzarella. Tenker det blir litt salat ved siden og pepsi max til drikke.
Er sjampinjongen også hjemmelaget? Vokser vilt på badet? Flott.Glycinello skrev: ↑fre okt 15, 2021 7:19 pm Det blir straks pizza. Semi-hjemmelaget. Hjemmelaget bunn, men ferdig tomatsaus. Ellers blir det pepperoni, rødløk, cherrytomater, sjampinjong og paprika. Bunnet(?) og toppet med ost av typen cheddar og mozzarella. Tenker det blir litt salat ved siden og pepsi max til drikke.
Forøvrig drakk jeg endel pepsi max raspberry på ferie. Det var en DIGG leskedrikk.
Hva er din røde fisk favoritt i havet?
Bestemor hjalp til med sjampinjongen:)SirOwen skrev: ↑fre okt 15, 2021 7:25 pmEr sjampinjongen også hjemmelaget? Vokser vilt på badet? Flott.Glycinello skrev: ↑fre okt 15, 2021 7:19 pm Det blir straks pizza. Semi-hjemmelaget. Hjemmelaget bunn, men ferdig tomatsaus. Ellers blir det pepperoni, rødløk, cherrytomater, sjampinjong og paprika. Bunnet(?) og toppet med ost av typen cheddar og mozzarella. Tenker det blir litt salat ved siden og pepsi max til drikke.
Forøvrig drakk jeg endel pepsi max raspberry på ferie. Det var en DIGG leskedrikk.
Ellers er vel hjemmelaget et ganske relativt begrep i denne sammenhengen ja.
- Big George
- Innlegg: 7869
Ja, sild i tomatsaus finnes jo akkurat som sild i sennep og sild i majones.Chromeback skrev: ↑fre okt 15, 2021 6:56 pmFinnes det noen røde fisker utenfor havet?fargeblind skrev: ↑fre okt 15, 2021 6:44 pm Barna kom med mat, vi er ferdigspist.
Thaimat. Plah Tap Tim med diverse kruttsterkt tilbehør og jasminris.
Tap Tim er den røde fisken som finnes i havet. Nam!
Sardiner i tomat er også godt.
De siste årene har vi blitt så fine på det at vi kun har laget lasagne fra bunnen av. Og det er selvsagt det beste, men i dag fikk jeg lyst på den fra Knorr. Den hadde vi alltid før i tiden, så det var nesten litt mimring. Og den er ikke så verst. Den fra Toro liker jeg ikke, selv om man pimper den opp smaker den kjedelig.
I morra er det fotballkamp, så da blir det nok en tur ut for å spise gratinert klippfisk etter kampen.
I morra er det fotballkamp, så da blir det nok en tur ut for å spise gratinert klippfisk etter kampen.
Gratinert klippfisk! Det tror jeg aldri jeg har spist, fortell!
For noen år siden spiste jeg for første gang Boknafisk. Det var helt eventyrlig, så mettene og godt.
For noen år siden spiste jeg for første gang Boknafisk. Det var helt eventyrlig, så mettene og godt.
hehehe...mente at det er en saltvannsfisk. Og det finnes det flere av på menyen i Thailand.SlimWhitman skrev: ↑fre okt 15, 2021 6:57 pmInnsjøer?Chromeback skrev: ↑fre okt 15, 2021 6:56 pmFinnes det noen røde fisker utenfor havet?fargeblind skrev: ↑fre okt 15, 2021 6:44 pm Barna kom med mat, vi er ferdigspist.
Thaimat. Plah Tap Tim med diverse kruttsterkt tilbehør og jasminris.
Tap Tim er den røde fisken som finnes i havet. Nam!
Denne er altså rød, og kalles derfor ofte havets rubin. Rød utenpå, men hvit i kjøttet.
Og ja, de har også forskjellige ferskvannsfisk som er snadder.....kanskje også noen røde....men det vet jeg ikke.
-
- Innlegg: 2589
I kveld blir det moussaka, laget med både aubergine og potet, liker det sånn best.
Så da må man innom polet å finne litt gresk vin. Som overrasker meg ganske bra. Husket fra turer på 80- og 90-tallet den forferdelige Retsina-vinen, udrikkelig skvip. Men så finnes det altså masse kvalitet, og en del av det har funnet veien til polet. Anbefales!
Så da må man innom polet å finne litt gresk vin. Som overrasker meg ganske bra. Husket fra turer på 80- og 90-tallet den forferdelige Retsina-vinen, udrikkelig skvip. Men så finnes det altså masse kvalitet, og en del av det har funnet veien til polet. Anbefales!
Antakelig var det fordi det vel er fredags/lønnings-pils for mange denne fredagen, så det virket rimelig fullt av folk på Dubliners også (som jo henger sammen). GIkk en tur på Jekylls også, men det var det også fullt - de har jo et bra utvalg av whisky også, men i tillegg til at det var fullt var de også støyende musikk, som et heldigivs er fritt for på The Whisky Bar. Lurte på en liten tur innom hjørnepuben her også, men det var tjåka..Chromeback skrev: ↑fre okt 15, 2021 6:33 pmJa, i hvert fall når Dubliner ligger vegg i vegg, hvor man faktisk får mye godt øl. Eller gjorde det i det minste før.DoktorS skrev: ↑fre okt 15, 2021 6:30 pm Drakk to små whisky på The Whisky Bar. Hadde ikke reservert bord, så da var det bare å dra kl 1700. Kan ikke folk lese - det står The Whisky Bar med store bokstaver på utsiden. Og så er alle bord reservert med folk som bare sitter der og bælmer i seg halvfabrikata, og knapt nok det, altså ØL... Det er flust med ølsteder i byen, så gå dit da - så byens borgere få nyte whisky i barer som er spesialisert på dette!!
Blir andre delen av en nyretapp her i dag - kjøpt for noen uker siden, har da altså lagt i fryseren. Enkelt tilbehør med noen ovnsbakte poteter, litt løk, salat med sennep - kryddersmør til. God Bordeaux til dette i aften. Kanksje vanker det litt bakt eple til dessert.
Denne var god. Kan sikkert lagres noen år, med fordel...
https://www.aperitif.no/pollisten/produ ... ux,2287988
https://www.aperitif.no/pollisten/produ ... ux,2287988
Det ble en helstekt ytrefilet av hjort, fløtegratinerte poteter, rørte tyttebær, blomkål og en viltsaus.
En vin fra Georgia, Saperavi Qvevri, til følge.
Restene av fileten brukes som pålegg.
En vin fra Georgia, Saperavi Qvevri, til følge.
Restene av fileten brukes som pålegg.
Pizzadeigen har stått i kjøleskapet siden fredag, så det blir en pizzavariant i løpet av kvelden.
Anbefaler å prøve (rød) chilipesto i stedet for tomatsaus. Kan både lages eller kjøpes ferdig på glass. Kan spes med litt matfløte om det er for spicy.PapaSmurf skrev: ↑lør okt 16, 2021 2:25 am De siste årene har vi blitt så fine på det at vi kun har laget lasagne fra bunnen av. Og det er selvsagt det beste, men i dag fikk jeg lyst på den fra Knorr. Den hadde vi alltid før i tiden, så det var nesten litt mimring. Og den er ikke så verst. Den fra Toro liker jeg ikke, selv om man pimper den opp smaker den kjedelig.
I morra er det fotballkamp, så da blir det nok en tur ut for å spise gratinert klippfisk etter kampen.
Saritas Butter Chicken i dag, med lårfilet i biter. Har blitt en slags liten tradisjon dette på søndager - sånn kanskje en gang i måneden, med indisk på søndag. Passer godt med litt kosemat da. Skulle vel begynne å lage det hele litt mer fra grunne, har gjort det innimellom også, men av og til greit at det er enkelt og ganske godt.
MLE lagde en aldeles fortreffelig kjøttpudding med en thai-twist i går.
Dette skal jeg spise i dag også! Med nypotet og brun saus!
Dette skal jeg spise i dag også! Med nypotet og brun saus!
Stekt laks med pesto, aspargesbønner og tomat med ris til. Skulle vært pasta i stedet for ris, men hukommelsen min spilte meg et puss.
- Big George
- Innlegg: 7869
Kebab i rull hos Kebabkompaniet. Oslo kebab heter den visst og har pommes frites som en av indigrensene.
-
- Innlegg: 2589
Fisketirsdag
Har lyst på røkt fisk, kolje feks, lenge siden sist.
Har lyst på røkt fisk, kolje feks, lenge siden sist.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute